Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Pariisi

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Pariisi sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Pariisi miniopas

Pariisi
Autonvuokraus Pariisi

Yleistä tietoa Pariisista

Pariisi on Ranskan pääkaupunki ja maan taloudellinen, kulttuurinen ja poliittinen keskus. Kaupungin sijainti Ranskan pohjoisosassa Seine-joen varrella on keskeinen. Pariisissa on 2,2 miljoonaa asukasta (2014), ja suur-Pariisin alueella asuu lähes 10 miljoonaa ihmistä. 

Pariisi lukemattomine kuuluisine nähtävyyksineen on yksi maailman vierailluimpia kaupunkeja. Joitakin kuuluisimmista nähtävyyksistä ovat Eiffel-torni, Louvren museo, ”Notre Dame” sekä ”Sacré Coeur” -kirkot, Riemukaari, ”Champs Elysées” -ostoskatu ja taiteilijakortteli ”Montmartre”. 

Lisäksi Luxembourgin puisto – ”Jardin de Luxembourg” – on yksi kaupungin merkittävistä nähtävyyksistä. Puisto rakennettiin 1612 Luxembourgin palatsin toimesta ja se pitää sisällään muun muassa suihkulähteitä, veistoksia, tenniskenttiä. 

Hieman kaupungin ulkopuolelta löytyy Pariisin Disneyland, mahtava koko perheen nähtävyys. 

Suurkaupunki on myös ostosten Eldorado; kaupungissa on niin erikoisliikkeitä, huippusuunnittelijoiden putiikkeja, marketteja kuin suuria makasiinejakin. 

Lentokenttä

Päälentokenttä Paris Charles Gaullen lentokenttä (CDG) sijaitsee 34 kilometriä kaupungin keskustasta koilliseen, ja se palvelee 60 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Lentokentän terminaaleista 1 ja 2 löytyy suuri määrä eri autonvuokrausyrityksiä, kuten Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Firefly, Hertz, Sixt, Interrent, Alamo, Advantage, Dollar, National, Thrifty ja TT Car Transit. 

Pienempi Paris Orlyn lentokenttä (ORY) sijaitsee 17 kilometriä kaupungin keskustasta etelään. Lentoasema palvelee noin 25 miljoonaa matkustajaa vuosittain ja sen länsiterminaalista voi löytää useita autonvuokrausyrityksiä, kuten Sixt, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Firefly, Hertz, Alamo, Dollar ja National. 

Liikenne

Ranskassa on hyvä infrastruktuuri ja laaja ”Autoroutes”-moottoriteiden verkosto. Suuri osa moottoriteistä on maksullisia. Voit maksaa tiemaksun kortilla tai käteisellä. Pariisia ympäröivät useat moottoritiet, jotka johtavat valtaosaan Ranskan suurista kaupungeista. 

Kaupunkialueilla nopeusrajoitus on 50 km/h, kun taas moottoriteillä rajoitukset vaihtelevat 90 km/h ja 130 km/h välillä. 

Rattijuopumuksen raja Ranskassa on 0,5 promillea, joka on sama kuin Suomessa

Pariisin keskustassa ajaminen voi olla stressaavaa, eikä sitä voi suositella kokemattomille kuljettajille. Lisäksi keskusta-alueelta on usein vaikea löytää vapaata parkkipaikkaa. Jos kuitenkin aiot ajaa Pariisissa, on suositeltavaa vuokrata auto, jossa on GPS-laite, jotta oikeaan paikkaan löytäminen olisi helpompaa. On myös suositeltavaa varata parkkipaikkoja tarjoava hotelli Pariisista. 

Kohdevinkkejä

Vuokra-autolla Pariisista voi tehdä lyhyitä tai pidempiä vierailuita kaupungin ulkopuolelle omaan tahtiisi. Jos suunnittelet vierailua perheesi kanssa, kannattaa Pariisin Disneyland ehdottomasti ottaa vierailulistalle. Se sijaitsee 43 kilometriä kaupungin keskustasta itään. Pariisin Disneyland koostuu kahdesta huvipuistosta: Disneyland Parkista ja Walt Disney Studios Parkista. Jälkimmäisessä teemana on elokuvamaailma. 

Toinen vinkki on ajaa mahtipontiselle Versailles-palatsille, joka sijaitsee vain 24 kilometrin päässä Pariisista lounaaseen. Palatsi on rakennettu 1600-luvulla ja on yksi Euroopan suurimmista. Paikka oli kuninkaallisten residenssi 1600- ja 1700-luvuilla ja rakennusta ympäröivät uskomattoman kauniit puutarhat. Palatsissa on 700 huonetta, joista päänähtävyys on Posliiniruokasali, joka sijaitsee palatsin keskellä ja jota koristaa 357 peiliä. 

Jos haluat tehdä hieman pidemmän päiväretken, voit ajaa Givernyn pieneen kaupunkiin 76 kilometriä Pariisista luoteeseen. Kuuluisa taiteilija Claude Monet asui Givernyssä vuodesta 1883 aina kuolemaansa saakka vuoteen 1926. Tänä päivänä talo, jossa hän asui, ja sen kauniit puutarhat on muutettu museoksi. Monet Monet’n kuuluisimpiin maalauksiin kuuluvat maisemat ovat peräisin tästä puutarhasta. Museo on auki joka päivä ajalla 27.3–1.11.2020 ja sieltä löytyy myös kahvila sekä lahjatavarakauppa.