Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Kuopio

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Kuopio sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Kuopio miniopas

Autovuokraamo Kuopio
Autonvuokraus Kuopio

Oletko suunnittelemassa hiihto- tai kesälomareissua Kuopioon ja olet kiinnostunut vuokraamaan auton lomasi ajaksi? Kaupungista löytyy useita autovuokraamoja, josta voit vuokrata edullisesti auton käyttöösi haluamallesi ajankohdalle. Autoillen pääsetkin liikkumaan helposti niin kaupungin sisällä kuin sen lähialueilla – etenkin jos majoituksesi on yhdessä alueen tuhansista mökeistä. Kuopio tarjoaa lisäksi useita vierailun arvoisia nähtävyyksiä. Autonvuokraus Kuopiossa on tehty helpoksi, joten kallis loma-aikasi ei tuhlaannu vuokraamon tiskillä lomakkeiden täyttämiseen tai sopimustekstien lukemiseen. Tänä päivänä kaikki tapahtuu netissä, ja saat vuokra-auton avaimet käteen jopa heti lentokentällä.

Opas Kuopioon

Kuopio sijaitsee Pohjois-Savossa ja se on Suomen yhdeksänneksi suurin kaupunki. Vuonna 2019 on mitattu, että Kuopiossa asuu noin 119 300 asukasta, ja koko Kuopion vaikutusalueella asuu jopa 600 000 ihmistä. Virallisena kaupungin perustamispäivänä pidetään 17.11.1775, vaikkakin Kajaanin konventti oli perustanut Kuopion kaupungin erityisluvalla jo vuonna 1653. Vuonna 1775 Suomi-Ruotsin kuningas Kustaa III antoi kuitenkin virallisen määräyksen kaupungin perustamisesta. Kuopio toimi tuolloin Savo-Karjala-läänin pääkaupunkina ja maaherran asuinpaikkana. Alueen kehittymistä aikoinaan ovat tukeneet Saimaan kanavan ja Savon junaradan valmistuminen ja kaupungilla on ollut merkittävä asema suomalaisuuden, suomalaisen kulttuurin ja suomen kielen vahvistamisessa Venäjän vallan aikana.

Tunnettuja Kuopiossa asuneita vaikuttajia ovat olleet rehtori J.V Snellman, kirjailijat Minna Canth, Maria Jotuni ja Juhani Aho sekä von Wrightin taiteilijaveljekset. Heidän ohellaan myös Järnefeltin taiteilijasuku ja taiteilija Juhani Rissanen ovat jättäneet omat jälkensä suomalaiseen kulttuuriperimään. Kaupungin rikas ja sivistynyt historia on jättänyt jälkensä nykyiseen Kuopioon, jota pidetään Suomen terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuusosaamisen keskuksena. Kaupunki tuottaa ahkerasti hyvinvointipalveluja asukkailleen, jonka ansiosta kuopiolaisia pidetäänkin Suomen onnellisimpina ihmisinä. Nykyään pinta-alaltaan Suomen viidenneksi suurimman kaupungin pinta-alasta yli puolet on metsää, ja Kallavesi muodostaa suuren osan alueen vesialueista. Kaupunkiliitosten kautta Kuopioon on liitetty myös paljon maaseutua. Muutamia faktoja Kuopion maantieteellisestä sijainnista:

  • Kuopion naapurikuntia ovat muun muassa Suonenjoki, Iisalmi, Lapinlahti, Leppävirta, Tervo ja Siilinjärvi.
  • Ympäri vuoden palveleva Tahkon matkailukeskus on tehnyt Kuopiosta merkittävän matkailukohteen. 

Kuopion kaupunkiin liittyy useita legendaarisia käsitteitä, kuten Puijon torni, kalakukko ja Kuopion tori, jossa voi kokea aitoa pohjoissavolaista ystävällisyyttä ja elämää sekä kuulla kuuluisaa savon murretta. Kyseisten kaupungin erityistuntomerkkien tulisikin kuulua jokaisen alueella vierailevan kokemuslistaan. Torin liepeiltä löytyy myös vanhoja puutaloja, vanha Kauppahalli ja Pikku-Pietarin torikuja, jossa voi tutustua alueen historiaan persoonallisten ja historiallisten pienmyyjien tuotteiden sekä esitysten avulla. Kesäkausina Kuopion matkustajasatama on täynnä vilkasta kesätunnelmaa. Satamasta voi helposti lähteä muutaman tunnin kestävälle risteilylle Kallaveden upeisiin maisemiin. Tunnettuja tapahtumia Kuopiossa ovat muun muassa Kuopio Tanssii ja Soi, Kuopion kansainväliset viinijuhlat ja ANTI-Contemporary Art Festival.

Taiteellisen ja kulttuurisen perimänsä lisäksi Kuopio on myös merkittävä urheilukaupunki. Kaupungin joukkueita pelaa useiden urheilulajien pääsarjatasolla, joista tunnetuimpia ovat taatusti SM-liigassa pelaava Kuopion Kalpa ja jalkapallojoukkue KuPS. Lisäksi kaupunki on tuottanut monia merkittäviä talviurheilijoita, joiden joukossa on esimerkiksi Matti Hautamäki. Tällä hetkellä kilpaileva hiihtosankari Iivo Niskanen on yhtä lailla Kuopion asukkaita. Monipuoliseen Kuopioon pääsee helposti viitostietä pitkin suoraan Helsingistä, jolloin matkaa kertyy 392 kilometriä. Muista Suomen suurista kaupungeista Tampere sijaitsee 295 kilometrin päässä ja Jyväskylään on matkaa 144 kilometriä. Ähtärin eläinpuisto on 238 kilometrin päässä ja Vuokatin matkailukeskus 186 kilometrin päässä. Tahkoon taasen matkaa kertyy vain 59 kilometriä.

Tutustu alueeseen vuokra-autolla

Kuopio on Suomen suurin kesämökkikunta, joka tekee siitä erittäin vilkkaan kesäkohteen. Auton vuokraaminen kannattaakin yhdistää mökin vuokraamisen yhteyteen, ja täten nauttia kaupungista parhaimmalla tavalla. Esimerkiksi Kallaveden viilentävissä vesissä uiminen pitkän päivän jälkeen kuulostaa erinomaiselta tavalta rentoutua mökkimaisemissa. Kuopio on erittäin autoystävällinen kaupunki. Keskusta on helposti saavutettavissa, ja torin alta löytyvästä toriparkissa on taatusti vapaita parkkipaikkoja ympäri vuorokauden. Keskusta on rakennettu kävelykeskustaksi, jonka ympärillä sijaitsevat kaikki kaupungin merkittävimmät nähtävyydet. Erikoisuutena Kuopiossa on upea Saaristokaupungin kaupunginosa, jonka upouudet ja tyylillä rakennetut omakotitalot asettuvat upeaan saaristorykelmään, ja alueen läpiajaminen Saaristokatua pitkin onkin taatusti kokemisen arvoista. Saaristokaupunki toimi areenana vuoden 2010 Asuntomessuilla.

Keskustan läheltä löytyy useita mielenkiintoisia käyntikohteita, jotka voivat houkutella niin perheellisiä kuin pariskuntia. Noin 14 kilometriä keskustasta sijaitsee vuonna 2012 rakennettu massiivinen Matkuksen kauppakeskus, jonka yhteydessä on myös IKEA-tavaratalo. Se onkin oiva paikka viettää sateinen päivä shoppaillen ja ruokaillen. Auton saa yhtä lailla helposti parkkiin keskuksen ympärillä oleville parkkipaikoille. Perheen kanssa lomailevat innostuvat taatusti Kuopion useista eläinpuistoista, joissa riittää valinnanvaraa. Vehmasmäellä, noin 20 kilometrin päässä keskustasta sijaitsee Kuopion eläinpuisto, jossa voi tutustua useisiin eläinlajeihin maalaisympäristössä. Lisäksi vuonna 2018 avautui maaseudun eläimistöä esittelevä Rauhalahden Eläinpuisto, jonne on keskustasta matkaa viisi kilometriä. Tahkolta, 59 kilometrin päästä, löytyy lisäksi ympäri vuoden palveleva Tahko-Farmi.

Urheilusta kiinnostuneille Kuopio on erinomainen vierailukohde. Tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Tahko on yksi Suomen tunnetuimmista laskettelu- ja hiihtokeskuksista, jossa on lisäksi tarjolla viihdetoimintaa, ravintoloita ja majoitusta. Talvikaudella Tahkolla voi harrastaa muun muassa hiihtoa, laskettelua, moottorikelkkailua ja jääkartingia. Kesäisin Tahko houkuttelee matkaajia esimerkiksi golfkentillään, kävelyreiteillään, tapahtumillaan, ratsastus- ja kalastusmahdollisuuksillaan, alamäkipyöräilyllä ja monilla muilla aktiivilomasta kiinnostuneiden aktiviteeteilla. Tahkon majoitusvaihtoehdot vaihtelevat mökeistä hotelleihin. Matkailukeskuksesta pääsee kätevästi Kuopion keskustaan tai muihin lähikuntiin tutustumaan niiden tarjontaan. Tahkolta 40 kilometrin päässä sijaitsevalta Lapinlahdelta löytyy esimerkiksi kiintoisat asutusmuseo, Lapinlahden taidemuseo ja Eemil Halosen museo.

Kun Kuopion keskustan nähtävyydet ja Tahko on nähty, vuokra-autolla pääsee näppärästi vierailemaan lähialueilla. Noin 50 kilometrin päässä Kuopiosta sijaitsee Suonenjoki, joka on Suomen mansikkakeskus. Joka seitsemäs suomalainen mansikka on peräisin pienestä Suonenjoen pitäjästä, joka juhli vuonna 2016 mansikkataipaleensa sadatta juhlavuotta. Sen kunniaksi kaupungissa järjestetään vuosittain heinäkuussa Suonenjoen mansikkakarnevaalit, joka houkuttelee tuhansia matkailijoita ja huippuluokan suomalaisia esiintyjiä – samalla kun suu laitetaan makeaksi Polka- ja Senga -mansikoilla. Suonenjoen viereltä löytyy Leppävirta, noin 54 kilometrin päässä Kuopiosta. Sieltä löytyy esimerkiksi hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis, jossa on myös Muumi-jääveistosnäyttely. Lisäksi Orinoron rotko houkuttelee vuosittain tuhansia retkeilijöitä läheltä ja kaukaa.

Lentokenttä

Kuopion Rissalan lentokenttä sijaitsee 14 kilometrin päässä Kuopion keskustasta, Siilinjärvellä. Se palvelee pääosin liikematkailijoita, joita on noin 60 % kaikista matkustajista, mutta kentältä pääsee kätevästi myös esimerkiksi etelän lämpöön kymmenillä vuosittaisilla lomalennoilla. Kuopiosta lennetään muun muassa Kreikkaan, Turkkiin ja Espanjaan. Kentältä lähtee päivittäin myös useita vuoroja Helsinkiin. Vuonna 2017 sen kautta kulki yhteensä 235 000 matkustajaa, joka on kuitenkin huomattavasti vähemmän kentän parhaimman vuoden, eli vuoden 2006 matkustajaluvusta, joka oli yli 332 000 matkustajaa. Lentokentällä toimii siviililiikenteen rinnalla myös Karjalan Lennosto, joka tekee siitä niin sanotun yhteistoimintakentän.

Kuopion lentokentältä löytyy useita autonvuokraamoja, joista voi helposti lunastaa jo aikaisemmin netissä varatun ja maksetun vuokra-auton sekä palauttaa sen loman päättyessä samaan paikkaan toimipisteen aukioloaikojen puitteissa. Kuopion lentokentällä on ainakin seuraavat kansainväliset vuokraamot: Hertz, Budget, Avis, Scandia Rent, Sixt ja Europcar. Monilla niistä on toimipaikka lentokentän lisäksi myös Kuopion keskustassa, jonne auton voi joissain tapauksissa palauttaa. Vuokraamoiden valikoimasta löytyy kompakteja kaupunkiautoja, perheautoja sekä tilavia maastureita ja pakettiautoja.

Kuopion lentokentän keskeisen sijainnin takia se vetää puoleensa matkailijoita lähikaupungeista, kuten Jyväskylästä (144 km), Kajaanista (159 km) ja Joensuusta (136 km). Sieltä on myös melko lyhyt matka pohjoisiin suurkaupunkeihin, kuten Ouluun, jonne matkaa kertyy 275 kilometriä. Keskeinen sijainti tekee siitä varteenotettavan vaihtoehdon esimerkiksi lomalentojen lähtökentäksi Helsingin tai Tampereen sijaan. Helsingin lennot ovat erityisesti alueella toimivien suuryritysten, kuten Savon Voiman, työmatkojen kannalta tärkeä kulkumuoto. Rissalan kentältä pääsee kätevästi Kuopion keskustaan päivittäin kulkevalla bussilla numero 40 aina kerran tunnissa kello 6-18 välillä.

Liikenne

Liikenne Kuopion kaupungissa on melkein aina sujuvaa ja rauhallista, vaikkakin ruuhka-aikoina voi esiintyä pieniä tukoksia. Navigaatio-ohjelmat ovat oiva apu ensi kertaa kaupungissa vieraileville, ja niiden avulla voi löytää vaivattomasti paikasta toiseen. Keskustassa nopeusrajoitus on pääsääntöisesti 40 km/h, mutta joidenkin asuinalueiden ja koulujen lähettyvillä se on voitu laskea 30 km/h. Isoimmilla taajamateillä nopeusrajoitus on yleisesti 50 km/h. Talviaikoina lumen, jään ja pimeyden aiheuttamiin viivästyksiin ja haasteisiin on hyvä varautua jo etukäteen varaamalla matkaan enemmän aikaa kuin mitä navigaattori esittää.

Keskustassa liikkuessa on hyvä muistaa, että parkkeeraus on pääosin maksullista ja keskustan ulkopuolella ilmaista. Kadunvarsiparkkeeraus on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen, joiden tuntitaksat vaihtelevat 1.00–3,20 euron välillä. Sunnuntaisin myös keskustan parkkeeraus on ilmaista, paitsi satama-alueella. Keskustan ulkopuolelta löytyy hyväkuntoinen tieverkosto ja jopa moottoritie etelään päin. Kyseisellä vitostiellä nopeusrajoitukset ovat talvisin 100 km/h ja kesäisin 120 km/h. Yleisrajoitus taajamien ulkopuolella on 80 km/h, ja se koskee yleisesti maanteitä. Jotkut maantiet voivat olla kuoppaisia tai soraisia, jolloin on hyvä hiljentää vauhtia välttyäkseen vaurioilta.

Nopeusrajoitusten noudattaminen keskustassa ja taajamissa on tärkeää välttääkseen mahdolliset sakot. Liikennepoliisit valvovat aktiivisesti liikennettä erityisesti kesäaikoihin, ja peltipoliiseja on aseteltu tiettyjen välimatkojen päähän suurimmilla valtateillä. Yhtä lailla parkkeerauksen kanssa on hyvä olla tarkka, jotta vältytään lomatunnelmaa latistavilta parkkisakoilta. Vyöhykkeiden mukaiset maksut maksetaan aina läheiseen parkkiautomaattiin ja sen lipuke laitetaan auton etulasiin. Tämän lisäksi erityisesti keskustan toriparkki on edullinen ja kätevä paikka parkkeerata auto aina keskustassa vieraillessa – vapaan paikan löytäminen ei taatusti ole vaikeaa yli 1 300 parkkipaikan joukosta. Pienemmissä lähikaupungeissa ja matkailukohteissa parkkeeraaminen on melkeinpä poikkeuksetta ilmaista ja kätevää, joten ongelmallinen parkkeeraaminen ei taatusti ole syy jättää auto vuokraamatta Kuopiossa.