Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Tampere

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Tampere sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Tampere miniopas

Autovuokraamo Tampere
Autonvuokraus Tampere

Tampere on kaunis ja aktiivinen kaupunki, jossa on runsaasti nähtävää ja koettavaa monenlaisille matkaajille. Vaikka useimmat matkustavat kaupunkiin kesällä, on kaupungilla rutkasti tarjottavaa myös muina vuoden aikoina. Autonvuokraus on kätevä tapa tutustua Tampereeseen ja sen lähialueisiin. Tamperetta voidaan kuvata kompaktiksi kaupungiksi, jonka useimmat nähtävyydet sijaitsevat keskusta-alueella ja sen tuntumassa, joten ehdit vierailla niistä useammassakin jo yhden päivän aikana. Jos saavut Tampereelle lentäen, auton vuokraaminen onnistuu jo lentokentältä käsin. Vaihtoehtoisesti voit vuokrata auton muista kaupungista löytyvistä toimipisteistä.

Opas Tampereelle

Tampere on Pirkanmaan maakuntakeskus ja väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Lähes 250 000 asukkaallaan Tampere on Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Maantieteellisesti kaupunki on varsin etelässä; esimerkiksi Helsingistä pääsee Tampereelle hieman vajaassa kahdessa tunnissa sekä autolla että junalla. Tampere sijaitsee kahden järven, Näsi- ja Pyhäjärven välissä, ja kaupungin läpi virtaa Tammerkoski. Tammerkosken upea koskimaisema on nimetty Suomen kansallismaisemien joukkoon. Luontoon pääsee tutustumaan siis jo Tampereen keskustassa. Vedellisten maisemien lisäksi keskustasta löytyy muun muassa Pyynikinharju ainutlaatuisine harjumaastoineen. Salpausselältä alkavaan harjujaksoon kuuluva Pyynikinharju on suosittu ulkoilualue myös paikallisten asukkaiden keskuudessa. Lisäksi Tampereella on 11 luonnonsuojelualuetta.

Kauniin luonnon lisäksi Tampereelta löytyy toki kaikki suomalaisittain ison kaupungin aktiviteetit, hyviä ravintoloita, kiinnostavia ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Kaupungin keskustan pääkatu on Hämeenkatu, jonka varrelta löytyy Keskustori, jolla järjestetään monenlaisia markkinoita kesäisin. Joulun alla sieltä löytyy idyllinen ja sadunomainen Joulutori, jolta voi ostaa esimerkiksi käsitöitä ja erilaisia herkkuja. Heti Keskustorin vieressä on Ratikkakahvila, jossa voit nauttia kahvilatuotteista tai alkoholijuomista joko ihan oikeassa raitiovaunussa tai perinteisemmällä terassialueella. Hämeenkadulla kävellessäsi voit ihailla Tammerkosken koskimaisemia legendaarisella Tammerkosken sillalla. Se on tunnettu Wäinö Aaltosen suunnittelemista Pirkkalalaisveistoksista, pronssista valetuista miesfiguureista. Vuokra-autolla voit huristaa myös Tampereen naapurikaupunkeihin. Tutustumisen arvoisia ovat esimerkiksi:

  • Kangasala
  • Lempäälä
  • Nokia 

Tampereen naapurikuntiin lukeutuu myös Pirkkala, jossa Tampereen lentokenttä sijaitsee. Jos haluat saapua kaupunkiin julkisilla kulkuvälineillä, Tampereen hiljattain uudistettu linja-autoasema on aivan kaupungin keskustassa, Koskikeskuksen kauppakeskuksen ja uuden Ratinan ostoskeskuksen vieressä. Rautatieasema on myös keskusta-alueella, Hämeenkadun loppupäässä Tampere-talon kupeessa. Tampereesta on tullut yhä suositumpi matkailijakaupunki sekä kotimaisten että kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa. Kaupungin keskusta-alueelle on noussut viime vuosina monia uusia hotelleja, joten valinnanvaraa majoittumiseen riittää. Jos vuokraat auton Tampereen matkallesi, hotellin sijainnilla ei toki ole niin väliä, koska pääset tutustumaan kaupungin ja lähialueen nähtävyyksiin mukavasti autolla. Et ole riippuvainen esimerkiksi julkisen liikenteen aikatauluista.

Tampere on ollut Suomen ensimmäinen ja suurin teollisuuskaupunki, ja historia näkyy kaupungissa yhä edelleen. Tampere on yksi Suomen merkittävimmistä museokaupungeista, ja museoita riittääkin monenlaiseen makuun. Museokeskus Vapriikissa on useita museoita ja näyttelytiloja, ja sitä on pidetty koko maamme museoalan lippulaivana. Historian ystävien kannattaa tutustua myös Amurin työläismuseokortteliin. Yksi Tampereen ykköskohteista, Muumimuseo, löytyy Tampere-talosta. Kaupunki on tunnettu erityisesti lapsiperheiden keskuudessa Särkänniemen huvipuistosta, jossa sijaitsee yksi kaupungin maamerkeistä eli Näsinneula. Särkänniemen alueelta löytyy myös esimerkiksi akvaario ja planetaario sekä Sara Hildenin taidemuseo. Kun nähtävyydet on katsastettu, iltaa voi jatkaa kaupungin vilkkaassa yöelämässä.

Tutustu vuokra-autollasi

Monet Tampereen nähtävyyksistä, tavarataloista, ostoskeskuksista ja tunnetuimmista ravintoloista sijaitsevat ydinkeskustassa kävelymatkan etäisyydellä toisistaan. Vaikka Särkänniemi on aivan keskustan kupeessa, sinne pääsee kätevimmin autolla, ja voit pysäköidä vuokra-autosi Särkänniemen pysäköintialueelle. Tämän jälkeen voitkin huristaa vaikkapa muutaman kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitsevalle Pyynikin näkötornille, joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Erityisesti paikan munkkikahvit nauttivat suorastaan legendaarisesta maineesta. Särkänniemeen ja Pyynikin näkötornille pääsee vuokra-autolla keskustasta vain noin viidessä minuutissa. Yhtä nopeasti pääset ihastuttavaan, muutaman kilometrin päässä ydinkeskustasta sijaitsevaan Hatanpäänpuiston Arboretumiin, jonne on vapaa pääsy. Hatanpään kartanon maille rakennetussa puistossa voit tutustua järven rannalla olevaan ruusutarhaan ja puiston lukuisiin muihin istutettuihin pensas-, puu- ja kukkalajeihin.

Vuokra-autolla pääsee hyvin myös Tampereen hieman kaukaisempiin kolkkiin, esimerkiksi kaupungin suurimmalle luonnonsuojelualueelle Kintulammelle. Se sijaitsee Teiskossa, hieman yli 20 kilometrin ja noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Parkkialueita on alueella kaksi. Alue on kooltaan 61 hehtaaria pitäen sisällään erilaista metsäaluetta, soita, kallioita, järviä ja pienvesiä. Siellä on yhteensä noin 15 kilometriä opastettua retkeilyreitistöä, joka pitää sisällään monia vaihtoehtoisia rengasreittejä. Kun käytössäsi on vuokra-auto, sinun kannattaa ehdottomasti tutustua myös Tampereen ympäristökuntiin. Tampereelta on matkaa esimerkiksi Kangasalle noin 17 kilometriä, Lempäälään 23 kilometriä ja Nokialle noin 14 kilometriä. Kaikkiin näihin kaupunkeihin matkaa autolla noin 20 minuutissa.

Koska kaupungit sijaitsevat niin lähellä Tamperetta, ovat ne erittäin vireitä, mutta keskustojen ulkopuolelta löytyy myös maaseutumaisempaa elämänmuotoa. Kangasala tunnetaan jo Zachris Topeliuksen vuonna 1853 kirjoittamasta Kesäpäivä Kangasalla runosta, jonka Gabriel Linsen sovitti lauluksi. Kauniin luonnon lisäksi tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Vehoniemen automuseo kahviloineen – sisäänpääsy on ilmainen – sekä Kangasalan harjuille rakennetut näkötornit. Niiltä avautuvat upeat maisemat pitkälle ympäristöön. Kangasalan lepokoti on puolestaan 1900-luvun alussa rakennettu täysihoitola, joka on historiansa aikana majoittanut monia kuuluisuuksia.

Mielenkiintoinen nähtävyys on myös Lempäälän Kuljussa sijaitseva Pirunlinna. Se koostuu luolista ja kallioista, jotka ovat olleet jo kivikaudella ihmisten asuin- ja suojapaikkoina. Kaikkien shoppailun ystävien todellinen unelmapaikka on Lempäälän Ideapark, joka on kooltaan valtaisat 104 000 neliömetriä ja omaa pysäköintitilaa 3 500 autolle. Myymälöiden ja palveluiden lisäksi löydät Ideaparkista myös Pohjoismaiden suurimman sisähuvipuiston, Funparkin. Nokialla voit käydä vaikkapa Scandic Eden Nokia -kylpylässä, joka on uudistettu täysin vuona 2020. Kylpylässä on myös monia ravintoloita, ja se sijaitsee idyllisissä maisemissa järven rannalla. Vuokraamalla auton kaikki nämä Tampereen ympäristökuntien nähtävyydet ovat vain noin 20 minuutin ajomatkan ulottuvilla.

Lentokenttä

Tampere-Pirkkalan lentokenttä sijaitsee Pirkkalassa, hieman alle 20 000 asukkaan kunnassa. Tampereen lentokentältä lennetään paljon sekä kotimaanlentoja – erityisesti Helsinkiin – että jonkin verran myös ulkomaanlentoja, muun muassa Tukholmaan ja Teneriffalle. Lentoasemalla on kaksi terminaalia. Tampere-Pirkkalan lentoasema on korvannut vuonna 1936 perustetun Tampereen Härmälässä sijainneen lentokentän. Nykyinen lentokenttä onkin huomattavasti modernimpi kokonaisuus. Sieltä löytyy myös sellaisia peruspalveluita, jotka tulevat tarpeeseen, jos esimerkiksi nälkä tai jano ovat ehtineet jo iskeä.

Lentokentällä on Tampere Cafe & Shop, jossa voit nauttia kahvilan ja ravintolan antimista, ja sen palveluihin kuuluu pieni myymälä. Lentokentältä löytyy myös pankkiautomaatti, jos tarvitset käteistä rahaa. Vaikka lentokenttä on Suomen mittakaavassa vilkas, on se kooltaan melko pieni. Jos saavut Tampereelle lentäen, ehdottomasti kätevin vaihtoehto on vuokrata auto jo lentokentältä käsin. Näin pääset matkaamaan hotellillesi ja haluamiisi kohteisiin nopeasti ja mukavasti. Eikä sinun tarvitse esimerkiksi kanniskella matkalaukkujasi linja-autossa.

Lentokentältä löydät useammankin autovuokrausyrityksen. Valittavanasi on Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt ja Scandia Rent. Kannattaa tehdä hintavertailua ja tutustua myös muihin vuokrausehtoihin, jotta löydät itsellesi parhaan vaihtoehdon. Lentokentältä on matkaa Tampereen keskustaan noin 17 kilometriä. Sen taittaa vuokra-autolla noin 20 minuutissa. Tampereen keskustaan pääsee toki myös linja-autolla, mutta niitä liikennöi ainoastaan 1-2 tunnissa, joten odotusaika voi venyä. Keskustaan liikennöi TKL:n linja-auto 1A, joka kiertää Pirkkalan keskustan kautta.

Liikenne

Tampereella tiet ovat yleisesti ottaen hyvässä kunnossa ja naapurikuntiin pääsee pikaisesti moottoriteitse tai jos haluat katsella maisemia, myös maanteitse. Nopeusrajoitukset ovat pääsääntöisesti moottoriteillä 120 km/h kesällä ja 100 km/h talvella, maanteillä 70 km/h. Rantatunnelissa rajoitus on 60 km/h. Muista kuitenkin tarkistaa aina ajamasi tien nopeusrajoitus vielä erikseen. Kuten muissakin suuremmissa kaupungeissa, myös Tampereella voi olla ajoittain ruuhkia. Niitä on pääteillä arkisin iltapäivällä ja erityisesti Tampereelta naapurikuntiin päin suuntaavilla maanteillä.

Ruuhkiin kannattaa varautua myös Tampereen ydinkeskustassa, erityisesti kesäisin ja suurten tapahtumien aikaan sekä joulunalusaikaan. Jos vapaita parkkipaikkoja ei löydy ydinkeskustan kadunvarsilta, kaupungista löytyy onneksi useita pysäköintihalleja myös keskustasta, maan alta. Koskikeskuksen ja Ratinan ostoskeskuksen asiakkaille on omat pysäköintihallinsa. Liikkuessasi vuokra-autolla kannattaa huomioida, että rautatieaseman puoleisessa päässä Hämeenkatua ei saa ajaa yksityisautolla. Kaupungin useat, laajat rakennusprojektit ovat ajoittain hankaloittaneet autolla ajamista keskusta-alueella ja esimerkiksi Tammelan kaupunginosassa Tampere-talon läheisyydessä.

Erityisesti Tampereen tulevan ylpeyden – raitiovaunun – rakennusurakka haittasi autoilua kaupungissa pitkään. Tällä hetkellä rakentaminen alkaa olemaan loppusuoralla ja keskustassa ja sen lähialueilla pääsee liikkumaan lähes normaaliin tapaan. Erityisesti kesäisin erilaiset rakennustyömaat voivat kuitenkin aiheuttaa tarvetta vaihtoehtoisten reittien valinnalle. Keskustassa on myös useampiakin yksisuuntaisia katuja, joten voi olla viisasta ottaa navigaattori käyttöön etenkin, jos kaupunki ei ole sinulle ennestään tuttu. Jos haluat tutustua Tampereen naapurikuntiin, auton vuokraaminen on ehdottomasti paras vaihtoehto, sillä Pirkkalaa lukuun ottamatta julkisen liikenteen yhteydet eivät ole parhaat mahdolliset. Lisäksi rantatunnelin valmistuminen on nopeuttanut kulkua länsi-Tampereelle ja naapurikuntiin Nokialle ja Ylöjärvelle.