Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Sardinia

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Sardinia sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Sardinia miniopas

Autovuokraamo Sardinia
Autonvuokraus Sardinia

Oletko menossa lomalle kauniille Sardinian saarelle? Sardiniassa liikkuminen on erityisen kätevää autolla, jolloin julkisesta liikenteestä ei tarvitse kantaa huolta. Auton vuokraaminen maassa onkin suosittua. Vuokra-auton varaaminen hyvissä ajoin on suositeltavaa, ja useamman yrityksen hintoja vertailemalla löytyvät parhaat saatavilla olevat tarjoukset. 

Tietoa Sardiniasta

Italiaan kuuluva Sardinian saari on toiseksi suurin Välimeren saari, ja se sijaitsee aivan Ranskalle kuuluvan Korsikan saaren eteläpuolella. Sardiniassa on 1,6 miljoonaa asukasta (2014) ja sen maa pinta-ala on noin 24 000 neliökilometriä. 

Sardinia tunnetaan sen kauniista luonnosta ja kristallinkirkkaista vesistä. Ympäri saaren rantaviivaa löydät valkoisia hiekkarantoja ja sisämaasta kuvankauniita kyliä, oliivilehtoja ja viinitarhoja. 

Sardinia on myös vuoristoinen saari, ja sen eteläosassa sijaitsee Gennargentun kansallispuisto. Puistosta löytyy esimerkiksi saaren korkein huippu, Punta La Marmora, joka on 1 834 metriä merenpinnan yläpuolella. 

Sardinian pääkaupunki on Cagliari, joka sijaitsee saaren etelärannikolla. Kaupungissa on noin 154 000 asukasta (2013). Sen päänähtävyyksiin lukeutuu ensisijaisesti vanhakaupunki, joka sijaitsee kauniilla kukkulalla. Sieltä löydät arkeologisen museon, joka toimii vanhassa armeijan rakennuskompleksissa, Santa Marian katedraalin, joka on rakennettu 1200-luvulla, sekä roomalaisen amfiteatterin vuodelta 100 eaa. 

Eteläisen Sardinian suosituimpia kaupunkeja turisteille ovat Cagliari ja Villasimius. Näiden lisäksi suosittuja kohteita ovat pohjoisen Alghero, Olbia, San Teodoro ja Sassari. 

Lentokentät

Sardiniassa on kolme kansainvälistä lentokenttää. Lentoyhtiö Norwegian tarjoaa lentoja kesäaikaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta (HEL) Oslon kautta Olbian lentokentälle (OLB). Lentokenttä sijaitsee saaren koillisosassa, noin 4 kilometrin päässä Olbian kaupungin keskustasta etelään. Lentokentän nimi on italiaksi Aerporto di Olbia – Costa Smeralda ja se palvelee 2,1 miljoonaa matkustajaa vuosittain (2014). 

Olbian lentokentän tuloaulasta löydät useita autonvuokrausyrityksiä, kuten Avis, Alamo, Budget, Europcar, Hertz, Maggiore ja Sixt. 

Kaksi muuta saarella toimivaa lentokenttää sijaitsevat Cagliarin ja Algheron kaupunkien tuntumassa. 

Liikenne

Sardinian tieverkosto on hyvätasoinen ja päätiet yhdistävät suurinta osaa suurimmista kaupungeista. Nämä tiet ovat pääosin korkealuokkaisia eikä niillä ole tullimaksuja. Huolimatta teiden korkeasta tasosta jotkin ajotiet voivat olla hyvin kapeita ja mutkittelevia. 

Nopeusrajoitus Sardiniassa on 50 km/h asutuilla alueilla ja 90 km/h ajoteillä. Maassa ei ole moottoriteitä, mutta tie E-25 pohjoisesta etelään on hyvätasoinen ja joillakin sen osuuksilla nopeusrajoitus on 110 km/h. 

Rattijuopumuksen raja Italiassa on 0,5 promillea, samoin kuin Suomessa

Jos ajat pääkaupunki Cagliarissa, parkkipaikan löytäminen voi olla haastavaa. Voit kuitenkin kokeilla parkkipaikan metsästämistä hiukan keskustan ulkopuolella olevan sataman tuntumasta. Pysäköintialueita on siellä runsaasti, joten mahdollisuudet parkkipaikan löytämiseen ovat paremmat. 

Vinkkejä ajamiseen

Vuokra-autolla liikkuessa sinulla on vapaus tutkia Sardinian saarta itseksesi, kuten esimerkiksi sen rannikon kauniita koskemattomia rantoja. 

Jos aloitat matkasi Olbiasta, voit nopeasti ajaa Costa Smeraldalle eli Smaragdirannikolle. Se on saanut nimensä kauniin smaragdinvihreän vetensä mukaan. Smaragdirannikko on 55 kilometriä pitkä, Golfo di Cugnanasta Golfo di Arzachenaan asti. 29 kilometriä Olbian pohjoispuolella on Porto Cervon ylellinen merenrantalomakohde, joka tarjoaa trendikkäitä ostosmahdollisuuksia, luksushotelleja sekä ravintoloita ja yökerhoja. 

Toinen vinkki saaren tutkimiseen vuokra-autolla on ajaa Algheron keskiaikaiseen kaupunkiin, joka löytyy Sardinian luoteisrannikolta. Kaupungissa on 44 000 asukasta (2014) ja se sijaitsee 138 kilometriä Olbiasta lounaaseen. Sen kuuluisimpia maamerkkejä ovat historiallinen keskusta vanhoine muureineen, venesatama, 1500-luvulta peräisin oleva San Michelen kirkko ja Nettuno-luola. Aivan kaupungin ulkopuolella on kauniita rantoja. 

Sardinian kaunein ranta, Stintino, sijaitsee 57 kilometrin päässä Algheron pohjoispuolella ja 149 kilometriä Olbiasta länteen. Ranta on suosittu vierailukohde. Stintinon rantaa kutsutaan usein Välimeren kauneimmaksi rannaksi, ja toiselta nimeltään se on La Pelosa. Sen hiekka on liidunvalkeaa ja taivaansininen meri kristallinkirkas. Voit rentoutua aurinkotuolissa rannalla ja lähettyviltä löytyy myös ravintola. 

Jos haluat tehdä mukavan päiväretken, on pohjoisessa sijaitsevan Olbian etäisyys eteläisestä pääkaupungista, Cagliarista, 275 kilometriä, ja autolla matkan taittaa ajassa 2 tuntia ja 50 minuuttia.