Autovuokraamo Ranska

Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Ranska

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Ranska sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Ranska miniopas

Ranska
Autonvuokraus Ranska

Oletko lähdössä lomalle Ranskaan ja haluaisit vuokrata auton lomasi ajaksi? Ranskassa autonvuokraus on sekä helppoa että kätevää. Kun sinulla on vuokra-auto, sinun ei tarvitse murehtia julkisen liikenteen aikatauluista. Lisäksi pääset tutustumaan myös matkakohteesi lähellä oleviin kyliin ja kaupunkeihin. Monet haluavat vuokrata auton jo lentokentälle saapuessaan. Jos varaat vuokra-autosi ennen koneen laskeutumista, se odottaa sinua valmiina lentokentällä.

Yleistietoa Ranskasta

Ranska sijaitsee Länsi-Euroopassa ja maassa on 66,3 miljoonaa asukasta (2015). Ranskan rajanaapureita ovat Andorra, Belgia, Italia, Espanja, Luxemburg, Monaco, Sveitsi ja Saksa. Myös Välimerellä sijaitseva Korsikan saari kuuluu Ranskaan. Korsika sijaitsee noin 218 kilometriä Nizzasta kaakkoon.

Ranskan maisemat ovat monimuotoisia. Pohjoisessa ja lännessä on rannikkoalueita ja etelässä ja kaakossa on vuoristoja. Maan korkein vuori on Mont Blanc, joka kohoaa 4 810 metriä merenpinnan yläpuolelle.

Lännessä Ranskalla on pitkä rannikko Englannin kanaalille ja Atlantin valtamerelle. Eteläistä Välimeren rannikkoa kutsutaan Ranskan Rivieraksi, ja siellä on monia kuuluisia turistikohteita, kuten Nizzan, Antibesin ja Cannesin kaupungit.

Ranskan pääkaupunki Pariisi sijaitsee keskeisellä paikalla Pohjois-Ranskassa Seine-joen rannalla. Kaupungissa on 2,2 miljoonaa asukasta (2014). Pariisi on yksi maailman suosituimmista kaupungeista ja siellä on monia kuuluisia maamerkkejä, kuten Eiffel-torni, Louvren taidemuseo, Riemukaari sekä Montmartren taiteilijakortteli. Kaupungissa on myös monia kauniita kirkkoja, kuten ”Notre Dame” ja ”Sacré-Coeur”. Kaupungin rajojen ulkopuolella sijaitseva Disneyland Paris on loistava koko perheen nähtävyys.

Pariisin jälkeen Ranskan suurimmat kaupungit ovat Marseille (850 000 asukasta), Lyon (491 000 asukasta), Toulouse (447 000 asukasta) ja Nizza (344 000 asukasta) (2014).

Ranska on ollut yksi maailman suosituimmista turistikohteista jo yli 20 vuoden ajan, ja siellä vierailee noin 83 miljoonaa ihmistä vuodessa. Suosituimpia kohteita ovat Pariisi, Nizza, Lyon, Bordeaux, Bayeux ja Nantes.

Monet haluavat matkustaa myös Ranskan Alppien talvilomakohteisiin ja Loiren laaksoon ”Val de Loireen”, joka on tunnettu monista keskiaikaisista linnoistaan.

Ranska tarjoaa jokaiselle jotakin. Vuokra-autolla pääset liikkumaan maassa helposti ja tutustumaan moninaisiin nähtävyyksiin kätevästi.

Liikenne

Ranskan infrastruktuuri on hyvässä kunnossa ja maassa on laaja moottoriteiden verkosto, ”Autoroute”. Suuressa osassa moottoriteitä on käytössä tietulli. Voit maksaa sen joko kortilla tai käteisellä.

Tiheästi asutuilla alueilla nopeusrajoitus on 50 km/h. Moottoriteillä nopeusrajoitukset vaihtelevat välillä 90 – 130 km/h.

Ranskassa on sama promilleraja kuin Suomessa eli 0,5.

Useimmilla maan lentokentillä on tunnettujen autovuokraamoiden, kuten Avisin, Hertzin ja Alamon toimipisteitä. Voit noutaa vuokra-auton näistä toimipisteistä ja palauttaa sen samaan paikkaan. Useimmissa Ranskan kaupungeissa auton nouto ja palautus onnistuu myös keskustassa.

Vinkkejä ajamiseen

Kun vuokraat Ranskassa auton, sinulla on loistava mahdollisuus tutustua alueeseen laajemminkin. Sinun ei tarvitse myöskään murehtia julkisen liikenteen toimimisesta.

Autoilu Pariisin keskustassa voi olla kuitenkin stressaavaa, emmekä suosittele sitä kokemattomille kuljettajille. Myös parkkipaikan löytäminen voi olla haasteellista. Jos ajat Ranskan isoissa kaupungeissa, voi olla hyvä ajatus varata vuokra-auto, jossa on GPS-laite. Näin suunnistaminen kaupungissa on helpompaa.

Bayeux

Bayeux on suosittu turistikohde, joka sijaitsee Ranskan luoteisosassa, tarkemmin sanottuna Ala-Normandian alueella. Kaupunki on pieni, vain 14 000 asukasta, mutta se on täydellinen tukikohta jännittäville autoretkille. Bayeux sijaitsee Aure-joen varrella, noin 7 kilometriä Atlantin rannikolta.

Kansainvälinen lentokenttä, Paris – Charles de Gaulle Airport (CDG), sijaitsee 286 kilometriä Bayeux’sta itään. Terminaalien 1 ja 2 saapumishalleista löydät useiden hyvämaineisten autovuokraamojen toimipisteet – mukaan lukien Avis, Hertz, Sixt, Budget, Dollar ja National.

Bayeux’n vanha kaupunki tunnetaan monista 1300-luvulta peräisin olevista historiallisista rakennuksistaan. Erityisen kuuluisa se on museostaan, jossa on esillä Bayeux’n seinävaate. Se on historiallinen asiakirja, joka kuvaa Vilhelm Valloittajan sotaretkeä ja Hastingsin taistelua vuodelta 1066. Seinävaate on listattu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Kaupungin katedraali vuodelta 1077 on myös merkittävä nähtävyys. Bayeux’ssa on myös Ranskan suurin brittiläinen sotahautausmaa.

Lähin suuri kaupunki on Caen, joka sijaitsee 30 km Bayeux’sta kaakkoon. Caenissa voit vierailla toiseen maailmansotaan keskittyneessä museossa sekä Vilhelm Valloittajan linnassa, joka on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoista.

Jos mielesi tekee uimaan, voit ajaa Arromanchesin kauniille rannoille, jotka sijaitsevat 13 kilometriä Bayeuxista koilliseen.

Myös Mont-Saint-Michelin vuorovesisaari on suosittu päiväretkikohde. Se sijaitsee 126 kilometriä Bayeux’sta lounaaseen. Saaren benediktiiniluostari perustettiin vuonna 708 ja se toimii nykyään museona. ”Le Mont-Saint-Michel” on yksi Ranskan tärkeimmistä nähtävyyksistä ja listattu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

Bordeaux

Bordeaux on satamakaupunki Akvitanian alueella Lounais-Ranskassa. Garonne-joen varrella sijaitsevassa kaupungissa on noin 240 000 asukasta. Viinintuotannostaan tunnettu Bordeaux on myös vilkas kaupunki, josta löytyy monia 1700-luvulta peräisin olevia historiallisia rakennuksia ja useita 1200-luvulla rakennettuja kirkkoja. Bordeaux’ssa on myös viinimuseo, arkeologinen museo, luonnonhistoriallinen museo sekä kaksi taidemuseota. Satama-alue on listattu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

Kaupungin keskustassa on kaunis jalankulkijoille varattu alue, jossa on ihastuttavia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

Kansainvälinen lentokenttä, Bordeaux – Mérignac Airport (BOD), sijaitsee 11 kilometriä kaupungin keskustasta länteen . Monilla autonvuokrausyrityksillä on toimipiste lentokentällä. Esimerkiksi Avisilla, Budgetilla, Enterprisella, Europcarilla, Fireflylla, Hertzilla ja Sixtilla.

Bordeaux’sta pohjoiseen sijaitsee monista kuuluisista viinitarhoistaan tunnettu Médocin viinialue. Monet viinitarhat toivottavat vierailijat tervetulleiksi opastetuille kierroksille ja viininmaistajaisiin.

Voit ajaa myös pieneen Atlantin valtameren rannikkokaupunkiin Arcachoniin. Kohde sijaitsee 65 kilometriä Bordeaux’sta lounaaseen. Kaupungin pitkät hiekkarannat tarjoavat upeat puitteet uimiselle. Toinen lähellä oleva nähtävyys on ”Dune du Pilat” – Euroopan suurin hiekkadyyni. Dune de Pilat on 3 kilometriä pitkä, 500 metriä leveä ja se kohoaa korkeimmillaan 110 metrin korkeuteen. Dyyni sijaitsee 13 kilometriä Arcachonista etelään.

Lyon

Kaakkois-Ranskassa sijaitseva Lyon on maan kolmanneksi suurin kaupunki. Rhône-Alpesin alueella sijaitsevassa, kauniissa Lyonissa on monia historiallisia rakennuksia. Lyonin vanha kaupunki on listattu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Kaupungin maamerkkeihin lukeutuvat Saint-Jeanin katedraali vuodelta 1481 ja ”Notre-Dame de Fourvière” -kirkko vuodelta 1896.

Lyonissa on myös useita museoita, taidegallerioita ja puistoja. Roomalaisen amfiteatterin rauniot ovat suosittu turistinähtävyys . Kaupunki tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia ostosten tekoon lukuisine putiikkeineen ja toreineen.

Kansainvälinen lentokenttä, Lyon Saint-Exupéry Airport (LYS), sijaitsee 28 kilometriä itään kaupungin keskustasta . Terminaalirakennuksessa on useiden autovuokraamoiden toimipisteitä, esimerkiksi Avisin, Hertzin, Sixtin, Nationalin ja Europcarin.

Voit ajaa pieneen keskiaikaiseen Pérougesin kylään, joka sijaitsee 40 kilometriä Lyonista luoteeseen. Pérouges sijaitsee kukkulalla ja kaupungin kaikki historialliset rakennukset on kunnostettu. Pérouges tarjoaa hurmaavan ilmapiirin ja useita mukavia kahviloita.

Toinen ajovinkkimme on vierailu ”Palais Idéal du Facteur de Cheval” -linnassa, joka sijaitsee 82 kilometriä Lyonista kaakkoon. Postinkantaja Chevalin vuonna 1912 rakentama rakennus näyttää suurelta hiekkalinnalta. Kalkkikivestä, hiekasta ja betonista rakennettu linna on kooltaan 12 x 26 metriä.