Autovuokraamo Espanja

Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Espanja

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Espanja sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Espanja miniopas

Espanja
Autonvuokraus Espanja

Etsitkö hyvää vuokra-autodiiliä Espanjassa? Auton vuokraaminen loman ajaksi Espanjassa on erittäin yleistä, ja maan vuokra-autotarjonnassa on mistä valita. Vertailemalla eri firmoja löydätkin helposti ja nopeasti edullisimman mahdollisen vuokra-auton. Muista kuitenkin varata vuokra-auto reilusti ennen loman alkua, jotta menopeli vastaa varmasti omia tarpeitasi.

Yleistietoa Espanjasta

Espanja sijaitsee Iberian niemimaalla eteläisessä Euroopassa, ja maan väkiluvun on arvioitu olevan noin 46 miljoonaa. Maan naapureita ovat pohjoisessa Ranska ja Andorra ja lännessä Portugali. Etelässä Espanjan hallinnoima alue taas rajautuu Välimereen ja Gibraltarin niemimaahan. Osa Espanjaa ovat myös Kanarian saaret keskellä Atlanttia sekä Välimeressä sijaitseva Baleaarien saariryhmä, johon kuuluvat esimerkiksi Menora, Mallorca ja Ibiza.

Espanjan pääkaupunki on Madrid. Se sijaitsee laakealla ylämaalla keskellä Espanjaa, ja kaupungin väkiluvuksi on arvioitu noin 3,1 miljoonaa. Madrid on sekä Espanjan hallinnollinen, taloudellinen että kulttuurillinen keskus.

Espanja on tunnettu sen etelä- ja itärannikolla vallitsevasta, Välimeren alueelle tyypillisestä miellyttävän aurinkoisesta ilmastosta. Pohjoisrannikolla ilmasto-oloja hallitsee Atlantin valtameri, ja sisämaan ylängöllä ilmasto taas on enemmänkin mannermainen.

Vuonna 2014 tehtyjen arvioiden mukaan Espanjan suurimmat kaupungit ovat Madrid (3,1 miljoonaa asukasta), Barcelona (1,6 miljoonaa asukasta), Valencia (780 000 asukasta), Sevilla (697 000 asukasta) ja Zaragoza (670 000 asukasta).

Pitkät hiekkarannat Aurinkorannikolla ja Costa Blancan alueella ovat kenties koko Espanjan tunnetuin piirre. Maalla on pitkä historia, ja sillä on tarjottavanaan niin mielenkiintoisia kaupunkeja, uskomatonta luontoa, kaunista arkkitehtuuria, kulttuuria, taidetta kuin herkullista ruokaakin.

Espanjan vierailluimpien kaupunkien joukossa ovat esimerkiksi Madrid, Barcelona, Sevilla, Granada ja Valencia.

Liikenne

Espanjalla on hyvin kehittynyt tieverkosto, jossa on niin moottoritie- kuin maantieosuuksiakin. Moottoriteitä on kahden tyyppisiä – ne tunnetaan nimityksillä ”Autopista” ja ”Autovia”. Autopistan käytöstä peritään tietulleja, kun taas Autovia on tulliton.

Espanjalaisten moottoriteiden nopeusrajoitukset vaihtelevat 90 km/h:ssa aina 120 km/h:iin asti. Kaupunkialueella nopeusrajoitus on 50 km/h.

Autoa ajaessa veren alkoholipitoisuuden (BAC) on oltava Espanjan lain mukaan alle 0,5 promillea. Kaikesta huolimatta alkoholijuomia ei ole suotavaa nauttia lainkaan, jos aikoo hypätä rattiin.

Jos espanjalainen poliisi sattuu pysäyttämään sinut esimerkiksi ylinopeuden tai muun liikennerikkomuksen vuoksi, voi tämä vaatia sakkoa maksettavaksi välittömästi.

Autoa vuokratessa saattaa olla viisasta vuokrata myös navigaattori. GPS-laite helpottaa navigointia huomattavasti varsinkin isommissa espanjalaisissa kaupungeissa.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että espanjalainen ajotyyli on aggressiivisempi kuin suomalainen. Tarkkaavaisuus liikenteessä on tärkeää.

Ajovinkkejä

Espanja tarjoaa jokaiselle jotakin – halusit sitten tutustua lomallasi paikalliseen kaupunkielämään tai viettää rennon rantaloman maan etelä- tai itärannikolla. Vuokra-autolla taitat siirtymät nähtävyyksien ja muiden kohteiden välillä helposti ja voit tehdä mukavia päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin ja kyliin.

Espanjassa on paljon valmiita reittejä, jotka kuljettavat matkailijan läpi historiallisten kylien ja kauniiden maisemien.

Alicante

Alicante on noin 330 000 asukkaan kaupunki Kaakkois-Espanjassa Välimeren rannalla. Alicante on paitsi historiallinen kohde, myös tärkeä satamakaupunki ja Costa Blancan keskusta. Yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä on ”Castillo de Santa Barbara” – keskiaikainen linnake noin 169 metriä merenpinnan yläpuolella. Muita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi 1800-luvulla rakennettu San Fernandon linna, arkeologinen museo, Postiguetin ranta ja ”Explanada de Espana ”-niminen kävelykatu. Onpa Alicantessa paljon kauniita puistoja ja muita virkistysalueitakin.

Alicanten lentokenttä (ALC) sijaitsee 9 kilometriä kaakkoon kaupungin keskustasta, ja on kaikista maan lentokentistä kuudenneksi vilkkain. Kentältä löytyy useita autovuokraamoita, kuten Avis, Centaur, Enterprise Atesa, Europcar, Goldcar, Hertz, Record Go ja Sixt.

Ottamalla vuokra-auton Alicantesta voit ajaa esimerkiksi San Juanin rannalle, joka on yksi Espanjan suosituimmista. Se sijaitsee 9 kilometriä pohjoiseen kaupungin keskustasta. Valkoinen hiekkaranta on kaikkiaan 7 kilometriä pitkä . Sekä julkista parkkitilaa että rantabaareja löytyy sen varrelta paljon.

Suosittua on myös ajaa rannikkoa pohjoiseen Calpen kaupunkiin. Se sijaitsee 64 kilometriä Alicantesta koilliseen. Reitin varrelle jää monia tunnettuja turistikohteita ja kaupunkeja, kuten Villajoyasa, Benidorm, Alfa z del Pi ja Altea.

Valencia

Valencia sijaitsee itäisessä Espanjassa Välimeren rannalla ja on sekä maakunnallinen että alueellinen pääkaupunki. Valencian väkiluvun arvioidaan olevan 780 000, ja kyseessä on tärkeä satamakaupunki. Valencia tarjoaa paljon sekä nähtävää että koettavaa. Eräs suosituimmista nähtävyyksistä on taide- ja tiedekompleksi ”Ciudad de las Artes y las Ciencias” moderneine, uniikkeine rakennuksineen – kompleksista löytyy teknologiamuseo, IMAX-elokuvateatteri ja planetaario.

Valencian vanhassa kaupungissa voit nähdä monia historiallisia rakennuksia, muun muassa vuonna 1238 rakennetun katedraalin. Toisaalta kaupunki on tunnettu myös eloisasta yöelämästä ja shoppailumahdollisuuksistaan.

Valencian lentokenttä (VCL) sijaitsee 9 kilometriä länteen kaupungin keskustasta, ja kentällä palvelee useita eri vuokra-autofirmoja, esimerkiksi Avis, Enterprise Atesa, Europcar ja Hertz.

Vuokraamalla auton lunastat itsellesi mitä parhaan mahdollisuuden tehdä niin lyhyitä kuin pitkiäkin retkiä kaupungin ulkopuolelle. Vaikka Valenciassa onkin hyviä rantoja, kannattaa ajaa El Saler -nimiselle rannalle 12 kilometriä kaupungin keskustasta etelään. Tällä 2,6 kilometriä pitkällä hiekkarannalla on lähes loputon määrä hienoa vaaleaa hiekkaa. Samalla alueella on myös Albuferan kansallispuisto.

Toinen vuokra-autoilijalle suositeltava retkikohde on Alicante, joka sijaitsee 166 kilometriä Valenciasta etelään. Kaupungissa on uskomattomia nähtävyyksiä, ja esimerkiksi käynti ”Castillo de Santa Barbara ”-nimisessä linnakkeessa kukkulan laella on vaivan arvoinen.

Girona

Katalonialainen Gironan kaupunki sijaitsee Koillis-Espanjassa Onyar- ja Ter-jokien tuntumassa. Kaupungin väkiluku on 97 000. Girona on kuulu tunnelmallisesta vanhasta kaupungistaan ja historiallisista rakennuksistaan, joista yhtenä esimerkkinä goottilainen katedraali 1300-luvulta. Gironan päänähtävyyksien joukossa on myös juutalainen kaupunginosa museoineen. Sen lisäksi Gironassa sekä arkeologinen museo että taidemuseo.

Girona – Costa Bravan kansainvälinen lentokenttä (GRO) sijaitsee 12 kilometriä lounaaseen kaupungin keskustasta. Vuokra-autofirmoista Gironan kentällä palvelevat Enterprise Atesa, Europcar, Goldcar ja Hertz.

Auton vuokrattuasi voit ajaa Barcelonaan, joka sijaitsee 100 kilometriä lounaaseen Gironasta. Barcelonasta löytyy loputon määrä nähtävyyksiä ja muita kiinnostavia kohteita – loistavista shoppailumahdollisuuksista puhumattakaan. Kaupungilla on rikas kulttuuriperimä, ja käynti sekä ”La Sagrada Familia”-nimisessä katedraalissa (rakennustyöt aloitettu vuonna 1882) että Picasso-museossa kannattaa.

Toinen suositeltava autoretki suuntautuu Tossa de Mar -nimiseen pieneen rannikkokaupunkiin, joka sijaitsee 39 kilometriä Gironasta kaakkoon. Tossa de Mar monine hiekkarantoineen tarjoaa rantalomailijalle erinomaisia mahdollisuuksia, minkä lisäksi sillä on oma historiallinen vanha kaupunkinsa.