Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Oulu

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Oulu sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Oulu miniopas

Autovuokraamo Oulu
Autonvuokraus Oulu

Suunnitteletko seuraavaa lomaasi Pohjois-Pohjanmaalle, kohteena ylväs Oulu? Pohjoisessa etäisyydet ovat pitkiä, joten paras tapa nauttia Oulun seudun kauneudesta on vuokrata auto. Mahdollisuuksia on monia, ja niitä on helppo käyttää; voit jättää auton mille tahansa vuokrapisteelle, tai jos vaikka päätät lentää takaisin kotiin, niin voit vuokrata auton vaikkapa kotikaupungistasi, ja jättää sen paluumatkalla lentokentälle. Auton vuokraus on tehty mahdollisimman helpoksi, jotta matkailija voi keskittyä tekemään sitä, mikä on lomailun tarkoitus: nauttimaan. Se onnistuu helposti ja turvallisin mielin huolletulla menopelillä.

Opas Ouluun

Oulu on kaupunki Suomessa, Perämeren kauniilla rannikolla Pohjois-Pohjanmaalla. Usein sanotaan, että se jakaa Suomen etelään ja pohjoiseen, ja totta onkin, että pian Oulun jälkeen voi poroja alkaa näyttäytymään tien varsilla. Sen lähistöltä löytyy muun muassa Tyrnävä, Muhos ja Liminka. Oulussa on noin 205 000 asukasta. Sen merellinen kauneus houkuttelee niin asukkaita kuin matkailijoitakin. Kaupunki on pinta-alaltaan Suomen suurin rannikkokunta ja Pohjois-Suomen vanhin kaupunki; sen perusti Ruotsin kuningas Kaarle IX vuonna 1605. Pitkä historia tekeekin kaupungista mielenkiintoisen ja tunnelmallisen matkailukohteen. Historiaan kuuluu dramaattisiakin hetkiä, kuten suuri tulipalo vuonna 1822. Kaupungissa on kuitenkin vielä vanhoja, suojeltuja puutaloalueita, joita turistit voivat käydä ihailemassa.

Aikaisemmin kaupunki tunnettiin tervakaupunkina, mutta vuosien saatossa siitä on muodostunut tärkeä teknologiakeskus. Oulussa onkin oma teknologiakylänsä, ja sitä kutsutaan ”Pohjolan piilaaksoksi”; meillä on siis Suomessakin oma Silicon Valley. Sitä kannattaa ehdottomasti käydä ihailemassa vaikkapa joistain alueen kahviloista nauttien. Sanotaan myös, että Oulu on Pohjois-Suomen talousveturi. Oulu on upeasti luonut yli 10 000 uutta korkean teknologian työpaikkaa eri alojen huippuosaajille, opiskelijoita unohtamatta; Oulussa on monipuoliset koulutusmahdollisuudet, ja se vetääkin opiskelijoita joka puolelta Suomea. Teollisuudenalana ovat puu-, paperi- ja terästeollisuus. Autoilijoille Oulu on sijainniltaan loistava, sillä kaupunkia ympäröi moni kiinnostava matkailukunta, kuten kesäparatiisi Hailuoto.

  • Oulun kauneus hakee vertaistaan
  • Elämyksiä ja palveluita yhdistettynä meren ja luonnon läheisyyteen

Mikä tekee Oulusta ainutlaatuisen? Yksi vastaus on sen sijainti; meri tuo voimakkuudellaan tunnelmaa ja kauneutta Ouluun ja sen seutukuntiin. Oulussa yhdistyy suurkaupungin vilinä ja huippuosaaminen monella eri alalla, hävittämättä kuitenkaan kodikkuutta ja tunnelmaa. Oulun keskusta on pieni, mutta ostosmahdollisuuksia löytyy runsaasti. Vastikään uutisoitiin, kuinka Helsingistä asti lentää ihmisiä ostoksille Ouluun – tarjonta voikin olla ainutlaatuisuudessaan parempi kuin monissa muissa kaupungeissa. Myös Nallikarin hiekkarannat tekevät vaikutuksen tottuneeseenkin matkailijaan. Harvoin Suomesta löytyy niin kauniita rantoja: täällä aaltoilevat hiekkadyynit yhdistyvät rannan kasveihin ja aaltoihin, jotka välillä myrskyävät, välillä soljuvat tyynesti. Mikä sen upeampaa kuin tehdä uintiretki rannalle tai hypätä soutuveneeseen nauttimaan meren kauneudesta,

Oulussa on paljon tekemistä niin paikallisille kuin matkailijoille. Parhaita kohteita ostosten tekemiseen ovat Rotuaari ja kauppakeskus Valkea, josta löytyy 60 huippuliikettä ja -ravintolaa. Kahviloita on jokaiseen makuun. Esimerkiksi Bacaro Doppiossa on tarjolla baristan valmistamaa espressoa tai cappuccinoa ja aitoa artesaanijäätelöä. Hyvä idea on myös napata kahvilasta eväät mukaan ja mennä nauttimaan herkuista puistoon tai rannalle. Oulun Torinrannalta löytyy historiallisia aittoja, joissa toimii pieniä putiikkeja. Näistä matkailijat löytävät matkamuistoja, sisustustuotteita sekä herkkuja, kuten kahvipapuja ja irtoteetä. Kauppatorilla voit kokea aidon toritunnelman ja maistaa perinneruokia, ostaa marjoja ja kasviksia sekä kohdata paikallisia.

Tienoo tutuksi vuokra-autolla

Vuokra-auto on todella hyödyllinen Oulun matkailijoille, sillä Oulussa välimatkat saattavat eri nähtävyyksien välillä olla pitkät ja myöskin lähikunnat houkuttelevat tutustumaan. Oulusta Raaheen on noin 80 kilometriä, ja Raahesta löytyy muun muassa merimuseo, jossa on esillä maailman vanhin sukelluspuku. Hailuotoon on Oulusta vain 35 kilometriä. Se on pieni, kaunis kunta, josta löytyy esimerkiksi Marjaniemen majakka sekä jo aiemmin mainitut kauniit hiekkarannat. Koko Hailuoto onkin luokiteltu kuuluvaksi Suomen valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin. Hailuodon historia on värikäs ja osin myös surullinen – matkailijan kannattaakin tutustua siihen, jotta voi ymmärtää kunnan ainutlaatuisuuden ja sen, minkälaisista historiallisista vaikeuksista se on selvinnyt vuosien saatossa.

Myös Lumijoen kuntaan kannattaa käydä tutustumassa autoillen, sinne on matkaa Oulusta 24 kilometriä. Lumijoki, joka on saman niminen joki kuin itse kunta, on Suomen ainoa joki, joka virtaa lännestä itään, mutta laskee silti Itämereen. Yksi hyvä syy autoilla Oulun seudulla on sen kauniit kirkot, joita löytyy alueen jokaisesta kunnasta ja kaupungista. Lumijoella on arkkitehti John Lybeckin suunnittelema Lumijoen kirkko, joka valmistui 1889, ja jota suuren kokonsa vuoksi kutsutaan Lakeuden katedraaliksi. Toinen nähtävyys Lumijoella on höyrylaiva Hailuoto. Muinaisten tarujen ystäville voidaan suositella käyntiä Limingassa. Kansanperinne nimittäin kertoo Limingan saaneen nimensä Limmi-jättiläisestä, jota aiemmin seudulla tavattiin – kenties hän on siellä vieläkin.

Autoilijan kannattaa poiketa myös Kempeleessä, 11 kilometriä Oulusta. Nimi Kempele on Suomessa ainutlaatuinen, nimittäin samanlaista nimeä ei löydy muualta, ja sitä onkin pyöritelty erilaisiin kirjoitusasuihin historiankirjoissa, kuten Kembelä ja Kiemböle. Miksi sitten kannattaa suunnata auto Kempeleeseen? Vaikkapa siksi, että voit sanoa käyneesi Suomen pienimmässä laskettelukeskuksessa! Vaikka se on pieni, tarjoaa se mahdollisuuden mukavaan talvipäivän viettoon. Kempeleestä löytyy idyllistä juurevuutta ja pitkälle kantavaa historiaa sekä monenlaisia harrastusmahdollisuuksia. Se on söpö sekoitus maaseutua ja kaupunkia, jossa taatusti stressi unohtuu.

Ei kuitenkaan tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, jos haluaa autoilla Oulussa! Itse Oulussakin on niin paljon nähtävyyksiä, että lyhyellä lomalla tarvitse välttämättä ajella kauaksikaan kaupungista. Talvella voit ajaa auton meren rannalla, reippailla jäätä pitkin ja käydä Nallikarin majakalla. Auto on siitä kätevä, että silloin voit ottaa mukaan enemmän tavaraa – toisin kuin julkisilla liikkuessa. Autoilijan kannattaakin talvisin pakata mukaan luistimet, sillä kaupungista löytyy hienoja retkiluistelureittejä ja meren jäälle tehtyjä hiihtolatuja. Ota termospulloon kaakaota ja nauti puhtaasta luonnosta ja liikunnasta. Koska autolla pääsee etäämmällekin, niin kannattaa käydä hiukan kauempana kaupungista olevissa luontokohteissa, kuten Koitelissa ja Pilpasuolla.

Lentokenttä

Oulusta löytyy lentokenttä, jossa on runsaasti palveluita, ja josta saa myös auton vuokrattua kätevästi. Lentokentältä löytyy monta autovuokraamoa; Europcar, Hertz, Scandia Rent,Sixt,Avis ja Budget. On hyvä huomioida, että osa niistä on auki vain ennakkovarauksella, joten matkailijan kannattaa aina tarkistaa aukioloajat vuokraamoiden nettisivuilta. Oulun kenttää käyttävät useat lomalentojen järjestäjät, ja Oulusta lennetään suoraan muun muassa Kreikan suosikkeihin Kreetalle ja Rodokselle, Turkin aurinkoiselle Antalyan rannikolle ja Mustanmeren äärelle Bulgariaan.

Oulun lentokenttä on pieni ja viihtyisä kenttä, jossa ei tarvitse huolehtia turhista ruuhkista tai tuntien seisomista turvatarkastusjonoissa. Tämä on pienempien lentokenttien etu. Palvelu on erinomaista, ja esimerkiksi kaikille aamulla ennen klo 10:00 lähteville lennoille (reitti ja charter) voi tuoda matkatavaransa jo edellisenä iltana lähtöselvityksen aukioloaikoina. Tämä kuvastaakin hyvin koko Pohjois-Pohjanmaan lämmintä ja vieraanvaraista tunnelmaa. Autolla pääsee kentältä näppärästi keskustaan tai muihin lähikuntiin, ilman pelkoa kovista liikenneruuhkista.

Lentokentän palveluissa löytyy muun muassa ravintoloita, neuvotteluhuoneita ja tax free -myymälä. Sieltä löytyy myös apteekki sekä lasten leikkipaikka. Kulinaristien ei tarvitse olla huolissaan; kun vuokra-auto on palautettu ja odotetaan lentoa, voidaan koko perheen kesken nauttia esimerkiksi vohvelikuninkaan herkkuja tai aikuisten kesken kylmiä juomia oluthuone Toppilassa. Kahvila Oulu Cafe tarjoaa kahvia vastajauhetuista pavuista, ihastuttavia leivonnaisia sekä herkullisia täytettyjä leipiä. Matkailija voi siis olla huoleti; vatsa tyhjänä ei tarvitse matkalle lähteä.

Liikenne

Oulu on verraten pohjoisessa, joten on oletettavaa, että talvella saattaa luminen keli yllättää autoilijan – siihen on hyvä varautua. Nopeusrajoituksia kannattaa noudattaa, sillä ne on tehty turvallisuuden vuoksi. Yleisesti ottaen taajamissa nopeusrajoitus on 50 km/h, mutta nopeus voi olla myös 60 km/h. Taajaman ulkopuolella 80 km/h on yleisrajoitus. Moottoriteiden ulkopuolella 100 km/h on korkein rajoitus, ja talvella se on myös moottoriteiden enimmäisnopeus. Kesällä moottoritiellä saa ajaa 120 km/h.

Oulussa kannattaa autoilla, sillä yhteydet muualle Suomeen ja maailmalle ovat erinomaiset; esimerkiksi muualle Skandinaviaan; Oulusta Haaparantaan on vain 133 km. Oulun Satama palvelee ympäri vuoden, joten auton voi ajaa myös laivaan. Oulusta on useita säännöllisiä laivayhteyksiä eri puolille Eurooppaa. Autoilijan kannattaa tarkistaa Oulunliikenne.fi -palvelu, joka tarjoaa ajantasaista tietoa muun muassa liikenteen sujuvuudesta ja pysäköinnistä Oulun seudulla. Kun ennakoidaan, niin matkasta voidaan tehdä viihtyisämpi, voidaan välttää solmukohdat sekä varmistaa, että ollaan oikealla reitillä.

Oulu on tärkeä liikenteen solmukohta, sillä sen kautta kulkee kolme valtatietä; 4, 20 ja 22. Lumipyryn yllättäessä kaupungin lumiaurat lähtevät liikkeelle. Matkailijan ei tarvitse olla huolissaan, kunhan noudattaa nopeusrajoituksia. Hirvivaaraa on, joten myös hirvien varalta kannattaa nopeus pitää maltillisena sekä lisätä tarkkaavaisuutta hirvivaaran alueella. Oulun seudulla liikenneturvallisuusyhteistyö toimii ja edistää turvallista liikkumista. Myös liikenteenhallinta tekee liikenteestä sujuvaa. Tämä kaikki toteutetaan muun muassa liikennettä seuraamalla ja tiedotuksella. Kaikki edellä mainittu tekee Oulusta sekä turvallisen että elämyksellisen seudun autoilla, nähden ja kokien niin luonto- kuin kulttuurielämyksiä. Vuokraa auto ja suuntaa Ouluun – luvassa on kenties vuoden paras reissu.