Autovuokraamo Kittilä

Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Kittilä on kunta, johon matkustetaan etenkin nauttimaan luonnosta, urheilemaan ja viihtymään monipuolisen kulttuuritarjonnan parissa. Koska välimatkat ovat suhteellisen pitkiä, kannattaa vuokrata auto, mikä helpottaa jokapäiväisessä asioinnissa sekä mahdollistaa myös lähiseutujen tutkimisen itsenäisesti. Kittilän lentokentältä pääsee kätevästi vaikkapa Levin matkailukeskukseen, josta voidaan tehdä retkiä vähän kauempanakin sijaitseviin kohteisiin. Tutustu jääkarhuihin Ranualla, käy ajamassa koiravaljakolla Kittilässä, äläkä unohda tapaamista joulupukin kanssa Rovaniemellä. Kaikkiin näihin kohteisiin pääset helpoiten vuokraamalla auton Kittilästä. Nauti lomastasi ja tutki, mitä kaikkea Suomen Lappi voikaan tarjota.

Kittilän opas

Noin 6 000 asukkaan Kittilä sijaitsee Suomen Lapissa ja se on matkailun kannalta merkittävä kunta. Kittilässä sijaitseva Levitunturi vetää turisteja etenkin talvisin, ja sen ympärille rakennettu palvelutarjonta on iso osa Kittilän elinkeinorakennetta. Kittilässä sijaitsee myös Euroopan suurin kultakaivos, joka on nykyään kanadalaisen kullantuottajayhtiön omistuksessa. Kittilässä järjestetään vuoden mittaan paljon erilaisia tapahtumia, jotka keräävät niin paikalliset kuin turistitkin yhteen. Kulttuuritarjonta on vilkasta; Kittilässä voit nauttia kulttuurielämyksistä, museoista, luonnonnähtävyyksistä tai vierailla jossain useista taiteilijakodeista. Myös liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset koko Kittilän alueella, mutta erityisesti Levitunturin läheisyydessä. Välimatkat eri kohteiden välillä ovat melko pitkiä, mutta vuokra-autolla matkat taittuvat mukavasti.

Suurin osa Kittilän yöpymispaikoista sijaitsee Levitunturin lähistöllä, jossa useimmat turistit majoittuvat. Levi sijaitsee Sirkan Kylässä 18 kilometrin päässä Kittilän keskustasta. Levitunturi kohoaa yli 500 metrin korkeuteen, ja rinteeseen voi nousta paitsi hiihtohissillä ja lasketella alas, myös kahdella eri gondolihissillä vain maisemia ihastellakseen. Hiihtokeskukset tarjoavat 43 laskettelurinnettä ja yli 200 kilometriä maastohiihtoon tarkoitettuja latuja, josta suurin osa on valaistua. Lisäksi voit harrastaa lumikenkäilyä, moottorikelkkailua tai käydä poro- tai koiravaljakkoajelulla. Leviltä löytyy myös erilaisia ravintoloita sekä kaikkien tuntema Hullu Poro Areena, jossa voi kohdata etulinjan artisteja. Lisäksi Levillä on erinomaisesti varusteltu kylpylä, jossa on useita erilaisia saunoja, porealtaita sekä talvellakin lämmin ulkoallas.

  • Kittilän Levitunturi tarjoaa monipuolista liikuntaa sekä moderneja palveluita
  • Kittilästä löydät myös historiaa ja kulttuuria 

Vaikka Kittilä on tunnettu sen talviurheilumahdollisuuksista, turisteja riittää myös muina vuodenaikoina. Etenkin Levin alueen monipuolinen liikuntapalvelu- ja elämystarjonta on rikasta myös lumettomana aikana. Voit lähteä pyörä- tai ratsastusretkelle, harrastaa erilaisia vesilajeja ja nauttia Lapin yöttömästä yöstä. Retkeilymaastoja riittää, ja alueelta löytyy myös kotia, erämajoja, nuotiopaikkoja ja laavumajoitusta. Aivan Levitunturin kupeessa on paljon erilaisia hotelli- ja asuntomajoitusvaihtoehtoja. Kuitenkin suosituinta on vuokrata lomamökki Sirkan kylän alueelta. Mökkejä on eri tasoisia erilaisilla varustuksilla aina erämökeistä luksusloma-asuntoihin. Mökit sijaitsevat yleensä noin 1-3 kilometrin etäisyydellä Levin suurimmasta laskettelukeskuksesta ja palvelukeskittymästä. Alueella kiertää päivittäin hiihtobussi, mutta helpointa liikkuminen on omalla vuokra-autolla.

Rovaniemi sijaitsee 150 kilometrin päässä Kittilästä, ja sinne ajaa alle kahdessa tunnissa. Rovaniemellä on yli 60 000 asukasta ja se on Lapin maakunnan keskus. Rovaniemeltä löytyy kaikki kaupungilta odotettavat palvelut kulttuuritarjonnasta erilaisiin ravintoloihin ja liikuntapalveluihin. Rovaniemellä sijaitsee myös Lapin urheiluopisto sekä hiihto- ja laskettelukeskus. Rovaniemellä on myös tiedekeskus, kulttuuritalo sekä teatteri- ja kongressikeskus. Kolariin taas on Kittilästä tunnin matka eli reilu 70 kilometriä. Kolarissa on vajaa 4 000 asukasta, mutta sen vetämä turistikanta lisää Kolarissa viihtyvien määrää etenkin talvisin. Kolarin matkailuvalttina on Yllästunturin laskettelu- ja hiihtokeskus monipuolisine palveluineen. Lisäksi kolarista on helppo piipahtaa Ruotsin puolelle.

Lähde tutkimusmatkalle vuokra-autolla

Kittilästä vuokratulla autolla pääset tutustumaan kaikkeen, mitä Lapilla on tarjottavana. Leville, vajaan 20 kilometrin päähän ajat vartissa. Käy laskettelemassa, seuraamassa slalom-kisoja tai katsomassa suosikkibändisi esiintymistä. Jos majoitut Levitunturin läheisyydessä, pääset helposti liikkumaan eri laskettelurinteiden välillä. Eturinteet ja Lastenmaa ovat palvelukeskittymän vieressä, ja vajaan neljän kilometrin päässä sijaitsevilla Länsirinteillä pääset gondolihissillä aivan tunturin laelle asti. Autolla pääset myös helposti tutustumaan paikalliseen kulttuuritarjontaan, kuten Levi Summitin yhteydessä olevaan saamelaiskulttuurin näyttelyyn tai tutustumaan Reidar Särestöniemen taiteilijakotiin, joka sijaitsee 50 kilometrin päässä Leviltä. Myös Kittilässä sijaitsevat poro- ja huskykoiratilat retkineen ovat saavutettavissasi vajaan vartin ajomatkan päässä.

Jos olet vuokrannut mökin Sirkan kylältä Levitunturin läheisyydestä, pääset vuokra-autolla helposti Eturinteille ja kaikkien yleisimpien palveluiden äärelle. Käy vaikka kylpylässä ja keilaamassa. Voit myös touhuta lasten kanssa Lastenmaassa, jossa on mukava pulkkailla musiikin soidessa ja piipahtaa välillä kotaan lämmittelemään tulen ääreen ja juomaan kuumaa mehua. Lapsille löytyy ilmaiset harjoittelurinteet Lastenmaan vieressä. Siellä järjestetään myös laskettelukouluja kaikenikäisille. Ja kun Lapissa kerran ollaan, ei sovi unohtaa joulupukkia ja tonttuja. Autolla pääsetkin helposti kaikkien lapsenmielisten lempipaikkaan Tonttulaan, joka sijaitsee reilun kahdeksan kilometrin päässä Leviltä. Tonttulassa on nähtävää ihan koko päiväksi. Tutustumispaketin varatessasi pääset kiertämään tonttukylän polkuja, kuuntelemaan tarinoita, paistamaan pipareita ja tapaamaan poroja.

Varsinainen joulupukin pajakylä löytyy Rovaniemeltä, napapiirin tuntumasta, jonne ajat Kittilästä vajaassa kahdessa tunnissa. Pajakylässä pääsee tapaamaan pukkia, lähettämään joulukortit pukin postista ja tekemään joululahjaostoksia lukuisiin myymälöihin. Pajakylästä on 2,5 kilometriä Santa Parkiin, joka on jouluinen elämyspuisto maan alla. Voit nauttia erilaisista tonttuesityksistä, syödä lounasta seisovasta pöydästä, koristella pipareita muorin leipomossa, matkustaa satumaisella reellä läpi joulupukin maan ja tietysti tavata itsensä joulupukin ja kuvauttaa itsesi hänen vierellään.

Kittilästä Ranuan eläinpuistoon on lähes kolmen tunnin ajomatka, joten reissuun kannattaa lähteä aikaisin aamulla tai varata siihen kaksi päivää. Retki on kuitenkin tekemisen arvoinen, sillä Ranuan eläintarhassa asuvat Suomen ainoat jääkarhut sekä niiden lisäksi 50 muuta pohjoisen oloihin sopeutunutta eläinlajia. Tutustu naaleihin, näätiin, tunturipöllöihin sekä ruskeakarhuihin niiden luonnollisessa elinympäristössään. Voit myös varata ryhmän kanssa tehtävän opastetun retken puistoon sen sulkemisajan jälkeen tai kahdenkeskisen tapaamisen jääkarhun kanssa oppaan ruokkiessa sitä. Jos et jaksa ajaa samana päivänä takaisin Kittilään, voit majoittua johonkin Ranuan alueen monista mökeistä tai vaikka Ranuanjärven rannalle rakennettuun iglun malliseen mökkiin.

Lentokenttä

Kittilään perustettiin matkustajalennoille tarkoitettu lentokenttä jo vuonna 1979, mutta päivittäistä lentotoimintaa sillä on ollut vasta vuodesta 1990 lähtien. Sen kiitotie on 2 500 metriä pitkä, ja lentoterminaali on uudistettu vastaamaan nykyaikaisia tarpeita. Nykyään Kittilän lentoaseman kautta kulkee vuosittain yli 350 000 matkustajaa. Eniten Kittilästä lentävät eteenpäin muihin Lapin hiihtokeskuksiin matkalla olevat turistit. Kittilään lennetään etenkin Helsingistä, ja matkalaisina ovat niin etelästä tullet kotimaiset kuin Saksasta, Japanista ja Yhdysvalloista tulleet ulkomaiset turistitkin.

Kittilän lentoasemalta voi näppärästi vuokrata auton, jolla pääsee helposti jatkamaan matkaa majoituskohteeseen ja tutustumaan Kittilän mahtavaan luontoon sekä kulttuuritarjontaan. Vuokrafirmoista kentältä löytyvät ainakin Alamo, Avis, Europcar, Sixt, Enterprise ja Hertz. Sesonkiaikaan talvella halvimmat autovuokrat lähtevät 60 eurosta, mutta hintaan vaikuttaa auton vakuutuspaketti ja se, minkälaisen kulkuneuvon valitset. Vuokraa auto helposti heti lomasi alusta ja pääset nauttimaan oman auton tuomasta vapaudesta. Pääset kätevästi sillä myös takaisin kentälle kotiinlähdön koittaessa.

Suurin osa matkustajista, jotka vuokraavat auton Kittilän lentokentältä, suuntaavat sillä johonkin Levitunturin läheisyydessä olevaan hotelliin tai muuhun majoituspaikkaan. Autolla käydään kätevästi niin kauppareissut ja ajetaan rinteen viereen laskettelupäivää varten. Sillä käydään myös tutustumassa Levin lähiympäristöön ja piipahdetaan Kittilän kirkonkylällä. Vuokra-autoa käytetään myös päiväretkiin, jotka suuntautuvat yleensä Rovaniemelle tai Ranualle, mutta ajaa saatetaan myös Kolariin tai Sodankylään. Osa ajaa myös kolmen tunnin ajomatkan päähän Kilpisjärvelle ihailemaan Saanatunturia.

Liikenne

Kittilän seudulla teiden kunto on kohtuullisen hyvä, ja pääsääntöisesti niistä pidetään hyvää huolta. Lumen tupruttaessa kovaa, saattaa kuitenkin kestää tovi ennen kuin kaikki tiet ehditään aurata. Liikennettä ei varsinkaan ilta-aikaan ole nimeksikään. Poroja sen sijaan saattaa vaellella teitten varsilla suurina laumoina, ja voit joutua yllätetyksi siinä, miten verkkaasti ne kulkevat tien yli. Jos lähdet pidemmälle ajomatkalle ja palaat sieltä myöhään, etenkin suuria rekkoja saattaa olla runsaasti liikenteessä.

Rovaniemeltä Kittilään ja siitä edelleen Muonion suuntaan johtavan Kantatie 79:n nopeusrajoitus lasketaan talvisin paikoitellen 80 kilometriin tunnissa. Etenkin talvisin huonolla kelillä nopeuteen kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota. Porot saattavat aiheuttaa ongelmia ympäri vuoden ja hidastamaan voi joutua äkistikin. Myös tiellä, joka johtaa Rovaniemeltä etelän suuntaan Ranualle, noudatetaan talviaikaan 80 kilometrin maksiminopeutta. Keskusta-alueilla sekä Rovaniemen kaupunkialueella nopeuksia on paikoitellen laskettu entisestään, ja jopa 30 kilometrin tuntinopeutta noudatetaan paikoitellen.

Pysäköinti Kittilässä on yleensä helppoa. Hotellien huonehintaan kuuluu pysäköinti hotellin läheisyydessä. Jos asut vuokramökissä, pihojen kunnossapidosta pidetään huolta. Talviaikaan pihat aurataan tarpeeksi usein, jotta sinun on helppo pysäköidä mökkisi pihalle. Myös yleiset tiet pyritään pitämään avoimina niin, että liikkuminen kohteesta toiseen on helppoa ja sujuvaa. Kittilän keskustassa on tienvarsilla runsaasti pysäköintitilaa, ja liikkeillä on omia parkkipaikkoja. Levillä laskettelurinteiden yhteydessä on yleensä varsin tilavat pysäköintialueet. Eturinteiden läheisyydessä on tosin hieman rajallisesti ilmaisia parkkipaikkoja, mutta Levin Torin Toriparkki tarjoaa maksullisen lämpimän hallipaikan 170 autolle. Kaikkiaan Kittilä tarjoaa mukavat olosuhteet vuokra-autolla liikenteessä olevalle matkailijalle.