Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus New York

Onko matkustelu ja uusiin paikkoihin tutustuminen intohimosi? Jos vastasit kyllä, kuuluu New York ehdottomasti vierailukohteidesi joukkoon. New York on Yhdysvaltojen suosituimpia kaupunkeja upean arkkitehtuurinsa, miljöönsä ja nähtävyyksiensä ansiosta. Mikä parasta, kaupungissa on lukuisia autovuokraamoita, joiden joukosta on helppoa valita oman loman tarkoituksiin sopivin ajoneuvo. 

New York -opas

Autovuokraamo New York
Autonvuokraus New York

New York sijaitsee New Yorkin osavaltion eteläosassa. Se on maan väkirikkain kaupunki, jonka väkiluku ylitti 8,3 miljoonaa asukasta vuonna 2017. Kaupungin pinta-ala on noin 783 neliömetriä, ja se sijaitsee aivan New Yorkin metropolialueen ytimessä. Kaupunkia on kuvailtu jopa maailman pääkaupungiksi, sillä New York on talouden, kulttuurin ja median ehdoton keskus. Tämän lisäksi kaupungilla on valtava vaikutus viihteeseen, teknologiaan, mainontaan, matkailuun, muotiin ja urheiluun. 

Kaupungin syntyhistoria alkaa 1500-luvulta, jolloin aluetta hallitsivat hollantilaiset uudisraivaajat. Kaupunkia onkin symbolisoinut alusta asti vahva monikulttuurisuuden vaikutus ja New Yorkissa sijaitsee esimerkiksi Yhdistyneiden kansakuntien päämaja. Asukkaiden monimuotoisen kulttuurin ansiosta kaupungissa puhutaan yli 800 eri kieltä – tosin virallinen kieli on amerikanenglanti. Virallinen käytössä oleva valuutta on Amerikan dollari, ja kaupungin taloutta pidetään hyvänä. 

Huolimatta surullisen kuuluisista 9/11-terrori-iskuista ”World Trade Centeriin”, New Yorkin bruttokansantuote per asukas on pysytellyt korkealla. Vuonna 2017 BKT per henkilö oli kaupungissa 71,252 dollaria, ja New Yorkissa asuu enemmän miljardöörejä kuin muissa Yhdysvaltojen kaupungeissa. Lukuisat nähtävyydet ja erilaiset kaupunkialueet houkuttelevat puoleensa lukuisia matkailijoita. Rakastettuihin kaupunginosiin kuuluvat muun muassa Manhattan, Brooklyn, Queens, The Bronx ja Staten Island. 

Newyorkilaiset ovat suuria musiikin, visuaalisen taiteen, komedian ja tanssitaiteen ystäviä. Kaupungissa järjestetään lukuisia paraateja ja festivaaleja pitkin vuotta. Eri puolilla laajaa kaupunkialuetta vallitsee erilainen ilmasto. Kaupungin pohjoisosissa vaikuttaa kostea subtrooppinen ilmasto, kun taas länsiosissa nautitaan mannerilmastosta. Kaupungissa on vuositasolla noin 234 aurinkoista päivää, mutta talvet kaupungissa ovat usein koleita ja kosteita. Kesäisin on kuivaa, ja lämpötilat saattavat kivuta jopa +38 asteeseen. 

Tutustu alueeseen vuokra-autolla

Yksi mielenkiintoisimmista kohteista New Yorkissa on Vapaudenpatsas. Tämä maailmankuulu patsas on yksi maailman suurimmista. ”Statue of Liberty” on 145 metriä korkea ja symboloi vapautta. Luonnonystäville sopiva retkikohde on ”Central Park” -keskuspuisto, jossa riittää tutkittavaa. Alue käsittää eläintarhan, mansikkapeltoja, järvialueen ja Belvederen linnan. Matka Vapaudenpatsaalta keskuspuistoon kestää noin 35 minuuttia autolla, ja matkaa kertyy 10,9 kilometriä. 

Myös ”Rockefeller Center” kuuluu New Yorkin suosituimpien nähtävyyksien joukkoon. Manhattanilla sijaitseva turistinähtävyys on monenlaisen viihteen keskus. Alueella on luistelurata sekä pronssinen Atlas-veistos. Taiteesta kiinnostuneet vieraat suunnistavat vuonna 1870 rakennettuihin ”Metropolian Museum of Artin” tiloihin, jonka kokoelmiin kuuluu jopa 5 000 vuotta vanhoja esineitä. Nähtävyyksien joukossa on niin panssareita, aseita, taidetta Egyptistä kuin myös paikallista koristetaidetta. Matkaa Rockefellerin Centeristä museolle on 4,3 kilometriä, ja matka autolla kestää noin 21 minuuttia. 

Ilta Broadwayn teatterissa on yksi parhaimpia tapoja viettää aikaa ”Nykissä”. Broadwayta ja muita alueen teattereita pidetään maan parhaimmistoon kuuluvina. Lukuisat esitykset saavat ensi-iltansa juuri Broadwaylla, ja niiden seuraaminen on loistavaa viihdettä. Myös ”Empire State Building” kuuluu kaupungin tärkeimpien nähtävyyksien joukkoon. Se on 381 metriä korkea, ja tuon 102 kerroksesta koostuvan rakennuksen kattoterassi avaa vierailijoille henkeäsalpaavat maisemat yli kaupungin. Ajomatka Broadwaylta Empire State Buildingille kestää 11 minuuttia matkan ollessa 1,8 kilometriä. 

Lentoasemat

Alueella sijaitsee kolme lentoasemaa: John F. Kennedyn kansainvälinen lentokenttä (JFK), Newarkin kansainvälinen lentokenttä (EWR) ja LaGuardian lentokenttä (LGA). LaGuardian lentokenttä (LGA) on keskittynyt lähinnä kotimaan lentoihin, kun taas kaksi muuta lentokenttää palvelevat myös kansainvälisiä lentoja. Kaikkien lentoasemien palvelutaso on korkea, ja niihin kuuluvat esimerkiksi pankkiautomaatit ja valuutanvaihtopisteet. Suosituimpien reittilentojen kohteita ovat esimerkiksi Boston, Tokio, Miami, Montreal ja Pariisi. 

New Yorkissa on useita autovuokraamoita, kuten Advantage, Alamo, Avis, Enterprise, Budget, Hertz, Thrifty ja Payless. Suurin osa vuokraamoista on kansainvälisiä, ja niiden palvelutasoa on huippuluokkaa. Kaikista vuokraamoista on mahdollista varata auto joko lentokentällä tai etukäteen verkon kautta. Etukäteen varaaminen on paras vaihtoehto, sillä silloin sinun on mahdollista saada toivomasi automalli. 

Autovuokraamojen ehdot vaihtelevat jonkun verran, joten jokaisen vuokraajan on suositeltavaa tutustua käyttö- ja sopimusehtoihin ennen varausta. Suurin osa vuokraamoista perii lisämaksun vuokraajalta, jos autoa ei palauteta sovittuun aikaan. Vuokraajan tulee myös tarkistaa auton mahdolliset viat ennen käyttöönottoa ja huomauttaa niistä henkilökunnalle. 

Liikenne

New Yorkin tieverkoston kunto on erinomainen. Tieverkosto on suunniteltu hyvin, ja sen toimivuus on taattu. Liikenne ruuhkautuu yleensä toimistojen aukeamis- ja sulkemisaikaan eli aamuisin klo 5.30–9.30 ja illalla klo 16.00–19.00 välillä. 

Yleinen nopeusrajoitus New Yorkissa on 25 mph (noin 40 km/h). Valtateillä, kuten Cross Bronx Expresswaylla ja Long Island Expresswaylla, nopeusrajoitus on 50 mph (noin 80 km/h). Kaupungin eri alueilla nopeusrajoitukset vaihtelevat, joten kuljettajan on hyvä tarkkailla teiden varsien nopeusrajoituskylttejä ja muistaa, että nopeudet ilmoitetaan maileina tunnissa. Kaupungissa on hyvät parkkitilat, ja niiden hinnat ovat maltilliset. Parkkipaikkoja löytyy kaikista kortteleista, ja auton voi useimmiten pysäköidä myös tienlaitaan niille varatuille paikoille.