Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Teneriffa

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Teneriffa sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Teneriffa miniopas

Autovuokraamo Teneriffa
Autonvuokraus Teneriffa

Oletko matkustamassa kauniille Teneriffan saarelle? Ehkäpä haluaisit lomallasi vuokrata auton? Auton vuokraaminen on erittäin kätevä tapa tehdä mukavia päiväretkiä ja tutustua saareen omaan tahtiin. Vuokra-auton varaaminen hyvissä ajoin on suositeltavaa, ja monet lomailijat haluavatkin noutaa autonsa saavuttuaan lentokentälle. Näin sinun ei tarvitse käyttää julkista liikennettä päästäksesi kentältä hotellille. 

Mikäli kuitenkin haluat auton käyttöösi myöhemmin, onnistuu nouto myös useista Teneriffan suurimmista kaupungeista. 

Yleistietoa Teneriffasta

Espanjalle kuuluva Teneriffan saari sijaitsee Atlantin Valtameressä ja siellä asuu noin 900 000 ihmistä. Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja siellä on myös eniten asukkaita. Espanjan korkein vuori Pico del Teide löytyy myös tältä saarelta, kohoten 3 717 metrin korkeuteen. 

Teneriffa on vulkaaninen saari, jossa on rikas ja monipuolinen luonto. Saarelta löytyy vuoria ja laaksoja, jyrkänteitä, kraatterimaisia maisemia ja rannikolta houkuttelevia hiekkarantoja. Teneriffa on tunnettu myös maalauksellisista vuoristokylistään ja arkeologisista kohteistaan, joissa voit nähdä muun muassa luolamaalauksia. Lisäksi saarella on miellyttävä ilmasto ympäri vuoden. Suurimmissa kaupungeissa on erittäin hyvät ostosmahdollisuudet. 

Saaren pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife sijaitsee saaren koillisosassa ja se on eloisa satamakaupunki, jonne monet turistit saapuvat risteilyaluksilla. Santa Cruzissa on noin 205 000 asukasta ja se on kuuluisa vuosittaisesta karnevaalistaan. Kaupunki on tämän lisäksi tunnettu myös monipuolisesta arkkitehtuurista, museoista ja taidegallerioista sekä kauniista kasvitieteellisistä puutarhoista. 

Teneriffan suurimmat kaupungit ovat Santa Cruz, San Cristobal de la Laguna (152 000 asukasta), Arona (79 000 asukasta), Adeje (44 000 asukasta) ja La Orotava (41 000 asukasta). 

Teneriffalla käy vuosittain yli viisi miljoonaa turistia. Saaren suosituimmat rannat kuten Costa Adeje, Los Cristianos ja Playa de las Américas löytyvät eteläiseltä rannikolta. Suosittu turistikohde saaren pohjoisrannikolla on Puerto de la Cruz. 

Lentokenttä

Teneriffalla on kaksi lentokenttää ja kiireisempi niistä sijaitsee turistialueen sydämessä saaren eteläisellä puolella, 17 kilometriä itään suositusta Playa de las Americasista. Tenerife South Airport (TFS) lentokentällä käy vuosittain yli 9 miljoonaa kävijää (2014). Saapuvien lentojen aulasta löydät monia autonvuokrausfirmoja kuten Auto Reisen, Goldcar, Hertz, Avis, Cicar ja Europcar. 

Pohjoisella lentokentällä Tenerife North Airportilla (TFN) käy vuosittain 3,6 miljoonaa matkustajaa (2014). Lentoasema sijaitsee 13 kilometriä luoteeseen saaren pääkaupungista Santa Cruz de Tenerifesta ja 26 kilometrin päässä Puerto de la Cruzista. Autonvuokrausfirmoilla kuten Auto Reisenilla, Cicarilla, Aviksella, Hertzillä ja Europcarilla on toimistot lentokentän terminaalissa. 

Liikenne

Teneriffan tieverkosto on hyvin kehittynyt niin moottoriteiden kuin pienempien teidenkin osalta, ja liikennesäännöt ovat samat kuin muualla Espanjassa. Autopista TF-1 on Santa Cruz de Tenerifen koillispuolesta etelän Adejen kaupunkiin ulottuva moottoritie. Saarella on myös toinen moottoritie, Autopista TF-5, joka yhdistää pääkaupungin ja pohjoisen rannikkokaupungin Icod de los Vinosin. 

Nopeusrajoitus moottoriteillä on 90–120 km/h, ja asutetuilla alueilla rajoitus on 50 km/h. Joillakin moottoriteillä on tietulleja. 

Rattijuopumuksen promilleraja Teneriffalla on 0,5 promillea – sama kuin Suomessa. On silti suositeltavaa ajaa autoa aina selvinpäin. 

Saaren vuoristoisilla osilla tiet ovat usein kapeita, jyrkkiä ja mutkaisia, joten ajaessa kannattaa noudattaa varovaisuutta. 

Ajovinkkejä

Teneriffalta löytyy jokaiselle jotakin; halusitpa sitten kokea kaupunkielämää ja shoppaillua pääkaupungissa tai nauttia lomasta aurinkoa ottaen ja uiden saaren eteläosissa. Vuokra-autolla siirtyminen kohteesta toiseen onnistuu näppärästi, ja voit tehdä päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin. 

Suosittu päiväretkikohde on Teiden kansallispuisto, jossa korkein vuorenhuippu on 3 718 metriä merenpinnan yläpuolella. Kansallispuisto sijaitsee saaren keskiosassa, noin 40 kilometriä lounaaseen pääkaupunki Santa Cruzista ja 45 kilometriä pohjoiseen turistikaupunki Playa de las Americasista. Vuokra-autolla voit ajaa vuorelle noin 2 000 metrin korkeuteen, ja matkustaa sen jälkeen Teleférico del Teide -kaapelihissillä huipulle asti. Kansallispuisto tarjoaa upeat näkymät ja kaunista luontoa. Voit nähdä myös vulkaanisen kraatterin, jonka halkaisija on 48 kilometriä. 

Vuokra-autolla voit tehdä päiväretken myös Loro Parque Tenerifen eläintarhaan, joka on hyvä kohde koko perheelle. Eläintarha sijaitsee saaren pohjoispuolella lähellä Puerto de la Cruzia. Voit nähdä siellä monia lajeja kuten gorilloja, simpansseja, tiikereitä, jaguaareja, pingviinejä, laiskiaisia, flamingoja, kilpikonnia ja papukaijoja. Eläintarhassa on myös suuri akvaario trooppisine kaloineen sekä viihdyttäviä delfiini-, miekkavalas- ja merileijonanäytöksiä. 

Loro Parque Tenerife sijaitsee 43 kilometriä lounaaseen Santa Cruz de Tenerifestä, ja 111 kilometriä pohjoiseen Playa de las Americasista.