Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Rooma

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Rooma sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Rooma miniopas

Autovuokraamo Rooma
Autonvuokraus Rooma

Etsitkö hyvää vuokra-autotarjousta Roomassa? Halusit sitten noutaa vuokra-auton lentokentältä tai kaupungin keskustasta, löydät varmasti auton, joka sopii sinulle ja omiin tarpeisiisi. 

Yleistietoa Roomasta

Italian pääkaupunki Rooma sijaitsee Tiber-joen varrella keskellä Italiaa, Napolin pohjois- ja Milanon eteläpuolella. Kaupungin keskustassa asuu noin 2,55 miljoonaa ihmistä. Kun väkilukuun otetaan mukaan myös esikaupunkialueet, asuu Roomassa kaikkiaan 3,3 miljoonaa asukasta. Rooman keskellä sijaitsee myös Vatikaanivaltio. 

”Kaikki tiet johtavat Roomaan” on tunnettu sanonta. Kaupunki tiedetään Rooman valtakunnan pääkaupunkina ja paavin kotipaikkana. Rooma tunnetaan kuitenkin ehkä vieläkin paremmin taiteen ja romantiikan kaupunkina. Kaupungissa on 400 kirkkoa, joista voi löytää myös taiteen mestarien, kuten Caravaggion ja Michelangelon, maalauksia. Pietarinkirkko on yksi maailman suurimmista ja koristeellisimmista kirkoista. Läheisessä Vatikaanissa sijaitsee maailmankuulu Sikstuksen kappeli, jossa on taidemaalari Rafaelin kuuluisia mestariteoksia. Muita kaupungin tunnettuja nähtävyyksiä ovat Pantheon ja Villa Borghese, joista jälkimmäisessä on hieno taidekokoelma ja kaunis puutarha. Trasteveren kaupunginosassa on monia trattorioita eli italialaisia ravintoloita, jotka tuovat mieleen ”Kaunotar ja kulkuri” -animaatioelokuvan. 

Leonardo da Vincin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 22 kilometriä Rooman ulkopuolella, Fiumicinossa. Rooman toinen lentokenttä, Ciampino, sijaitsee aivan kaupungin kupeessa. 

Rooma on Italian toiseksi suosituin autonvuokrauspaikka. Tarjontaamme Roomassa sisältyy yli 20 eri autonvuokrauspaikkaa, mukaan lukien Rooman lentokenttä. Koska vertaamme listahintoja useilta eri autovuokraamoilta, voimme taata vuokra-autollesi halvan hinnan. 

Ajovinkkejä

Monet, jotka vuokraavat auton Roomassa, haluavat miellyttäville päiväretkille lähialueelle. Hienoja vierailukohteita onkin lukuisia. Jos haluat suunnata rannikolle, voit ajaa satamakaupunki Lido di Ostiaan ja sen rannoille. Kaupunki sijaitsee 31 kilometriä Roomasta lounaaseen. Upeiden uintimahdollisuuksien lisäksi sieltä löytyy myös Ostia Antican arkeologinen alue. Lido di Ostian rannikkokaupungissa on myös golfkenttä. 

Voit tehdä vuokra-autollasi helposti mukavan retken myös Tivolin kaupunkiin. Se sijaitsee 36 kilometriä itään Rooman keskustasta. Tivolin kaupungin laitamilla on hieno ”Villa d’Este” -rakennus, josta löydät myös yhden Euroopan kauneimmista puutarhoista. Puutarhassa on noin 50 vaikuttavan näköistä suihkulähdettä. Sekä rakennus että puutarhakompleksi on listattu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. 

Lentokentät

Roomassa on kaksi lentokenttää. Päälentokenttä on Fiumicino (FCO), joka sijaitsee 22 kilometriä keskustasta lounaaseen. Monilla autovuokraamoilla on toimipiste kentällä, esimerkiksi Avisilla, Hertzillä, Europcarilla, Locauto Rentilla, Maggiorella ja Sixtilla. 

Kaupungin toinen lentokenttä, Ciampino (CIA), sijaitsee 15 kilometriä Roomasta kaakkoon. Kenttä palvelee pääasiassa tilauslentoja ja halpalentoyhtiöitä. Jos laskeudut tälle lentokentälle, löydät myös täältä hyvän valikoiman autovuokraamoja, kuten Avisin, Hertzin, Europcarin, Auto Europan, Maggioren ja Goldcarin. 

Liikenne

Liikenne Rooman keskustassa on melko erilaista kuin Suomessa ja se voi vaikuttaa kaoottiselta ja stressaavalta. Myös vapaan pysäköintipaikan löytäminen voi olla vaikeaa. Rooma, kuten suurin osa Italian suurimmista kaupungeista, on kieltänyt autojen ajamisen historiallisilla ”Centro Storico” -alueilla – ellet ole saanut erityislupaa etukäteen. Tätä järjestelyä kutsutaan ”Zone Traffico Limitatoksi” (ZTL) ja sitä sovelletaan enimmäkseen 8.00-18.00 välisenä aikana. ZTL-alueilla on valvontakameroita, jotka kuvaavat siellä liikkuvia ajoneuvoja. 

Jos vuokraat auton Roomassa ja aiot asua vanhassa kaupungissa sijaitsevassa hotellissa, on suositeltavaa, että otat yhteyttä hotelliin ennen lähtöä saadaksesi vuokra-auton tuulilasiin kiinnitettävän ajoluvan. Ilman lupalappua saat todennäköisesti sakon, joka lähetetään kotiosoitteeseesi. 

On myös syytä mainita, että Rooman historiallinen ydin on sangen kompakti. Suurin osa kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä on kävelymatkan päässä toisistaan.