Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Funchal

Vuokraamalla auton pääset parhaiten nauttimaan Funchalin antimista, kuten kaupungin katedraalista, Rua da Santa Marian erikoislaatuisesta katutaiteesta ja viinikierroksista, joiden aikana voi nauttia lasillisen (tai kaksi!) madeiraviiniä. Voit aina luottaa siihen, että autovuokraamot täyttävät kaikki vuokra-autotarpeesi. 

Funchal-opas

Autovuokraamo Funchal
Autonvuokraus Funchal

Madeira on yksi Portugalille kuuluvista saarista Atlantin valtameressä. Madeiran pääkaupunki ja samalla saaren suurin kaupunki on Funchal, jossa on hieman yli 100 000 asukasta. Kaupunki tunnetaan jalkapallotähti Christiano Ronaldon syntymäpaikkana, mutta sen suurin houkutin taitaa olla alueen oman viinin valmistus. Viinin tuotanto onkin auttanut kehittämään kaupungin taloutta ja kasvattanut vuonna 1508 perustetun pienen kylän eläväiseksi kaupungiksi. 

Kaupungissa on subtrooppinen ilmasto, joten pääset kaikessa rauhassa nauttimaan raikkaasta ilmasta meren rannalla ja tuoreista paikan päällä pyydetyistä kaloista, huolellisesti marinoiduista lihatuotteista – sekä alueen maailmankuulusta viinistä! Mikäli et olet viini-intoilija, kannattaa kokeilla Madeiran ponchaa, joka on paikallisten parannuskeino vaivaan kuin vaivaan. Tämä seos sisältää sokeriruokorommia, sokeria ja sitruunamehua, jotka elävöittävät aistejasi, joten muista nauttia juomaa varovaisesti. 

Yksi kiinnostavimmista ohjelmanumeroista Funchalissa on delfiinien ja valaiden bongaaminen niiden luontaisessa elinympäristössä eli merellä! Koska Madeira sijaitsee pohjoisella Atlantilla, on sen sijainti ihanteellinen vaeltavien delfiinien ja valaiden tarkkailuun. Vuodenajasta riippuen voit nähdä vilauksen esimerkiksi ryhävalaista, lahtivalaista, sillivalaista, pullonokkadelfiineistä tai jopa miekkavalaista, jos onni potkaisee. Mikäli valaskierrosten vaikutukset eläimiin huolettavat, voit lohduttautua sillä, että kierrosten pituus on rajattu kymmeneen minuuttiin. 

Funchalissa on hyvät mahdollisuudet harrastaa tyypillisimpiä turistiaktiviteettejä, kuten museokierroksia, viininmaistelua ja jopa köysirata-ajeluita. Jos haluat astua mukavuusalueesi ulkopuolelle, kokeile jotain Madeiralle uniikkia: laske alas Monten jyrkkiä katuja kelkalla. Entisinä aikoina paikalliset käyttivät tätä tapaa keinona liikkua kaupungissa, mutta nykyään kelkkoja ohjastavat perinteisiin asuihin pukeutuneet ajajat. Älä ohita tätä mahdollisuutta, sillä voit kokea sen vain Madeiralla. 

Seikkaile vuokra-autolla

Kätevin tapa kokea Madeira on majoittua Funchaliin ja liikkua paikasta toiseen vuokra-autolla. Aloita päivä vierailulla Jardim Torpical Monet Palaceen, joka on monitasoinen puutarha. Puutarhassa on eksoottisia kasveja, museo sekä afrikkalaisia patsaita. Etäisyyttää Funchalista on vain 7 kilometriä, ja paikalle pääsee autolla noin 12 minuutissa. Jardim Torpical Monet Palacesta matkaa voi jatkaa vielä Madeiran kasvitieteelliseen puutarhaan helposti köysiradalla, jonka aikana pääsee nauttimaan reitin tarjoamista upeista näkymistä. 

Tämän jälkeen voit nauttia maittavan lounaan ravintola Taberna Madeirassa, joka on yksi Funchalin arvostetuimmista ravintoloista. Matkaa ravintolaan Jardim Tropical Monte Palesesta on vain viisi kilometriä eli noin vartin ajomatka. Pääset siis helposti täyttämään vatsasi perinteisillä portugalilaisilla herkuilla, kuten täydellisesti paistetulla tonnikalalla, tuoreella ja mehevällä mustekalalla sekä maukkaalla sinimakrillilla. Ruoan kanssa kannattaa nauttia maailmankuulua madeiraviiniä. Päätä ateriasi paikan tarjoamilla herkullisilla kakuilla. 

Kaipaatko elämäsi mullistavia kokemuksia? Ota ohjelmaasi retki tulivuoren sisälle. Madeiran São Vicente Caves on 31,9 kilometrin päässä Funchalista. Se on upeiden luolien, museon ja tulivuoria käsittelevien 3D-elokuvien koti. Kyseessä on tietenkin myös aito tulivuori. Tämä 35 minuutin ajomatkan päässä sijaitseva kohde on jokaisen Madeiran-matkailijan ehdoton kokemus. 

Lentokenttä

Lähin lentokenttä sijaitsee Santa Cruzissa. Lentokenttä on nimeltään Cristiano Ronaldo Madeira International Airport (FNC) tai tutummin Madeiran lentokenttä, ja se sijaitsee noin 25 kilometriä Funchalista koilliseen. Kenttä tunnetaan yhtenä haastavimmista lentokentistä lyhyen kiitoratansa takia. Madeiran lentokenttä avattiin vuonna 1964. Sen kiitorata oli tuolloin vain 1600 metriä pitkä, joten pelkästään kokeneimmat lentäjät pystyivät laskeutumaan sille. Kiitorataa pidennettiin kilometrillä vuonna 2000, jotta kenttä palvelisi paremmin alueen 3,5 miljoonaa vuosittaista matkustajaa. 

Madeiran lentokentältä löytyy runsaasti erilaisia vuokra-auto -vaihtoehtoja riippuen tarpeistasi sekä budjetistasi. Käytössäsi ovat useat autovuokraamot, kuten Avis, Budget, Europcar, Goldcar, Rhodium, Guerin, Alamo, Enterprise, National, Rodavante, Hertz, Thrifty, Dollar, Firefly ja Sixt. Autovuokraamojen asiointipisteet löytyvät pääterminaalin kerroksesta 0. Aukioloajat ovat yleensä 7.00–24.00. 

Syrjäisestä sijainnistaan huolimatta Funchal on yksi Portugalin suosituimmista matkailukohteista. Paikka tunnetaan Euroopan Havaijina, joten se on suosittu kohde erityisesti talvikuukausina, jolloin matkailijat pakenevat mielellään Pohjois- ja Keski-Euroopan kylmyyttä ja nauttivat ikuisen auringonpaisteen paratiisista. 

Liikenne 

Madeiralla on käytössä oikeanpuoleinen liikenne, kuten Suomessakin. Paikallisiin liikennesääntöihin kannattaa kuitenkin tutustua ennen auton vuokraamista. Turvavyön käyttö on pakollista kaikille autossa olijoille. Nopeusrajoitukset vaihtelevat: taajamissa suurin sallittu nopeus on 50 km/h, isommilla teillä 90–100 km/h ja moottoriteillä 120 km/h. Madeiralla ajaessa kannattaa pitää mielessä varovainen ja ennakoiva ajotapa turvallisen matkan takaamiseksi. 

Madeiralla autoa vuokratessa kannattaa valita hyväkuntoinen auto, jolla on helppo ajaa jyrkissäkin mäissä ja kapeilla kaduilla. Vältä mopoautojen vuokraamista, sillä niiden hevosvoimat eivät välttämättä riitä mäkisessä maastossa ajeluun. Pienikokoiset autot ovat näppäriä ahtailla kujilla ajaessa ja parkkipaikkoja etsiessä.