Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Fuerteventura

Suunnitellessasi seuraavaa lomaa muistathan yhden parhaimmista lomakohteista: Fuerteventuran Espanjalle kuuluvilla Kanariansaarilla. Tällä saarella paikasta toiseen liikkuminen hoituu parhaiten vuokra-autolla. Matkailijan tulee vain löytää luotettava autovuokraamo, jotta tutustuminen tähän runsaasti nähtävää ja koettavaa tarjoavaan espanjalaiseen saareen voisi alkaa. Mutta käydään ensin läpi tarkemmin sitä, mitä kannattaa odottaa majoittautumiselta ja vapaa-ajalta Fuerteventuran lomalla. 

Fuerteventura-opas 

Fuerteventura
Autonvuokraus Fuerteventura

Fuerteventura sijaitsee Espanjan Kanariansaarilla. Se on Kanarian toiseksi suurin saari ja sijaitsee 11 km Lanzarotelta etelään. Saarella on noin 106 000 asukasta. Paikallisen tilastokeskuksen mukaan saaren väkiluku kasvoi 2,7 % vuonna 2018 ja on tänä päivänä 113 275. Pajaran kunnan väestö kasvoi eniten, ja 12 kuukauden aikana kunta sai 700 uutta asukasta. Puerto del Rosario on toiseksi suuri kunta arviolta hieman yli 39 000 asukkaallaan. 

Fuerteventura on yksi Kanariansaarista, jotka sijaitsevat Marokon rannikon läheisyydessä. Saaret kuuluvat Espanjan valtiolle. Fuerteventuralla on kuiva subtrooppinen ilmasto, ja lämpötilat ovat matalimmillaan tammikuussa ja korkeimmillaan elokuussa. Päivittäiset maksimilämpötilat vaihtelevat tammikuun 20 asteesta elokuun 28 asteeseen. Saari on vähäsateinen, ja vuosittainen sademäärä on noin 141 mm. Aurinkoa kuitenkin riittää runsaasti, ja aurinkoisia päiviä onkin noin 300 vuodessa. Toukokuussa 2009 Unesco julisti saaren kestävän kehityksen mukaiseksi biosfäärialueeksi ja tähtitieteellisesti merkittäväksi alueeksi. Saari tunnetaankin runsaista fossiililöydöistään ja paleontologisista kaivauksistaan. 

  • Antigua 
  • La Oliva 
  • Pajara 
  • Puerto del Rosario 
  • Betancuria 
  • Tuineje 

Fuerteventuran kaupungit sijaitsevat saaren rannoilla. Yksi ehdottomasti käymisen arvoisista paikoista alueella on Ajuy, joka on pieni kalastajakylä saaren länsirannikolla. Harvaan asuttu kaupunki tunnetaan kallioistaan ja mustasta hiekkarannastaan. Kaupungista on myös helppo löytää parkkipaikka. Toinen suosittu kaupunki saarella on Cofete, joka on pieni kylä saaren eteläosassa. Tähän kylään on vaikea kulkea ilman autoa, minkä takia auton vuokraaminen kannattaa. Vaikka Cofete on suhteellisesti pienempi paikkakunta, sillä on runsaasti tarjottavaa, erityisesti viihteen saralla. 

Fuerteventura tunnetaan parhaiten rannoistaan. Saarella on yhteensä yli 150 km maagisen kauniita kultaisia ja valkoisia hiekkarantoja. Lisäksi saarella voi nauttia vesipuistosta, uusista moottoriteistä, golfkentistä sekä lukuisista pienvenesatamista. Jos olet etsimässä tekemistä aktiivilomalle, Fuerteventuralla pääset kokeilemaan purjelautailua, leijasurffausta, suurten kalojen kalastamista, valaiden bongausta sekä sukellusta. Rentoutumista on puolestaan tarjolla upeilla hiekkarannoilla, jotka tarjoavat täydellisen paikan itsensä löytämiseen upeiden maisemien äärellä. 

Tutustu Fuerteventuraan vuokra-autolla

Antigua on yksi helpommin tavoitettavissa olevia nähtävyyksiä Fuerteventuralla. Antigua viittaa sekä samannimiseen kaupunkiin että kuntaan. Tämä sijainniltaan keskeinen alue on keskuspaikka paikalliselle kunnanvaltuustolle, ja se toimii samalla Caleta de Fusten hallinnollisena keskuksena. Alueen vieressä sijaitsee saaren eteläisin kunta Pajara, jolla on rantaviivaa yhteensä noin 150 km. Kunnan alueella, sisämaassa, sijaitsee myös pieni samanniminen kaupunki. Kokonaisuudessaan Pajara on Kanariansaarten kolmanneksi suurin kunta. Kolmas vierailemisen arvoinen kaupunki on La Oliva, joka on pieni kaupunki Fuerteventuran kaikkein pohjoisimmassa kunnassa. 

Fuerteventuran lukuisat eritasoiset hotellit tuovat saarelle elämää. The Gran Hotel Atlantis on ainoana hotellina saanut Five Star Gran Lujo -palkinnon. Palkinto on korkein, mitä Espanjan hotellien arvioinnissa voidaan myöntää. Tämä erinomaista tasoa edustava hotelli sijaitsee Corralejon rannalla, jossa vierailijat voivat nauttia avoimesta näkymästä merelle. Hotelli tarjoaa 3000 neliömetrin kylpyläalueen, josta voit löytää täydellisen vesiterapiakeskuksen sekä lukuisia muita erikoisuuksia. Kylpylä tarjoaa hotellin asukkaille tilaisuuden rentoutumiseen samalla, kun he nauttivat hotellin nykyaikaisista mukavuuksista. 

Toinen korkeatasoista hotelliasumista tarjoava paikka, Occidental, on erityisesti aikuisille suunnattu lomakohde saaren eteläosissa. Tässä hotellissa pääset nauttimaan kuninkaallisen tason kohtelusta, upeasta auringonpaisteesta sekä yksilöllisestä palvelusta aurinkotuolialueella. Ja mikä tärkeintä, hotelli sijaitsee vain 500 metrin päässä 4 km:n pituiselta turkoosilta merenrannalta. Vierailit sitten yksin tai vastanaineena pariskuntana, hotelli tarjoaa laajasti tekemistä aikuiseen makuun. 

Mikäli et juurikaan piittaa huipputason hotelleista ja kaipaat hieman yksityisyyttä ja hienoa tunnelmaa, vierailukohteeksi kannattaa valita Bahiazul Villas & Club. Tämä hotelli tarjoaa puhtaanvalkoiset, kolmen makuuhuoneen kuninkaalliset villat, joiden katoilla on porealtaat, sekä kaikille vieraille yhteisen lämmitetyn uima-altaan. Ruoasta nauttimaan pääsee hotellin omassa Bahiazul Restaurant -ravintolassa, joka tarjoaa mahtavan aamiaisbuffetin sekä paikallisia espanjalaisia ja saaren omia sekä kansainvälisiä ruoka-annoksia. Lisäksi päivisin on tarjolla aina pientä välipalaa hotellin oman Bikini Clubin tarjoamana. Ja mikä tärkeintä, hotellin henkilökunta on ystävällistä ja he auttavat sinua valitsemaan parhaat, juuri sinun tarpeisiisi sopivat, annokset, välipalat ja juomat. 

Lentokenttä

Fuerteventuran lentokenttä, yleisesti tunnettu nimellä El Matorral Airport, palvelee koko Fuerteventuran saarta. Lentokenttä sijaitsee viiden kilometrin päässä etelään Puerto del Rosarion kunnasta. Turistit pääsevät kulkemaan kentälle helposti FV-2 -moottoritietä pitkin. Lentoasemalla on infotiski lähtötiskin luona ja turisti-info saapuvien lentojen aulassa. Palveluihin kuuluu myös etukäteen varattavissa oleva kuljetuspalvelu, jota turistit voivat hyödyntää tavallisten taksien sijasta. Kuljetuspalvelu on ihanteellinen pariskunnille ja yksinmatkustaville, jotka saapuvat kentälle aikaisin tai lähtevät pois iltamyöhään. 

Fuerteventura tarjoaa monia matkustustarpeisiisi sopivia autonvuokrauspalveluita. Autovuokraamot tarjoavat sekä henkilöautoja että suurempia tavarankuljetusautoja niin yksin matkaavien kuin suurten perheiden tarpeita varten. Voit valita käyttöösi tilavan pakettiauton, joka sopii hyvin perheen tai pienryhmän matkalle. Vaihtoehtoisesti voit myös valita luksustason henkilöauton nahkapenkkeineen ja älyteknologioineen sujuvaa ja eleganttia matkailua varten. Tarjolla on lisäksi urheilullisia avoautoja sekä hybridiautoja. 

Fuerteventuralla on lukuisia autovuokraamoita, kuten Autoreisen, Top Car Hire ja Europcar. Nämä autovuokraamot tuntevat saaren maantieteellisesti hyvin, sillä heillä on runsaasti kokemusta toimialaltaan. Valitse siis autovuokraamoksesi yritys, jolla on vakaa autovalikoima, niin sinun ei tarvitse odottaa seuraavaa kyytiäsi. Kannattaa myös valita sellainen autovuokraamo, jolla on toimipisteet keskeiseillä paikoilla niin lentokentällä kuin koko saarellakin. 

Liikenne

Autonvuokraus on antoisin tapa tutustua Fuerteventuran saareen. Koska sinun ei tarvitse käyttää rahaa taksiin, voit säästää varojasi siihen, että tutustut saareen laajemmin. Yleisesti ottaen tiet saarella ovat hyvässä kunnossa. Suotuisan ilmaston ansiosta tienpinnat ovat ehjät, ja tiet mutkittelevat sopivasti pitääkseen auton kuljettajan vireänä. Autoilija voi olla tyytyväinen myös siihen, että Fuerteventuralla ei ole juurikaan liikenneruuhkia. Pahimmillaankin matkanteko viivästyy vain alle puoli minuuttia! 

Pysäköimiseen tulisi kiinnittää Fuerteventuralla ainakin jonkin verran huomiota. Koska olet liikenteessä vuokra-autolla, muistathan selvittää kunkin alueen pysäköimisen ja pysäköintisakkojen hinnoitteluperiaatteet. Ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa, onko tarjolla julkisia ilmaisia pysäköintialueita. Asukaspysäköintipaikoilta autosi voidaan nimittäin yllättäen hinauttaa pois isojen sakkojen kyydittäminä. Pyydä siis autovuokraamoltasi riittävästi tietoa liikenteestä, nopeusrajoituksista ja pysäköintivaihtoehdoista ennen liikenteeseen suuntaamista. Kokonaisuudessaan kuitenkin saaren teiden kunto on mainio ja ajaminen Fuerteventuralla voi olla hauskaa. 

Huomioithan autoa vuokratessasi myös autovuokraamon toimintatavat polttoaineen suhteen. Yksinkertaisimman ja parhaimman toimintatavan mukaan täyden tankin auto palautetaan täydellä tankilla. Jotkin autovuokraamot noudattavat myös sellaista toimintatapaa, jossa täyden tankin auton voi palauttaa tyhjällä tankilla. Tällaisen toimintatavan takana on usein kuitenkin sellainen hinnoittelumalli, jossa autovuokraamo on ylihinnoitellut polttoaineen hinnan, ja siten asiakas joutuu maksamaan kokonaisuudessaan enemmän. Pidä siis huoli siitä, että ymmärrät sopimuksen kaikki ehdot hyvin ennen autonvuokrauspapereiden allekirjoittamista.