Autovuokraamo Portugali

Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Portugali

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Portugali sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Portugali miniopas

Portugali
Autonvuokraus Portugali

Oletko lähdössä lomamatkalle Portugaliin? Ehkäpä haluaisit vuokrata auton matkallesi, jotta sinun ei tarvitsisi turvautua julkiseen liikenteeseen? Monet matkailijat päättävätkin vuokrata auton etukäteen ennen lähtöä, jotta heillä olisi auto valmiina odottamassa lomakohteen lentokentällä. Voit löytää edullisimman vaihtoehdon vuokra-autolle vertaamalla Portugalissa toimivien autovuokraamoiden hintoja. On hyvä idea varata vuokra-auto reippaasti etukäteen ennen matkalle lähtöä, sillä edullisimmat vuokra-autot varataan ensimmäisenä.

Yleistä tietoa Portugalista

Portugali sijaitsee Lounais-Euroopassa, Pyreneiden niemimaan länsirannalla. Maassa on 10,4 miljoonaa asukasta (2014). Portugalilla on yhteistä maarajaa Espanjan kanssa pohjoisessa ja idässä. Koko Portugalin rantaviiva rajoittuu Atlantin valtamereen.

Azorit sekä Madeiran saaret Atlantilla kuuluvat myös Portugalille.

Portugalin maisemat ovat äärimmäisen vaihtelevat. Pohjoisessa on vuoristoa, Keski-Portugalissa on enimmäkseen rannikkotasankoa hiekkadyyneineen sekä havumetsää. Maan eteläosa on puolestaan enimmäkseen mäkistä hiekkatasankoa.

Portugalissa on Välimeren ilmasto, ja maan eteläosissa sataa harvimmin.

Portugalin pääkaupunki, Lissabon, sijaitsee lounaisrannikolla, Atlantin valtameren rannalla, ja kaupungissa on suunnilleen 540 000 asukasta (2011). Lissabon on Portugalin poliittinen, taloudellinen ja kulttuurinen keskus – kaupungissa voi kokea laajan joukon erilaisia nähtävyyksiä. 1500-luvulta peräisin oleva ”Torre de Belém” -torni on ja vuonna 1601 käyttöön vihitty ”Mosteiro dos Jerónimos” -luostari löytyvät Unescon maailmanperintökohteiden listalta. Lissabonissa on lisäksi runsaasti museoita ja taidegallerioita, upeita shoppailupaikkoja sekä monipuolinen yöelämä.

Portugalin suurimmat kaupungit ovat Lissabon (540 000 asukasta), Porto (240 000 asukasta), Braga (182 000 asukasta) sekä Amadora (175 000 asukasta) (2011).

Maahan saapuu vuosittain noin 13 miljoonaa ulkomaista turistia, ja monet pakettimatkalla olevat saapuvat ensisijaisesti Algarven alueelle rantalomalle. Portugalin kulttuuri, historia, luonto sekä paikallinen ruoka houkuttavat myös runsaasti turisteja.

Suosituimmat kohteet Portugalissa ovat pääkaupunki Lissabon, Algarven turistikohteet, Sintran ja Porton kaupungit sekä Madeiran saaren pääkaupunki Funchal.

Liikenne

Portugalissa on hyvin kehittynyt tieverkosto, johon kuuluu sekä moottoriteitä (”Autoestrada”) että maanteitä. Monin paikoin moottoriteillä ajamisesta tulee maksaa tietullit, ja valtaosassa vuokra-autoista on automaattinen tullimaksutarra.

Nopeusrajoitus kaupungeissa ja taajamissa on 50 km/h , kun taas maanteillä nopeusrajoitus on 90–100 km/h . Portugalin moottoriteillä nopeusrajoitus on yleensä 120 km/h

Lissabonista Espanjan rajalle on mahdollista ajaa moottoritietä pitkin. Tie on osa pidempää moottoritieyhteyttä Madridin ja Lissabonin välillä.

Promilleraja Portugalissa on 0,5, joka on sama kuin Suomessakin.

Autoilijan tulee huomioida, että liikennekulttuuri on aggressiivisempaa Portugalissa Suomeen verrattuna. Autoa ajaessa tulee olla valppaana ja varuillaan sekä pitää huolta riittävästä turvavälistä edessä ajavaan ajoneuvoon.

Ajovinkkejä

Vuokra-autolla Portugalin liikenteessä kulkiessa sinulla on mahtava tilaisuus saada runsaasti vaihtelua lomaasi, sillä vuokra-autolla on helpompaa kulkea paikasta toiseen ja tutustua maahan omassa tahdissa.

Mikäli suunnittelet ajamista suuremmissa kaupungeissa, kuten pääkaupungissa Lissabonissa, kannattaa vuokrata GPS-laitteella varustettu auto, sillä siten perille löytäminen helpottuu kaupungissa huomattavasti. Lissabonissa voi lisäksi olla ruuhkainen liikenne ja parkkipaikkojen löytäminen saattaa olla vaikeaa.

Portugali on pieni maa, jossa etäisyydet ovat kohtuulliset. Etäisyys etelässä sijaitsevasta Farosta pohjoisen Portoon on 55 kilometriä , mikä vastaa noin 4,5 tunnin ajoaikaa.

Vuokra-autolla pääset tutustumaan upeisiin maisemiin, joissa voit ihailla kuvankauniita pikkukaupunkeja, viinitiloja, linnoja sekä upeita rantoja.

Sintra

Sintran historiallinen kaupunki sijaitsee Länsi-Portugalissa, ja kaupungissa on noin 10 000 asukasta (2011). Sintra sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Atlantin valtameren rannikolta, sekä 33 kilometriä koilliseen pääkaupungista Lissabonista. Sintra on suosittu matkakohde ja kuuluisa ainutlaatuisesta tunnelmastaan sekä kauniista historiallisista rakennuksistaan.

Kaupunki sijaitsee 300 metriä merenpinnan yläpuolella, ja kaupungin huipulla pääsee vierailemaan maurilaiseen 900-luvulta peräisin olevaan ”Castelo dos Mouros” -linnaan. Toinen nähtävyys kaupungissa on 1800-luvulta peräisin oleva ”Palacio da Pena” -linna sekä 1500-luvulla rakennettu kuninkaallinen palatsi ”Palacio Nacional de Sintra”.

Kaupungin historiallinen keskusta löytyy Unescon maailmanperintökohteiden listalta.

Lähin kansainvälinen lentokenttä on Lissabonin Portela (LIS), joka sijaitsee 37 kilometrin päässä Sintrasta itään. Monella kansainvälisellä autovuokraamoketjulla on myyntipiste Portelan lentokentällä. Muun muassa Avis, Hertz, Goldcar ja Enterprise tarjoavat auton vuokrauspalveluita tällä kentällä.

Vuokra-autolla Sintrassa on mahdollista tehdä monia mielenkiintoisia retkiä Portugalissa. Etäisyys Lissaboniin on lyhyt ja pääkaupungissa on loputtomiin nähtävää ja hyviä shoppailupaikkoja.

Portugalin Estoril-rannikolla on pitkiä ja kauniita rantoja, ja ajotie suosituimmalle ”Praia De Carcavelos” -rannalle on suosittelemisen arvoinen. Ranta sijaitsee 25 kilometrin päässä Sintrasta lounaaseen, ja rannan hiekka on tunnettu kultaisesta väristään. Parkkipaikkoja Carcavelokselta löytyy hyvin, ja rannalla on runsaasti kahviloita ja ravintoloita.

On suosittelemisen arvoista käydä myös pienissä rannikkokaupungeissa Estorilissa ja Cascaisissa, jotka sijaitsevat Carcavelos-rannan länsipuolella. Estoril on tunnettu rannoistaan, golf-kentästään sekä Euroopan suurimmasta kasinosta. Cascaisissa on niin ikään runsaasti pieniä rantoja sekä viehättäviä kävelykatuja, muodikkaita liikkeitä, ravintoloita ja baareja.

Porto

Porton kaupunki sijaitsee Koillis-Portugalissa, Duoro-joen ääreltä, noin 7 kilometrin päässä Atlantin valtamereltä. Kaupunki on maan toiseksi suurin 240 000 asukkaallaan. Porto on kiireinen ja kaupallinen kaupunki, ja se nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2001. Kohde tunnetaan myös Port-viinin valmistuksesta.

Porto on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja, asutusta on ollut jo 300 vuotta ennen Kristuksen syntymää. Kaupungin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde, jossa voit nähdä alun perin 1100-luvulta peräisin olevan katedraalin sekä Diocese-palatsin 1700-luvulta. Duoro-joen luota löydät kaupungin suositun alueen kahviloineen, ravintoloineen sekä baareineen.

Kaupungissa on lisäksi lukuisia mielenkiintoisia museoita, mm. nykyaikaisen taiteen museo ”Fundacao Serralves”. Paikallinen ranta Foz do Duorossa on 7 kilometrin päässä länteen kaupungista, ja alue on suosittu vierailukohde kesäisin.

Kaupungin kansainvälinen lentokenttä, Porto Sá Carneiro Airport (OPO), sijaitsee 12 kilometriä kaupungista pohjoiseen ja on Portugalin kolmanneksi suurin lentokenttä. Kentällä on Europcarin, Aviksen, Budgetin, Guerinin ja Hertzin autovuokraamot.

On suosittua lähteä ajamaan vuokra-autolla Guimaraesin hurmaavaan kaupunkiin. Guimaraes sijaitsee 55 kilometrin päässä koilliseen Portosta. Guimaraesissa on noin 54 000 asukasta (2012), ja kaupungissa on yksi Portugalin parhaiten säilyneistä historiallisista keskustoista. Vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, ja Guimaraesin kaupunki nimettiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2012.

Suosituin turistikohde Guimaraesissa on 1000-luvulta peräisin oleva linnake, Sao Miguelin kirkko 1200-luvulta, Sao Fransiscon kirkko 1400-luvulta sekä ”Paco Dos Duques” -palatsi 1300-luvulta.

Toinen ajovinkki on lähteä päiväretkelle Aveiron satamakaupunkiin, joka sijaitsee 80 kilometrin päässä Portosta etelään. Aveirossa on noin 60 000 asukasta ja kaupunki on kuuluisa kanaaleistaan ja holvatuista silloistaan. Kaupunkia kutsutaankin usein Portugalin Venetsiaksi, ja Aveiro on suosittu turistikohde.

Mikäli matkustat Aveiroon tai sieltä pois päin, voit pistäytyä matkalla ”Castillo de Santa Maria da Feira” -linnassa, joka on rakennettu alun perin 1000-luvulla. Linnassa on neljä tornia, ja se entisöitiin 1400-luvulla. Castillo de Santa Maria sijaitsee 37 kilometrin päässä Portosta etelään, ja 50 kilometriä Aveirosta pohjoiseen.

Lagos

Lagos on historiallinen kaupunki Etelä-Portugalissa Atlantin valtameren rannalla, tarkkaan ottaen Algarven alueen länsiosassa. Lagosissa on 31 000 asukasta (2011), ja se on suosittu turistikohde.

Lagos on tunnettu kauniista rannoistaan ja laaksoistaan, ja kaupunki sijaitsee idyllisesti dramaattisten kalliojyrkänteiden välissä, samoin kaupungin ”Meia Praia” -ranta. Lagos on tunnettu myös kesäajan eloisasta yöelämästä, ja vanhassa kaupungissa pääset tutustumaan kapeisiin ja elämäntäyteisiin katuihin.

Lagosin nähtävyyksiä ovat upean vaikuttavat 1600-luvulta peräisin oleva linnake, 1300-luvulla rakennetut kaupunginmuurit sekä 1600-luvulta peräisin olevat Sao Sebastiaon ja Santo Antonion kirkot. Jälkimmäisessä kirkossa kannattaa vierailla myös pienessä museokaupassa. “Praca da Republica” -aukiolla voit tutustua 1400-luvulla käytössä olleeseen orjamarkkinapaikkaan, joka on yksi kaupungin nähtävyyksiä.

Lähin kansainvälinen lentokenttä on Faron lentokenttä (FAO), joka sijaitsee 89 kilometrin päässä Lagosista itään. Monella tunnetulla autovuokraamolla, kuten Aviksella, Hertzillä, Goldcarilla, Enterprisellä ja Europcarilla, on liikkeet Faron lentokentällä.

Mikäli päätät vuokrata auton Lagosissa, sinulla on mahdollisuus lähteä jännittäville ajoretkille, joilla voit tutustua alueeseen omassa tahdissasi. Vinkkinä ehdotamme kohteeksi pientä Silves-kaupunkia, joka sijaitsee 38 kilometriä Lagosista koilliseen. Silvesissä on 11 000 asukasta (2011), ja se sijaitsee Arade-joen yläpuolella. Maurilainen linnake ”Castelo dos Mouros” on perustettu kaupungin päälle, ja sen vanhimmat osat ovat peräisin 700-luvulta. Kaupungin 1400-luvulla rakennettu katedraali on myös tunnettu maamerkki. Kyseistä rakennusta pidetään yhtenä tärkeimpänä goottilaisena rakennuksena Algraven alueella.

Mikäli haluat kokea suuren kaupungin sykettä shoppailuineen, kahviloineen, museoineen ja muistomerkkeineen, lähde päivän retkelle pääkaupunki Lissaboniin, joka sijaitsee 300 kilometrin päässä Lagosista pohjoiseen. Lissabonissa jokainen voi löytää jotain itselleen sopivaa, ajomatka suuntaansa kestää suunnilleen 2 tuntia ja 40 minuuttia.