Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Jyväskylä

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Jyväskylä sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Jyväskylä miniopas

Autovuokraamo Jyväskylä
Autonvuokraus Jyväskylä

Oletko suuntaamassa lomalle tai kenties työmatkalle miltei Keski-Suomen sydämessä sijaitsevaan Jyväskylään? Mietitkö, mikä olisi paras keino liikkua kaupungissa ja tutustua sen kohteisiin? Jyväskylän keskustan alueella pärjää loistavasti ilman omaa autoa, mutta kauempana vieraileville vuokra-auto on monestakin syystä fiksu valinta. Auton vuokraaminen Jyväskylässä on lisäksi hyvin helppoa. Lentokoneella saapuvat voivat vuokrata auton helposti jo lentokentältä, mutta Jyväskylä tarjoaa lentokentän lisäksi monia muitakin autonvuokrauspisteitä eri puolilla kaupunkia. Samaan pakettiin voi vuokrata matkalla tarvitsemansa lisätarvikkeet, kuten lastenistuimen tai navigaattorin.

Opas Jyväskylään

Keski-Suomessa sijaitseva Jyväskylä on varmasti nimeltä tuttu paikka myös toisella puolella Suomea asuville ihmisille. Suomen kymmenen suurimman kaupungin joukkoon kuuluva paikka tunnetaan ennen kaikkea opiskelu- ja yliopistokaupunkina, jossa on hyvät mahdollisuudet kouluttaa itseään. Jyväskylässä on kuitenkin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, sillä tämä reilun 140 000 asukkaan kaupunki tarjoaa jokaiselle jotain. Niin lapsiperheet, pariskunnat, nuoret kuin eläkeläisetkin löytävät Jyväskylästä itseään kiinnostavaa tekemistä ja näkemistä. Jyväskylässä on myös hyvät majoittautumismahdollisuudet. Erilaisia majoituspaikkoja riittää jokaisen matkailijan maulle. Kaupungissa voi majoittautua niin keskustan tuntuman hotelleissa, huoneistoissa tai kesähotellissa kuin myös kauempana esimerkiksi maatilalla, kartanossa, hirsimökissä tai karavaanialueella.

Jyväskylän lähellä sijaitsee runsaasti pieniä muutaman sadan tai tuhannen asukkaan kyliä, kuten Toivakka, Joutsa, Luhanka ja Petäjävesi, mutta myös kaupunkeja, kuten Laukaa ja Muurame. Näiden pikkukuntien liepeillä Jyväskylän ulkopuolella sijaitseekin mielenkiintoisia ja kauniita luontopaikkoja, jotka ovat mukavaa vastapainoa Jyväskylän kaupunkimaisemille ja nähtävyyksille. Jyväskylän naapurikuntiin pääsee autolla helppoja ja nopeita ajoreittejä pitkin, joten myös niiden nähtävyystarjontaan kannattaa tutustua Jyväskylässä vierailun aikana. Jyväskylän alueella kulkee toki paljon myös paikallisia linja-autoja, mutta ne eivät kulje joka paikkaan. Monet nähtävyydet myös sijaitsevat kaukana toisistaan, jolloin niiden kaikkien näkeminen vaatisi useamman linja-auton käyttämisen. Onkin monia hyviä syitä vuokrata auto Jyväskylässä vierailun ajaksi:

  • Etenkin luontokohteisiin kulkeminen onnistuu kätevimmin henkilöautolla
  • Jyväskylässä on melko helppo suunnistaa ja ajaa autolla itse
  • Kiertomatka autolla lähialueille on loistava kesämatka
  • Jyväskylän kauppakeskuksiin on helpointa mennä ostoksille autolla

Jyväskylän ja sen lähialueiden nähtävyyksien lisäksi kaupungissa on runsaasti harrastusmahdollisuuksia ja tekemistä kaiken ikäisille – niin kesällä kuin talvellakin. Talvisin Jyväskylässä voi nauttia kylpyläpalveluista ja vesiurheilusta AaltoAlvarissa tai lasketella ja harrastaa muita talvilajeja Laajiksessa eli Laajavuoren hiihtokeskuksessa. Laajiksessa on 48 kilometriä hiihtolatuja ja 12 laskettelurinnettä, joissa on laskuosuuksia niin aloittelijoille ja lapsille kuin kokeneillekin. Lisäksi alueelta löytyy esimerkiksi neljä lumiparkkia, talvipyöräilyreitti ja lumikenkäilyreitti. Jyväskylän keskustan alueellakin riittää tekemistä. Esimerkiksi kauppakadun liikkeisiin, kahviloihin ja ravintoloihin tutustuminen, sataman hienoissa laivaravintoloissa vierailu tai keskustan kirkkopuistoon tehty eväsretki ovat mitä parhain tapa viettää vapaa-aikaa Jyväskylässä.

Etenkin nuoria vierailijoita kiinnostaa usein myös Jyväskylän yöelämä, joka onkin melko monipuolista. Opiskelijakaupunkina Jyväskylässä on runsaasti nuoria, mikä näkyy myös yöllisessä kaupunkimaisemassa. Kaupungista löytyy baareja, klubeja ja muita juhlapaikkoja kävelymatkan päässä keskustasta sekä myös sen ulkopuolelta. Keskustan hotelliin majoittuvan onkin helppo lähteä tutustumaan yöelämään vaikkapa kävellen. Itse kaupunki tunnettuine valoineen on myös kaunis pimeällä. Valonkaupungiksi kutsutussa kaupungissa on jo yli sata pysyvää valaistuskohdetta, joiden tarkoitus on viihtyvyytensä lisäksi lisätä ihmisten turvallisuuden tunnetta. Kauniit valaistuskohteet ovat taideteoksia, puita, julkisivuja ja muita merkittäviä kohteita. Kuuluisimpia ja ikonisimpia valaistuskohteita ovat etenkin keskustan liepeillä sijaitsevat Kuokkalan sillat ja kauempana sijaitseva Matti Nykäsen mäki.

Tutustu alueeseen vuokra-autollasi

Jyväskylän keskustan liepeillä on milteipä helpointa – ja myös edullisinta – jättää auto parkkiin ja liikkua kävellen, mutta pidemmällä vierailevat hyötyvät autosta paljon. Niin Jyväskylän alueella kuin lähistöllä sen ulkopuolellakin on runsaasti vierailemisen arvoisia kohteita. Jyväskylän kaupungin tunnettuihin vierailukohteisiin lukeutuu esimerkiksi noin 20 kilometrin päässä keskustasta Tikkakoskelle päin sijaitseva Suomen Ilmavoimamuseo. Suurin osa näyttelyn koneista on Suomen ilmavoimien käyttämiä sotilaslentokoneita. Museota ylläpitää itsenäisen Suomen Ilmavoimamuseosäätiö. Jyväskylän alueen muihinkin museoihin tutustuminen onnistuu helposti saman päivän aikana vuokra-autolla. Jyväskylän muita tunnettuja museoita ovat esimerkiksi Alvar Aalto -museo, Suomen kansallispukukeskus, Suomen käsityön museo sekä Keski-Suomen museo.

Jyväskylän lähistöllä sijaitsee myös runsaasti kauniita ja ainutlaatuisia luontokohteita. Läheisen Laukaan kaupungin Valkolassa sijaitseva Hitonhauta on jääkauden aikana muodostunut rotko, joka on luultavasti koko Keski-Suomen näyttävin rotko. Komea rotko on 800 metriä pitkä ja 30–40 metriä leveä. Sen seinämät ovat 10–20 metriä korkeita. Kansantarinat kertovat jopa Hitto-menninkäisestä, joka on säikytellyt ihmisiä paikalla. Talvisin rotkon seinämille muodostuvat valtavat jääputoukset, joita voi käydä ihailemassa lumikenkiä käyttäen tai matalamman lumen aikaan polkua pitkin kulkien. Noin 40 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä sijaitsevalle Hitonhaudalle pääsee kätevästi Valtatie 4:ää pitkin tai Valkolan kylän suunnasta Valkolantieltä ajaen. Molemmista suunnista pääsee kulkemaan rotkolle polkua pitkin.

Eräs upea kohde löytyy myös Jyväskylän naapuri- ja yhteistyökunnan Joutsan alueelta vajaan tunnin ajomatkan päästä keskustasta. Leivonmäen kansallispuistossa on turvallisia ja helppokulkuisia polkuja ja pitkospuureittejä, jotka sopivat koko perheelle. Puisto on loistava matkailukohde luonnonrauhassa viihtyville. Alueen täyttävät järvet, metsät, suot ja harjut. Kansallispuiston alueella on myös Harjujärven puolikota, joka soveltuu ympäristöineen myös liikuntaesteisille. Luontopoluista kannattaa nauttia kävellen vain kesäisin, sillä niitä ei pidetä auki talviaikaan. Alueesta pääsee kuitenkin talvisin nauttimaan suksilla tai lumikengillä kulkien, sillä puistosta löytyy 10 kilometrin latu.

Paljon lähempänä sijaitseva kaunis kohde sen sijaan on Jyväskylän kaunis Naissaari. Paikka on nimensä mukaisesti saari Jyväskylän Kanavuoren kaupunginosassa ainoastaan 10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Naissaari on ainoastaan 400 metriä pitkä ja leveimmillään 200 metriä, eli koko saaren ympäri pääsee nopeasti kävellen. Paikka on kulttuurihistoriallinen kokonaisuus, jossa on muun muassa kolme 1800-luvulla rakennettua puutaloa, historiallinen polku, kahvila ja kesäteatteri. Saarella sijaitsee myös Vaajakosken kanava ja käytöstä poistettu, vuonna 1920 valmistunut vanha vesivoimalaitos sekä uudempi, noin kaksikymmentä vuotta myöhemmin valmistunut vesivoimalaitos. Vanha voimalaitos toimii tapahtuma- ja näyttelypaikkana nimeltä Wanha Woimala. Kesäisin saarella voi uida hiekkarannalla tai pelata frisbeegolfia.

Lentoasema

Jyväskylään pääsee helposti eri puolilta Suomea lentäen. Suomen 26 lentoasemasta yksi sijaitsee Jyväskylän – tai tarkemmin Tikkakosken – alueella. Jyväskylään kuuluva Tikkakoski on reilun 5 000 asukkaan taajama-alue noin 20 kilometriä Jyväskylän keskustasta pohjoiseen. Turistien on hyvä tietää, että paikalliset kutsuvat lentoasemaa hyvin usein myös epävirallisella nimellä ”Tikkakosken lentokenttä”. Tämä saattaakin herättää ihmetystä, jos ei tiedä, että kyseessä on Jyväskylän lentoasema eri nimellä. Toisin kuin suurimmat lentokentät, Jyväskylän lentoasema on melko pieni paikka, joten siellä on hyvin vaivatonta liikkua.

Tikkakosken lentoaseman ja Jyväskylän keskusta-alueen välin kulkeminen on erittäin helppoa, vaikka ei tuntisi aluetta juuri lainkaan, sillä Suomen läpi kulkeva valtatie 4 kulkee suoraan Jyväskylän keskustan liepeiltä aina aivan lentoaseman nurkille asti. Valtatieltä on hyvät opasteet lentokentälle kääntymistä varten. Jyväskylän lentoasemalta pääsee Nordic Regional Airlinesin lennoilla Helsinkiin sekä tilauslennoilla ulkomaille suosittuihin lomakohteisiin. Lentoasemalta lennetään tilauslentoja muun muassa Turkkiin, Israeliin, Bulgariaan, Kreikkaan, Phuketiin, Bangkokiin ja Gran Canarialle.

Muiden lentoasemien tapaan myös Jyväskylän lentoasemalta voi halutessaan vuokrata auton. Jyväskylän lentokentällä toimii autovuokraamo Hertzin toimipiste, joka on avoinna joka päivä klo 6–23. Muut autovuokraamot, kuten Europcar, Avis ja Sixt, toimivat joko Jyväskylässä tai Äänekoskella, joka sijaitsee 27 kilometriä lentoasemalta pohjoiseen. Autovuokraamoilta kannattaa myös kysyä, kuuluuko heidän palveluihinsa (mahdollista lisämaksua vastaan) auton kuljettaminen asiakkaalle lentokentälle tai johonkin muuhun erikseen sovittuun paikkaan. Toki vuokra-auton voi myös noutaa Jyväskylän keskustasta etenkin silloin, jos sitä ei halua koko Jyväskylän-loman ajaksi.

Liikenne

Jyväskylä ei ole järin suuri kaupunki, joten siellä ajaminen on tottuneelle kuskille helppoa. Kaupungissa on tietenkin hyvät opasteet, mutta esimerkiksi vuokra-auton mukana vuokrattu navigaattori saattaa olla hyödyllinen. Jyväskylän keskustassa on aina maksullista parkkitilaa, joten auton voi jättää ostosreissun ajaksi vaikkapa yhteen keskustan parkkihalleista tai tien viereen parkkipaikalle. Juna- ja linja-autoasema nimeltään Jyväskylän Matkakeskus on myös aivan keskustan tuntumassa, ja siitä on helppo suunnata ydinkeskustaan kävelemällä vain muutaman sadan metrin verran ylös päin kauppakatua kohti.

Vuokra-auton avulla voi lähteä helposti myös Jyväskylän aluetta pidemmälle automatkalle. Jyväskylän läpi kulkevat yleiset tiet eri suuntiin. Esimerkiksi Suomen läpi kulkeva valtatie 4 kulkee Jyväskylän läpi, ja sitä pitkin on helppo suunnata niin etelään kuin pohjoiseenkin päin. Valtatie 9 taas kulkee Tampereelle, Turkuun ja Tohmajärvelle saakka. Jyväskylää pitkin kulkee lisäksi Vaajakosken moottoritie, joka on neljän valtatien sekä kahden Eurooppatien yhteinen osuus Jyväskylän keskustan ja Vaajakosken kaupunginosan välillä. Kaupungista lähtee myös muun muassa seututie 637 lähistöllä sijaitsevan Laukaan kaupungin suuntaan, valtatie 13 Kokkolan, Mikkelin ja Lappeenrannan suuntaan ja valtatie 18 Vaasan suuntaan.

Suurimmat tiet ovat usein hyväkuntoisia, ja nopeusrajoutus niillä on 80–100 km/h. Pienemmillä teillä ja taajamissa nopeusrajoitus on yleensä 40 tai 50 km/h. Jyväskylän seudun liikenteeseen vaikuttaa 2020-luvun alkupuolella merkittävästi E4-tien parantaminen moottoritieksi Jyväskylästä pohjoisen suuntaan lähes Äänekoskelle saakka. Rakennusvaiheessa liikenne ohjataan väliaikaiselle rinnakkaistielle, ja vuoden 2023 aikana uusi moottoritieosuus olisi tarkoitus saada käyttöön. Tämä tietyö vaikuttaa myös lentokentälle suuntautuvaan liikenteeseen, sillä uusi moottoritien osuus kulkee ohi lentoaseman lähes Äänekoskelle saakka. Samassa yhteydessä rakennetaan reilusti uusia pyöräteitä ja kevyen liikenteen väyliä, mikä osaltaan parantaa ajoturvallisuutta myös autoteillä, jonka reunoilta kevyt liikenne jatkossa siirtyy muualle.