Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Helsinki

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Helsinki sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Helsinki miniopas

Autovuokraamo Helsinki
Autonvuokraus Helsinki

Oletko menossa lomalle tai työmatkalle Helsinkiin? Helsinki on suosittu paikka vuokrata auto, ja monet kaupunkiin saapuvat vierailijat haluavatkin noutaa vuokra-autonsa lentokentältä heti saapumisen jälkeen. Vuokraamalla auton Helsingistä, sinulla on hyvät mahdollisuudet tutustua pääkaupunkiseutuun laajemmin, etkä ole riippuvainen julkisesta liikenteestä. 

Vertailemalla usean eri autovuokraamon hintoja, varmistat, että löydät parhaat tarjoukset auton vuokraukseen Helsingissä. 

Yleistä tietoa Helsingistä

Helsingin perusti vuonna 1550 Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa, ja siksi ruotsinkielinen nimi ”Helsingfors” on edelleen käytössä suomalaisen nimen rinnalla. Helsinki on Suomen pääkaupunki, ja se sijaitsee maan eteläosassa Suomenlahden rannikolla. Asukkaita Helsingissä on noin 620 000 (2014). 

Uusklassiseen tyyliin vuonna 1840 rakennettu Helsingin tuomiokirkko on yksi kaupungin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Se sijaitsee Senaatintorilla, jota kutsutaan usein Helsingin keskusaukioksi. Toinen huomiota herättävä kirkko on ortodoksinen Uspenskin katedraali vuodelta 1868. Se kuvastaa Venäjän merkittävää vaikutusta Suomen historiassa. 

Suomen pääkaupungissa on myös useita merkittäviä modernin tyylin rakennuksia. Yksi merkittävimmistä on Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo (1971) ja Kulttuuritalo (1958), jotka ovat molemmat tärkeitä instituutteja kaupungin vilkkaalle kulttuurielämälle. 

Muutamalla saarella Helsingin ulkopuolella sijaitsee Suomenlinna, jonka rakentaminen aloitettiin 1700-luvun puolivälissä. Nykyään linnoituksessa toimii museo ja Suomen merisotakoulu. 

Toisella kaupungin eteläpuolella sijaitsevalla saarella on Korkeasaaren eläintarha. Sen erikoisuutena ovat isot kissaeläimet. Korkeasaari on yhdistetty silloilla mantereeseen Mustikkamaan saaren kautta. 

Lentokenttä

Kansainvälinen Helsinki-Vantaan Lentoasema (HEL) sijaitsee 20 kilometriä kaupungin keskustasta pohjoiseen, ja se palvelee Suomen päälentokenttänä vuosittain yli 15 miljoonaa matkustajaa. 

Terminaalien 1 ja 2 välistä löytyvät useiden eri autovuokraamoiden, kuten Aviksen, Budgetin, Europcarin, Hertzin ja Sixtin palvelutiskit. 

Liikenne

Suomessa on pitkälle kehittynyt ja hyväkuntoinen tieverkosto. Nopeusrajoitukset taajamissa ovat 50 km/h, valtateillä 80–100 km/h ja moottoriteillä 120 km/h. 

Suomessa ei ole tietulleja. Rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea. 

Helsingistä pääsee moottoritietä pitkin kätevästi useaan muuhun kaupunkiin, joten eri kohteissa vierailu onnistuu kätevästi. 

Vapaan parkkipaikan löytäminen voi toisinaan olla hankalaa Helsingin keskustassa, ja parkkeeraus on melko kallista. Useat keskustan alueen hotellit tarjoavat ilmaisia parkkipaikkoja vierailleen. 

Kohdevinkkejä

Vuokraamalla auton Helsingistä voit tehdä jännittäviä päiväretkiä omaan tahtiisi moniin kohteisiin myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. 

Hyvä vierailukohde on Nuuksion Kansallispuisto 37 kilometriä lounaaseen Helsingistä. Kansallispuisto on toiminut vuodesta 1994, ja tarjonnut vierailijoilleen kauniita maisemia, metsää, kukkuloita, laaksoja ja lukuisia järviä. 

Kansallispuiston pääsisäänkäynnin luona on infopiste, ja voit valita useiden eri kävelypolkujen väliltä mieleisesi. 

Mikäli olet kiinnostunut klassisesta musiikista, sinun tulisi vierailla Ainolassa, joka sijaitsee 40 kilometriä pohjoiseen Helsingistä. Suomen tunnetuin säveltäjä Jean Sibelius asui ja työskenteli siellä, ja hänen kotinsa toimii nykyään museona. Ainolan Sibelius-museo sijaitsee 2,5 kilometrin päässä Järvenpäästä. 

Satamakaupunki Turku on myös oivallinen vierailukohde. Helsingistä on matkaa Turkuun 169 kilometriä. Turku on 186 000 asukkaallaan Suomen viidenneksi suurin kaupunki. 

Kaupunki on perustettu 1200-luvulla. Siellä voit vierailla Turun Linnassa, joka on rakennettu 1280-luvulla, samoin kuin 1300-luvulla käyttöön vihityssä tuomiokirkossa. Muita kiinnostavia kohteita Turussa ovat muun muassa Luostarinmäen ulkoilmamuseo ja Aboa Vetus & Ars Nova -museo, jossa on näyttelyitä historiasta, arkeologiasta ja nykytaiteesta. 

Turku nimettiin yhdessä Tallinnan kanssa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2011.