Autovuokraamo USA

Säästä jopa 70 % autonvuokrauksesta

Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

tick-2Taatut alhaiset hinnat

tick-2Sisältää vakuutuksen ja verot

tick-2Ei kätkettyjä kustannuksia

tick-2Rajoittamattomat kilometrit

tick-2Ei luottokorttimaksuja

tick-224 tunnin asiakaspalvelu

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Autonvuokraus USA

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot USA sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

USA miniopas

USA

Autonvuokraus USA

Suunnitteletko autolomaa Yhdysvalloissa? Maassa on hyvin suosittua vuokrata auto heti lentokentälle laskeuduttua ja palauttaa se kentälle kotiin lähdettäessä. Näin sinun ei tarvitse käyttää julkista liikennettä Yhdysvalloissa vierailusi aikana ja voit tehdä jännittäviä, pidempiä tai lyhyempiä retkiä kätevästi. Voit myös noutaa vuokra-auton lentoasemalta ja palauttaa sen toiseen kaupunkiin. Jotkut autovuokraamot perivät tästä kuitenkin lisämaksun. 

Autonvuorkaus Yhdysvalloissa on ajoittain hyvin kysyttyjä, joten on suositeltavaa varata auto hyvissä ajoin ennen lähtöä. Liikematkustajat, turistit ja perheet tarvitsevat usein vuokra-autoa sekä lyhyemmiksi että pidemmiksi ajoiksi, ja edullisimmat autot ovat tavallisesti suosituimpia. 

Useimmissa Yhdysvaltojen kaupungeissa on monien hyvämaineisten autovuokraamoiden sivukonttoreita – esimerkiksi Avisin, Hertzin, Budgetin, Dollarin, Nationalin ja Enterprisen. Löydät autonvuokraustoimipisteitä lentokentiltä tai kaupunkien keskustoista. 

Yleistä tietoa Yhdysvalloista

Yhdysvallat on Pohjois-Amerikassa sijaitseva liittotasavalta. Se koostuu 50 osavaltiosta ja Columbian liittopiiristä, jossa sijaitsee maan pääkaupunki ja hallinnollinen keskus Washington D.C. Yhdysvaltojen väkiluku on 319,20 miljoonaa, ja se on pinta-alaltaan maailman kolmanneksi suurin maa heti Kanadan ja Venäjän jälkeen. 

Yhdysvallat rajoittuu pohjoisessa Kanadaan, idässä Atlantin valtamereen, etelässä Floridan salmeen, Meksikoon ja Meksikonlahteen ja lännessä Tyyneen valtamereen . 

Pohjois-Amerikan luoteisosassa sijaitseva Alaska on pinta-alaltaan Yhdysvaltojen suurin osavaltio. Alaskan ainoa rajanaapuri on Kanada. Tämä Jäämeren lähellä oleva alue tunnetaan arktisesta ilmastostaan, lintulajeistaan ja monipuolisesta luonnostaan. Havaijin osavaltio sijaitsee puolestaan Tyynellämerellä, noin 3 700 kilometriä Kaliforniasta lounaaseen. 

Noin 650 000 asukkaan pääkaupunki Washington D.C. sijaitsee Yhdysvaltojen itärannikolla. Kaupungissa on monia tunnettuja rakennuksia, kuten esimerkiksi Valkoinen talo ja Yhdysvaltain kongressin majapaikka Capitol. Siellä on myös muita hallinnollisia rakennuksia, kuten Pentagon, joka on Yhdysvaltain puolustusministeriön päämaja. 

Yhdysvaltojen luonnossa, ilmastossa ja etnisessä väestörakenteessa on runsaasti variaatiota. Maisemat ovat monipuolisia, koostuen muun muassa vuoristoista, tasangoista ja suurista järvistä ja joista. 

Yhdysvaltojen asukasluvultaan suurimmat kaupungit ovat New York City (8,4 miljoonaa asukasta), Los Angeles (3,8 miljoonaa asukasta), Chicago (2,7 miljoonaa asukasta) ja Houston (2,1 miljoonaa asukasta). 

Yhdysvallat on suosittu turistikohde, jossa käy 57 miljoonaa matkailijaa vuosittain. Suurin osa turisteista on eurooppalaisia. Suosituimpia kaupunkeja ovat New York City, Washington D.C., Orlando, Chicago, Las Vegas, San Francisco ja Los Angeles. 

Matkailijoiden suosikkikohteisiin kuuluvat myös maan spektaakkelimaiset luonnonnähtävyydet – esimerkiksi Niagaran putoukset, Grand Canyon ja Kalliovuoret. 

Liikenne

Yhdysvalloissa on hyvin kehittynyt, moottoriteistä ja maanteistä koostuva tieverkko. Kansalaisten ajotapa on miellyttävä ja opasteet ovat hyviä. Osavaltioiden välillä on kansallisia moottoriteitä, jotka kuuluvat kansallisten pääteiden verkostoon. 

Nopeusrajoitukset on ilmoitettu maileina tunnissa (mph) ja ne ovat osavaltiokohtaisia. Useimpien moottoriteiden nopeusrajoitus on välillä 65 – 75 mph (104 – 120 km/h). 

Yhdysvalloissa jokainen osavaltio päättää omista liikennelaeistaan, mutta liikennesäännöt ovat yleisesti ottaen melko samanlaisia kuin Suomessakin

Yhdysvalloissa promilleraja on 0,08. 

Joillakin moottoriteillä on käytössä tietullit, joten kannattaa pitää kolikoita mukana. 

Jos poliisit pysäyttävät sinut, pysy rauhallisena ja pidä kätesi selkeästi näkyvillä ratin päällä. 

On hyvä huomioida, että isoissa kaupungeissa on usein ruuhkia, erityisesti ruuhka-aikoina. 

Vinkkejä ajamiseen

Monet matkailijat vuokraavat auton päästäkseen ajamaan legendaarista ”Route 66” -tietä, joka alkaa maan koillisosasta Chicagosta ja jatkuu lounaaseen Los Angelesiin. Reitti kulkee kahdeksan osavaltion läpi ja on 3 930 kilometriä pitkä. Voit varautua siihen, että matka kestää 10 – 15 päivää. Kuskeja tulisi olla vähintään kaksi, jotta ajovuoroja voidaan vaihtaa. Jos et halua viettää koko lomaasi tien päällä, voit ajaa vain jonkin osuuden Route 66 :sta. 

New York City

Jos päätät viettää lomasi New York Cityn metropolissa, pääset ihailemaan lukemattomia nähtävyyksiä ja maamerkkejä. Times Square, Vapaudenpatsas, Broadwayn teatterialue, Empire State Building ja Central Park ovat vain joitakin kaupungin kohokohdista. 

Kaupungin suurin kansainvälinen lentokenttä on John F. Kennedy International Airport (JFK), joka sijaitsee 42 kilometriä New York Citysta kaakkoon. Useilla autovuokraamoilla on palvelutiskit lentokentällä – mukaan lukien Advantage, Budget, Hertz, Alamo, Dollar, National, Thrifty, Avis ja Enterprise. 

Kuumina kesäpäivinä voit haluta suunnata pois suurkaupungista mereen uimaan, ja vuokra-autolla voit tehdä unohtumattoman matkan Coopers Beachille Long Islandilla, joka sijaitsee 149 kilometriä New York Citysta itään. 

Coopers Beachin pitkä ja kutsuva valkoinen hiekkaranta on Southamptonin kaupungin pääranta. Voit vuokrata rannalta aurinkovarjoja ja aurinkotuoleja, ja alueella on maksullinen pysäköintialue. 

Toinen ajo-vinkkimme on päiväretki Albanyn kaupunkiin, joka sijaitsee 244 kilometriä New York Citysta pohjoiseen. Noin 98 000 asukkaan Albany on New Yorkin osavaltion pääkaupunki. Yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä on Empire State Plaza, joka on 180 metriä korkea. Rakennuksessa on taidegalleria, ja kannattaa vierailla myös rakennuksen yläosassa sijaitsevalla näköalatasanteella. 

Albanyssa on monia mielenkiintoisia museoita, esimerkiksi New York State Museum. Siellä on laajoja näyttelyitä sekä luonnon- että kulttuurihistoriasta. 

Chicago

Chicago sijaitsee Yhdysvaltojen koillisosassa, ja kaupungissa on 2,7 miljoonaa asukasta. Kaupunki sijaitsee Illinoisin osavaltiossa, Michigan-järven eteläpäässä. Chicago on tunnettu horisontistaan, jota hallitsevat korkeat pilvenpiirtäjät. Kaupungista löytyykin Amerikan korkein rakennus, Willis Tower, joka kohoaa 440 metrin korkeuteen maanpinnasta. Willis Tower tunnettiin aiemmin nimellä Sears Tower, mutta se nimettiin uudelleen vuonna 2009. Vierailijat voivat nousta hissillä rakennuksen huipulle, jossa on sekä ravintoloita että näköalatasanne. Chicago tarjoaa myös upeita ostosmahdollisuuksia, monipuolista yöelämää, kauniita ja moderneja puistoja sekä erilaisia museoita. Art Institute of Chicago on yksi Amerikan tärkeimmistä taidemuseoista. 

Kaupungin kansainvälinen lentokenttä The O’Hare International Airport (ORD) sijaitsee 29 kilometriä keskustasta luoteeseen. Lentokentältä löytyy monia tunnettuja autonvuokrausyrityksiä, kuten Advantage, Alamo, Newspaper, Thrifty, National, Budget ja Dollar. 

Vuokra-autolla voit ajaa myös kauemmas Chicagon keskustasta ja tutustua osavaltioon laajemminkin. Michigan-järvellä on monia upeita uimapaikkoja, ja suosittelemme ajamaan Foster Beachille, joka sijaitsee 13 kilometriä Chicagosta pohjoiseen. Foster Beachilla on tilava ja edullinen pysäköintialue, ja vierailijoille on tarjolla ilmainen Wi-Fi. Alueella on myös rantataloja ja wc:tä. 

Toinen vinkkimme on, että ajat vuokra-autollasi Milwaukeen, joka sijaitsee 148 kilometriä Chicagosta pohjoiseen. Milwaukee on Wisconsinin osavaltion suurin kaupunki, ja se sijaitsee Michigan-järven rannalla. Kaupungissa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten maailman ainoa Harley Davidson -museo. Suosittelemme myös vierailua luonnonhistoriallisessa museossa ja Milwaukeen taidemuseossa. Lisäksi Milwaukeesta löytyy sekä eläintarha että kaunis kasvitieteellinen puutarha. 

San Francisco

Yhdysvaltojen länsirannikolla, Kalifornian osavaltiossa sijaitseva, noin 838 000 asukkaan San Francisco on suosittu matkailukohde. Golden Gate -silta on kaupungin kuuluisin maamerkki, mutta San Francisco tunnetaan myös monipuolisesta arkkitehtuuristaan, raitiovaunuistaan, jyrkistä kukkuloistaan ja Chinatownin kaupunginosasta. San Franciscon kaupungin kupeessa on Alcatrazin vankilasaari, joka toimii nyt museona. 

S an Fransiscon kansainvälinen lentoasema San Francisco International Airport (SFO) sijaitsee 22 kilometriä kaupungin keskustasta etelään, ja se palvelee vuosittain noin 44 miljoonaa matkustajaa. Noin 3,7 kilometrin päästä lentokentän terminaalista pohjoiseen löydät autonvuokrauskeskuksen. Useilla autovuokraamoilla on toimipisteensä siellä, kuten esimerkiksi Budgetilla, Alamolla, Hertzilla, Nationalilla, Enterprisella ja Thriftylla. 

Auton vuokraaminen on suosittua San Fransiscossa, ja se on paras tapa tutustua Kaliforniaan laajemminkin. 

Kannattaa huomioida, että San Fransiscon keskustassa on monia yksisuuntaisia katuja ja vapaan parkkipaikan löytäminen voi olla haasteellista. 

Vinkkinämme on tehdä päiväretki Monterey Bayn akvaarioon, joka sijaitsee 186 kilometriä San Franciscosta etelään. Kaunis akvaario on loistava nähtävyys koko perheelle. Siellä pääset näkemään erilaisia merieläimiä, kuten möhkäkaloja, valkohaita, pingviinejä ja mustekaloja. 

Voit tehdä vuokra-autollasi päiväretken myös Yosemiten kansallispuistoon, joka sijaitsee 284 kilometriä San Franciscosta itään. Kansallispuisto on UNESCO:n maailmanperintöluettelossa, ja siellä vierailee neljä miljoonaa kävijää joka vuosi. 

Yosemiten kansallispuistossa on useita upeita nähtävyyksiä, ja alue koostuu korkeista vuorista, jättiläismäisen kokoisista punapuista, vesiputouksista ja järvistä. Puistossa on myös vierailijakeskus.

Suositut kohteet

Suomi