Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Porto

Suunnitteletko matkaa Portoon, ja haluatko löytää autovuokraamon, jotta voit nauttia kaupungin ja sen lähiympäristön tarjonnasta omaan tahtiisi? Tässä mahtavassa kaupungissa on kaikenlaista tehtävää ja monia vierailukohteita, ja vuokra-auto onkin täydellinen tapa tutustua koko Porton tarjontaan. Kaikkea aina historiallisista lähiöistä moderniin arkkitehtuuriin asti sisältävä Douron alueen pääkaupunki on loistava kaupunkilomakohde. 

Porto-opas

Autovuokraamo Porto
Autonvuokraus Porto

Portugalin koillisrannikolla sijaitseva Porto on maan toiseksi suurin kaupunki, ja sitä kutsutaan myös pohjoisen pääkaupungiksi. Kaupungissa on yli 297 000 asukasta, ja se levittäytyy Douro-joen suulle kaikkiaan 41,4 neliökilometrin alalle. Portolla on monivaiheinen ja pitkä historia, joka ulottuu keltteihin asti. Portoa kehitettiin roomalaisten hallinnon aikana, ja visigoottisen vallan kaudella siitä tuli kristinuskon leviämisen keskus. Alue tunnettiin nimellä ”Portus Cale”, jonka mukaan on moderni Portugalikin sittemmin saanut nimensä. 

Porto tunnetaan sen kuuluisimmasta vientituotteesta, maailmankuulusta portviinistä. Alkujaan 1700-luvulta peräisin oleva viini on yksi maailman vanhimmista suojatuista alkuperätuotteista. Nykyisin voit vierailla jollakin lukuisista Vila Nova de Gaian kaupungissa sijaitsevista portviinitaloista Douro-joen toisella puolella. Tuo 5 kilometrin matka vie autolla noin 5 minuuttia, ja se on käytännössä pakollinen kaupungissa vieraillessa. Jotkin alueen parhaista rannoista ovat Matosinhosissa, joka on noin 15 minuutin (n. 7 kilometrin) ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. 

  • Vieraile viinikellareissa 
  • Kävele historiallisen keskustan kapeilla kaduilla 
  • Aja lähikaupunkeihin 

Matosinhosissa voit vierailla mahtipontisessa ”Igreja do Bom Jesus” -kirkossa, joka on loistoesimerkki Pohjois-Portugalin barokkiarkkitehtuurista. Toinen vierailukohde on moderni ”Sea Life”, maan pohjoisosan suurin akvaario. Hyvä kohde päiväretkelle on myös Aveiro, jota usein kutsutaan Portugalin Venetsiaksi sen lukuisten kanaalien vuoksi. Aveiro sijaitsee 57 kilometrin päässä Porton keskustasta, ja vuokra-autollasi ajat sinne noin tunnissa. Aveirossa ollessasi et voi olla kokeilematta ”Molieiros”-venettä etkä maistamatta ”Ovos Molesia” – herkullista, kaupungille tyypillistä kananmunamakeista. 

Portoon on mahtavaa tutustua autolla, vaikka ilmaisen parkkipaikan löytäminen kadulta voi joskus olla hankalaa. Kaupungin keskustassa on maksullisia pysäköintipaikkoja, joihin voit jättää vuokra-autosi tutustuessasi kaupunkiin kävellen. Keskiaikainen Ribeiran alue venyttäytyy pitkin Douro-joen rantaa, ja on myös Unescon maailmanperintölistalla. Alueelta avautuu ainutlaatuinen näkymä 1800-luvulla rakennetulle ”Ponte Dom Luísille”, uskomattomalle kaksikerroksiselle rautasillalle, samoin kuin ”Vila Nova de Gaialle” joen toisella rannalla. Porto on kaupunki täynnä piilotettuja aarteita, jotka odottavat löytämistään. 

Tutustu seutuun vuokra-autollasi

Portugalin toiseksi suurin kaupunki on sekoitus vanhaa ja uutta, perinnettä ja modernismia. Vuokra-autollasi pystyt tutustumaan Portoon omaan tahtiisi ja löydät kaiken, mitä tämä uskomaton kohde tarjoaa. Kaupunki ei ole kovinkaan suuri, joten pystyt katsastamaan sen kiinnostavimmat nähtävyydet ja muut alueet kiireettömästi. ”Rua de Santa Catarina” on kävelykatu ja perinteinen shoppailukeskus kaupungin keskustassa. Kadulta löytyy niin perinteisiä kuin kansainvälisiäkin liikkeitä ja yksi kaupungin rakastetuimmista kahviloista nimeltään ”Majestic Café”. 

Majestic on ehdoton pysähdyspaikka kaikille Portossa vieraileville matkailijoille. Se on sekä julkisivultaan että sisäpuoleltaan art noveau -kauden helmi, jossa voit herkutella perinteisillä portugalilaisilla leivonnaisilla ja kokea välähdyksen menneistä ajoista. Lähellä Rua de Santa Catarinaa on ”Mercado do Bolhão” -markkinapaikka, joka on rakennettu uusklassiseen tyyliin, ja on ehkä perinteisin kaikista Porton toreista. Vierailu tässä osassa kaupunkia ei olisi täydellinen ilman tutustumista ”Livraria Lelloon”, vuonna 1906 perustettuun kirjakauppaan. Sen upea portaikko on inspiroinut J. K. Rowlingia hänen luodessaan Tylypahkaa. 

Vuokra-autolla pääset ”Fundação de Serralvesiin”, joka on noin 5 kilometrin ja 5 minuutin ajomatkan päässä Porton keskustasta. Serralves on mahtava kulttuuri-instituutti, joka on erikoistunut nykytaiteeseen. Art deco -palatsissa, jota ympäröi 18-hehtaarinen puisto, on myös maan parhaita näyttelyitä esittelevä museo. 

Porton asukkaista käytetään perinteistä nimeä ”Tripeiros” kuuluisan ”Tripas à Moda do Porto” -ruokalajin mukaan. Kaupungin asukkailla onkin läheinen suhde ruokaan. Sisälmyspataa on nautittu aina 1600-luvulta lähtien, ja siitä on tullut Porton nimikkoruoka. Toinen perinteinen ruoka, jota on pakko maistaa, on ”Francesinha” (suom. pikku ranskalainen), herkullinen juustopäällysteinen lihavoileipä, joka on versio ranskalaisesta croque-monsieurista. Perinteistä ruokakokemusta varten voit vierailla ”Casa Aleixossa”, joka sijaitsee Campanhãssa, noin 2,5 kilometriä Porton keskustasta, tai ”O Paparicossa” Areosassa 5 kilometrin päässä keskustasta. 

Lentokenttä

Portoa palvelee Francisco Sá Carneiron lentokenttä (OPO), joka sijaitsee noin 11 kilometriä luoteeseen kaupungin keskustasta. Vuonna 1945 avattu kenttä on maan toiseksi vilkkain, ja se toimii EasyJetin, Ryanairin ja TAP Air Portugalin kotikenttänä. Jos haluat vuokrata auton heti Portoon saavuttuasi, voit tehdä sen käymällä jonkin autovuokraamon tiskillä juuri ennen turvatarkastusta. 

On monia syitä, miksi sinun kannattaa vuokrata auto Francisco Sá Carneiron kentältä – turvallisuus, joustavuus, mukavuus ja valikoima. Kentältä vuokratessasi voit valita Avis-Budgetin, Europcarin, Goldcarin, Guerinin, Hertzin ja Sixtin väliltä. Kaikki palvelutiskit ovat auki klo 7.00–24.00. Lentokentän palveluihin sisältyvät myös pysäköintipalvelu nimeltä ”ValetXpress” sekä muut loistavat pysäköintimahdollisuudet, jotka taatusti täyttävät kaikki tarpeesi. 

Koska Francisco Sá Carneiron lentoasema (OPO) on vilkas lentoliikenteen solmukohta, kohteeseen lennetään useista eurooppalaisista suurkaupungeista, kuten Lontoosta, Genevestä, Pariisista, Madridista, Münchenistä, Istanbulista ja Amsterdamista. Portosta pääset useimpiin Euroopan kohteisiin helposti, samoin Luandaan Angolassa ja Torontoon Kanadassa. Tältä kentältä pääsee myös erittäin nopeasti muihin Portugalin kaupunkeihin, kuten Lissaboniin, Faroon, Ponta Delgadaan Azoreilla ja Funchaliin Madeiran saarella. 

Liikenne

Porton kaupungissa ja sen lähiseuduilla on yhteensä yli miljoona asukasta, joten ajaminen voi olla hieman hektistä. Itse kaupungissa ja erityisesti sen historiallisessa keskustassa kadut ovat kapeita, ja mukulakivet voivat aiheuttaa hankaluuksia kuljettajille, jotka eivät ole tottuneet tällaisiin olosuhteisiin. Portoon pääsee kuitenkin monia hyväkuntoisia valtateitä ja moottoriteitä pitkin, esimerkkinä niistä on ”Via de Cintura Interna” (VCI), kaupunkia ympäröivä kehätie. 

Kuten useimmissa Portugalin kaupungeissa, Portossa ajaessakin on kiinnitettävä huomiota liikennemerkkeihin ja opasteisiin. Kaupungissa on monia yksisuuntaisia katuja, joita ei ole kunnolla merkitty ja jotka saattavat aiheuttaa ongelmia, joten aja varovasti ja pidä järki päässäsi. Liikenne on Suomen tavoin oikeanpuoleista, ja oikealta tulevalla on aina etuajo-oikeus. Turvavöiden käyttö on pakollista myös takapenkillä matkaaville. 

Portugalissa rattijuopumuksen raja on 0,49 promillea, kun taas Suomessa se on 0,5. Vältä siis portviinin maistelua ennen tielle lähtemistä. Nopeusrajoitus on 50 km/h kaupunkialueella, 80 km/h maanteillä ja 120 km/h moottoriteillä. Vaikka näkisit paikallisten ajavan ylinopeutta, noudata itse rajoituksia. Portossa on useita maksullisia parkkipaikkoja ympäri kaupunkia, ja voitkin jättää autosi jollekin niihin samalla kun tutustut kaupunkiin jalan. Jos parkkeeraat kadun varteen, huomioi, että vaikka osa kaduista on maksuttomia, useimmilla kaduilla on parkkimittarit. Kaupungin keskustassa pysäköinti on yleensä kaikkein kalleinta.