Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Montpellier

Onko sinulla suunnitelmissa lomailla Montpellierissä ja mietit autonvuokrauspalvelujen saatavuutta? Matkailijan onneksi kaupungissa on useita autovuokraamoja. Suurin osa näistä laadukasta palvelua tarjoavista yrityksistä sijaitsee lähellä kaupungin turistikohteita. Tässä artikkelissa kerrotaan kaupungin parhaista nähtävyyksistä ja autonvuokrauspalveluista. 

Montpellier-opas 

Montpellier
Autonvuokraus Montpellier

Montpellier sijaitsee Ranskan eteläosassa. Alun perin Monspessulanus-nimisenä tunnettu kaupunki on lisäksi Hérault-departementin pääkaupunki ja Ranskan kahdeksanneksi väkirikkain kaupunki yli 450 000 asukkaallaan. Montpellieristä löydät useita houkuttelevia nähtävyyksiä, joista osa juontaa juurensa aina 1100-luvun alkuun asti. Lisäksi kaupunki on sekoitus muinaista ja modernia arkkitehtuuria. Montpellierissä on hyvä elintaso, ja sitä on pidetty taloudellisesti Ranskan nopeimmin kasvavana kaupunkina viimeisten 25 vuoden aikana. 

Montpellierin ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja kulttuuri on olennainen osa heidän elämäänsä. Montpellierissä puhutaan ranskaa, mutta kohtalainen osa väestöstä osaa myös englantia. Montpellier on Oksitanian alueen toiseksi suurin kaupunki, ja se on tunnettu viineistään, joita viedään eri puolille maailmaa. Lisäksi kaupunki on kansainvälisen viiniköynnös- ja viinimessujen keskus, ja siellä toimii useita teollisuudenaloja, kuten lääketiede, elintarvikkeiden jalostus, elektroniikka, tekstiilikudonta ja metallurgia. 

  • Montpellierin virallinen kieli on ranska. 
  • Montpellierin väkiluku on yli 450 000 asukasta, ja se on Ranskan kahdeksanneksi suurin kaupunki. 
  • Montpellier on erittäin tunnettu viinintuotannostaan. 

Välimeren ilmaston takia Montpellierin sää on miellyttävä. Talvet ovat yleensä kosteita, kun taas kesät ovat kuivia ja aurinkoisia. Tammikuu on kylmin kuukausi, jolloin lämpötila laskee toisinaan 2,8 plusasteeseen. Kaupungissa on lumisateita talvella ja sateita syksyisin. Montpellierin pinta-ala on 56,88 neliökilometriä, ja kaupungin korkein kohta on 57 metriä korkea Place du Peyrou. Montpellieriläiset rakastavat urheilua, ja kaupunki on aiemmin järjestänyt useita kilpailuja, kuten FIBA EuroBasket- ja Open Sud de France -tapahtumat. 

Yli kolmasosa Montpellierin väestöstä on opiskelijoita, jonka takia siellä vallitsee vilkas tunnelma. Kaupungissa järjestetään useita kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, oopperoita, elokuvia ja festivaaleja. Montpellier oli perustamisensa aikoihin 900-luvulla merkittävä tieteen keskus, ja tämä selittääkin koulutuksen tärkeyden ihmisten keskuudessa. Ensimmäinen eurooppalainen lääketieteellinen koulu rakennettiin Montpellieriin 1100-luvulla, ja kaupunki on jatkanut kasvuaan siitä lähtien. Matkailijat voivatkin vieraillessaan huomata ihmisten ja kulttuurin rikkaan perinnön. 

Tutustu alueeseen vuokra-autolla

Yksi suosituimmista turistikohteista Montpellierissa on Place de la Comédie. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ostoskeskuksen ja erilaisten ranskalaisten kauppojen lähellä. Lisäksi aukiolla on kaupungin museo ja useita elokuvateattereita. Jos rakastat maalauksia ja upeaa arkkitehtuuria, voit myös käydä kaupungin tärkeimmässä museossa, Musée Fabressa. Etäisyys Place de la Comédien ja Musée Fabren välillä on 2,4 kilometriä, ja matkaan menee autolla noin 9 minuuttia. 

Toinen täydellinen paikka vierailulle on iso Montpellierin eläintarha. Siellä on erilaisia eläinlajeja aina värikkäistä sammakoista leijoniin ja kirahveihin. Eläintarha on jaettu alueittain ja mantereittain, mikä tekee käynnistä vielä kiintoisamman. Voit myös käydä Jardin des Plantes -kasvitieteellisessä puutarhassa, jota käytettiin aiemmin lääketieteellisiin tarkoituksiin. Puutarhassa nähtävät talot ja kasvit tekevät vierailusta mielenkiintoisen. Jos haluat ajaa eläintarhasta Jardin des Plantesiin, sinne on noin 12 minuutin ajomatka. Etäisyys kohteiden välillä on 3,6 kilometriä. 

Arc de Triomphe eli riemukaari on 52 metriä korkea nähtävyys, joka oli omistettu suositulle ranskalaiselle aateliselle Louis XIV: lle. Kaareen on 103 askelmaa, ja sen säteilevä hehku tekee siitä silmäänpistävän nähtävyyden. Vesieläimistä kiinnostuneiden kannattaa suunnata Planet Ocean Montpellier -akvaarioon, jossa on nähtävillä yhdeksän erilaista vesiympäristöä. Se on myös osa Odysseumin ostoskeskusta. Ajaminen riemukaarelta Planet Ocean Montpellieriin kestää 18 minuuttia, ja matkaa on 6,2 kilometriä. 

Cathédrale St-Pierre -katedraali yhdistettiin St-Benoîtin luostariin 1300-luvulla. Se rakennettiin uudelleen uskonnollisten sotien jälkeen 1400-luvun lopulla, ja tänä päivänä vierailija voi edelleen nähdä joitain katedraalin vanhoja esineitä. Montpellierissä on myös useita hotelleja ja ravintoloita, joissa voit nauttia laadukkaita paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Kaupungin merkittävimpiä hotelleja ovat Hotel ibis Montpellier Centre, Courtyard by Marriott ja Hotel Novotel. Cathédrale St-Pierre -katedraalilta Hotel ibis Montpellier Centreen on matkaa 2,9 kilometriä, joka vie autolla noin 10 minuuttia. 

Lentokentät

Kaupungin ainoa lentokenttä, Montpellier – Méditerranée, sijaitsee kaupungin kaakkoisosassa. Kentällä on kaksi asfalttipäällysteistä kiitotietä, ja sitä käytetään sekä paikallisiin että joihinkin kansainvälisiin lentoihin. Suosituimpia kohteita ovat Amsterdam, Pariisi, Nantes ja Bordeaux. Lentoasema tarjoaa myös useita palveluita, kuten pankkiautomaatteja ja valuutanvaihtopisteitä. 

Lentoasemalla on useita autovuokraamoita, kuten Enterprise, Thrifty, Sixt, Europcar, Budget, Avis ja Hertz, jotka ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja nimiä. Lisäksi vuokraamoilla on käytössä verkkosivustot, joilta voit varata autosi ennen saapumista lentoasemalle. Suosittelemme, että teet varauksen ennakkoon, jotta voit valita helposti haluamasi auton. 

Suurimmalla osalla autonvuokrausyrityksistä on verkkosivuillaan käyttöehdot, jotka kannattaa lukea ennakkoon läpi. Useimmissa tapauksissa autovuokraamot perivät ylimääräisiä maksuja esimerkiksi vuokra-auton palauttamisesta myöhässä. Muutkin erikoistilanteisiin liittyvät ehdot kannattaa käydä läpi ennen vuokrauksen aloittamista. Tarkasta myös varaamasi ajoneuvo ennen kuin lähdet ajamaan. 

Liikenne

Montpellier on todella mukava käyntikohde, jonka lisäksi koko kaupunkia yhdistävät tiet ovat hyviä. Suurin osa teistä on kaksi- ja kolmekaistaisia, ja niillä on katuvalot ja liikennevalojärjestelmät. Liikenne on yleensä vähäistä toimistoaikaan, mutta ruuhka-aikoina kello 6.30–9.30 ja 16.00–19.00 välisinä aikoina autoilijoita voi kuitenkin olla enemmän. 

Nopeusrajoitus kaupungin sisällä vaihtelee ajettavan tien mukaan. Kaupunkialueilla tavallinen nopeusrajoitus on 50 km/h. Jos ajat kaksi- tai kolmekaistaisella tiellä, nopeusrajoitus on 90 km/h, kun taas nelikaistaisilla teillä se on 110 km/h. Moottoriteiden nopeusrajoitus on säästä riippuen 130 km/h. Tarkempi nopeusrajoitus voidaan tarkastaa jokaisella tiellä näkyvistä liikennemerkeistä. 

Montpellieristä löytyy useita pysäköintialueita eri puolilta kaupunkia. Alueet on sijoitettu lähelle tärkeitä paikkoja, ja täten ne ovat myös helposti löydettävissä. Pysäköintimaksu vaihtelee alueittain, mutta se on tavallisesti noin euron tunnilta. Pidemmäksi ajaksi pysäköivät saavat yleensä alennusta. Joillain alueilla pysäköintialueen löytäminen voi olla hankalaa, mutta tällöinkin kadunvarsipysäköinti on sallittua liikennesääntöjen mukaisesti.