Autovuokraamo Italia

Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Italia

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Italia sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Italia miniopas

Autovuokraamo Italia
Autonvuokraus Italia

Oletko lähdössä lomalle Italiaan? Ehkä suunnittelet auton vuokrausta vierailusi aikana, jotta voit tutustua maahan laajemmin? Autonvuokraus Italiasta on suosittua, ja suurin osa matkailijoista haluaa noutaa vuokra-autonsa heti lentokentälle saapuessaan. Näin heidän ei tarvitse huolehtia julkisilla liikennevälineillä matkustamisesta hotellille ja liikkuminen alueen nähtävyyksille sujuu vaivattomasti.

Edullisimman vuokra-auton löydät vertailemalla eri autonvuokrausyritysten hintoja. Hyvä keino parhaan hinnan saamiseksi on vuokrata auto hyvissä ajoin ennen matkaa, sillä edullisimmat autot vuokrataan yleensä ensimmäisenä.

Tietoa Italiasta

Italia sijaitsee Etelä-Euroopassa Välimeren rannalla. Maassa asuu 60,8 miljoonaa ihmistä (2014). Sen rajanaapureita ovat Ranska, Sveitsi, Itävalta sekä Slovenia maan pohjoispuolella. Välimeren saaret Sardinia ja Sisilia myös kuuluvat Italialle.

Itsenäiset valtiot San Marino sekä Vatikaani ovat Italian ympäröimiä.

Suuri osa valtion pinta-alasta on vuoria, ja maan pohjoisosassa sijaitsevien Alppien korkeimmat huiput nousevat yli 4 000 metriä merenpinnan yläpuolelle. Apenniinien vuoristo kulkee Italian yli pohjoisesta etelään, ja Pohjois-Italiassa sijaitsee kaunis Po-joen laakso.

Italian ilmasto on lauhkea pohjoisessa, ja rannikolla sekä etelässä valitsee Välimeren ilmasto. Alppien ilmastoa pääsee kokemaan joillakin osin Apenniineja, kuten myös Alpeilla.

Pääkaupungissa Roomassa asuu 2,8 miljoonaa ihmistä (2014), ja se sijaitsee maan keskiosassa. Rooma on Italian suosituin turistikohde, ja se tunnetaan monista arkeologisista ja historiallisista nähtävyyksistään. Suosituimpia vierailukohteita ovat muun muassa Colosseum, Pietarinkirkko, Espanjalaiset portaat, Pantheon sekä Fontana di Trevi.

Rooma on maan tiheimmin asuttu kaupunki. Muita suuria kaupunkeja ovat Milano (1,3 miljoonaa asukasta), Napoli (990 000 asukasta), Torino (900 000 asukasta) ja Palermo Sisilian saarella (670 000 asukasta) (2014).

Italiassa vierailee vuosittain 47 miljoonaa turistia, ja vierailluimpia kaupunkeja ovat Rooma, Firenze, Venetsia, Milano sekä Rimini.

Liikenne

Italian tieverkosto on hyvä, ja maan suurimpia kaupunkeja yhdistävät moottoritiet. Moottoritiet ovat suurimmalta osin korkeatasoisia, ja italialaiset kutsuvat niitä nimellä ”Autostrada”. Monet moottoritiet ovat maksullisia. Vaikka tieverkosto onkin suurimmaksi osaksi hyvä, jotkin valtateistä ovat kapeita ja mutkikkaita.

Nopeusrajoitus Italiassa on 50 km/h kaupungeissa, 90 km/h valtateillä ja 100–130 km/h moottoriteillä.

Rattijuopumuksen raja Italiassa on sama kuin Suomessa, eli 0,5 promillea.

Monissa Italian kaupungeissa on historiallisilla alueilla ajaminen kielletty. Näitä alueita kutsutaan nimellä ”Zona Trafico Limitado” (ZTL). Monet turvakamerat valvovat näitä alueita, ja jos satut epähuomiossa ajamaan tällaiselle alueelle, autostasi otetaan automaattisesti kuva. Sakko postitetaan kotiosoitteeseesi.

Jos vuokraat auton Italiassa ja hotellisi sijaitsee yhdellä näistä historiallisista alueista, on suositeltavaa ottaa yhteyttä hotelliisi ennen lähtöä. Näin he voivat toimittaa sinulle luvan, jonka voit kiinnittää auton tuulilasiin.

Vinkkejä ajamiseen

Vuokra-autolla liikkuessasi Italiassa sinulla on vapaus tutkia maata laajemmin, eikä sinun tarvitse kantaa huolta julkisesta liikenteestä. Italialla on paljon tarjottavaa vuokra-autolla liikkuvalle turistille, ja saatkin autolla kulkien matkastasi enemmän irti. Maasta löytyy 24 kansallispuistoa, ja se tunnetaan uniikeista kaupungeistaan, jotka ovat pullollaan historiallisia rakennuksia, arkkitehtuuria, taidetta, musiikkia ja ruokakulttuuria.

Jos suunnittelet ajamista suuremmissa kaupungeissa, kuten Roomassa, Milanossa tai Torinossa, on suositeltavaa varata auto, jossa on GPS, jotta suunnistaminen on helpompaa. Suurissa kaupungeissa liikenne voi myös olla vilkkaampaa ja parkkipaikan löytäminen hankalampaa.

Napoli

Napoli sijaitsee Italian lounaisrannikolla Välimeren rannalla, ja siellä asuu noin miljoona ihmistä. Napoli on Campanian alueen pääkaupunki ja Etelä-Italian suurin kaupunki.

Aktiivinen tulivuori Vesuvius on 12 kilometrin päässä kaupungin itäpuolella, ja sen huippu kohoaa 1 280 metrin korkeuteen meren pinnasta.

Napolin historiallinen keskusta on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi vuodesta 1995. Se pitää sisällän useita historiallisia rakennuksia ja monumentteja. Kaupungin katedraali on peräisin 1400-luvulta, ja se on suosittu nähtävyys. Kolme linnoitusta ”Castel Nuovo, ”Castel Sant Elmo” ja ”Castel Dell’Ovo” ovat myös suosittuja vierailukohteita, jotka ovat peräisin 1300- ja 1400-luvuilta.

Napolissa on myös monia kirkkoja, palatseja ja huviloita. 1700-luvulta peräisin oleva Palazzo Reale on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Kaupungissa on myös arkeologinen museo, kotiseutumuseo sekä taidemuseo. Lisäksi tarjolla on ostoksiin ja yöelämään keskittyneitä alueita, oopperataloja, teattereita ja puistoja.

Napolin kansainvälinen lentokenttä (NAP) on noin 8 kilometrin päässä kaupungin pohjoispuolella, ja siellä on kaksi terminaalia. Lentokentällä palvelevat myös monet tunnetut autonvuokrausyritykset, kuten Avis, Hertz, Europcar, Maggiore, Sixt, Locauto ja Firefly.

Vuokra-autolla voit myös tutustua kauniiseen Amalfin rannikkoon, joka sijaitsee 75 kilometrin päässä Napolin kaakkoispuolella. Rannikko on 40 kilometriä pitkä ja sijaitsee Sorrentinen niemimaan eteläpuolella. Amalfin rannikko on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Voit ajaa lännestä Positanon pikkukaupungista Vietri Sul Mareen itään.

Amalfin rannikko on historiallinen alue, ja ajaessasi siellä voit ihailla sen upeaa luontoa, dramaattisia kallioita sekä sen varrella sijaitsevia hurmaavia pikkukyliä.

Positanosta löydät hienoja rantoja sekä Amalfin katedraalin, joka on vierailemisen arvoinen.

Toinen vinkki ajelulle on vierailla vaikuttavassa Casertan palatsissa. Se ajoittuu 1700-luvulle ja sijaitsee noin 35 kilometriä Napolin pohjoispuolella. ”Reggia di Caserta” on yksi Euroopan suurimmista linnoista, ja se on toiminut kuninkaallisten asumuksena. Linnassa on yli 1 200 huonetta, ja palatsin puutarhassa sijaitseva pieni vesiputous ja suihkulähteet ovat jo nähtävyyksiä itsessään. Casertan palatsin on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi, ja siellä vierailee vuosittain yli miljoona turistia.

Firenze

Firenze on Pohjoisen-Italian pääkaupunki ja sijaitsee Toscanan alueella. Siellä asuu 380 000 ihmistä (2014). Toscana tunnetaan kauniista maisemistaan, viinitarhoistaan, oliivilehdoistaan sekä männyistään. Firenze sijaitsee keskellä Italiaa Arno-joen varrella. Sitä kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista.

Kaupunki tunnetaan taidekokoelmistaan, historiallisista monumenteistaan sekä myöhäisen keskiajan arkkitehtuuristaan. Historiallinen keskusta on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupungin maamerkkejä ovat muun muassa Santa Maria del Fiore -katedraali vuodelta 1436, ja se tunnetaan vaikuttavasta kupolistaan. Myös ”Palazzo Vecchio” kaupungintalo 1200–1400-luvulta on vierailemisen arvoinen. Maailman kuulu taidemuseo ”Galleria degli Uffizi” pitää sisällään Leonardo da Vincin, Rembrandtin, Rafaelin sekä muiden kuuluisen taiteilijoiden töitä.

Vanha ”Ponte Vecchio” -silta on kuuluisa korukojuistaan ja on yksi kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä. Lisäksi Firenzessä on mahtavat ostosmahdollisuudet ja aktiivinen kahvilakulttuuri ja yöelämä.

Lähin lentokenttä on Pisan kansainvälinen lentokenttä (PSA), joka sijaitsee 82 kilometrin päässä kaupungin länsipuolella. Lentokentältä löytyy useita autonvuokrausyrityksiä, kuten Avis, Hertz, Maggiore, Sixt, Locauto ja Goldcar.

Lämpiminä kesäpäivinä voit virkistäytyä ajamalla meren rannalle Viareggion kaupunkiin, joka sijaitsee 102 kilometrin päässä Firenzen luoteispuolella. Viareggiosta löydät pitkät rannat, joista voit vuokrata aurinkotuolin ja -varjon. Kaupungissa on myös rantapromenadi sekä ravintoloita ja kahviloita.

Firenzestä on hyvä aloittaa alueen tutkiminen tai päivävierailuiden tekeminen alueen kauniisiin pikkukyliin vuokra-autolla. Maailmankuulu Pisan kalteva torni sijaitsee 86 kilometrin päässä, ja jos haluat vierailla kuuluisassa keskiaikaisessa Luccan kaupungissa, sijaitsee se 74 kilometrin päässä. Tämän lisäksi Sienan ja Volterran kaupungit ovat myös vierailemisen arvoisia.

Upeimman näkymän Firenzeen tarjoaa Fiesole, jonne pääsee ajamalla 10 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen. Fiesole sijaitsee 355 metrin korkeudella meren pinnasta, ja sieltä näet koko Firenzen sekä Arnon laakson.

Torino

Torni sijaitsee Luoteis-Italiassa ja on Piemonten alueen pääkaupunki. Kaupungissa asuu 900 000 asukasta (2014), ja se on tärkeä kulttuurin ja kaupan keskus. Torino on Italian Alppien juurella, ja kaupunki isännöi talviolympialaisia vuonna 2006. Po-joki kulkee kaupungin halki.

Kaupungissa on useita taidegallerioita, museoita, kirkkoja, oopperataloja, teattereita ja puistoja, ja sen tunnetuin nähtävyys on katedraali ”Duomo di Torino” vuodelta 1498. Kiistanalainen Torinon käärinliina löytyy katedraalin sisältä.

Muita kaupungin nähtävyyksiä ovat taidemuseona toimiva ”Palazzo Madame” -linnoitus 1200-luvulta sekä kuninkaallinen palatsi ”Palazzo Realle di Torino” 1600-luvulta.

Kaupungissa on myös egyptiläinen museo, elokuvamuseo ja automuseo.

Torinon kansainvälinen lentokenttä (TRN) sijaitsee 18 kilometrin päässä kaupungin pohjoispuolella, ja sen tuloaulasta voit löytää useita autonvuokrausyrityksiä, kuten Avis, Hertz, Sixt, Europcar, Locauto, Maggiore sekä Budget.

Vuokra-autolla Torinosta liikkuessasi voit tehdä kivoja retkiä alueelle. Miten olisi esimerkiksi päiväretki Milanoon? Milano sijaitsee 143 kilometrin päässä Torinon koillispuolella ja on pullollaan nähtävyyksiä.

Toinen suosittu kohde autolla on Gran Paradison kansallispuisto, joka sijaitsee 70 kilometrin päässä Torinosta luoteeseen. Kansallispuisto perustettiin 1922, ja se on nimetty alueen suurimman vuoren Gran Paradison mukaan. Korkein huippu kohoaa 4 061 metrin korkeuteen.

Kansallispuistossa on hyvät kävelyreitit, joita ympäröivät sen kaunis luonto, korkeat vuoret ja metsäiset laaksot sekä silmiä hivelevät vesiputoukset. Puistossa on myös rikas lintu- sekä eläinkanta. Alueella on myös monia luontokeskuksia.

Jos matkustat Torinoon talvisaikaan, sinun kannattaa ajaa Via Lattean hiihtokeskukseen, joka sijaitsee 100 kilometriä kaupungista lounaaseen. Via Lattea tarjoaa hiihtovarusteiden vuokrausta, ja sieltä löydät 212 hiihtolatua sekä 69 hiihtohissiä.