Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Kajaani

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Kajaani sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Kajaani miniopas

Autovuokraamo Kajaani
Autonvuokraus Kajaani

Historiallinen ja monipuolinen Kajaani on mielenkiintoinen vierailukohde kaiken ikäisille matkailijoille. Kyseessä on keskikokoinen kaupunki, jossa tottuneet kuskit liikkuvat vaivattomasti vuokra-autolla. Niin Kajaanissa kuin sen naapurikunnissakin sijaitsee lisäksi Suomen merkittävimpiin ja kauneimpiin kuuluvia luonto- ja elämyskohteita sekä historiallisia nähtävyyksiä, joten on erittäin hyvä idea vuokrata auto käyttöönsä paikkakunnalla vierailun ajaksi. Auton vuokraus kaupungista on hyvin helppoa. Auton ja sen mahdollisten lisävarusteiden varauksen voi tehdä kätevästi jo ennen matkaa netissä, ja kulkupelin voi noutaa valmiina paikan päältä.

Opas Kajaaniin

Kajaani sijaitsee kauniin Oulujärven vieressä ja se kuuluu Kainuun maakuntaan. Suomen pituussuunnassa katsottuna melko keskellä maata sijaitseva kaupunki perustettiin jo vuonna 1651 Kajaaninjoen varteen. Kajaanin juuret yltävät kuitenkin jopa vuosituhansien päähän. Kaupungin keskustasta avautuukin vielä tänäkin päivänä maisemat yli 400-vuotiaan linnan raunioille, joka on yksi paikan mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä. Kainuun seudulta löytyy paljon muutakin nähtävää. Oulujärvi ja Ärjänsaari pitkine hiekkarantoineen ja kauniine maisemineen ihastuttavat niin paikallisia kuin vierailijoitakin. Kaupungin tunnusmaisemiin lukeutuu lisäksi historiallinen tervakanava, joka valmistui jo vuonna 1847. Kanavalla järjestetään kesäisin soutunäytöksiä, joiden lomassa kuullaan musiikkia, ja joissa Kajaanin Matkailuoppaat kertovat Tervakanavan historiasta.

Noin 37 000 asukkaan Kajaani on monen mielestä juuri sopivan kokoinen matkailukaupunki – ei liian suuri, mutta ei mikään pikkukaupunkikaan. Kaupungissa on helppo liikkua, mutta siitä huolimatta se tarjoaa nähtävää ja koettavaa. Kajaanin palvelutarjonta on nykyään erittäin kattava; esimerkiksi muotiliikkeitä, erikoisliikkeitä, mukavia kahviloita, museoita ja teatteri löytyy lyhyen välimatkan päässä toisistaan. Lisäksi kaupungilla on useita pieniä mutta mielenkiintoisia naapurikuntia, jotka tarjoavat lisää nähtävää ja koettavaa lyhyen ajomatkan päässä. Kaupungin naapureita ovat muun esimerkiksi Eukonkannon MM-kilpailuista tunnettu noin 4 000 asukkaan Sonkajärvi ja noin 10 000 asukkaan Sotkamo, jotka molemmat tarjoavat runsaasti nähtävää ja koettavaa. Suuret kaupungit sen sijaan sijaitsevat kauempana Kajaanista.

  • Kajaanista Ouluun on 183 km
  • Kajaanista Kuopioon on 170 km
  • Kajaanista Rovaniemelle on 336 km
  • Kajaanista Helsinkiin on 559 km

Historiallisten nähtävyyksiensä lisäksi Kajaani on loistava paikkakunta luonnon ystäville. Pitkät hiekkarannat ovat lapsiperheiden mieleen kesäisin, ja Ärjänsaaren korkeat hiekkatassit antavat eturivin paikan luonnon sääesityksille ja järvimaisemille. Ärjänsaaressa on pitkiä hiekkarantoja, joilla voidaan ottaa aurinkoa ja syödä eväitä kesäsäällä. Upeiden hiekkatörmien saaressa risteilee myös luontopolkuja, joiden kautta voidaan kiertää vaikka koko saari läpi. Saaressa ei ole majoitusta, mutta siellä voi halutessaan retkeillä ja yöpyä teltalla. Nuotiopaikalla voidaan paistaa ruokaa ja syödä eväitä. Saaressa on mahdollista myös marjastaa, geokätköillä, tarkkailla lintuja sekä valokuvata. Talvisin paikalla taas hiihdetään tai lumikenkäillään. Saareen on saatavilla kuljetuksia: tietoa niistä saat Oulujärviristeilyiltä tai Luonnollisesti Oulujärvi -yritykseltä.

Kajaani tunnetaan myös sen monista merkkihenkilöistä. Suomen kansalliseepoksen Kalevalan sekä Kantelettaren kokoaja Elias Lönnrot toimi piirilääkärinä Kajaanissa vuosina 1833–1853 kerätessään runoja Kalevalaan. Kaupunki tunnetaan myös Suomen merkittävimpiin kirjailijoihin kuuluvasta Eino Leinosta sekä entisestä presidentti Urho Kekkosesta, joka kävi koulunsa Kajaanin lyseossa. Kaupungissa voikin vierailla katsomassa Eino Leinon taloa, Urho Kekkosen kotia ja koulua sekä Elias Lönnrotin majaa. Kaupungissa on vieraillut myös Keisari Aleksanteri I vuonna 1819, joka hyväksyi anomuksen puisen Raatihuoneen rakentamisesta kaupunkiin. Vuonna 1831 valmistunut rakennus on C.L. Engelin suunnittelema. Valmistumisensa jälkeen keltainen ja idyllinen raatihuone kellonsoittoineen on ollut olennainen osa Kajaanin kaupunkimaisemaa.

Tutki aluetta vuokra-autolla

Kajaani lähikuntineen on mitä loistavin seutu vuokra-autolla tehtävää kiertomatkaa varten. Matka voidaan aloittaa esimerkiksi aivan Kajaanin keskustasta käsin, jossa on mahdollista ihailla vieressä kulkevaa koskea sekä 1600-luvun alussa rakennettua rauniolinnaa. Linnaa käytettiin Oulujärven seudun rauhoittamiseen ja valvomaan tärkeää vesireittiä Venäjän-Karjalan ja Pohjanmaan välillä. Kajaanilaisten joutuessa antautumaan vuonna 1716 linna tyhjennettiin ja räjäytettiin. Linnasta jäivät jäljelle vain kivirauniot, jotka nekin kutistuivat ajan myötä, kun ihmiset hakivat raunioista talojensa kivijalkoihin kiviä. Linnan raunioita on entisöity tämän jälkeen, ja ne ovat nykyään turistien vierailukohteita. Raunioilla on tätä nykyä myös opasteet ja kävelysilta vierailua varten.

Noin 60 kilometrin ja 50 minuutin ajomatkan päässä Kajaanista sijaitseva Arctic Giant eli Jättiläisenmaa on upea luontokohde vuokra-autolla liikkuville. Jättiläisenmaan sanotaan olevan mystinen maahisten ja muiden taruolentojen kotipaikka. Se sijaitsee korkealla vaaran huipulla, josta avautuvat henkeäsalpaavan upeat maisemat. Sopivalla säällä se on oiva katselupaikka revontulien ihailuun. Jättiläisenmaassa majoittautuminen onnistuu mökeissä, joiden suurista ikkunoista avautuvat maisemat seudun yli. Laadukkaassa tilausravintola Makuhelmessä taas päästään syömään vatsat täyteen. Ravintolan henkilökunta kerää itse luonnosta raaka-aineena käyttämänsä sienet, marjat sekä yritit ja suosii muutenkin kotimaisia tuotteita. Paikalla on saatavilla myös esimerkiksi kokous- ja saunapalveluita, joten siellä on mahdollista järjestää vaikkapa työhön tai koulutukseen liittyvä tilaisuuksia.

Sotkamon ja Vuokatin maisemaa hallitsevat vaarat ovat myös mitä kauneimpia luontonähtävyyksiä. Näiden kahden paikkakunnan alueilta avautuu näkymä Vuokatin 13 peräkkäisen vaaran jonoon. Vaaroja ei tarvitse ihailla pelkästään alhaalta käsin, sillä niiden korkeilta näköalapaikoilta avautuvat upeat maisemat alueen järvien ylle. Etenkin Vuokatin pohjoispuolella kohoava Naapurinvaara on tunnettu komeista perinnemaisemistaan. Reilun 30 kilometrin ja puolen tunnin ajomatkan päässä Kajaanista sijaitsevan vaaran päältä avautuu kattava näköala Vuokatin vaarajonoa ja Sotkamon kirkonkylää kohti. Vaaran maisemia pääsee ihailemaan niin kesällä kuin talvellakin. Lisäksi vaaralta löytyy eräs Suomen kuuluisimmista tanssipaikoista: Naapurinvaaran Huvikeskus.

Hiidenportin kansallispuisto sijaitsee reilun 80 kilometrin ja vajaan puolentoista tunnin ajomatkan päässä Kajaanista, ja on pitkähköstä välimatkasta huolimatta vierailun arvoinen nähtävyys. Kansallispuiston tunnetuin nähtävyys on Hiidenportin komea murroslaakso, jonka seinämät putoavat pystysuorina jopa 20 metrin verran. Opastuspaikalta on rotkolle matkaa vain 1,3 kilometriä. Melko lähellä sijaitsee myös Kovasinvaaran taloautio, joka esittelee kainuulaista perinnemaisemaa. Puistossa voidaan kävellä merkittyjä luontoreittejä, joita on 30 kilometrin verran. Niiden taso vaihtelee helppokulkuisista hieman vaikeampiin. Puisto soveltuukin lähes kaikille, mutta ei kuitenkaan liikuntaesteisille matkailijoille. Kansallispuistossa ihaillaan kauniita suomalaisia nähtävyyksiä ja näköaloja, joissa mieli lepää. Sinne pääsee autolla useita teitä pitkin, joilta kaikilta on viitoitetut polut Hiidenportille.

Lentoasema

Kajaaniin ja sieltä pois pääsee helposti myös lentäen, sillä Kajaanin lentoasema sijaitsee noin yhdeksän kilometriä Kajaanin keskustasta pohjoiseen. Vielä 2000-luvun alussa lentoaseman kautta kulki yli 100 000 matkustajaa, mutta määrä on laskenut tähän päivään mennessä noin 80 000:een. Matkustajamäärältään asema on Suomen 13. suurin lentoasema. Lentoasemalta on arkisin yhteys Helsinkiin neljästi päivässä ja viikonloppuisin kahdesti päivässä. Lentoasemalta lennetään lentoja myös ulkomaille, mutta suurin osa sen lennoista on kotimaan lentoja.

Kajaanin lentoasema ei ole järin suuri paikka, joten siellä on melko vaivatonta liikkua ja etsiä tarvitsemansa. Paikan autovuokraamot löytyvät myös helposti. Kajaanin lentoasemalla toimii useita autovuokraamoita. Näistä vuokraamoista osa on auki vain ennakkovarauksella, joten soitto vuokraamoon kannattaa jo ennen kaupunkiin saapumista. Lentoasemalla toimivat autovuokraamot Scandia Rent, Hertz, Europcar, Avis ja Finnrent. Valinnanvaraa on siis runsaasti, ja hintoja sekä tarjontaa kannattaa vertailla netissä jo ennen paikan päälle tuloa.

Lentoaseman autovuokraamot tarjoavat erilaisia säännöllisiä etuja sekä pysyviä palveluita asiakkailleen. Esimerkiksi Autovuokraamo Scandia Rentillä on vuorokauden ympäri toimiva tiepalvelu ja Hertzillä taas maksuton Hertz Gold Plus Rewards -ohjelma, jonka jäsenet pääsevät nopeasti ilman jonotusta tien päälle ja voivat käyttää pisteitään maksuttomiin vuokrapäiviin tai autoluokan korotukseen. Myös Avisilla on maksuton kanta-asiakasohjelma, jonka kautta jäsenet voivat tienata esimerkiksi ilmaisia viikonloppuvuokrauksia ja etuseteleitä. Autovuokraamo Europcarilla taas on erilaisia vaihtelevia tarjouksia.

Liikenne

Kajaani on keskikokoinen kaupunki, jossa Suomen kaupunkeihin tottuneen kuskin on helppo ajaa vuokra-autolla. Vieraassa kaupungissa on aina kuitenkin eksymisen vaara, minkä vuoksi voi olla järkevää vuokrata myös navigaattori auton vuokrauksen yhteydessä. Kaupungista lähtee neljä valtatietä Sodankylän, Helsingin, Oulun ja Kokkolan suuntiin. Hyvin merkittyjä valtateitä pitkin on helppo ja nopea lähteä tutustumaan Kajaanin ulkopuolisiin paikkakuntiin. Kaupungista lähtee myös kolme kantatietä, joita pitkin pääsee kätevästi muutamiin kaupungin ulkopuolisiin kohteisiin.

Valtatie 5 on Valtatien 8:n ja valtatien 4:n lisäksi Suomen tärkeimpiä pohjois-eteläsuuntaisia reittejä ja sen Kuopion Vehmasmäen ja Sodankylän välinen osuus on myös osa E63-tietä eli Eurooppa 63 -tietä. Valtatie 5 kulkee Heinolasta Kajaanin kautta Sodankylään saakka ja sen pituus on jopa 905 kilometriä. Etelästä päin tultaessa valtatien liikennemäärät laskevat merkittävästi Iisalmen jälkeen ennen Kajaania. Tällä osuudella ei myöskään ole merkittäviä sujuvuus- tai turvallisuusongelmia, ja tien huonompi osuus alkaa vasta Kemijärven kohdilta.

Valtatie 6 on myös Kajaanin seudulla hyväkuntoista tietä ja valtatien 22:n pahimmat liikenneongelmat ovat pääasiassa Muhoksen keskustan kohdalla. Valtatie 28 on liikennemääriinsä nähden hyväkuntoinen, mutta Pyhännän ja Kajaanin välillä tie on ajoittain kapeampi. Kantatiet ovat melko rauhallisia, mutta Vuokatin ja Sotkamon kirkonkylän välisellä osuudella kantatie 76 -tiellä kulkee keskimääräisesti 8 000–9 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, vaikka liikenne tiellä on muuten melko vähäistä. Kantatie 89 taas jatkuu Venäjän puolelle, jossa voi piipahtaa halutessaan matkan aikana. Kannattaa myös muistaa, että Kajaanin useat naapurikunnat ovat hyvin pieniä kyliä, joiden kaikki pienet tiet eivät siksi välttämättä ole parhaassa mahdollisessa kunnossa.