Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Marseille

Jos seuraava matkakohteesi on kaunis Marseillen kaupunki ja haluat vuokrata auton lomasi ajaksi, se on varsin helppoa ja yksinkertaista. Löydät laajan valikoiman autovuokraamoita lentokentältä ja sen lähistöltä. Palveluissa riittää valinnanvaraa, ja voit vuokrata auton myös yritysten kotisivuilta. 

Marseille-opas

Marseille
Autonvuokraus Marseille

Marseille on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista kaupungeista. Se sijaitsee Bouches-du-Rhônessa Etelä-Ranskassa. Kaupunkiin liittyy paljon historiaa, ja Marseille onkin monien historioitsijoiden mukaan Ranskan vanhin kaupunki. Uskotaan, että Foçasta – joka tunnetaan nykyisin nimellä Phocaea – peräisin olevat kreikkalaiset merimiehet perustivat Marseillen noin 600 eKr. Kaupungin kauppasatama on Ranskan suurimpia, ja se on yksi Välimeren tärkeimmistä satamista. 

Noin 850 000 asukkaallaan Marseille on Ranskan toiseksi suurin kaupunki. Pinta-alaltaan se on noin 241 km². Koko metropolialue on kooltaan yli 3 173 km², ja se on Ranskan kolmanneksi suurin suurkaupunkialue Lyonin ja Pariisin jälkeen. Marseillen metropolialueen väkiluku on lähes kaksi miljoonaa. Marseillen korkein mitattu lämpötila, 40,6 °C, on ollut heinäkuussa, kun taas vuoden alin mitattu 14,3 asteen lämpötila on ollut helmikuussa. 

  • Marseillen asukkaat ovat ystävällisiä ja toivottavat vieraat lämpimästi tervetulleiksi. 
  • Pääset nauttimaan kaupungissa myös jännittävästä yöelämästä ja ruuasta. 

Kun Ranska isännöi maailmancupia vuonna 1998, myös Marseillessa järjestettiin otteluita. Kaupunki nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2013, ja vuonna 2017 Marseillesta tuli Euroopan urheilupääkaupunki. Jos olet urheilun – erityisesti jalkapallon – fani, huomioi, että kaupunki on kotipaikka Olympique Marseillelle, joka on yksi suurimmista eurooppalaisista jalkapalloseuroista. Paikan päällä voit siis oppia jalkapallon historiasta tai päästä jopa nauttimaan live-pelistä. Kaupunki on myös tärkeä kauppakeskus koko Euroopalle. 

Marseillesta löytyy ainutlaatuista kulttuuria, kuten erilaisia monumentteja ja historiallisia rakennuksia, jotka tekevät vierailustasi jännittävän ja ikimuistoisen. Kaupunki on nykyään alueensa viihde- ja kulttuurikeskus, jonka merkittäviin rakennuksiin kuuluvat esimerkiksi suosittu oopperatalo sekä merimuseot. Löydät kaupungista myös esimerkiksi useita hienoja taidegallerioita, lukemattomia elokuvateattereita, baareja ja ravintoloita. Kaupungissa on myös lukuisia teattereita, kuten La Criée, Théâtre Toursky ja Le Gymnase. 

Tutustu vuokra-autollasi

Marseillessa pääset tutustumaan moniin mielenkiintoisiin vierailukohteisiin, etenkin jos sinulla on vuokra-auto allasi. Voit matkustaa helposti Musée d’Histoire de Marseilleen, joka on yksi Euroopan suurimmista kaupunkihistoriallisista museoista. Museosta saat lisätietoa Marseillen 26 vuosisataa käsittävästä historiasta. Marseillen maakunnan lentokentältä on museoon matkaa 25,7 km, jonka ajaa vuokra-autolla arviolta 24 minuutissa. 

Toinen mielenkiintoinen paikka, johon voit suunnata vuokra-autollasi, on Marseillen vanha satama, joka on yksi Ranskan vanhimmista satamista. Sen 1700-luvulta peräisin olevien varastorakennusten alakerroissa on kahviloita, baareja ja kalaravintoloita. Terassilla pääset näkemään kaupungin lumoavaa katuelämää. Vanha satama on vain noin 1,5 km:n päässä Marseillen historiallisesta museosta, ja tuon matkan taittaa vuokra-autolla noin 5 minuutissa. 

Voit matkata myös vanhan sataman pohjoispuolella sijaitsevaan Marseillen kaupunginosaan Le Panieriin. Se oli yksi kreikkalaisista siirtokunta-alueista ja se oli miehitettynä vuodesta 600 eKr. Nykyään Le Panier on trendikäs alue, josta löytyy monia käsityökauppoja, kahviloita ja putiikkeja sekä runsaasti vaikuttavaa katutaidetta. Vanhasta satamasta on matkaa Le Panieriin vuokra-autolla vain 1,6 km, ja ajat sinne vuokra-autollasi noin 7 minuutissa. 

Voit tutustua vuokra-autollasi myös moniin muihin paikkoihin. Kaupungissa on runsaasti esimerkiksi ravintoloita ja baareja. Yksi Marseillen suosituimmista ravintoloista on Café Bovo, joka sijaitsee osoitteessa Rue Beauvau 9. Etäisyys lentokentältä Café Bovoon on noin 25,5 km ja sen ajaa yleensä 25 minuutissa. Lisäksi voit vierailla muissakin mielenkiintoisissa paikoissa, kuten Stade Vélodromessa, joka on Olympique Marseille FC:n koti, tai Boulevard Longchampilla. 

Lentokentät

Marseillessa on vain yksi lentokenttä ja se onkin yksi Ranskan vilkkaimmista. Vilkkaita lentokenttiä on myös esimerkiksi Pariisissa, Lyonissa ja Montpellierissa. Marseillen lentokentältä lennetään moniin Euroopan kaupunkeihin, kuten Pariisiin, Lontooseen, Müncheniin, Bordeauxiin ja Madridiin. 

Marseillen lentokenttää kutsutaan Marseille Provencen lentokentäksi tai lyhenteellä MRS. Lentoasema on pohjapiirustukseltaan erittäin yksinkertainen, joten eksymisvaaraa ei ole. Virtaviivaisen muotonsa ansiosta esimerkiksi turvatarkastus ja lähtöselvitys sujuvat asemalla joutuisasti. Voit viettää säästyneen ajan hauskojen ja jännittävien aktiviteettien parissa, esimerkiksi rentoutumalla tai shoppailemalla. 

Löydät Marseille Provencen lentokentältä myös laajan valikoiman autovuokraamoja. Niihin lukeutuvat esimerkiksi Enterprise Rent-A-Car, Europcar, National, Firefly, Hertz, Goldcar, Avis, Interrent, Sixt ja Alamo. Löydät heidän valikoimistaan haluamasi ajoneuvon. Valikoima on laaja, joten voit valita niin taloudellisen kuin ylellisen vaihtoehdon tai vaikka perheauton. 

Liikenne

Yksi niistä seikoista, joista vaikutut Marseillessa, ovat sen hyväkuntoiset tiet, joilla on nautinnollista ajaa. Tiet ovat hyväkuntoisia koko kaupungissa, mutta kannattaa välttää ruuhka-aikaa. Kuten monissa muissa suurkaupungeissa, myös Marseillessa on ruuhkaista aamulla klo 8.00-10.00, jolloin ajamista kannattaa välttää. 

Jos aiot kiertää maata omatoimisesti, on suositeltavaa vuokrata auto, jossa on GPS ja karttapalvelu. Näin saat kokonaiskuvan kaupungin liikenteestä ja löydät matkakohteesi ongelmitta. Lisäksi pääset välttämään ruuhkaiset alueet ja löydät vaihtoehtoiset reitit helposti. 

Kaupungin nopeusrajoitukset vaihtelevat tietyypeittäin. Esimerkiksi taajama-alueilla nopeusrajoitus on 50 km/h ja kaupunkien moottoriteillä se on 110 km/h. Kaksiosaisilla ajoteillä, joissa tiet on erotettu keskeltä liikenteenjakajilla, nopeusrajoitus on 130 km/h. Marseillesta löytyy erilaisia pysäköintivaihtoehtoja, kuten pysäköintihalleja ja -alueita. Pysäköinnin hinta on alkaen kaksi euroa.