Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Beauvais

Jos haluat tutustua uusiin mielenkiintoisiin paikkoihin, on Beauvais täydellinen paikka aloittaa. Siellä on paljon turistinähtävyyksiä, ja kaupunki suorastaan kutsuu tykönsä. Tehostaaksesi liikkumista paikasta toiseen nähtävyyksiä kolutessasi tarvitset kuitenkin kulkuneuvon, joten auton vuokraaminen voi olla hyvä ajatus. Onneksi se on tässä kaupungissa edullista, eikä siihen liity monimutkaisia vaatimuksia. 

Beauvais-opas

Beauvais
Autonvuokraus Beauvais

Beauvais on kaupunki Pohjois-Ranskassa. Se sijaitsee noin 75 kilometrin päässä Pariisista, ja kaupungin väkiluku on suunnilleen 60 000. Beauvais levittäytyy noin 33,3 neliökilometrin alueelle ja on kautta Euroopan tunnettu historiallinen paikka. Kaupunki on kuulu seinävaatteiden valmistuksesta, eikä hintataso siellä ole korkea. Tämän vuoksi kaupunki on varsinkin turisteille hyvä kohde ympäri vuoden. Beauvais’n asukkaita kutsutaan beauvais’laisiksi, ja beauvais’laiset puhuvat pääasiallisesti ranskaa äidinkielenään. Useimmat paikallisista osaavat kuitenkin myös englantia, mikä helpottaa kommunikointia heidän kanssaan, mikäli osaat ranskan sijasta englantia. Beauvais’n lähikaupunkeja ja -kuntia ovat esimerkiksi Goincourt, Aux Marais ja Tillé. 

Matkailijalle Beauvais on erityinen kohde monestakin syystä. Saat aikasi varmasti kulumaan mukavasti tutustuessasi kaupungin ja sen lähiseudun historiallisiin rakennuksiin ja puutarhoihin. Beauvais, joka on myös Oisen alueen pääkaupunki, on saanut aikoinaan oman osansa sodankäynnistä, ja osa keskiaikaisista rakennuksista on nähtävissä vielä tänäkin päivänä. Mitä turvallisuuteen tulee, on Beauvais turvallinen paikka, ja rikosten määrä on siellä vähäinen. Voitkin tutustua kaupunkiin rauhallisin mielin, kun tiedät sekä itsesi että omaisuutesi olevan turvassa. 

  • Beauvais’laiset ovat ystävällistä väkeä. 
  • Euro on kaupungissa käytössä oleva valuutta. 
  • Ranska on paikallisten puhuma kieli, mutta osa beauvais’laisista ymmärtää myös englannin kieltä. 
  • Ilmasto kaupungissa on miellyttävä. 

Beauvais’ssa käytössä oleva valuutta on euro. Mitä talousasioihin tulee, saa kaupunki tuloja useista eri lähteistä, esimerkiksi turismista ja veroista. Vaikka kyseessä ei olekaan erityisen kaupallinen kaupunki, toimii Beauvais’ssa useita yrityksiä. 1500-luvulla kaupungissa oli myös katedraali (Beauvais’n katedraali), joka oli 153 metriä korkea ja tuohon aikaan korkein rakennus koko maailmassa. Katedraali kuitenkin romahti vuonna 1573 ja rakennettiin uudelleen 48 metrin korkuiseksi. Se on yhä maailman korkein katedraali. 

Ilmasto Beauvais’ssa on todella miellyttävä. Kaupunki nauttii merellisestä ilmastosta, johon kuuluu kohtuullinen määrä auringonpaistetta ja sadetta. Vuositasolla Beauvais’ssa saadaan keskimäärin 1669 tuntia auringonpaistetta, ja ilman suhteellinen keskikosteus on noin 81,5 %. Vuoden keskilämpötilakin on 9,9 astetta. Sumua kaupungissa on silloin tällöin, noin 55 päivänä vuodessa. Sumuisuus on erityisen tyypillistä lämpötilan laskiessa kesken sateisen ajanjakson. Lunta Beauvais’ssa saadaan silloin tällöin talviaikaan. Noin yleisesti ottaen kaupungin ilmasto on siis suotuisa, eikä se luultavasti aiheuta matkailijalle ongelmia. 

Tutustu vuokra-autolla

Kuten sanottu, Beauvais’ssa on paljon nähtävää ja koettavaa. Voit käydä esimerkiksi itse toteamassa, kuinka korkea Beauvais’n katedraali on. Katedraalissa on myös valtava astronominen kello, joka kiehtoo varmasti. Jos rakastat maalauksia ja historiallisia esineitä, voit vierailla Musée de l’Oisessa, joka on kaupungin keskustassa sijaitseva museo. Matkaa museon ja katedraalin välillä on noin 110 metriä, joka taittuu vuokra-autolla minuutissa. 

Jos haluat nauttia kauniista maisemasta, voit vierailla Parc Marcel-Dassaultin puistossa. Siellä on useita puutarhoja sekä poni-, hevos- ja aasitila. Voit jopa kokeilla hevosella ratsastamista osana kierrostasi. Koska kaupunki on tunnettu seinävaatteiden valmistuksesta, voit myös käydä tutustumassa Galerie Nationale de la Tapisserien seinävaatenäyttelyn. Sieltä saat lisätietoa beauvais’laisten seinävaatteiden valmistuksen alkuperästä ja historiasta. Parc Marcel-Dassaultin puistosta Galerie Nationale de la Tapisserieen on matkaa noin 4 kilometriä, ja ajomatkaan kuluu suunnilleen kymmenen minuuttia. 

Toinen huomionarvoinen paikka, jossa kannattaa käydä Beauvais’n vierailulla, on Maladrerie Saint-Lazare. Kyseessä on yksi vanhimmista keskiaikaisista sairaaloista, ja rakennuksen juuret ovat 1100-luvulla. Sairaala on yleisölle avoin ja palvelee myös kulttuurikeskuksena, jossa pidetään joskus esimerkiksi konsertteja. Rakennus sijaitsee 4,5 kilometriä Beauvais’n katedraalista, ja matka katedraalilta sairaalalle taittuu suunnilleen yhdeksässä minuutissa. 

Beauvais on tunnettu myös paikallisista herkuista, kuten purée crécy -porkkanaperunapyreestä, macaron-makeisista ja Neufchâtel-juustosta. Kaupungista löytyy pari mukavaa ravintolaa ja hotellia. Hôtel Mercure Beauvais Centre Cathédrale esimerkiksi on turisteille suunnattu neljän tähden hotelli, joka sijaitsee strategisesti kaupungin keskustassa monien nähtävyyksien äärellä. Jos satut pitämään melomisesta, kannatta tutustua Le Plan d’Eau du Canada -tekojärveen kanootilla. Hotellilta tekojärvelle on 2,8 kilometriä eli seitsemän minuutin ajomatkan verran. 

Lentoasemat

Paris Beauvais on Beauvais’n ainoa lentoasema ja samalla yksi Ranskan pääkaupunkia Pariisia palvelevista kolmesta kansainvälisestä lentoasemasta. Siellä on kaksi matkustajaterminaalia sekä paljon mukavuuksia ja palveluita, kuten rahanvaihtopiste. Lentoasema sijaitsee kaupungin laitamilla, ja sieltä löytyy muutama vuokra-autofirma, joiden palveluita voit hyödyntää. Suosituimmat Paris Beauvais’n lentoasemalta lähtevät lennot suuntaavat esimerkiksi Barcelonaan, Palermoon ja Pisaan. 

Lentoasemalla palvelevat autovuokraamot ovat Sixt, Rent a Car, Hertz, Europcar ja Avis. Kaikki niistä ovat tunnettuja sekä paikallisesti että kansainvälisesti, eivätkä firmat veloita vuokra-autoistaan poskettomia summia. Lisäksi edellä mainituilla autovuokraamoilla on tarjolla tuhansia autoja eri malleissa, ja vuokratun auton lunastaminen on helppoa. Suosittelemme kuitenkin, että varaat haluamasi mallin etukäteen netistä ennen kuin saavut kentälle. 

Auton vuokraaminen Beauvais’ssa on hyvin pitkälti samanlaista kuin muuallakin maailmassa. Ennen kuin valitset auton, käy aina vuokraamiseen liittyvät ehdot ja edellytykset huolella läpi. Useimmat autovuokraamot veloittavat sakkomaksun, jos autoa ei palauta sopimuksen mukaisesti. Siksi onkin syytä varmistaa, että kaikki oleellinen informaatio on tiedossasi. Vinkkimme on, että kannattaa myös tarkastaa auto sekä sisä- että ulkopuolelta ennen ajoneuvon vuokraamista ja ilmoittaa firmalle mahdollisesti havaitsemistasi vaurioista. Näin et joudu maksamaan jo olemassa olevista vioista. 

Liikenne

Yksi Beauvais’n upeista puolista on kaupungin hyvä tieverkosto. Monttuja ei juuri ole, ja päätiet on valaistu katuvaloin. Beauvais’n tieverkosto on arvosteltu koko maailman seitsemänneksi parhaaksi pistein 6,1/7. Mitä liikenteeseen tulee, on sitä yleensä varsin vähän. Lähes ainoana poikkeuksena ovat töihin meno- ja töistä tuloajat, jolloin pääväylillä voi olla kevyttä ruuhkaa. 

Parkkeerauksen suhteen kaupunkialueella on tarjolla paljon sekä yksityisiä että julkisia vaihtoehtoja. Saatat kuitenkin joutua maksamaan pysäköinnistä muutaman euron. Joillakin alueilla voit myös joutua parkkeeraamaan kadulle, sillä esimerkiksi kaupungin eteläosissa parkkitilaa on vähemmän. Liikenne on Beauvais’ssa oikeanpuoleinen. 

Pienemmillä teillä nopeusrajoitus riippuu ajoneuvosta ja tien kunnosta. Moottoriteillä nopeusrajoitus voi kuitenkin olla jopa 130 km/h ja yksikaistaisilla maanteillä 80 km/h. Kaupungin keskeisillä alueilla teiden nopeusrajoitus on yleensä 50 km/h. Kaikesta huolimatta liikennemerkkeihin ja muihin nopeusrajoitusta koskeviin opasteisiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suurin sallittu maksiminopeus vaihtelee tiestä riippuen. Rattijuopumus on Beauvais’ssa rikos, ja lain mukaan veren alkoholipitoisuuden on oltava alle 0,1 % ennen ratin taakse istumista.