Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Sisilia

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Sisilia sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Sisilia miniopas

Autovuokraamo Sisilia
Autonvuokraus Sisilia

Auton vuokraaminen on kätevä tapa nauttia lomasta Sisilian kauniilla saarella. Vuokra-auto antaa sinulle vapauden tutkia saaren aarteita itsenäisesti ilman sitoutumista joukkoliikenteen aikatauluihin. Suosittelemmekin auton varaamista jo hyvissä ajoin. Miltä kuulostaisi hypätä vuokra-auton rattiin heti lentokentällä? 

Yleistä tietoa Sisiliasta

Sisilia on Välimeren suurin saari ja osa Italiaa. Saarella asuu 5,1 miljoonaa asukasta (2014) ja se sijaitsee Sardiniasta kaakkoon, Maltasta pohjoiseen ja Tunisiasta koilliseen. Sisilian ja Manner-Italian erottaa Messinansalmi, joka on 42 kilometriä pitkä ja kapeimmillaan vain kolme kilometriä leveä. 

Sisilia on vuoristoinen saari, ja sen koillisosassa sijaitsee myös kuuluisa tulivuori Etna, jonka korkein huippu yltää 3 323 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. 

Saaren pääkaupunki, Palermo, löytyy saaren luoteisosasta, ja se on samalla Sisilian poliittinen, taloudellinen, kulttuurinen ja kaupallinen keskus. Kaupungissa asuu 670 000 asukasta (2014), ja se sijaitsee Pellegrino-vuoren (606 metriä merenpinnasta) juurella. Pääkaupunki on samalla vilkas satamakaupunki, ja se on täynnä arkkitehtuurillista rikkautta, kuten useita 1100-luvulla rakennettuja kirkkoja. Palermon katedraali on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä, ja sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1185. Kuninkaallista palatsia, ”Palazzo dei Normannia”, alettiin rakentaa jo 900-luvulla, ja kohde on erittäin suosittu turistien keskuudessa. Palatsia pidetäänkin yleisesti ottaen yhtenä Italian kauneimmista. Kaupungista löytyy lisäksi arkeologinen puisto, kasvitieteellinen puutarha ja ihastuttava rantabulevardi. 

Sisilian tunnetuimpia turistikohteita ovat pääkaupunki Palermo, saaren toiseksi suurin kaupunki Catania sekä Syrakusa, Trapani, Taormina ja Cefalu. 

Lentokenttä

Palermon kansainvälinen lentokenttä (PMO) sijaitse 34 kilometriä luoteeseen kaupungin keskustasta. Sen kautta kulkee vuosittain 5,4 miljoonaa matkustajaa (2014). Monet eurooppalaiset lentoyhtiöt lentävät useita lentoja viikossa Palermon lentokentälle. Tuloaulasta löytyy välittömästi autonvuokrauskeskus, jossa operoivat ainakin seuraavat autonvuokraamot: Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Dollar, Thrifty, Locauto ja Sixt. 

Catanian Fontanarossan lentokenttä (CTA) on toinen Sisilian kansainvälisistä lentokentistä, joka sijaitsee saaren itäosissa, seitsemän kilometrin päässä Catanian keskustasta. Kenttää käyttää vuosittain 7,3 miljoonaa matkustajaa (2014), mikä tekee siitä Sisilian vilkkaimman lentokentän. 

Suomesta ei ole suoria lentoja Catanian kentälle, vaan matkustajat voivat lentää saarelle omatoimisesti välilaskullisin lennoin eurooppalaisilla lentoyhtiöillä. 

Lentokentältä löytyvät ainakin seuraavat autonvuokraamot: Forzese, Hertz, Holiday Car Rental, Hollywood Rent a Car, Italia Car Rent ja Locauto. 

Liikenne

Sisilian tieverkosto on hyvin kehittynyt. Sen suurimpia kaupunkeja yhdistävät tasokkaat moottoritiet, joita kutsutaan italiaksi nimellä ”Autostrada”. Monet niistä sisältävät tietulleja. Tieverkoston korkeatasoisista standardeista riippumatta, jotkut maatiet voivat olla kapeita ja mutkikkaita. 

Nopeusrajoitukset Sisiliassa ovat taajama-alueilla 50 km/h, maanteillä 90 km/h ja moottoriteillä 95–120 km/h. 

Rattijuopumusraja Sisiliassa on sama kuin Suomessa, eli 0,5 promillea. 

Palermossa ajaessa on hyvä varautua ruuhkiin etenkin ruuhka-aikoina. Lisäksi vapaiden parkkipaikkojen löytyminen voi olla vaikeaa. Paras vaihtoehto onkin parkkeerata auto kaupungin keskustan ulkopuolelle ja jatkaa siitä eteenpäin käyttäen joukkoliikennettä. 

Jos yövyt Palermossa lomasi aikana, on viisasta kysyä hotellilta etukäteen tarjoavatko he pysäköintimahdollisuuden asiakkailleen. 

Ajovinkkejä

Sisilia on ihanteellinen paikka vuokrata auto. Voit tällöin käväistä lyhyillä tai pitkilläkin vierailuilla lähikylissä ja -kaupungeissa. Sisilian luonto on kaunista, ja houkuttelevia hiekkarantoja löytyykin koko rannikon pituudelta. Vuokra-autolla voit helposti vierailla pienissä ja rauhaisissa vuoristokylissä sekä viinitarhoilla ja vilkkaissa suurkaupungeissa. 

Pääkaupungista voit suunnata suoraan päiväretkelle Catanian kaupunkiin, joka sijaitsee saaren itärannikolla, 227 kilometriä Palermosta kaakkoon. Cataniassa asuu 315 000 asukasta (2014), ja se on saaren toiseksi suurin kaupunki. Sen vanha kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin, ja sieltä löytyykin kuuluisa katedraali, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna. Muita maininnan arvoisia nähtävyyksiä ovat ”Palazzo degli Elefanti” (suom. Elefantin palatsi) vuodelta 1693 ja ”Piazza del Duomo” -aukiolla sijaitseva ”Fontana dell`Elefante” (suom. Elefantin suihkulähde) vuodelta 1736. 

Catania on kuuluisa myös suurista kalamarkkinoistaan. Kahdenkymmenen kilometrin päässä keskustasta on Etnaland, joka on yhdistetty teema- ja vesipuisto. 

Lisäksi Catania sijaitsee tulivuori Etnan eteläpuolella, ja matkailijat voivat nauttia alueen upeista maisemista mukavien kävelyiden aikana. 

Autoillen voit vierailla myös Trapanin satamakaupungissa, joka sijaitsee Sisilian länsirannikolla, 108 kilometriä Palermosta lounaaseen. Trapanin asukasluku on 70 000 (2014), ja kaupunki on kuuluisa merisuolatuotannostaan. Vanhasta kaupungista löytyy useita historiallisia rakennuksia, kuten Trapanin katedraali vuodelta 1635. Muita Trapanin nähtävyyksiä ovat ”Lido di Trapani” -ranta sekä 200-luvulta peräisin oleva ja saarekkeella sijaitseva ”Castello della Colombaia” -linna. Kaupunki pitää sisällään useita kauniita puistoja ja mielenkiintoisen suolamuseon.