Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Lyon

Suunnitteletko autoilulomaa Lyoniin? Se on helpompaa kuin arvaatkaan, sillä kaupungissa on useita autovuokraamoita. Autonvuokraus on kohteessa edullista ja auton varaaminen helppoa. Lisäksi suurin osa vuokraamoista sijaitsee kätevästi lentoasemalla. Omalla autolla liikkuessa kaupungin eri paikkoihin tutustuminen sujuu omien mieltymysten ja aikataulun puitteissa. 

Opas Lyoniin

Lyon
Autonvuokraus Lyon

Lyon on Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki, ja sen kaupunkialue on yksi maan suurimpia. Kaupunki sijaitsee maan itäosassa, josta on matkaa Pariisiin 470 kilometriä. Lyonin pohjoispuolelle jää 320 kilometrin päässä sijaitseva Marseille ja koillispuolelle 56 kilometrin päässä sijaitseva Saint-Étienne. Vuonna 2015 Lyonin asukasluku oli 513 275 asukasta. Kaupungin talous on vakaalla pohjalla, ja vuonna 2012 sen bruttokansantuote oli 74 miljardia euroa. 

Avain vakaaseen talouteen on ollut useiden kansainvälisten yritysten pääkonttoreiden etabloituminen kaupunkiin. Tunnetuimpia niistä ovat Groube SEB, Descours & Cabaud, Sanofi Pasteur, Norbert Dentressangle ja Renault Trucks. Lyon on myös opiskelijakaupunki, sillä siellä sijaitsee yli 29 yliopistoa ja korkeakoulua sekä useita ensimmäisen ja toiseen asteen oppilaitoksia. Sykkivän talouselämän lisäksi kaupungin kulttuurielämä on läsnä lyonilaisten arjen kaikilla tasoilla. Kaupungin kulttuurista voi nauttia esimerkiksi seuraavilla tahoilla: 

  • Ooppera 
  • Museo 
  • Urheilu (jalkapallo, rugby ja uinti) 
  • Taide 

Lyonissa on paljon nähtävää, ja lomalla kannattaa tutustua esimerkiksi seuraaviin kohteisiin. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Fourvièren antiikin ajan teatteri. Pääteatteri on rakennettu jo 15 vuotta eaa., ja se on kuuluisa erityisestä ympyränmuotoisesta arkkitehtuuristaan. Kesä- ja heinäkuun aikana alueella järjestetään vuotuiset Nuits de Fourvière -festivaalit, joihin saapuu katsojia ihailemaan tanssi-, sirkus-, teatteri- ja musiikkiesityksiä. 

Historiasta kiinnostuneet arvostavat Musée Gallo-Romain de Lyon-Fourvièrea. Museon arkeologiset kokoelmat kiehtovat kävijöitä, ja nähtävillä on esimerkiksi kaiverruksia, veistoksia, koruja ja muita ainutlaatuisia esineitä. Toinen tutustumisen arvoinen kohde on Aquarium de Lyon. Akvaariossa voi heittäytyä matkalle valtameren syvyyksiin ja ihastella 45 säiliössä uiskentelevaa yli 300 kalalajia. Akvaarion yli 5 000 kalaa naulitsevat vierailijat akvaarioiden lasien taakse ihastuttavan väriloiston avulla. Kalalajien lisäksi akvaarion sisustukseen on uhrattu paljon vaivaa, ja hylkyjäljitelmät sekä innovatiiviset sisustusratkaisut kiinnostavat taatusti matkailijoita. 

Tutustu alueeseen vuokra-autolla

Vuokra-autolla voi kartoittaa lähialueen kohteita ja kaupunkeja. Liikkumisen vapaus onkin yksi autonvuokrauksen parhaita etuja. Autolla liikkuessa matkailija saa perusteellisen kuvan kaupungista ja lähialueista. Matkan voi aloittaa suuntaamalla Neuville-sur-Saôneen. Kaupungin pohjoispuoella sijaitseva alue kuuluu Lyoniin, ja sinne on matkaa 15 kilometriä. Se on monien tunnettujen henkilöiden, kuten Jacques Chauvirén ja Adrien Ducrot et Ambroise Pauffertin, synnyinkoti, . 

Lisää nähtävää löytyy 43,5 kilometrin päässä sijaitsevasta Saint-Romain-de-Jalionasista kaupungin itälaidalta. Kaupunki kuuluu Ranskan kaakkoisosassa sijaitsevaan Isèren kuntaan, joka on osa Rhone-Alpes-aluetta. Alueelta on löydetty myös Gallo-Rooman aikaisen huvilan rauniot. Yksi paikan mielenkiintoisimmista elementeistä on historiallisien rakennusten moderni tyylisuunta, jonka ansiosta vierailijat voivat tunnelmoida historian havinan ja nykyhetken välimaastossa. 

Seuraava vierailukohde vinkki on Tignieu-Jameyzie, joka sijaitsee 41 kilometrin päässä Lyonista länteen. Kompaktissa kaupungissa on vain 2 000 asukasta, ja paikan tärkein nähtävyys on alueen vanhimpiin rakennuksiin kuuluva Saint-Antoinen kirkko. 

Villefranche-sur-Saone tulisi lisätä jokaisen Lyoniin saapuvan matkailijan kohdelistalle. Lyonista 36,4 kilometriä pohjoiseen sijaitseva alue on tunnettu moninaisesta talouselämästään, joka perustuu niin viiniin, tekstiileihin, metallurgiaan ja kemikaaleihin. Kaupungilla on myös vahva jalansija urheilussa, sillä sen kotijoukkue on FC Villefranche. Kaupungin katseenvangitsija on kuitenkin ehdottomasti Notre-Dame des Maraisin kirkko, jonka rakentaminen alkoi 1300-luvun lopulla, ja rakennustyöt jatkuivatkin lähes kaksi vuosisataa. 

Lentoasemat

Lyonin kaupungin ulottuvilla on useita lentoasemia, joista tärkein on Lyon-Saint Exupéryn lentoasema. Se on Lyonin kansainvälinen lentoasema ja samalla Ranskan kolmanneksi suurin kenttä, joka sijaitsee 20 kilometrin päässä Lyonista kaakkoon. Lentoasemalla on kolme terminaalia, joista operoidaan lentoja sekä kotimaan- että ulkomaanreiteille. Kolmas terminaali on kuitenkin muutettu peruskäyttöön. 

Lentoasemalta on helppo löytää useita autovuokraamoita, kuten Europcar, Avis Cab ja Thrifty. Suosituimpien lentoreittien joukkoon Lyon-Saint Exupéryn lentoasemalta kuuluvat Ateena, Dublin, Moskova ja Casablanca. Toinen suosituista lentoasemista on Alpes–Isère lentoasema. Se sijaitsee vain 71 kilometrin päässä Lyon-Saint Exupéryn lentoasemalta, ja sen kautta kulkee vuosittain 450 000 matkustajaa. 

Alpes–Isère lentoasemalla on myös useita autovuokraamoita, kuten Hertz ja Sixt. Autonvuokrauksen muodollisuudet hoituvat nopeasti ja helposti, ja yhä useampi matkustaja tekee varauksen autosta etukäteen verkkosivujen kautta. Lentoasemalta lennetään kauden mukaan esimerkiksi Guernseyhin, Lontooseen ja Bristoliin

Liikenne

Yleisesti ottaen Lyonin kaupungin tieverkostoa voidaan pitää toimivana, sillä se on tärkeä kaupan keskus monialaisen teollisuuden takia. Kaupunki sijaitsee oivallisesti tiheän tieverkoston ja useiden valtateiden risteyksessä. Lyonin kautta kulkevat esimerkiksi tiet A43 Pariisiin ja A6 Marseilleen. Kaupungin kautta kulkevat myös yhteydet A47-tien kautta Geneveen ja A6-tien kautta Grenobleen. 

Yleinen nopeusrajoitus Lyonissa on 70 km/h, mukaan lukien valtatiet. Aiemmasta 90 km/h rajoituksesta siirryttiin nykyiseen, sillä kaupungin ilmanlaatua on pyritty parantamaan vähentämällä pakokaasupäästöjä. Matkailijoiden on hyvä kiinnittää huomiota rajoituksiin ja sääntöihin. Kaupungin ajokulttuuriin on helppo tottua, eikä suomalaisittain kaupungissa ajaminen ole vaikeaa. 

Ennen ratin taakse istumista on syytä käydä läpi muutamia ajokulttuuriin liittyviä sääntöjä. Ohitustilanteisiin liittyvät säännöt ovat melko yksinkertaiset: ylämäkeen ajavilla on etuajo-oikeus suhteessa alamäkeen ajaviin, busseilla on etuajo-oikeus suhteessa rekkoihin, autoryhmällä on etuajo-oikeus suhteessa yhteen autoon ja raskaan liikenteen rekoille on annettu etuajo-oikeus suhteessa kevyempään liikenteeseen. Kaupungissa on monia parkkivaihtoehtoja, kuten Parc Opéra Tolozonissa, Q-Park, Parking LPA ja Parking Fosse aux Ours.