Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Valencia

Jos pidät uusiin paikkoihin tutustumisesta, kannattaa Valencia valita seuraavaksi matkakohteeksesi, sillä kaupungissa on paljon nähtävyyksiä ja runsaasti mukavaa lomatekemistä. Liikkuminen kaupungissa voi olla yksi suurimmista huolenaiheistasi, mutta sekään ei ole ongelma, jos varaat vuokra-auton. Tässä artikkelissa kerromme, miten autonvuokrauspalvelut kaupungissa toimivat. 

Valencia-opas

Autovuokraamo Valencia
Autonvuokraus Valencia

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, jonka kaupunkialueen pinta-ala on 134,6 km2, kun taas taajama-alueen pinta-ala on 628,8 km2. Valencia on myös samannimisen itsehallintoalueen pääkaupunki, ja kaupungissa asuu yli 2,5 miljoonaa ihmistä. Maantieteellisesti Valencia sijaitsee Turia-joen varrella Iberian niemimaan itärannikolla. Valenciassa on lisäksi koko Välimeren länsirannikon suurin satama, joka vastaa yli 20 prosentista Espanjan viennistä. 

Vuoden 2008 talouskriisin vaikutuksista huolimatta Valencian taloudella menee melko hyvin. Noin 84 % kaupungin tuloista tulee palvelusektorilta, kuten tietoliikenteestä. Tästä huolimatta Valenciassa on myös pieniä ja keskisuuria teollisuusyrityksiä, jotka ovat hajaantuneet ympäri kaupunkia. Kaupunki tunnetaan tekstiilien ja kemikaalien valmistuksesta, laivanrakennuksesta ja panimotoiminnasta. Se myös luokiteltiin 29. nopeimmin kehittyväksi kaupungiksi koko Euroopassa. Lisäksi Valencia lasketaan mukaan maailman kaupunkien Beta-luokitukseen, sillä kaupunki vaikuttaa viihteeseen, muotiin, mediaan ja koulutukseen. Kaupungin BKT asukasta kohden (metropolialueella) on 25 476 euroa, kun taas BKT kokonaisuudessaan on 47,7 miljardia euroa. 

  • Valenciassa asuu 2,5 miljoonaa ihmistä. 
  • Kaupungin BKT asukasta kohden on 25 476 euroa. 
  • Valencian viralliset kielet ovat espanja ja valencia. 

Valencian ilmasto on vierailijoille suotuisa, sillä kaupungissa vallitsee subtrooppinen Välimeren ilmasto. Kaupungin talvet ovat yleensä lyhyitä ja leutoja, kun taas kesät ovat pitkiä, kuumia ja kuivia. Auringonpaistetta on tarjolla keskimäärin 2 969 tuntia vuodessa. Valencian kesä alkaa yleensä huhtikuussa ja kestää aina marraskuuhun asti. Kaupunki sijaitsee Välimeren eteläosissa. Sijaintinsa ja Föhn-ilmiön vuoksi Valencian talvet ovat yleensä erittäin leutoja. Kylmimmät kuukaudet ovat joulukuusta helmikuuhun, lämpötilan laskiessa yöllä noin 8 asteeseen. 

Valencian alueella asuvat ihmiset ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Kaupungissa järjestetään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia, joissa on helppo viihtyä koko loman ajan. Valencia on kaksikielinen kaupunki, jonka virallisia kieliä ovat valencia ja espanja. Osa paikallisista puhuu ja ymmärtää myös englantia, joten sinun ei tarvitse turistina huolestua kommunikoinnista tai pelätä kielimuuria. Valenciassa on merkittävä gastronominen kulttuuri, ja valencialaiset rakastavat ruoan lisäksi urheilua, kuten jalkapalloa ja rugbya. 

Tutustu Valenciaan vuokra-autolla

Valencian alueella sijaitsee useita upeita kohteita, jotka eivät onneksi ole liian kaukana toisistaan. Yksi Valencian alueen suosituimmista turistikohteista on ”Ciudad de las Artes y las Ciencias” – vaikuttava kulttuuri-, ja tiedenäyttelyille omistettu keskus. Toinen tunnettu nähtävyys on Valencian goottilainen katedraali, joka juontaa juurensa 1200-luvulle. Katedraalin ja Ciudad de las Artes y las Cienciasin välillä on 3,2 kilometriä, ja autolla matkan taittaa 9 minuutissa. 

Jos pidät luonnosta, voit vierailla myös ”Bioparc Valenciassa”. Kyseessä on 25 hehtaarin eläintarha, joka tarjoaa kodin tuhansille eläimille ja kasveille. Matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneet historiallisista taidekokoelmista, ”Palacio del Marqués de Dos Aguas” (suom. kansallinen keramiikkamuseo) on vierailun arvoinen kohde. Museo avattiin vuonna 1947, ja esillä on useita mielenkiintoisia esineitä. Näytteillä on myös yli 5 000 erilaista keramiikkaesinettä Valencian alueelta, sekä ympäröivien alueiden keramiikkaa. Eläintarha ja museo ovat 5 kilometrin päässä toisistaan, ja autolla matka kestää 12 minuuttia. 

Toinen hämmästyttävä museo Valenciassa on ”Museo de Bellas Artes”, joka esittelee 1300-luvulta peräisin olevia arkeologisia veistoksia ja maalauksia. Tästä museosta löydät taideteoksia Valencian tunnetuilta taiteilijoilta. Lisäksi ”Oceanogràfic Valencia” on myös käymisen arvoinen, kaunis kohde. Oceanogràfic on Euroopan suurin akvaario, jossa asustaa yli 500 erilaista merieläinlajia. Automatka Museo de Bellas Artesista Oceanogràfic Valenciaan ajetaan 14 minuutissa. Näiden kahden nähtävyyden välinen etäisyys on 6,2 kilometriä. 

”Mercado Central” on vuonna 1928 rakennettu tilava tori ja hieno turistinähtävyys. Tässä kauppahallissa on 1 300 tiskiä, joilta voit hankkia hedelmät ja ruoka-aineet paikallisten herkkujen valmistamiseen. Mercado Centralin lisäksi kaupungin alueella on myös useita ravintoloita ja hotelleja, kuten 4-tähden Sercotel Sorolla Palace -turistihotelli. Valencian tunnettuja paikallisia herkkuja ovat paella, buñuelo ja turrón. Mercado Centralin ja Sercotel Sorolla Palacen välinen etäisyys on 5,8 kilometriä, ja ajomatka kestää noin 12 minuuttia. 

Lentokenttä

Kaupungissa on vain yksi lentokenttä – Valencian lentokenttä (VLC), joka tunnetaan myös nimellä Manisesin lentokenttä. Lentokenttä on kansainvälinen, ja se sijaitsee noin 8 kilometriä Valenciasta länteen. Lentokenttä palvelee myös maan sisäistä lentoliikennettä Valenciasta muualle Espanjaan. Valencian lentokentällä on kolme terminaalia ja useita palveluja, kuten ilmainen Wi-Fi-yhteys, apteekki ja pyörätuolien vuokrauspalvelu. Suosituimpia matkakohteita tältä lentokentältä ovat Madrid, Amsterdam, Pariisi ja Frankfurt

Lentokentältä voit löytää myös erilaisia autonvuokrauspalveluja, kuten Europcar, Avis, Hertz, Sixt, Goldcar ja Enterprise. Nämä ovat kansainvälisiä autovuokraamoja, joilla on hyvä maine kaikkialla maailmassa. Vaikka voit varata vuokra-auton vasta lentokentälle saapuessasi, suosittelemme, että teet sen jo ennen laskeutumista. Valtaosalla Valencian autonvuokrayrityksistä on toimivat nettisivut, joista voit varata vuokra-auton helposti. 

Hyvä asia nettivarauksen tekemisessä on, että se on helppoa ja voit kätevästi määritellä haluamasi automallin. Lisäksi saat autonvuokraussivustoilta kaiken tarvitsemasi tiedon. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan vuokrattavan auton perusteellisesti ja huomauttamaan kaikista mahdollisista vahingoista ennen automatkan aloittamista. Kannattaa myös lukea autonvuokrauspalvelun ehdot esimerkiksi sakkomaksun suuruudesta tilanteissa, joissa auto palautetaan myöhässä. 

Liikenne

Valenciassa on hyvä tieverkko, minkä ansiosta kaupunki ei ole erityisen ruuhkainen. Suurimmassa osassa kaupunkia tiet ovat hyvässä kunnossa, ja katuvalot ja liikennevalot on asianmukaisesti asennettu. Kaupungin keskusten teillä nopeusrajoitus on 30 km/h. Moottoritiellä sallittu tavanomainen nopeusrajoitus on 120 km/h, kun taas linja-autolla ja pakettiautolla nopeusrajoitus on 100 km/h. 

Valenciassa käytetään samoja nopeusrajoituksia kuin muissa Espanjan kaupungeissa. Jos ajat tavallisella kaupunkien välisellä maalaisalueella, henkilöautojen nopeusrajoitus on 90 km/h, kun taas paketti- ja kuorma-autojen nopeusrajoitus on 80 km/h. On hyvä kuitenkin tietää, että teillä voi olla erilaisia nopeusrajoituksia. Tarkista siis nopeusrajoitus aina ajettavan tien liikennemerkinnöistä. 

Valenciassa on useita julkisia pysäköintialueita, joten sinun ei tarvitse tuskastua pysäköintipaikkojen puutteesta keskustassa vieraillessasi. Pysäköinnin hinta voi kuitenkin vaihdella parkkialueelta toiselle, mutta kulu on yleensä 1 euron tunnissa. Jos joillain kaupungin alueilla on haastavaa löytää kunnollista julkista pysäköintialuetta, kannattaa tarkistaa kadunvarsipysäköinnin mahdollisuus. Toinen vaihtoehto on parkkeerata lähimmälle pysäköintialueelle ja jatkaa matkaa määränpäähän julkisella liikenteellä.