Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Joensuu

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Joensuu sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Joensuu miniopas

Autovuokraamo Joensuu
Autonvuokraus Joensuu

Suunnitteletko matkaa Joensuuhun, mutta et ole varma miten pääsisit helpoiten liikkumaan eri nähtävyyksien välillä? Ei hätää, autonvuokraus on helppoa ja vaivatonta. Joensuu on hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä junalla että lentokoneella. Autonvuokraus onnistuu nopeasti heti perille päästyäsi ja vaihtoehtoja on monia. Auton vuokrauksen voi tehdä myös netistä etukäteen, jolloin voit lähteä liikkeelle heti perille päästyäsi ilman turhaa odottamista. Autolla liikkuminen kannattaa tässä kohteessa, sillä monet nähtävyydet ovat ajomatkojen päässä, ja se helpottaa tutustumista kaupunkiin ja sen lähialueisiin.

Opas Joensuuhun

Joensuu sijaitsee Suomen itärajalla Pohjois-Karjalan maakunnassa. Lähikuntia alettiin liittää Joensuuhun jo 90-luvulla, jonka seurauksena syntyi Joensuun seutukunta. Nykyisin seutukuntaan kuuluu seitsemän kuntaa, jotka ovat Joensuun lisäksi Ilomantsi, Juuka, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi. Alueen väestönkasvu on jatkanut hidasta, mutta tasaista nousuaan vuosi vuodelta, ja nykyisin seutukunnan alueella asuu noin 125 000 henkeä, joista 77 000 ovat Joensuun kaupungin alueella. Kaupunki on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, sillä siellä on hyvät koulutus- ja harrastusmahdollisuudet sekä toimivat kulkuyhteydet. Joensuu onkin erittäin viihtyisä kaupunki, jossa autolla liikkuminen on selkeää ja parkkipaikkoja on tarjolla riittävä määrä.

Aivan omanlaatuisen tunnelmansa kaupunkiin luo sen läpi virtaava Pielisjoki, joka samalla jakaa kaupungin kahteen osaan. Joen yli vievät seitsemän siltaa takaavat sen, että liikenne sujuu jouhevasti, ja ruuhkia ei juurikaan pääse syntymään. Siksi autolla liikkuminen onkin tässä kaupungissa erittäin hyvä vaihtoehto, ja se mahdollistaa useampien kohteiden vierailemisen jopa saman päivän aikana. Karjalainen elämänmeno on sekin nähtävyys itsessään ja parhaiten siihen pääsee tutustumaan Joensuun torilla, joka on koko kaupungin keskus. Moni matkailija ihastuukin karjalaisten avoimuuteen ja puheliaisuuteen. Vieraat otetaan erittäin hyvin vastaan ja paikalliset asukkaat opastavat mielellään parhaimpien nähtävyyksien ja suosituimpien tapahtumien luokse.

  • Lähde matkalle Pohjois-Karjalan sydämeen
  • Valitse mielenkiintoisimmat kohteet juuri sinulle kaupungin kattavasta tarjonnasta

Joensuussa on tarjolla paljon erilaisia kulttuuritapahtumia. Kesällä niitä on tietenkin eniten, ja kaupunki on silloin parhaimmassa loistossaan. Tunnetuin tapahtuma lienee Ilosaarirock, joka kerää kaupunkiin suuren määrän eri ikäisiä musiikin ystäviä ympäri Suomea. Ilosaari on myös itsessään mukava kohde, jossa kannattaa vierailla festareiden ulkopuolellakin. Kesäisin sen rannalta avautuu huikea näkymä Pielisjoelle ja talvisin siellä järjestetään avantouintikilpailuja. Ilosaaressa sijaitsee myös ravintola Kerubi, joka tarjoaa hyvän ruoan lisäksi suomalaisten huippuartistien live-esiintymisiä. Musiikki onkin vahvasti mukana kaupungin tarjonnassa. Siitä pitävien kannattaa ehdottomasti tarkistaa mahdolliset live-keikat, joita järjestetään kaupungin tunnelmallisissa pubeissa, joissa on hyvä rentoutua päivän retkien jälkeen.

Joensuu tunnetaan myös vanhasta arkkitehtuuristaan, joista kaupungintalo edustaa myöhäisjugendista ja kansallisromanttista tyyliä. Kaupungintalon tiloissa toimii nykyään myös kuuluisa kaupunginteatteri, ja sen viereinen puisto on yksi vanhimmista kaupungista löytyvistä puistoista. Itä-Suomen yliopisto tuo kaupunkiin suuren määrän opiskelijoita, mikä tekee siitä myös nuorekkaan ja modernin paikan elää. Pesäpallo vetää katsomon täyteen yleisöä, ja lajin parhaimmat seurat löytyvätkin nimenomaan Joensuun lähistöstä. Lähikuntien kuten Enon, Hammaslahden, Kiihtelysvaaran ja Tuupovaaran kirkonkylät ovat melko pieniä ja niistä käydäänkin paljon töissä Joensuussa. Kolille matkaa tulee noin 70 ja Kuopioon noin 135 kilometriä. Joensuusta onkin hyvä liikkua autolla eteenpäin muihin maakunnan kohteisiin.

Tutustu seutuun vuokra-autollasi

Kun olet saanut vuokra-auton allesi, voi matka Joensuuhun alkaa. Saavut sitten lentäen tai junalla, ei etäisyys kaupunkiin ole pitkä. Ensiksi kannattaa ehdottomasti suunnata Joensuun torille, jossa on mahdollista saada hyvä ensikosketus kaupungin elämään ja osallistua vaikka marttojen järjestämälle karjalanpiirakantekokurssille. Tori on vastikään remontoitu, minkä ansiosta autopaikkoja on erittäin hyvin tarjolla. Seuraavaksi valittavana on eri vaihtoehtoja. Kasvitieteelliseen puutarha Botaniaan tulee matkaa hieman alle kolme kilometriä ja sinne ajaa alle kymmenessä minuutissa. Lapsille mielenkiintoinen kohde on Sinkkolan kotieläinpiha, joka sijaitsee noin kuuden kilometrin matkan päässä torilta. Suomen suurin puurakennus Joensuu Areena on viiden minuutin ajomatkan päässä torilta.

Kun nälkä yllättää on aika ajaa Pizzeria Roihuun, joka tunnetaan myös Suomen parhaimpana pizzeriana. Sinne on torilta vain muutaman minuutin ajomatka. Roihu tarjoaa erinomaisen pizzaelämyksen, ja kaikki sen kastikkeet ovat omatekoisia. Perinteisiin pohjoiskarjalaisiin makuihin kuten sultsinaan, suolakalaan ja karjalanpaistiin voi tutustua Ravintola Utran Uittotuvassa, joka sijaitsee Pielisjoen kauniissa rantamaisemassa. Sinne tulee torilta matkaa reilut kahdeksan kilometriä, jonka ajaa vartissa. Ruokaa voi sulatella lähtemällä lyhyelle kävelyretkelle Höytiäisen kanavan suistoon, jonka alkupäässä on hyvät parkkipaikat. Autolla sinne ajaa torilta alle vartissa, sillä matkaa on vain seitsemän kilometriä. Pitkospuilla kulkeva polku vie kohti rauhallista rantamaisemaa.

Vuokra-autolla liikkuessa on mahdollisuus myös lähteä hieman pidemmälle kohti kaupungin ulkopuolella sijaitsevia kohteita. Pohjoisempana sijaitseva Koli kuuluu ehdottomasti alueen suurimpiin vetonauloihin. Sinne tulee matkaa noin 70 kilometriä, jonka ajamiseen menee tunnin verran tai hieman kauemmin. Jos aika ei riitä Kolin retkeen, voi matkalla pysähtyä Kolvananuuron rotkolaaksoon, jonne tulee matkaa Joensuusta noin 40 kilometriä. Luontopolun ehtii hyvin kiertää puolessa päivässä. Jos aikaa taas on reilummin, upea Ruunaan retkeilyalue on 130 kilometrin päässä Joensuusta.

Itään päin kohti Venäjää lähdettäessä voi ajaa mukavan kiertoreitin Tuupovaaran kautta Niiralan raja-asemalle, josta pääsee myös Venäjälle ja sieltä edelleen Kiteen kautta takaisin Joensuuhun. Tuupovaaran Ullakko on vanha 1900-luvun alussa rakennettu talo, josta löytyy nykyään käsityöläisten myymälä täynnä käsintehtyjä erikoisuuksia. Matkaa Joensuusta tulee noin 55 kilometriä, jonka ajaa alle tunnissa. Tuupovaarasta Niiralaan matkaa tulee noin 50 kilometriä. Valittavana on erilaisia reittejä pitkin kaunista karjalan metsä- ja järvimaisemaa. Niiralasta Kiteelle ajaa reilussa puolessa tunnissa, ja siellä kannattaa käydä tutustumassa Kiteen eläinpuistoon tai osallistua talvisin järjestettäviin potkukelkkasafareihin. Kiteeltä takaisin Joensuuhun matkaa tulee noin 70 kilometriä, jonka senkin voi ajaa pieniä maanteitä pitkin.

Lentokenttä

Joensuun lentokenttä sijaitsee Liperissä, ja sinne tulee matkaa noin 11 kilometriä Joensuun keskustasta luoteeseen päin lähdettäessä. Lentokenttä on hyvin moderni ja se tarjoaa kaikki tärkeät palvelut mukaan lukien autonvuokrauksen. Se toimii Itä-Suomen tärkeimpänä ja vilkkaimpana lentokenttänä, josta on nykyisin myös hyvät mahdollisuudet lentää suoraan ulkomaille. Helsingistä tulee suoria lentoja viikonpäivästä riippuen noin 2-5 päivittäin. Lentokentällä toimii ilmainen wifi, ja latauspisteitä on hyvin saatavilla eri puolilla lentokenttää.

Lentokentältä on helppo vuokrata auto. Tarjolla on seitsemän sekä kansainvälisten että kotimaisten autonvuokrausfirmojen palvelua. Voit valita näistä vaihtoehdoista: Avis, Hertz, Budget, Europcar, Sixt, Finn-Rent ja Scandia Rent. Auton vuokraaminen etukäteen onnistuu myös kätevästi kunkin firman omilta nettisivuilta. Etukäteen vuokraus säästää aikaa ja vaivaa, sillä saat auton nopeammin käyttöösi. Paikan päällä vuokraaminen on kuitenkin myös melko nopeaa ja vaivatonta. Autovalikoima on laaja ja siitä löytyy jokaisella sopiva matkan tarkoituksesta riippuen.

Useimmat autonvuokraajat jatkavat matkaa kohti Joensuuta, jossa he vierailevat usein töidensä takia. Yhä useammin auto vuokrataan kuitenkin myös lomamatkaa varten, ja lentokentältä jatketaan kohti lähiseutujen laskettelu- ja hiihtokeskuksia. Suksiboksien vuokraaminen on myös mahdollista, jotta harrastusvälineet kulkevat helposti mukana. Erityisesti Mustavaaran, Maarianvaaran ja Lekotin laskettelukeskukset ovat suosittuja kohteita Joensuun lähiseuduilla. Niihin on helppo ajaa suoraan lentokentältä vuokratulla autolla. Vuokra-autojen tiedot ja hinnat ovat kaikki selkeästi esillä kunkin autonvuokrausfirman omilla nettisivuilla.

Liikenne

On hyvä muistaa, että Joensuun seutu kuuluu Suomessa alueeseen, jossa voi tulla hyvinkin paljon lunta talvisin. Vaikka tiet ovatkin hyvin hoidettuja, tulee niissä noudattaa nopeusrajoituksia. Lumisateella ja liukkaalla kelillä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Villieläinkanta on myös suurempi kuin Etelä-Suomessa, ja hirvikolarit ovat yleisempiä näillä leveysasteilla. Siksi erityisesti talvella kannattaa ajaa rauhallisesti liikennesääntöjä noudattaen ja välttää erittäin lumisille sivuteille ajamista. Vuokra-autot on aina tarkistettu vikojen varalta ja niissä on sääolosuhteisiin sopivat turvalliset renkaat.

Joensuu on Itä-Suomen suurin risteyskaupunki, jossa kohtaavat sekä etelästä pohjoiseen matkalla olevat autot, Venäjältä ajavat rekat sekä lukuisat lähikuntien asukkaat, jotka työskentelevät kaupunkialueella. Liikennettä voi siis aika ajoin olla melko paljonkin. Joensuu on kuitenkin viime vuosina panostanut erityisesti kaupunkia ohittavaan liikenteeseen, ja uusia teitä sekä liittymiä on rakennettu estämään liikenteen ruuhkautumista pääväylillä. Rekkaliikenne on ajoittain todella vilkasta ja voi aiheuttaa tukoksia liikenteessä, mutta kaupungin ohittava pitkä moottoritie helpottaa liikenteen sujuvaa kulkua huomattavasti.

Kaupungissa liikkuminen on helppoa, ja tiet ovat todella hyväkuntoisia. Aivan ydinkeskustaan on hankalampi päästä autolla, mutta vuonna 2018 avattu toriparkki tarjoaa todella hyvät parkkipaikat torin alla sijaitsevassa parkkihallissa. Kaupungin keskustan kaikki pysäköintipaikat ovat maksullisia, mutta niitä on helppo käyttää esimerkiksi EasyPark-sovelluksella. Maksimihinta parkkeeraamisesta on kaksi euroa tunnissa. Ilmaisia parkkipaikkoja on paljon aivan kävelymatkan päässä kaupungin ytimestä. Kaikilla teillä noudatetaan tavallisia suomalaisia nopeusrajoituksia, jotka vaihtelevat kesä- ja talvirajoitusten mukaan. Taajama-alueella on useita alueita, missä rajoitus on joko 30km/h tai 40km/h. Erityisesti kaupungin ydinkeskustassa on tasainen 30km/h rajoitus, jonka kanssa kannattaa olla tarkkana.