Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Lanzarote

Oletko ikinä unelmoinut Lanzaroten matkasta, jonka aikana voisit seikkailla saarella täysin oman aikataulusi mukaisesti? Tämän oppaamme avulla saat paljon tietoa saaresta jo ennen matkaa. Vaikka Lanzarote on pienikokoinen saari, tarjoaa se paljon upeita nähtävyyksiä. Saarelta on helppo löytää autonvuokrausyritys, joka auttaa sinua löytämään edullisen vuokra-auton. Vuokra-autoon panostamalla voit kierrellä kaupunkia oman halusi mukaan, rauhassa ja yksityisesti. 

Lanzarote-opas

Autovuokraamo Lanzarote
Autonvuokraus Lanzarote

Lanzarote on Espanjaan kuuluva saari, joka sijaitsee Kanariansaarten itsehallintoalueen koillisosassa. Saari sijaitsee noin 125 kilometrin päässä Pohjois-Afrikan rannikolta, ja sen pinta-ala on noin 846 neliökilometriä. Lanzaroten asukasluku on noin 149 200 henkilöä, ja se on asukasluvultaan Kanariansaarten kolmanneksi suurin saari Gran Canarian ja Teneriffan jälkeen. Lisäksi se on saariryhmän neljänneksi suurin saari. Koska kyseessä on eläimistön ja luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeä alue, Unesco on julistanut saaren luonnonsuojelualueeksi. 

Alueen ensimmäinen virallisesti tunnettu nimi oli Insula de Lanzarotus Marocelus, jonka saarelle antoi italianmallorcalainen kartografi Angelina Dulcert. Saari nimettiin geneveläisen merenkulkija Lancelotto Malocellon mukaan. Lanzaroten nykyinen, moderni nimi on johdettu sen ensimmäinen nimen pohjalta. Alun perin saari tunnettiin nimellä Tytheroygaka (jotain täysin okraista), joka edustaa saaren vulkaanista saviväriä. Lyhyesti sanottuna Lanzaroten saari muodostui voimakkaista tulivuorenpurkauksista, ja sen maaperä koostuu tiettyjen kivilajien lisäksi jähmettyneestä laavasta. Saarella sijaitsee monia merkittäviä mielenkiinnonkohteita, joita ovat muun muassa: 

  • Monimuotoinen luonto 
  • Liikenne (maassa, ilmassa ja merellä) 
  • Festivaali Virgin de los Dolores (s. tulivuorten neitsyt) 

Lanzaroten saari sijaitsee lähellä Fuerteventuran saaria 11 km Lanzarotesta lounaaseen ja Gran Canariaa 335 km Lanzarotesta lounaaseen. Kaikille näiden saarten välisille meriväylille pääsee kuitenkin vain lautoilla. Lanzaroten saaren koko on 60 km pohjoisesta etelään ja 25 km lännestä itään. Saarella on 213 km pituinen rannikko, joka koostuu hiekasta ja kivestä. Sen yleismaisemaan kuuluvat vuoristoalueet Famara ja Ajaches sekä El Jablen autiomaa, joka kulkee Montanas del Fuegon ja Famaran läpi. 

Köppenin ilmastoluokituksen mukaan Lanzarotella vallitsee subtrooppisen autiomaan ilmasto. Reilummin sateita esiintyy vain talvikaudella, kun taas kesät ovat tavallisesti kuivia. Keskimääräinen sademäärä kesä- ja elokuun välillä on korkeintaan 0,5 mm. Joulu- ja helmikuun välillä sadepäiviä esiintyy keskimäärin alle 20. Tämän vuoksi saaren lämpötilat pysyttelevät 18–25 celsiusasteessa talvella ja kesällä. Lämpötiloista huolimatta saarella on säilynyt monimuotoinen luonto ja eläimistö. 

Tutustu vuokra-autollasi

Harva matkustaa Lanzarotelle ilman vierailua Timanfayan kansallispuistoon. Pelottavatko tulivuoret sinua? Ei tarvitse pelätä! Saaren tulivuoret ovat olleet lepotilassa vuodesta 1824, joten tulista laavaa ei tarvitse paeta. Puisto sijaitsee 21,5 km Lanzaroten lentokentältä, joka tarkoittaa noin 20 minuutin ajomatkaa. Kiertoajelu bussilla tai sähköisellä ja avomallisella twitzy-autolla tarjoaa hyvät näkymät, sillä puistossa on liian vaarallista kävellä. 

Toinen upea vierailukohde on Jameos del Aguan luolasto, joka sijaitsee noin 25,1 km Lanzaroten keskiosista koilliseen. Kaupungissa on useita laavaluolia, minkä lisäksi se on tunnettu myös kulttuurista, taiteesta ja matkailusta. Jameos Del Aguasta on mahdollista löytää erityyppisiä ravintoloita, puutarhoja, museoita ja maanalainen suolajärvi. Alue toimii kotina myös ainutlaatuiselle ja harvinaiselle kyykkyhummerilajille. Tämä äyriäinen on väritykseltään kellertävän valkoinen ja kasvaa juuri ja juuri yhden senttimetrin pituiseksi. 

Vuokra-autolla voit tutustua myös Playa Blancaan. Tämä kaupunki sijaitsee 35 kilometriä Lanzarotesta lounaaseen. Playa Blanca on tunnettu hyvästä taloustilanteestaan, ja se sai vuonna 2008 ensimmäisenä Lanzaroten kaupunkina oman paikallisbussiliikenteen. Liikenteen lisäksi myös kaupungin infrastruktuuri ja palvelut toimivat hyvin. Kaupungissa on valtion koulu, yksityinen koulu, notaari, Rubiconin vilkas satama-alue, kirkko ja julkinen kirjasto. 

Voit myös vierailla suositussa Timanfayan kansallispuistossa, joka on vain 19,1 kilometriä länteen Lanzarotesta. Puisto kattaa osan Tinajon ja Yaizan kuntien alueesta, ja se on suuruudeltaan yhteensä 51,07 neliökilometriä. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että alue koostuu ainoastaan vulkaanisesta maaperästä. Puiston symboli on ”El Diablo” -patsas, jonka on tehnyt kuuluisa César Manrique. Yleisön pääsy puistoon on tiukasti säänneltyä, mutta alueella on suosittu lyhyt reitti, johon pääsee tutustumaan kamelin kanssa. 

Lentokentät

Saarella on melko paljon lentokenttiä, mutta vain yksi merkittävä kaupallinen lentokenttä. Tämä lentokenttä toimii pääasiallisena saapumispaikkana saarelle. Lentokenttä tunnetaan yleisesti Lanzaroten lentoasemana, mutta vuonna 2019 se nimettiin uudelleen César Manrique-Lanzaroten lentoasemaksi suositun paikallisen taiteilijan César Manriquen mukaan. Kyseisenä vuonna oli myös hänen syntymänsä satavuotisjuhlavuosi. 

Vuonna 2018 kenttä palveli arviolta noin 7,3 miljoonaa matkustajaa, mikä on lähes 40 % enemmän kuin 10 vuotta aikaisemmin. Tällä hetkellä lentokentällä on kaksi matkustajaterminaalia. Lentoasema tarjoaa sinulle erilaisia vaihtoehtoja autonvuokraukseen. Näitä ovat esimerkiksi Top Car, Hertz, Goldcar ja Cicar. Lentokentältä matkustetaan erityisesti Brysseliin, Wieniin, Madridiin ja Lontooseen. 

Toinen lentokenttä, jonka kautta Lanzarotelle pääsee, on Airport de Fuerteventura. Vaikka lentokenttä ei sijaitse Lanzaroten saarella, se palvelee silti myös Lanzaroten aluetta. Lentokentältä pääsee yli 80 kansainväliseen kohteeseen maailmanlaajuisesti, ja se palvelee vuosittain vähintään 5,6 miljoonaa matkustajaa. Lentokentältä matkustetaan paljon esimerkiksi Berliiniin, Dubliniin, Madridiin ja Helsinkiin. Tämä kahden terminaalin lentokenttä on palvelujen suhteen hyvin varusteltu. Lentokentällä on useita autonvuokrausmahdollisuuksia, joita ovat muun muassa Interrent, Budget ja Plus Car. 

Liikenne

Lanzaroten alueella on hyvälaatuinen tieverkko. Kaupungin moottoriteiden nopeusrajoitus on 120 km/h. Taajama-alueilla nopeusrajoitus on kuitenkin 50 km/h, kun taas maantiellä se on 90 km/h. Kannattaa pitää mielessä, että Playa Blancan ja Arrecifen välillä on kiinteitä nopeuskameroita. Tämä on yleistä pitkillä tieosuuksilla, kuten LZ-2 -tiellä. 

Yleisimmät parkkipaikat ovat tienvarsipaikkoja tai vapaita pysäköintipaikkoja. On todennäköistä, että löydät ilmaisen ja turvallisen pysäköintipaikan. Vältä kuitenkin sellaisia paikkoja, jotka on merkitty keltaisella merkillä. Ajaminen saarella on melko helppoa. Saari ei ole ajamiseen liian suuri, minkä lisäksi matkakohteet on merkattu autoilijoille selkeästi. Lisäksi liikennettä on hyvin vähän. 

Saarella on kaksi päätietä, joilla matkanteko voi olla hieman haastavampaa. Ensimmäinen on LZ-10 -tie, joka kulkee Harian kaupunkiin. Tällä vuoristoisella tiellä on viisi terävää mutkaa, mutta kärsivälliselle kuljettajalle sen ajamisen ei pitäisi olla vaikeaa. Toinen tie on Mirador del Rioon suuntautuva LZ-202, joka on vain kahden keskikokoisen auton levyinen. Kapean tien ajaminen ja luonnonkauniiden kalliomaisemien katselu voivat olla hankala yhdistelmä.