Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Toulouse

Oletko valinnut seuraavaksi lomakohteeksesi Toulousen ja tarvitset vuokra-auton matkasi ajaksi? Älä huoli, sillä löydät kaupungin laajasta valikoimasta useita autovuokraamoita. Lisäksi monet näistä vuokraamoista löytyvät helposti lentokentältä tai sen läheltä. Auton vuokraaminen on yksinkertaista ja helppoa, ja voit vuokrata auton netin kautta ennen saapumistasi. 

Toulouse-opas

Toulouse
Autonvuokraus Toulouse

Toulousea pidetään Ranskan neljänneksi suurimpana kaupunkina, ja sen asukasluku oli 466 297 henkeä tammikuun 2014 väestönlaskennan mukaan. Toulousen pääkaupunkiseudulla on kuitenkin yli miljoona asukasta. Kaupunki sijaitsee Garonne-joen rannalla, ja se tunnetaan vahvasta osallisuudestaan ilmailu- ja avaruusteollisuuteen. Toulousen rajanaapureita ovat muun muassa Blagnac, Colomiers ja Balma. Toulousessa on yksi Euroopan vanhimmista yliopistoista – Toulousen yliopisto. Oppilaitos perustettiin vuonna 1229, ja se palvelee tällä hetkellä yli 103 000 opiskelijaa. 

Toulousessa on paljon nähtävyyksiä ja muistomerkkejä, jotka koostuvat pääasiassa kirkoista, museoista ja ”hôtels particulierseista”, jotka ovat suuria yhden perheen koteja. Nämä rakennukset, joihin yleensä kuuluu suljettu sisäpiha, ovat peräisin 1000–1600-luvulta. Voidaankin sanoa, että Toulouse on erittäin historiallinen kaupunki. Kaupungilla on myös hyvin vakaa talous, mikä johtuu sen monipuolisesta osallistumisesta muun muassa ilmailu-, avaruus-, elektroniikka-, tietotekniikka- ja bioteknologiateollisuuteen. Toulousessa on rikas kulttuurielämä, joka kattaa useita genrejä. Joitakin kulttuurin piirteitä, jotka ovat vahvasti esillä Toulousessa, ovat muun muassa: 

  • ooppera 
  • urheilu, kuten rugby ja koripallo, 
  • taide 
  • ruokakulttuuri ja viinituotanto 

Eräs unohtumaton historiallinen ajanjakso Toulousessa on ollut Concorde-yliäänilentokoneiden rakentaminen kaupungissa. Projekti suoritettiin Ison-Britannian ja Ranskan hallitusten yhteistyönä. Sittemmin kaupungin talouskasvu on ollut valtavaa. Tämä yhdessä lukuisten historiallisten kohteiden ja vilkkaan kulttuurin kanssa tekee Toulousesta monia vierailijoita houkuttelevan lomakohteen. Lähistöllä on kuitenkin myös muita lukuisia historiallisesti ja kulttuurisesti mielenkiintoisia vierailukohteita sekä alueita, joilla on paljon kaunista luontoa. Etenkin jos vierailet Toulousessa ensimmäistä kertaa, sinun kannattaa harkita auton vuokraamista. 

Autonvuokraus on melko helppo prosessi, ja voit etsiä autovuokraamoja lentokentän terminaaleista heti saapuessasi. Ensimmäistä kertaa vierailevien matkailijoiden kannattaa kuitenkin tutustua huolellisesti vuokraamoiden tarjoamiin palveluehtoihin ennen auton vuokraamista. Parhaat tarjoukset löydät todennäköisimmin vertailemalla eri vuokraamoita ja niiden hintoja netissä. Auton varaaminen etukäteen online-varaussivustolla on helppoa, kätevää ja säästää aikaa. 

Koe Toulouse vuokra-autolla

Suunnitellessasi matkaa Toulouseen olet todennäköisesti jo valinnut joitakin kohteita, joissa aiot käydä. Meillä on kuitenkin mielenkiintoisia ehdotuksia, jotka saatat lisäksi haluta tarkistaa, jotta voit saada matkastasi mahdollisimman paljon irti. Ensimmäinen ehdotuksemme on ”Place du Capitole”. Jos sinulla ei ollut tätä kohdetta mielessä aiemmin, kiität meitä siitä, että ehdotimme sitä. Kyseessä on Toulousen napa, jossa on aina vilkasta. Kaupunginaukio esittelee Toulousen klassista arkkitehtuuria. Kaupungin keskusta on noin 9 kilometrin päässä Toulousen lentokentältä, ja sinne ajaa noin 20 minuuttia. 

Toulousen keskustassa on monia yksisuuntaisia katuja, jotka voivat tehdä keskustan läpi ajamisen vaikeaksi. Siellä on kuitenkin monia mielenkiintoisia vierailukohteita. Esimerkiksi Musée des Augustins on taidemuseo vain 1,9 kilometrin päässä Place du Capitole -aukiosta. Siellä on esillä maalauksia, veistoksia ja erikoiskokoelmia. Löydät useita goottilaisia, romaanisia ja renessanssiesineitä, jotka kattavat useita vuosisatoja aina 1900-luvulle saakka. Varmista, että sinulla on hyvä kamera käydessäsi, sillä tulet saamaan useita uskomattomia kuvia Instagramiisi! 

Vaikka itse Toulousessa on monia mielenkiintoisia kohteita, vuokraamalla auton voit vierailla myös muilla upeilla nähtävyyksillä, kuten Parc Naturel Régional du Haut Languedocissa. Voit myös ajaa Caramaniin, joka on Haute-Garonnen alueella sijaitseva kunta. Caraman sijaitsee vain 30 kilometriä lounaaseen Toulousesta. Caramanissa on paljon nähtävää, kuten uskonnollisia rakennuksia ja viehättäviä kauppoja. Suosittu nähtävyys on useista myymälöistä koostuvat katetut markkinat, jossa myydään pääasiassa muotituotteita ja ruoka-annoksia. 

Toulousesta voit myös ajaa Castelnaudaryeen, joka sijaitsee vain 50 kilometriä kaakkoon Toulousesta. Kunta sijaitsee Occitanien alueen Aude-osassa. Castelnaudaryssa on useita nähtävyyksiä. Yksi yleisimmin vierailluista nähtävyyksistä on Le Grand Bassin, joka on noin seitsemän hehtaarin kokoinen avovesialue Midi-kanavan varrella. Itse Canal du Midi toimi Toulousessa tärkeässä roolissa tavaroiden kuljetuksessa 1900-luvulle saakka, mutta sitä käytetään nyt pääasiassa matkailuun ja virkistystoimintaan. 

Lentokentät

Toulousessa on melko paljon lentokenttiä, joille vierailijat voivat saapua, ja kaikilla on upeat autonvuokrauspalvelut. Suosituin on Toulouse-Blagnacin lentokenttä (TLS), joka sijaitsee 9 kilometriä luoteeseen Toulousesta, osittain Blagnacin puolella. Vuodesta 2017 lähtien lentokentällä on ollut lentoja yli 74 kohteeseen. Lentokentän terminaaleissa on useita ravintoloita ja baareja, internet-yhteys, valuutanvaihtomahdollisuus ja pankkiautomaatteja. Toulouse sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Carcassonnen lentokentästä (CCF) kaakkoon ja Airport Castres Mazametistä (DCM) itään. 

Toulouse-Blagnacin lentokentällä sinulla on valittavana useita edullisia autovuokraamoita. Jotkin niistä tarjoavat jopa ilmaisen kyydin toimistoihinsa lentokentältä. Yksi suosituimmista vuokraamoista on amerikkalainen Hertz, jonka kotipaikka on Estero Floridassa. Paikalla toimii myös vuokra-autoyritys Europcar, jolla on toimistoja yhteensä 140 maassa. Muita lentokentältä löytyviä vuokratoimistoja ovat Enterprise Rent-A-Car-Toulouse Portet, Interrent, Goldcar ja Sixt. 

Suurin osa näistä vuokratoimistoista on avoinna päivittäin klo 7.00–24.00. Monet niistä tarjoavat online-varausmahdollisuuden, jonka avulla voit helposti tarkistaa jo ennen toimistoon menemistä, minkä tyyppisiä autoja on tarjolla, sekä tutustua vakuutuspaketteihin ja vuokraamon sääntöihin. Löydät nämä vuokratoimistot eri puolilta lentokentän terminaalia. 

Liikenne

Toulouse ylpeilee hyvin yhtenäisellä tieverkolla, vaikka keskustassa on useita yksisuuntaisia katuja. Pääset lentokentältä helposti keskustaan pääteitä pitkin. Tavallisina päivinä liikenne kaupungin ympärillä on usein vähäistä, vaikkakin sitä voi olla enemmän ruuhkaisten alueiden, kuten Jardin Pierre Goudoulin ympärillä. Valtakunnallinen nopeusrajoitus pääteillä taajamissa on 50 km/h. 

Taajama-alueiden ulkopuolella olevien pääteiden nopeusrajoitus on 80 km/h. Moottoritiellä rajoitus on 130 km/h, ja rajoitus laskee 110 km/h, jos sataa. Ota kuitenkin huomioon, että taajama-alueiden sisääntuloväylillä, etenkin pieniin kyliin saavuttaessa, ei ole erityistä nopeusrajoituskylttiä. Kylän tai kaupungin yhdyskäytävän nimikilpi, tummansinisiä kirjaimia luonnonvalkoisella taustalla, tarkoittaa kuitenkin taajama-aluetta. 

Toulouse tarjoaa useita pysäköintimahdollisuuksia etenkin kaupungin keskustassa. Näitä ovat muun muassa pysäköintitalo Q-Park Toulouse Jeanne D’Arc, Vinci Park, Onepark ja Parking Indigo Victor Hugo. Muista Ranskassa ajaessasi, että ranskalaisilla on suosittu sanonta ”Priorité à droite”, joka tarkoittaa etusijaa oikealta. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että liikenteen on annettava tietä oikealta tuleville autoille, ellei liikennemerkki osoita toisin. Seuraavan kerran, kun vierailet Toulousessa, miksipä et vuokraisi autoa ja tutustuisi alueeseen laajemmin!