Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Toulon

Auton vuokraaminen on hyvä vaihtoehto Toulonin matkailijalle. Kiitos halpalentoyhtiöiden, ei kaupunkiin matkustaminen ole kallista, ja sijoittamalla pienen lisäsumman pääset liikkumaan helposti paikasta toiseen ja vierailemaan omassa suosikkikohteessasi ilman aikatauluja. Suurin vuokra-auton etu onkin juuri liikkumisen vapaus. Lisäksi autolla on helppo vierailla kaukaisemmissakin määränpäissä sekä löytää ravintoloita muita vähemmän tunnettuja kohteita. 

Opas Touloniin

Toulon
Autonvuokraus Toulon

Toulon on suosittu kaupunki Etelä-Ranskassa. Se on tunnettu Välimeren rannikon satamakaupunkina, jossa sijaitsee tärkeä Ranskan merivoimien tukikohta. Toulon on Varin alueen pääkaupunki ja sijaitsee Alpes-Côte d’Azur -nimisessä maakunnassa. Vuonna 2015 kaupungin väkiluku oli 167 479. Kyseessä on Ranskan viidenneksitoista suurin kaupunki ja liki 550 420 asukasta käsittävän urbaanin alueen keskus. Nizzan, Montpellierin, Marseillen ja Pariisin jälkeen Toulon lukeutuu Ranskan suosituimpiin turistikohteisiin ja kaupunki houkuttelee satoja tuhansia vierailijoita joka vuosi. 

Toulon tunnetaan viineistä, kalastusmahdollisuuksista, sotalaivojen rakentamisesta, ilmailukalustosta, kauniista kartoista, tupakkatuotteista, painotuotteista, elektroniikasta ja sotilaallisesta varustelustaan. Kaupungin sotasatama on Ranskan Välimeren rannikon tärkeä laivastokeskittymä sekä Charles de Gaullen ja hänen joukkojensa kotipaikka. Charles de Gaulle oli ranskalainen lentokuriiri. Lisäksi Ranskan Välimeren laivasto pitää satamakaupunkia tukikohtanaan. Arkeologiset kaivaukset osoittavat, että kreikkalaiset siirtolaiset tulivat alueelle Vähä-Aasiasta eli Anatoliasta 600-luvulla ja perustivat rannikolle monia varastoja, Olbia niistä yhtenä esimerkkinä. Olbia sijaitsee Toulonista itään. 

  • Tämän satamakaupungin asukkaat käännytettiin kristinuskoon 400-luvulla. 
  • Suihkulähteet Toulonin vanhassa kaupungissa ovat erittäin kauniita. 

Aivan kuten Toulon, myös Marseille on ranskalainen satamakaupunki. Se sijaitsee maan eteläosissa, 48 kilometrin päässä Toulonista. Marseillen sydämenä sykkii myös Vieux-Port nimellä tunnettu vanha satama, jossa ihmisillä on tapana viettää laatuaikaa ystävien ja perheen kanssa. Satamasta voit ostaa tuoretta kalaa paikallisilta kalakauppiailta joka päivä. Kaupungista löytyy myös ”Notre Dame de la Garden” -basilika ja bysanttilainen kirkko. Merkittävimmät nähtävyydet kaupungissa ovat ”Cité Radieuse” -kompleksi ja ”CMA CGM” -torni. 

Noin 125 kilometrin päässä Toulonista sijaitsee Nizza. Kyseessä on yksi Ranskan asutuimmista kaupunkialueista ja Alpes-Maritimes-nimisen alueen pääkaupunki. Nizzan metropolialue on laajentunut kaupungin hallinnollisten rajojen ulkopuolelle. Matkailijan kannalta eräs kaupungin isoimmista eduista on rauhallinen luonto. ”Promenade des Anglais” -kävelykatu merinäköaloineen houkuttelee runsaasti kävijöitä joka kuukausi. Pehmeä valo ja raikas ilma ovat olleet myös monien taiteilijoiden, kuten Niki de Saint Phallen, Arman, Henri Matissen ja Marc Changallin, suosiossa. 

Tutustu Toulonin alueeseen vuokra-autolla

Toulonin vanha kaupunki tuhoutui toisessa maailmansodassa. Paljon sen tunnelmasta on säilynyt kuitenkin vielä näihin päiviin asti. Matkailijat vierailevat kaupungissa joka vuosi tutustuakseen sen kapeisiin mukulakivikatuihin ja rauhallisiin, kauniiden suihkulähteiden koristamiin aukioihin. Toulonin vanha kaupunki sijaitsee 64 kilometriä Marseillesta kaakkoon. Toulonin keskustasta lähtiessä ajomatka taittuu noin tunnissa. Kesäaikaan voit nautiskella siellä ulkoilmakahviloista tai käydä ihastelemassa suosittuja Hôtel de Villen naishahmoisia patsaita, karyatideja. 

Eräs Toulonin upeimmista maamerkeistä on ”Mont Faron”. Pääset sinne vuokra-autolla tai ”Téléphérique du Faron” -kaapelihissillä. Matka-aika on noin 40 minuuttia kaupungin keskustasta. Reitin varrella voit ihastella ”Le Var” -seudun ja Toulonin lahden upeita näköaloja. Matka vuoren huipulle kulkee ”Corniche du Mont Faronin” kautta, joka on kaunis tie noin puolivälissä Mont Faronin rinnettä. Sieltä on mahtavat merinäköalat. Vuoren huippu on 548 metrin korkeudessa ja sieltä käsin voit nähdä Toulonin kaupunkia reunustavat viisi vuorta. 

Mont Faronin huipulla, Tour Beaumontin linnakkeessa sijaitsee maihinnousumuseo ”Musée Mémorial du Débarquement”. Matka museolle kaupungin keskustasta on noin 8,8 kilometriä ja kestää noin 20 minuuttia. Museossa on nähtävillä lukuisia asekokoelmia, liittoutuneiden käyttämiä varusteita ja muita vastaavia sodan ajan esineitä. Rakennuksen katolta löytyy myös teleskooppi. 

Toulon on kuuluisa perinteisistä markkinoistaan. Markkinat pidetään ”Cours Lafayette” -nimisen tien varrella; myyjät ovat paikalla päivittäin kello 7.30-12.30 paitsi maanantaisin, jolloin kojut on suljettu. Alue on noin 400 metrin päässä L’Univers-hotellista, ja matka sinne kestää 15-30 minuuttia valitsemasi vuokra-auton tyypistä riippuen. Markkinoiden värikkäistä myyntikojuista paikallisilla on tapana ostaa niin hedelmiä, kukkia, tekstiilejä kuin vihanneksiakin. Alueelta voit ostaa edullisesti myös tuoreista raaka-aineista valmistettua kotiruokaa. Vieraile markkinoilla saadaksesi kosketuksen paikalliseen arkeen! 

Lentoasemat

Toulon-Hyèresin lentoasemalle (TLN) on matkaa noin 18 kilometriä kaupungin keskustasta. Kentällä autoja vuokraavat esimerkiksi National Car Rental, Alamo Rent A Car ja Avia. Asema on myös Ranskan merivoimien käytössä. Kolme kilometriä Hèyresin kaupungista kaakkoiseen sijaitseva lentoasema on Toulonin päälentoasema. Vuonna 2010 asemalla asioi 500 970 matkustajaa. Toulon-Hyèresin lentoasema avattiin vuonna 1966. 

La Môle-Saint-Tropezin lentoasema (LTT) sijaitsee La Môlessa. Saint-Tropezista se on 15 kilometriä lounaaseen ja Toulonista etäisyys on puolestaan 45,8 kilometriä. Tällä lentoasemalla useat yritykset, kuten Sixt, Saint Tropez Rentals, Europcar Car Rental, Soda, Mercedes-Benz ja LTT Car Rental, tarjoavat autonvuokrauspalveluita. Kaksi asemaa lähinnä olevaa hotellia ovat Hotel La Villa Douce ja Hotel Le Bailli de Suffren. Matka hotelleilta lentoasemalle vie korkeintaan 20 minuuttia. 

Marseille Provencen kansainvälinen lentokenttä eli Aéroport de Marseille (MRS) puolestaan sijaitsee noin 26 kilometriä luoteeseen Marseillen kaupungista ja 67,5 kilometriä Toulonista. Pullman Marseille Provence Hotel, Hotel Restaurant Hacienda ja Auberge Bourrelly sijaitsevat lentoaseman lähellä. Edullisen vuokra-auton saat kentältä käyttöösi esimerkiksi Alamo Rent A Car- yrityksiltä. Matka Auberge Bourrellysta lentoasemalle kestää noin 30 minuuttia. 

Liikenne

Kuten muissakin ranskalaisissa kaupungeissa, myös Toulonissa liikennettä on paljon. Jos vuokraat auton käyttöösi koko päiväksi, on se kuitenkin mitä mainioin kulkuväline tutustua kaupunkiin. Useimmilla alan isoilla yrityksillä on toimipiste Toulonin keskustassa niitä matkailijoita varten, jotka mielivät saada vuokra-auton käyttöönsä heti. Tieverkosto on erittäin hyvässä kunnossa. Ennen auton vuokraamista suosittelemme tekemään hinta- ja palveluvertailua eri auto-vuokraamoiden välillä. 

Toulonin satamakaupungin keskustassa on 10 päällystettyä, maksullista parkkialuetta; yksi Toulonin parkkialueista on nimeltään ”Mayol”. Mayol sijaitsee vastapäätä risteilyalusterminaalia ja lähellä paikallista rugby-stadionia. ”Parc relais” -alue (tunnetaan myös nimellä ”pysäköi ja pyöräile”) sen sijaan on viiden kilometrin päässä kaupungin läntisistä osista. Useimmilla alueilla pysäköinnistä ei tarvitse maksaa, ja nopeusrajoitus on taajama-alueella 50 kilometriä tunnissa. 

Yksikaistaisilla maanteillä nopeusrajoitus voi olla jopa 80 kilometriä tunnissa. Kun lähdet hotellista, muista ottaa passi mukaasi. Sitä saatetaan pyytää nähtäväksi tien päällä. Kuskin on myös voitava näyttää liikkuvalle poliisille tarvittaessa ajokortti, henkilökortti ja muut tarvittavat dokumentit. Kuten kaikissa ranskalaisissa kaupungeissa, saat kääntyä oikealle punaisia päin pysähtymättä vain keltaisen nuolivalon vilkkuessa, mutta silloinkin tietä on annettava etuajo-oikeuden omaaville kanssaliikkujille.