Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Bologna

Bologna on uskomaton kohde turisteille, jotka haluavat nauttia unohtumattomasta matkakokemuksesta. Emilia-Romagnan alueen ytimessä sijaitseva Bolognan kaupunki on Italian seitsemänneksi väkirikkain alue. Autonvuokrauspalvelut ovat huippuluokkaa ja loistava tapa tutustua moniin upeisiin vierailukohteisiin, joita löytyy ympäri kaupunkia. Lentokentällä ja rautatieasemilla on useita autonvuokrausfirmoja, joissa auton vuokraaminen on käytännöllistä ja stressitöntä. 

Opas Bolognaan

Autovuokraamo Bologna
Autonvuokraus Bologna

Kaupungissa on jatkuvasti meneillään lukuisia aktiviteetteja ja tapahtumia, mikä voi olla jopa uuvuttavaa. Bologna sijaitsee Italian pohjoisosassa ja on tärkeä kaupallinen silta naapurialueilleen. Bolognassa toimii useita suuria elektroniikka-, mekaniikka- ja elintarvikeyrityksiä merkittävän teollisuus-, maatalous-, rahoitus- ja liikenneinfrastruktuurin ansiosta. Kaupungin talous kasvaa tällä hetkellä voimakkaasti. Bolognan talouskasvun on sanottu olevan kolmanneksi suurinta Italian maakuntia verrattaessa. Tärkeimmät kaupungit Bolognan lähellä ovat Firenze, Verona ja Padua. 

Vaikka kaupunki on melko pieni maa-alaltaan, siellä järjestetään yhdet suurimmista Euroopan vuosittaisista messuista – Cosmoprof Worldwide. Kohdevalinta johtuu osittain siitä, että alueella on yli miljoona asukasta. Bolognalla on myös erittäin vankka kulttuuri, joka ulottuu useille alueille. Lisäksi kaupunki tunnetaan kuuluisasta keittiöstään, jossa käytetään runsaasti maitotuotteita ja maukkaita lihoja. Bolognan avoimen kulttuuri-ilmapiirin ansiosta alueen musiikillinen perinne on kehittynyt ja laajentunut kansainvälisiin genreihin. Paikallinen kulttuuri ilmenee monissa muissakin asioissa, kuten: 

  • urheilussa 
  • taide-esityksissä taiteessa. 

Jos olet matkustamassa Bolognaan ensimmäistä kertaa, kannattaa harkita auton vuokrausta, sillä ajoneuvo antaa sinulle vapauden tutustua kaupunkiin sekä laajemmin että omaan tahtiin. Voit pysähtyä niin usein kuin haluat. Tämä on kätevää ja mahdollistaa yksityisyyden etenkin perheen kanssa matkustaessa. Auton vuokraus on tehty erittäin helpoksi, sillä löydät edullisia autovuokraamoja kaupungin päärautatieasemien terminaaleista. 

Autoa ei kuitenkaan kannata vuokrata kiireessä. On tärkeää käydä perusteellisesti läpi vuokraamon ja vuokrattavan auton ehdot ymmärtääkseen, mitä ne sisältävät. Tekemällä hintavertailua eri vuokraamoiden välillä voit löytää parhaat tarjoukset. Jos tämä tuntuu hankalalta, on olemassa varaussivuja, joiden kautta voit vuokrata auton jo ennen matkaa. Vuokraaminen on helppoa ja säästää aikaa. Voit helposti vertailla hintoja ja tutustua auton kuvaukseen ja tarjolla oleviin vaihtoehtoihin. 

Tutustumiskohteita vuokra-autolla

Ennen matkaasi Bolognaan olet varmasti tutkinut monia vierailukohteita. Seuraavia mielenkiintoisia nähtävyyksiä kannattaa myös harkita. Ensimmäinen on ”Piazza Maggiore” – suuri Bolognan kaupungin aukio uskomattomilla maisemilla. Kohde on varsin Instagram-kelpoinen. Piazza Maggiore sijaitsee Vanhankaupungin sydämessä, jossa on useita Bolognan tärkeimpiä maamerkkejä, nähtävyyksiä ja museoita, kuten aukion länsipuolelta löytyvä ”Palazzo d’Accursio” -palatsi. 

Lisäksi voit käydä nopealla kierroksella ”Piazza del Nettunolla”, joka tunnetaan Neptunuksen suihkulähteenä. Suurkaupungin monumentaalinen suihkulähde sijaitsee ikonisella aukiolla Piazza Maggioren vieressä. Lähde kuvaa 1500-luvun puolivälin italialaisen eliitin muotokulttuuria, joka on edelleen nähtävissä nykypäivän Italiassa. Seuraava mielenkiintoinen kohde, jossa kannattaa vierailla, on ”Le Due Torri” -torniyhdistelmä. Kaltevat tornit ovat mainio kohde matkailijoille, jotka rakastavat antiikin arkkitehtuurin loistoa. 

Bolognassa on myös toinen tornipari, joka näyttää kallistuvan kapeasta muodostaan johtuen vielä enemmän kuin Pisan kalteva torni. Ne ovat näkyvimmät kaikista kaupungin keskiaikaisista torneista. Korkeampaa tornia kutsutaan ”Asinelliksi”. Toista, vielä enemmän kallistuvaa tornia, kutsutaan ”Garisendaksi”. Historiallisesti nämä kaksoistornit rakennettiin vartiointitorneiksi ja asukkaiden suojapaikoiksi hyökkäysten aikana. Niiden korkeudesta tuli kuitenkin statussymboleita torneja rakennuttaneille ylhäisperheille. 

Asinellin tornin huipulle on 498 askelmaa ja perillä voi nauttia vaikuttavista näkymistä Bolognan kaupunkiin. Jos olet kiinnostunut uskonnollisista kohteista, voit käydä tutustumassa ”Santo Stefanoon” eli Pyhän Tapanin kirkkoon. Santo Stefano on basilikatyyppinen kirkko, joka ilmentää uskonnollisten rakenteiden monimuotoisuutta. Santo Stefanoon viitataan paikallisesti nimellä ”Sette Chiese”, joka tarkoittaa seitsemää kirkkoa. Ei kannata unohtaa myöskään Bolognan paikallisen väestön kulinaarista asiantuntemusta. Hyvä paikka nauttia herkullisista muista on ”Quadrilateron” -alueen kauppojen täyttämät kapeat kadut, joissa myydään puutarhan antimia, juustoa, pastaa ja leivonnaisia. 

Lentokentät

Bolognaan pääsee melko monelta lentokentältä hyvien autonvuokrauspalveluiden avulla. Suosituin saapumispiste on Bologna Guglielmo Marconin lentokenttä (BGA), joka sijaitsee 5,6 kilometriä koilliseen kaupungista. Pienen alueellisen lentokentän kaksi terminaalia varmistavat sen tehokkaan toiminnan. Kenttä on nimetty Nobel-palkinnon saajan Guglielmo Marconin mukaan. Mies keksi radion, jonka vuoksi hän on tunnetuin bolognalainen. Suosittuja kohteita, jonne pääsee lentämään Bologna Guglielmo Marconi lentokentältä (BGA), ovat Lontoo, Budapest ja Madrid. 

Lentokenttä tarjoaa useita vaihtoehtoja autonvuokraukselle. Yksi niistä on italialainen Autovia, joka toimii useissa Italian maakunnissa. Asemalla toimii myös kansainvälinen Avis-Budget, joka tarjoaa asiakkailleen online-varauspalveluita. Muita lentokenttävuokraamoita ovat muun muussa Europcar ja Maggiore. Löydät vuokratoimistot lentokenttäterminaalin pohjakerroksesta. 

Suurin osa vuokratoimistoista on avoinna päivittäin klo 6.00–12.00 välillä. Lisäksi voit vuokrata auton kuljettajalla, jos haluat välttää ajamista ja siitä aiheutuvaa stressiä. Eri autovuokraamoilla on kuitenkin erilaisia tarjouksia ja käytäntöjä. Kannattaakin tarkistaa yritysten verkkosivuilta, mitkä autovuokraamot tarjoavat parhaat vaihtoehdot juuri sinulle. 

Liikenne

Bolognalla on hyvä tieverkosto, joka yhdistää tärkeät kohteet. Kaupunki sijaitsee Firenzen, Veronan, Padovan, Riminin ja Milanon keskellä, ja sieltä pääsee tärkeimmille kiertomatkoille. Kaupungin lisääntyvän turistivirtauksen vuoksi tiet ovat kuitenkin ruuhkaisia. Kaupunkiin vie kaksi päämoottoritietä, jotka yhdistävät maan pohjois- ja eteläpuolen. Toimivan tieverkoston ansiosta Bolognaan pääsee ajamaan helposti Italian suurimmista kaupungeista. 

Reitillä Parmasta Genovaan voit kaartaa kohti Milanoa, sitten Venetsiaa ja Brenneriä. Voit myös lähteä etelään, Roomaan ja sieltä Bariin, Lecceen tai Tarantoon. Bolognassa on ZTL-alueita, joilla ajamista on rajoitettu. Liikennevyöhykkeet on osoitettu liikennemerkein. Turistin on kuitenkin otettava itse selvää, kuinka nämä merkit tunnistetaan ja mitä ne tarkoittavat. 

ZTL-alueella jokaisen ajoneuvon rekisterikilpi tarkistetaan ja näin varmistetaan, saako kuljettaja ajaa alueella. Kuljettaja saa sakon automaattisesti, jos lupaa ei ole. Jos kuitenkin aiot käydä ZTL-alueella autolla, on tarjolla julkisia, turvallisia pysäköintipaikkoja. Jos olet lähellä eteläpuolella sijaitsevia kukkuloita, Bolognan kehätien varrella on julkisia parkkipaikkoja. Jos aiot yöpyä hotellissa, henkilökunta kertoo sinulle varmasti kaikista pysäköintiin liittyvistä mahdollisuuksista.