Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Turku

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Turku sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Turku miniopas

Autovuokraamo Turku
Autonvuokraus Turku

Turku on autolla liikkuvalle mukava kaupunki. Keskustassa liikkuminen onnistuu näppärästi auton kanssa, ja kaikki parhaat nähtävyydet ovat lyhyen automatkan sisällä. Turussa riittää tekemistä ja nähtävää, ja lähiseutujenkin nähtävyydet ovat vain lyhyen ajomatkan päässä. Aja vaikka päiväksi Naantaliin tapaamaan muumeja ja tutustumaan presidentin kesäasunnon puutarhaan tai nauti merimaisemista Turun Ruissalossa. Auton voit kätevästi vuokrata suoraan lentokentältä, keskustan ja rautatieaseman läheisyydestä tai Turun satamasta. Vuokraa auto ja ajele katselemaan nähtävyyksiä; tiet ovat pääsääntöisesti hyväkuntoisia ja parkkipaikkoja Turussa riittää.

Opas Turkuun

Lounais-Suomessa sijaitseva Turku on loistava matkailukaupunki. Turussa on hieman alle 200 000 asukasta, mikä tekee siitä Suomen kuudenneksi suurimman kaupungin. Vaikka Turulla onkin suurkaupungin puitteet ja tarjonta, on se silti tarpeeksi pieni ollakseen idyllinen kohde matkustajille. Turussa yhdistyykin monta puolta, ja se tarjoaa elämyksiä aina kaupunkifestareista taidenäyttelyihin. Turkua halkova Aurajoki vetää rantanurmikoilleen kesäisin niin paikallisia kuin turistejakin, ja kaupungissa järjestetään erilaisia tapahtumia joka viikko. Joen molemmin puolin tapahtuu; toisella puolella sijaitsee varsinainen keskusta kauppoineen ja ravintoloineen, toisella puolella taas voi kohdata historiallisen Turun. Tutustu molempiin puoliin ja saat kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, mitä Turku tarjoaa.

Turkua pidetään yhtenä parhaista kesäkaupungeista. Kesällä opiskelijoiden vähennyttyä turistit valtaavatkin kadut ja kahvilat ja ottavat kaiken irti matkastaan osallistuen kiertokävelyihin ja kaupunkiesittelyihin. Turusta lähtee myös aamuin illoin kaksi matkustajalaivaa Tukholmaan, joten voit lisätä matkaasi myös risteilyn vaikka Maarianhaminaan, josta pääset vielä illaksi takaisin Turkuun. Kesäaikaan myös pienempiä aluksia risteilee Turun saaristossa, joten voit tutustua Turkuun mereltä käsin. Kesä on myös festareiden ja markkinoiden aikaa, ja niitä Turussa järjestetään useampia. Osallistu vaikka keskustan tuntumassa järjestettävään Down by the Laituri -tapahtumaan, tai lähde Suomen vanhimmille festareille, Ruisrockiin, joka järjestetään hieman kauempana keskustasta sijaitsevassa Ruissalossa.

  • Näe historiallinen Turku Turun linnasta, tuomiokirkosta tai käsityöläismuseosta käsin
  • Koe myös tämän päivän Turku ja testaa moderneimmat ravintolat ja taidenäyttelyt 

Talvellakin Turussa on paljon tekemistä ja nähtävää. Jos matkasi Turkuun kohdistuu talvikauteen, voit nauttia olostasi vaikka jossain Turun seudulla sijaitsevassa kylpylässä – tai jos olet oikein rohkea, lähde avantouinnille toisten uskalikkojen kanssa. Turussa ja sen lähistöllä on useita uimarantoja, joilla uintia harrastetaan ympäri vuoden. Tai ota mukaan sukset ja pääset kokemaan Varsinais-Suomen pitkät ja hoidetut ladut. Lumettomana aikana voit testata alle 30 kilometrin päässä Paimiossa sijaitsevan hiihtoputken, jossa hiihtämään pääsee, vaikka lunta ei olisikaan. Jos lunta sattuu olemaan, pakkaa laskettelusukset mukaan tai vuokraa ne paikan päältä, sillä Turussa pääsee myös rinteeseen.

Turun lähistölläkin näkemistä riittää. Naantali sijaitsee vain 14 kilometrin päässä, ja siellä lomiaan viettää kesäisin presidentin lisäksi tuhansittain niin kotimaisia kuin ulkomailtakin tulleita turisteja. Eniten vierailijoita vetää kaupungin valttikortti, Muumimaailma, mutta myös Naantalin kylpylä, vanhakaupunki ja lukuisat rantaravintolat kiinnostavat monia. Voit myös tiettyinä aikoina tutustua Naantalin Luonnonmaan saaressa sijaitsevan presidentin kesäasunnon puutarhaan. Pääset myös helposti Turusta Raumalle, jonne matkaa on alle 90 kilometriä. Raumalla parasta on sen puutalomiljööseen tutustuminen sekä kuuluisille pitsiviikoille osallistuminen. Vanhan Rauman lisäksi kaupungista löytyy toinenkin UNESCO:n maailmanperintökohde, Sammallahdenmäki, jolla sijaitsee yksi suurimmista Skandinaavisen pronssikulttuurin aikaisista kalmistoista mahtavine hautaröykkiöineen.

Tutki lähiseutuja vuokra-autolla

Vuokraa auto ja koe kaikki, mitä Turku voi tarjota. Pakkaa autoon uimatarvikkeet ja eväskori ja ota suunta Ruissalon saareen, joka sijaitsee 8 kilometrin päässä Turun keskustasta. Ihaile noin vartin kestävällä matkalla kulttuurihistoriallisestikin tärkeitä kauniita pitsihuviloita sekä mahtavaa merimaisemaa. Valitse kohteeksesi joko Kansanpuiston tai Saaronniemen uimaranta, levitä pyyhkeesi hiekalle ja pulahda mereen uimaan. Pysähdy myös Turun yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan, jonka kuudessa kasvihuoneessa ja ulkopuutarhassa on yli 5 000 kasvilajin kokoelma. Mikäli pelaat golfia, Ruissalosta löytyy mahtava, Suomen toiseksi parhaaksi rankattu golfkenttä. Jos ihastut Ruissaloon, voit myös yöpyä Ruissalon kylpylässä, jossa allasosastolla pulikoinnin ja kuntosalilla rehkimisen lisäksi voit nauttia illallista merta ihaillen.

Yksi parhaita nähtävyyksiä Turun seudulla on Saariston Rengastie, jonka parhaiten koet vuokraamalla auton Turusta ja aloittamalla matkan vaikka Paraisten suunnasta. Valitsemastasi reitistä riippuen koko kierroksella on matkaa 160–200 kilometriä. Lisäksi reitillä on neljä lauttaa, kolme lossia ja kaksi yhteysalusta. Matkalla kuljetaan kauniissa saaristomaisemissa Turun, Kaarinan, Paraisten, Kustavin, Taivassalon, Maskun ja Naantalin alueella. Varaa reissulle muutama päivä aikaa, jotta ehdit pysähtyä ihailemaan matkalla olevia kohteita, joita riittää niin asutuskeskusten läheisyydessä kuin automatkan varrellakin. Tutustu Kuusiston linnanraunioihin Kaarinassa, ihaile maisemia Paraisten Kirjalansalmen sillalla ja näe Utön majakka Korppoossa. Yksi parhaista kohteista on Maskussa sijaitseva Louhisaaren kartanolinna, joka on Marsalkka Mannerheimin syntymäkoti.

Jos Saariston Rengastie vie liikaa aikaa, valitse reitiltä yksi kohde, johon ehtii tutustua yhden päivän aikana. Yksi parhaista kohteista on Naantali, johon vuokra-autolla pääsee Turusta vartissa. Kailon saaressa kannattaa käväistä, olit sitten reissussa lasten kanssa tai et. Muumimaailman lisäksi siellä sijaitsee kaupungin virkistysalue ja uimaranta. Saareen johtaa 250 metriä pitkä ponttonisilta, jolta voi ihailla maisemia sekä presidentin kesäasuntoa. Naantalissa ollessasi kannattaa käydä syömässä jossain Naantalin rantaravintoloista tai vierailla Naantalin kylpylässä.

Jos kaipaat ostosterapiaa, suuntaa auton nokka kohti Raisiota. Turun keskustasta Raision kauppakeskittymään on reilun 15 kilometrin matka, jonka taitat vuokra-autolla muutamassa minuutissa. Raision Mylly on uudistuttuaan yli 80 000 neliön ostoskeskus. Myllystä löydät lähes mitä vain aina elintarvikkeista jalkapalloihin. Sen 150 kauppaa palvelevat sinua viikon jokaisena päivänä, arkisin kymmenestä yhdeksään ja viikonloppuisin kymmenestä seitsemään. Myllyssä ei myöskään nälkä yllätä, sillä kauppakeskuksen ravintolamaailma tarjoaa jokaisen lempiruokia ja makuja sekä kotisuomesta että kaukomailta. Jos kuitenkin mielit ruotsalaisia lihapullia ja huonekalujen kavalkadia, hyppää takaisin autoon ja reilun kahden kilometrin päässä Myllystä löydät Ikean. Muista vain pitää huolta, että vuokraat tarpeeksi suuren auton ostoksillesi.

Lentokenttä

Turun lentokenttä on neljänneksi vilkkain lentokenttä Suomessa, ja sen kautta kulkee vuosittain yli 350 000 ihmistä. Turussa on ollut lentoasema jo lähes sadan vuoden ajan. Nykyisellä paikallaan Ruskon rajalla se on sijainnut jo 50-luvulta lähtien, ja koko sen alue on nykyään kaupunginosa nimeltään Lentokenttä. Turusta lentokoneella lähtevät turistit matkustavat etenkin muihin Suomen kaupunkeihin, Viroon, itäisen Euroopan kaupunkeihin sekä Välimeren maihin. Turkuun matkustavat turistit ja työmatkalaiset lentävät etenkin Helsingistä, Virosta ja Tukholmasta.

Turun lentokentältä pääset helpoimmin liikkeelle vuokraamalla auton käyttöösi. Lentoasemalla autoja vuokraavat ainakin Sixt, Budget, Thrifty, Firent, Hertz, Europcar, Scandia Rent ja Avis. Valitse haluamasi auto ja aloita lomasi tutustumalla Turkuun ja sen ympäristöön. Keskimääräinen auton vuokrauksen hinta Turussa on hieman alle 40 euroa vuorokaudessa, mutta hinta riippuu autosta, vakuutuksen laajuudesta sekä lisäpalveluista. Lentokentältä on Turun keskustaan matkaa noin kahdeksan kilometriä, jonka taittaa helposti autolla muutamassa minuutissa.

Matkalaiset vuokraavat yleensä auton Turun lentokentältä esimerkiksi silloin, kun heidän matkansa jatkuu vielä kaupungista eteenpäin vaikka Uuteenkaupunkiin tai Raumalle. Vuokra-autolla on myös kätevää liikkua, vaikka yöpyisikin Turun keskustassa. Autolla pääsee helposti tutustumaan niin Turkuun kuin sen lähikaupunkienkin kulttuuritarjontaan. Käväise vaikka kiertelemässä Varsinais-Suomen kyliä, katsele nähtävyyksiä ja tee löytöjä kirppiksillä. Jos olet työmatkalla, reissut kokouksiin ja tapaamisiin sujuvat helposti autolla, etkä ole riippuvainen julkisten kulkuneuvojen aikatauluista tai joudu odottelemaan taksia.

Liikenne

Liikenne Turun seudulla kulkee yleensä sujuvasti. Aivan keskustan lähellä on tavanomaista ruuhkautumista aamuisin sekä iltapäivisin työmatkalaisten vuoksi. Turussa käydään töissä melko kaukaakin, alueilta, joilta julkista liikennettä ei ole Turkuun, mikä lisää yksityisautojen käyttöä. Turusta Helsinkiin johtavalla moottoritiellä nopeusrajoitus on kelistä ja olosuhteista riippuen yleensä 100 tai 120 kilometriä tunnissa, pienemmillä teillä nopeusrajoitus on yleensä 80 kilometriä tunnissa. Turussa maksiminopeus on yleensä 50 kilometriä tunnissa, mutta paikoitellen tätä on laskettu jopa 40 tai 30 kilometriin tunnissa.

Tiet Turun kaupunkialueella ovat pääosin hyvässä kunnossa. Kauempana Turun keskustasta teiden kunto on toki hieman vaihtelevampi, mutta pääsääntöisesti tiet ovat ihan ajokelpoisia. Turku-Helsinki-moottoritien huonot kohdat ovat paikallisia, ja muuten tie on hyvässä kunnossa. Myös pienemmät tiet Turun seudulla ovat melko hyväkuntoisia, esimerkiksi Saariston rengastien osuus Kaarinasta Paraisille on erinomainen. Myös talvikunnossapidosta pidetään Turun seudulla varsin hyvää huolta, ja halutessaan teiden auraustilanteen voi vaikka tarkistaa etukäteen netistä.

Parkkipaikan löytäminen Turusta on helppoa, sillä sekä keskustassa että hieman kauempana on useita parkkihalleja. Kivikukkaron ja Julian parkkihalleissa on tilaa yli 200 autolle, Puutorilla on 100 paikkaa ja Eskelin parkkitalossa 50 paikkaa. Kahden suurimman tavaratalon Wiklundin ja Stockmannin parkkihalleihin mahtuu yhteensä yli 300 autoa. Ylivoimaisesti kaikkein suurin parkkihalli on 600-paikkainen Louhi, johon kulku on rautatieaseman ja linja-autoaseman välissä Läntisellä Pitkäkadulla, mutta henkilöuloskäynnit ovat aivan keskustassa Kauppatorilla, Yliopistonkadun kävelykadulla sekä Kauppiaskadun kauppakujalla. Parkkihallit eivät ole kaupungin omistuksessa vaan yksityisiä, mikä tarkoittaa sitä, että niillä on jokaisella oma hinnoittelunsa. Katujen varsillakin on parkkipaikkoja, mutta vapaan paikan löytäminen toivotulta alueelta voi olla hankalaa.