Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Vaasa

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Vaasa sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Vaasa miniopas

Autovuokraamo Vaasa
Autonvuokraus Vaasa

Jos suunnitelmissasi on matka Vaasaan ja tarvitset vuokra-auton lomasi ajaksi, voimme iloksesi todeta, että kaupungista löytyy useita tarkoitukseen sopivia autovuokraamoita. Vaasa on Pohjanmaan maakuntakeskus ja viehättävä merenrantakaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Kaupunki on suunniteltu erittäin autoystävälliseksi, liikkuminen on helppoa ja parkkipaikkoja on sopivasti saatavilla. Myös Vaasan lähiympäristö tarjoaa paljon näkemisen arvoisia kohteita, joihin kannattaa suunnata päiväretken merkeissä tai vaikka pidemmäksikin aikaa. Kaupunki on moderni, mutta sieltä löytyy myös paljon vanhoja rakennuksia sekä historiallisesti merkittäviä kohteita.

Vaasa-opas

Vaasa sijaitsee Suomen länsirannikolla Pohjanlahden rannalla. Se kuuluu Pohjanmaan maakuntaan ja on sen maakuntakeskus. Sisällissodan aikaan kaupunki toimi myös väliaikaisena Suomen pääkaupunkina, ja nykyään se tunnetaan merkittävänä suomenruotsalaisuuden keskuksena. Kaupungin lähes 68 000 hengen väestöstä yli 20 prosenttia puhuukin äidinkielenään ruotsia. Se on silti vähän verrattuna naapurikuntiin, joissa ruotsinkielisten osuus voi olla reilusti yli puolet kuntien väestöstä. Vaasan rajanaapurikuntia ovat Maalahti, Laihia, Isokyrö ja Mustasaari, joista tunnetuin lienee Mustasaari. Monista lähikunnista matkataan Vaasaan töiden tai koulun takia. Vaasasta löytyy useita yliopistoja ja ammattikorkeakouluja, jotka tuovat paikalle paljon opiskelijoita ympäri Suomea.

Vaasassa vallitsee ympäri vuoden hyvin miellyttävä ilmasto. Sen sijainti meren läheisyydessä takaa sen, että kelit ovat usein paljon leudompia kuin sisämaassa. Kesät ovat kauniita ja lämpimiä. Vaasaa on kutsuttu myös Suomen aurinkoisimmaksi kaupungiksi, mutta tämä pätee yleisesti ottaen kaikkiin rannikkokaupunkeihin, joissa lempeä merituuli puhaltaa pilvet pois auringon tieltä. Vaasa on kuitenkin oiva matkakohde ympäri vuoden. Sieltä löytyy paljon mielenkiintoista historiaa ja kaupungin vuoden 1852 palosta selvinneitä raunioita. Rauniopuisto onkin erikoinen kohde, jossa voi kesällä nähdä hyvin selkeästi muun muassa vanhan Pyhän Marian kirkon jäännökset keskellä sen ympärille istutettua nurmea. Kirkko on alunperin 1500-luvulta.

  • Vaasa on Suomen 14. suurin kaupunki
  • Kaupungista löytyy 5 korkeakoulua
  • Vaasa on täynnä mielenkiintoista historiaa
  • Merenkurkun saaristo on Unescon maailmanperintölistalla

Suomen vanhin, edelleen toiminnassa oleva vesitorni, löytyy ihan Vaasan keskustasta. Sen huipulta on tähystetty vihollisia toisen maailmansodan aikana, mutta nykyään torni toimii paikallisen seinäkiipeilyseuran tukikohtana. Kaupunki on jokaisesta arkkitehtuurista kiinnostuneen ehdoton vierailukohde. Pienet ja suuremmatkin yksityiskohdat tekevät siitä erittäin värikkään kaupungin. Taideteokset, patsaat ja seinämaalaukset täyttävät katukuvaa ja matkailija voi esimerkiksi ladata kännykkäänsä hauskan sovelluksen, jonka avulla on helppo kiertää kaikki kaupungin yli 150 patsasta. Kulttuurihistoriaa löytyy Pohjanmaan museosta ja nykytaiteen merkittäviä teoksia voi ihailla Kuntsin modernin taiteen museossa. Lasten kanssa kannattaa suunnata vesipuisto Tropiclandiaan tai seikkailupuisto Zip Adventure Parkiin.

Vaasaan voi suunnata, on mielessä sitten aktiiviloma tai rauhallinen kaupunkiloma. Jännitystä elämäänsä hakevat voivat kokeilla vaikka On the Rox -kelluntaa, jossa vajotaan jäihin turvallisesti pelastautumispukuun pukeutuneena. Sen jälkeen on mukava mennä rentoutumaan Floating Saunaan eli kelluvaan saunaan, ja siirtyä nauttimaan herkullista illallista yhteen kaupungin lukuisista ravintoloista. Monet luontoreitit sijaitsevat vain lyhyen ajomatkan päässä kaupungista. Reittien varrelle on helppo pysäköidä auto ja käydä vaikka nauttimassa pannukahvit laavun äärellä. Kalastusmatkat ovat myös suosittuja Merenkurkun antoisilla kalavesillä ja saaristoristeilyt tarjoavat mahdollisuuden nähdä Merenkurkun omat pienet paratiisisaaret. TV:stä tutun Strömsön alue on kiinnostava kokonaisuus, joka henkii yli 100-vuotista historiaa.

Tee tutustumisretki vuokra-autollasi

Vuokra-autolla pääsee helposti ja vaivattomasti liikkumaan Vaasassa ja sen ympäristössä. Yksi suosituimpia kohteita on Raippaluoto, joka sijaitsee Mustasaaren kunnassa Vaasan naapurissa. Matkaa on vain noin 30 kilometriä ja sen ajaa autolla puolessa tunnissa. Matkan varrella ylitetään myös Suomen pisin silta. Raippaluodon silta on 1045 metriä pitkä ja sen vieressä sijaitsee Merenkurkun saariston vierailukeskus, johon kannattaa pysähtyä tutustumaan alueen historiaan tarkemmin. Raippaluodossa kannattaa ajella Svedjehamnin kylään, jossa on vanhaa kalastajakylän tunnelmaa punaisine venevajoineen. Jos Raippaluodosta suuntaa takaisin Vaasaan, voi kaupunkiin tutustumisen aloittaa vaikka vanhasta kauppahallista, jonka näyttävä sisäänkäynti avaa ovet monien herkkujen maailmaan. Auton saa laitettua kauppahallin kahden tunnin maksuttomalle parkkipaikalle.

Oluen ja ginin ystävien kannattaa ehdottomasti vierailla muutamalla paikallisella panimolla ja tislaamolla. Bocks Corner Brewery sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Vaasan keskustasta, joten vuokra-autolla matka taittuu noin kymmenessä minuutissa. Kyseessä on pieni itsenäinen panimo, jonka yhteydestä löytyvät niin konferenssitilat, baari kuin pieni kauppakin. Gastropubissa voi vierailla panimon laadukkaita oluita maistellen tai varata omalle matkaseurueelle omat henkilökohtaiset maistajaiset. Vaasan reissulla kannattaa käydä myös kokeilemassa Suomen pienimmän olutpanimon tuotteita. NP Brewers toimii Seglis-ravintolan vintillä, joka sijaitsee noin 1,8 kilometrin päässä keskustasta. Jos kolmen minuutin automatkaa ei kuitenkaan halua ajaa, löytyy panimon laadukkaita tuotteita myös Gastropubista, joka sijaitsee keskustassa.

Vaasan matkalla kannattaa nauttia myös kaupungin ja sen naapurikuntien kattavasta ravintolatarjonnasta. Vuokra-autolla on helppo tehdä vaikka kulinaristinen päiväretki Maalahteen, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Vaasasta. Maalahden Bergössä sijaitsee idyllinen, vuonna 1763 rakennettu talonpoikaistupa, joka tätä nykyä toimii kahvilana ja käsityöpuotina. Bergö Cafe & Hantverkissa on makeannälkäisille tarjolla useita kotitekoisia herkkuja, kuten jäätelöä ja leivonnaisia. Vierailulla voi myös nauttia herkullisesta artesaaniruoasta sekä ostaa paikan kuuluisaa tyrnihyytelöä tai paikallisten tekemiä käsitöitä kotiin viemisiksi. Ajomatka Maalahteen kestää noin tunnin verran.

Jos makumatkalle mielii lähteä hieman kauemmas, kannattaa vuokra-auton nokka suunnata kohti Närpiötä, joka sijaitsee noin 80 kilometrin etäisyydellä Vaasasta. Koska Närpiöön voi matkata koko taipaleen moottoritie E-8:aa pitkin, kestää ajomatka vain noin tunnin verran. Närpiö on Suomen merkittävin tomaatintuottaja ja kunnasta löytyy omalaatuinen trooppinen kasvihuoneravintola Lind´s Kök, jossa päästään nauttimaan kotitekoisia herkkuja ravintola-alueena toimivan kasvihuoneen antimista. Vaikka Vaasan ympäristö tarjoaa useita upeita ravintolaelämyksiä, kannattaa kokeiluun ottaa myös keskustan laadukkaat ruokapaikat. Esimerkiksi Gustav Wasa on ydinkeskustassa sijaitseva rento ja historiallinen ravintola, jossa on tarjolla skandinaavista ruokaa. Muita tasokkaita a la carte -ravintoloita ovat muun muassa 1h+k ja Bank Food and Wine.

Lentokenttä

Vaasan lentokenttä sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä kaupungin keskustasta, joten vuokra-autolla matkan taittaa alle 15 minuutissa. Kyseessä on Suomen kuudenneksi suurin lentoasema, jonka kautta kulkee miltei 320 000 matkustajaa vuosittain. Valoisalta ja siistiltä lentoasemalta löytyy yhteensä neljä lähtöporttia ja se on tärkeä liikenneväylä monelle pohjanmaalaiselle. Suoria lentoja onkin tarjolla päivittäin useisiin koti- ja ulkomaan kohteisiin ja vaasalaisten lisäksi erityisesti seinäjokiset ja pietarsaarelaiset hyödyntävät asemaa työ- ja huvimatkoihinsa.

Vaasan lentokentältä voi lentää suoraan Helsinkiin useita kertoja päivässä. Matka kestää vain noin 50 minuuttia, joten Pohjanmaalle voi lähteä halutessaan vaikka vain päiväksi. Vaasasta pääsee kätevästi myös Tukholmaan. Lentoja lähtee useasti päivässä ja matka taittuu vain vähän yli tunnissa. Erityisen suosittu Vaasan lentokenttä on kuitenkin ulkomaille matkustettaessa, sillä asemalta lähtee monia suoria lentoja Etelä-Euroopan kohteisiin. Lentoasemalta on niin ikään pohjoismaisella tasolla eniten suoria lentoja Aasiaan, kuten esimerkiksi Thaimaahan.

Vaasan lentoasemalta löytyy useita eri autovuokraamoja, joista itselleen voi varata kulkupelin loman ajaksi. Kotimainen Scandia Rent on Suomen vanhin autovuokraamo ja vuokraa useita eri automalleja kohtuulliseen hintaan. Halutessaan auton voi noutaa Vaasan lentoasemalta ja palauttaa johonkin autovuokraamon 100 palvelupisteestä ympäri maan. Tarjolla on myös kansainvälisiä vuokraamoita, kuten esimerkiksi Hertz, joka on luotettava ja toimiva autonvuokrauspalvelu, sekä Avis, josta on mahdollista vuokrata niin kaupunkiautoja kuin minibussejakin. Europcarilta löytyy puolestaan laadukas uusien autojen kokoelma, jolloin myös ajoturvallisuus on taattu.

Liikenne

Vaasa on ihanteellinen lomakohde vuokra-autolla liikkumiseen. Kaupungin keskusta on kompakti ja siellä on helppo ajaa, sillä yksisuuntaisia teitä on paljon. Opasteita ja kylttejä löytyy sekä suomen- että ruotsinkielellä ja teiden kunto on moitteeton. Keskustan alueella nopeudet on rajoitettu noin 30-40 kilometrin tuntivauhtiin, mutta kaupungin ulkopuolella voi usein ajaa jopa 50-60km/h. Useat hotellit tarjoavat lisäksi asiakkailleen mahdollisuuden ilmaiseen pysäköintiin, joten öisin pysäköintimaksuista ei tarvitse välttämättä huolehtia lainkaan.

Keskustassa pysäköinti on suurelta osin maksullista, mutta hinta vaihtelee eri vyöhykkeiden mukaan. Keskustasta löytyy torin alapuolelta valtava pysäköintiluola, jonne auton voi jättää noin 2 euron tuntihintaan. Toria ympäröivällä alueella pysäköintimaksu on 1,50 euroa tunnilta ja tätä kauempaa parkkipaikan voi saada noin 0,50-1,00 euron hintaan per tunti. Jos pieni kävelyetäisyys ei haittaa, saattaa keskustan tuntumasta löytyä jopa täysin ilmaisia pysäköintipaikkoja, mutta niiden löytäminen saattaa vaatia hieman etsimistä.

Vaasasta on mukava huristella vierailemaan myös lähiseudun kuntiin. Etelän suuntaan mentäessä E8-tie on moottoritie, jossa voi kesäkautena ajaa jopa 120 kilometrin tuntivauhtia. Pohjoiseen suunnatessa samainen tie on maantie, jossa rajoitukset ovat 80-100 km/h vuodenajasta riippuen. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, etenkin Kokkolan ja Pietarsaaren suuntaan lähtiessä, että ”kasitie” on hyvin tunnettu hirvivaaroistaan. Näitä majesteettisia eläimiä näkee ylittämässä tietä etenkin syysaikaan lähes päivittäin. Kasitien lisäksi myös pienemmät maantiet ovat Vaasan seudulla hyvin hoidettuja jopa talvisaikaan. Esimerkiksi Raippaluotoon tai lentokentälle mentäessä ovat rajoitukset usein noin 50-70 km/h, joten lyhyet etäisyydet ja kohtuulliset nopeusrajoitukset tekevät liikkumisesta Vaasan seudulla helppoa ja nopeaa.