Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Girona

Oletko aikeissa vierailla Gironassa lähiaikoina? Jos näin on, sinun kannattaa harkita autonvuokrausta. Vuokraamalla auton voit vapaasti kiertää kaupunkia ilman julkisen liikenteen mukanaan tuomaa ylimääräistä vaivaa. Voit myös käydä eri kohteissa omassa tahdissasi ja tehdä matkan varrella spontaaneja pysähdyksiä myös niissä kohteissa, joissa et ollut suunnitellut vierailevasi. On olemassa useita autovuokraamoita, joista voit vuokrata auton edulliseen hintaan. 

Girona-opas

Girona
Autonvuokraus Girona

Kataloniassa sijaitseva Gironan kaupunki löytyy ”Onyar”-, ”Ter”-, ”Galligants”- ja ”Güell”-jokien yhtymäkohdasta. Kaupungissa asui virallisen tilaston mukaan 101 852 ihmistä vuonna 2019, mikä tekee siitä suuren katalonialaiskaupungin. Girona myös jakaa nimensä maakunnan kanssa, jonka alueella se sijaitsee. Kaupunki sijaitsee 99 kilometriä koilliseen Barcelonasta. Gironassa on täydellinen sekoitus viileitä talvia ja kuumia kesiä – heinäkuu on kuivin kuukausi. Hyvää alueen säässä on, että sateet jakautuvat tasaisesti ympäri vuoden. 

Gironasta löytyy yksi korkeakoulu, Gironan yliopisto. Yliopisto perustettiin uudelleen vuonna 1991, ja siitä lähtien se on palvellut opiskelijoita monilta eri alueilta ympäri kaupunkia sijaitsevilla rakennuksillaan ja kampuksillaan. Gironalla on vakaa talous ja vakiintuneet infrastruktuurit. Yksi tärkeimmistä taloudellisista infrastruktuureista on liikenne. Kaupungin rautatieliikennejärjestelmä on hyvin rakennettu, ja suuri rautatieasema sijaitsee vanhan kaupungin länsipuolelta. Gironassa on myös monimuotoista kulttuuria, kuten: 

  • teatteria 
  • urheilua (pyöräilyä, maahockeyta ja jalkapalloa) (pyöräily, maahockey ja jalkapallo) 
  • koulutusta 

Girona rajoittuu lännessä Viciin ja lounaassa Sabadelliin. Kaupunki on Espanjan rajalla, ja se rajoittuu lännessä Välimereen ja pohjoisessa Ranskan ”Pyrénées-Orientales” -vuoriin. Gironassa on useita turistikohteita, joita voimme suositella. Listamme ensimmäinen kohde on muurikävely. Roomalaiset aloittivat aikoinaan Gironan upean muurin rakentamisen. Sitä on sen jälkeen laajennettu Kaarle Suuren aikoina 800-luvun alkupuolella ja rekonstruoitu 1300-luvulla. 

Muurikävelyllä löydät säännöllisin väliajoin vahtitorneja, joiden portaat johtavat näköalapaikoille. Niiltä pääset ihailemaan Gironan silhuettia. Jotkut kävelytien osat ovat hieman kapenevia ja saattavat tuntua vaikeilta. Hyvillä kävelykengillä olet kuitenkin turvassa. Voit myös suunnata takaisin katutasolle ja viettää aikaa puutarhoissa. Toinen käyntikohde on Gironan katedraali. Rakennus on rakennettu useita satoja vuosia sitten ja tarjoaa mahtavat näköalat vieraileville turisteille. 

Tee tutkimusmatkoja vuokra-autollasi

Kun olet varannut auton, pääset tutustumaan kaupunkiin ja muihin uskomattomiin paikkoihin sen lähellä. Voit ajaa ”Santa Coloma de Farnersiin”, joka on 27,8 kilometrin päässä Gironasta. Tässä kaupungissa päästään nauttimaan shoppailusta, sillä paikalla on useita kauppiaita eri alueilta. Kaupunki on aktiivinen myös kesämatkailun, metsätalouden ja maataloustuotteiden suhteen, mikä puolestaan myötävaikuttaa kaupungin kehittymiseen. Gironasta löydät useita goottilaisia rakennelmia, jotka juontavat juurensa 800-luvulle. 

Voit tutustua esimerkiksi ”Sant Martí de Llémenaan”, joka sijaitsee 20,5 kilometrin päässä Gironasta. Hiljainen kunta sijaitsee Gironan läänissä, jossa on neljä kylää. Kaupungissa on useita satoja vuosia vanha kirkko, joka on edelleen toiminnassa. Voit myös ajaa rauhalliseen ”Cassà de la Selvan” kaupunkiin, joka sijaitsee noin 12,1 kilometriä Gironasta etelään. Kaupungin liikenneyhteydet ovat hyvät. Linja-autot ja junat liikennöivät Gironaan, sekä Costa Bravan eri kaupunkeihin, kuten ”Sant Feliu de Guíxolsiin”, ”Platja d’Aroon” tai ”Palamósiin”. 

Vuokra-autolla pääsee tutustumaan myös 18,1 kilometriä länteen Gironasta sijaitsevaan ”Anglesiin”. Angles on surrealistinen gironalaiskunta, jonka väkiluku on hieman yli 5 000 asukasta. Kaupungissa asui kuuluisa surrealistista koulukuntaa edustanut maalari Remedios Varo Uranga. Jos pidät luonnosta, voit viettää jonkin aikaa vain katsellen kaupungin maisemia. 

Tutkimusmatkoillasi sinun kannattaa vierailla myös ”Figueresissa”, joka on ollut useiden merkittävien henkilöiden kotikaupunki. Heidän joukkoonsa kuului esimerkiksi surrealistitaiteilija Salvador Dalí, joka suunnitteli taidekokoelmia esittelevän ”Teatre-Museu Gala Salvador Dalí” -museon. Kaupungista oli kotoisin myös maailman ensimmäisen koneellisesti toimivan sukellusveneen keksinyt Narcís Monturiol. Figueres sijaitsee vain 40,8 kilometriä Gironasta etelään. Sen lisäksi, että kaupunki on tunnettu kuuluisista kasvateistaan, löytyy sieltä lukuisia muinaisia rakennelmia. 

Lentokentät

Gironaan pääsee useammaltakin eri lentokentältä. Girona – Costa Brava -lentoasema (GRO ) on aluetta palveleva päälentoasema. Lentoasema rakennettiin vuonna 1965, ja se on palvellut matkailijoita siitä lähtien. Kenttä sijaitsee 12,5 kilometriä kaakkoon Gironasta, ja toimii joskus vaihtoehtoisena kenttänä Barcelonan matkailijoille, vaikka se sijaitseekin 74 kilometriä pohjoiseen Barcelonan keskustasta. 

Vuonna 2018 palveltujen matkustajien määrä oli noin kaksi miljoonaa, mikä on noin 5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Lentokentällä on kaksikerroksinen matkustajaterminaalirakennus, jossa on 33 lähtöselvityspistettä ja 11 lähtöporttia sekä useita liikennöiviä linja-autolinjoja. Lisäksi matkustajilla on lentokentällä mahdollisuus autonvuokrauspalveluihin. Kentällä sijaitsevien autovuokraamoiden joukkoon kuuluvat muun muassa Hertz, Thrifty, Europcar, Enterprise Rent-A-Car, Firefly ja Sixt. 

Monet autovuokraamot mahdollistavat varauksen tekemisen internetissä. Tämä tekee varaamisesta paljon kätevämpää, koska sinun ei tarvitse olla fyysisesti paikan päällä vuokrataksesi auton. Gironan lentokentältä matkustetaan esimerkiksi Brysseliin, Amsterdamiin, Eindhoveniin ja Birminghamiin. Toinen Gironan lähellä oleva lentokenttä on Camp de vol de Gurb – pieni yksityiskäytössä oleva lentoasema, joka sijaitsee Vicissä, Gironan naapurikaupungissa. 

Liikenne

Gironassa on hyvät tieyhteydet sekä erittäin hyvin hoidetut tiet. Kaupungissa pääsee helposti yhdeltä alueelta toiselle. Nopeusrajoitukset vaihtelevat eri teiden ja eri kulkuneuvojen välillä. Moottoriteillä ajoneuvojen, kuten autojen ja moottoripyörien, nopeusrajoitus on 120 km/h, kun taas linja-autojen ja pakettiautojen nopeusrajoitus on 100 km/h. Kuorma-autoille ja ajoneuvoille, joiden perävaunu painaa alle 750 kg, on asetettu nopeusrajoitukseksi 90 km/h. Yli 750 kg painavat samanlaiset ajoneuvot eivät saa ajaa yli 80 km/h. 

Tavallisilla teillä on myös omat nopeusrajoituksensa. Ero on useimmissa tapauksissa kuitenkin enintään 10 km/h. Kaikkien ajoneuvojen nopeusrajoitus taajama-alueilla on 50 km/h. Gironassa ajaessa on tavallista, että törmäät poliisin tarkastuspisteisiin, joissa he tarkistavat, turvavyöt, puhalluttavat kuljettajia sekä tarkastavat joitain muita ajamiseen liittyviä yksityiskohtia. Tarkoituksena on varmistaa, että tiellä olevat kuljettajat ja autot ovat asianmukaisessa kunnossa. 

Girona on muutamien tärkeimpien reittien keskipisteessä, esimerkiksi AP-7-tien. Pysäköintivaihtoehtoja on useita ympäri kaupunkia. Näihin vaihtoehtoihin kuuluu esimerkiksi ”Aparcament SABA”, joka on kävelymatkan päässä ”La Devesa” -puistosta. Voit valita myös ”Riu Ter” -jokea lähellä sijaitsevan ”La Copan” pysäköintialueen. Voit myös käyttää ”Parking Maragall Gironaa” kaupungin keskustassa. Suurin osa pysäköintialueista löytyy kuitenkin vain kaupungin keskustasta, ja pysäköinti muuttuu haastavammaksi suunnatessasi laitakaupungille.