Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Bordeaux

Lomakauden alkaessa ei ole mitään jännittävämpää kuin suunnata uuteen kohteeseen perheen ja ystävien kanssa. Riippumatta siitä, minne menet tai missä majoitut, sinulla on todennäköisesti mahdollisuus vuokrata auto helpottamaan itsesi ja läheistesi liikkumista. Jos lomailet Bordeaux’ssa, tarjolla on monia edullisia autonvuokrausvaihtoehtoja. Yksi syy, miksi monet matkailijat haluavat käydä tässä satamakaupungissa, on se, että Bordeaux tarjoaa erilaisia hauskoja retkiä. 

Bordeaux-opas

Bordeaux
Autonvuokraus Bordeaux

Bordeaux on satamakaupunki Lounais-Ranskassa. Vuodesta 2016 lähtien sen väkiluku on ollut noin 252 000 asukasta. Yhdessä satelliittikaupunkien ja lähiöiden kanssa se on Bordeaux Métropole -alueen keskusta. Aivan kuten Marseille, Pariisi, Lyon, Lille ja Toulouse, myös Bordeaux on suuri kaupunki ja merkittävä turistikohde. Se on Nouvelle-Aquitaine -alueen pääkaupunki, jonka asukkaat tunnetaan nimellä ”bordoolaiset”. Kaupungissa valmistetaan runsaasti viiniä, joka on kuuluisaa ympäri maailmaa erinomaisen makunsa ja kauniin värinsä vuoksi. Merkittävimmät kaupungit Bordeaux’n lähellä ovat Ranskan Toulouse sekä Espanjan San Sebastian ja Bilbao

Kaupungin historiallinen osa on merkitty Unescon maailmanperintökohteeksi, sillä se muodostaa 1800-luvun arkkitehtonisen kokonaisuuden. Pariisin tavoin myös Bordeaux’ssa on useita säilyneitä historiallisia rakennuksia, jotka houkuttelevat turisteja eri puolilta maailmaa, kuten Yhdysvalloista, Kanadasta ja Aasiasta sekä muista Euroopan maista. Lisäksi Bordeaux´ssa pidetään vuosittaiset Vinexpo-viinimessut. Uskontaan, että Bordeaux saa vuosittain miltei 14 miljardia euroa tuloa myymällä viinejä ympäri maailmaa. 

  • Bordeaux on yksi Ranskan suosituimmista kaupungeista. 
  • Bordeaux on kuuluisa sekä viineistään että keittiöstään. 

Kaupungin rantakaduista on tullut omalla tavallaan merkittävä nähtävyys. Katuja reunustavat vuosisatoja vanhat julkisivut ja toisella puolella Garonne-joki. Viehättävät rantakadut vahvistavat Bordeaux’n vetovoimaa, sillä niitä pitkin voi lenkkeillä, pyöräillä ja ratsastaa. Jos et pidä näistä aktiviteeteista, voit poiketa lähikauppaan, kahvilaan tai puistoon ja pitää hauskaa. Monet käyvät myös risteilyillä Garonnella kokeakseen kaupungin kauneuden joelta käsin ja viettääkseen laatuaikaa ystäviensä ja perheidensä kanssa. 

Muutamat alueen yritykset tarjoavat erilaisia kiertueita turisteille, jotka ovat kiinnostuneita viinitilaretkistä, linnoista ja ruuan maistamisesta. Jos olet innokas viinien harrastaja, voit haluta valita ”Route des Vins de Bordeaux” -reitin tutustuaksesi mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten ”Haut-Médoc”, ”Pauillac”, ”Margaux” ja ”Saint-Estèphe”. Lisäksi Bordeaux tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua maailman suurimpaan heijastusaltaaseen nimeltään ”Place de la Bourse”. Heijastava allas houkutteleekin merkittävän määrän kävijöitä joka kesä. Yöaikaan sen vesi heijastaa kaupungin valoa kuin peili. 

Tutustu alueeseen vuokra-autolla

Jos olet Bordeaux’ssa ensimmäistä kertaa, saatat haluta tutustua muutamaan historiallisesti merkittävään kohteeseen. Pyhän Andreaksen katedraali on noin 2 kilometrin päässä Bordeaux’n keskustasta, ja sinne pääsee vuokra-autolla 10–15 minuutissa. Katedraali oli aikoinaan osa Saint Jamesin pyhiinvaellusreittiä. Kaikki pyhiinvaeltajat vaelsivat sieltä Espanjaan vuosia sitten, mutta tänä päivänä katedraali on suosittu turistikohde. Julkisivulla on veistoksia ylösnousemuksesta, Kristuksesta valtaistuimellaan ja viimeisestä ehtoollisesta. 

”Grand Théâtre” -teatteri on ”Place de la Comédie” -aukion mestariteos. Pääset sinne vuokraamalla auton edulliseen hintaan. Teatteri on lähellä joitakin kaupungin kauneimmista ja tunnetuimmista rakennuksista. Etäisyys ”Gare de Bordeaux-Saint-Jeanin” päärautatieaseman ja Grand Théâtren välillä on noin 2 kilometriä. Sen taittaa 10–15 minuutissa. Rakennuksen tyyli on uusklassinen ja sieltä löytyy monia jumalattarien patsaita. Edustettuina ovat Venus, Minerva ja Juno. Voit myös nauttia esityksestä Bordeaux’n kansallisbaletissa. 

Pyhän Mikaelin basilika on kolmas merkittävä nähtävyys kaupungissa. Pääset sinne noin 15 minuutissa vuokra-autolla. Basilika sijaitsee 305 metrin päässä ”Pont de Pierre” -sillasta. Se perustettiin 1300-luvulla, ja asuu Saint-Michelin kaupunginosan sydämessä. Kirkon kellotorni on yli 110 metriä korkea, ja siellä pääsee vierailemaan huhtikuusta lokakuuhun. Valitettavasti Basilikan lasimaalaukset tuhoutuivat kokonaan vuonna 1940. 

”Musée des Beaux-Arts” -museo sijaitsee julkisessa puistossa nimeltä ”Jardin de la Mairie”. Museo tarjoaa näkökulmia eurooppalaiseen ja amerikkalaiseen taidehistoriaan. Sillä on suuri taidekokoelma, joka kattaa 1500–1800-luvut. Merkittävimmät teokset ovat luoneet Veronese, Titian, Rodin, Rubens, Renoir ja Delacroix. Kaikki maalaukset on järjestetty temaattisesti ja ryhmitelty maittain ja aikakausittain, kuten 1600-luvun hollantilaiset maalaukset. Museo sijaitsee 627 metrin päässä pidetystä ”Le Boutique” -hotellista. 

Lentokentät

Bordeaux–Mérignac (BOD) on kansainvälinen lentokenttä Bordeaux’ssa, ja se on vain 12 kilometrin päässä kaupungin keskustasta Lounais-Ranskassa. Lentokentältä on lentoja pääasiassa suurkaupunkeihin ja vapaa-ajan kohteisiin Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa, ja se toimii kotikenttänä Ryanair, Volotea ja EasyJet -lentoyhtiöille. Autonvuokrauspalveluja kentällä tarjoavat esimerkiksi AutoEurope, EuropCar, Avis, Kayak, AceRentACar ja DiscoverCars. Joitakin suosituimpia kohteita, joihin pääsee Bordeaux–Mérignac -lentokentältä ovat Pariisi, Lyon ja Amsterdam. 

Bergerac Dordogne Périgordin lentokenttä (EGC) on 95 kilometrin päässä Bordeaux’sta. Se tunnetaan myös Bergerac-Roumanièren lentokenttänä. Lentoasemalta löytyy esimerkiksi Rentalcarsin ja Sixtin tarjoamia vuokra-autopalveluja. Yksi parhaimmista puolista on, että voit vuokrata auton käymällä näiden kahden yrityksen virallisilla verkkosivustoilla. Auton voi vuokrata keskimäärin 29 euron päivähintaan ajokilometreistä riippuen. 

Agen La Garenne -lentokenttä (AGF) sijaitsee La Passagen kaupungissa 127 kilometrin päässä Bordeaux’sta. Lentoasemalta lähtee sekä maan sisäisiä että kansainvälisiä lentoja. Parhaat vuokra-autojen palveluntarjoajat ovat muun muassa Hertz, Avis, Europcar ja Alamo. Lentokenttä sijaitsee Agenista lounaaseen, ja matkaan La Passagenin kaupunkiin kuluu vain 20 minuuttia. 

Liikenne

Aivan kuten muutkin Ranskan suuret kaupungit, myös Bordeaux on paikka, jossa ajaminen alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena ei ole sallittua. Rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea. Teiden kunto on erinomainen, mutta on liikennesääntöjä, joita kaikkien on noudatettava. Sinun tulisi pitää mielessä, että viranomaiset voivat pysäyttää kuljettajan milloin tahansa antamatta varoitusta. 

Viinitilakierrokset ovat Bordeaux’n parhaita nähtävyyksiä, mutta on tärkeää muistaa seuraukset, jos autosi nopeus ylittää 80 kilometriä tunnissa tai kuljettaja käyttää alkoholia. Humalassa ajaminen johtaa suuriin sakkoihin ja vuokra-autosi voidaan myös takavarikoida, joten ole varovainen. Muista myös, että puheluihin vastaaminen ja kuulokkeiden käyttö on laitonta ajon aikana ja johtaa sakkoihin. 

Bordeaux’ssa on neljä erilaista pysäköintialuetta: punainen, oranssi, vihreä ja musta. Pariisi ja Bordeaux ovat ottaneet käyttöön matalan päästöalueen ilmanlaadun parantamiseksi. Tarkista erikseen, mitä alueet pitävät sisällään ennen matkan suunnittelua. Tärkeitä on, että jokaisella on passi, V5C-todistus ja auton vakuutusasiakirjat mukanaan.