Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Espoo

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Espoo sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Espoo miniopas

Autovuokraamo Espoo
Autonvuokraus Espoo

Espoossa auto on liki pitäen välttämättömyys. Kaupunki sijaitsee kohtalaisen lähellä monia nähtävyyksiä ja muita mielenkiintoisia kohteita, mutta siirtymät niiden välillä on yleensä joko helpointa taittaa autolla tai yksinkertaisesti liian pitkiä käveltäväksi tai pyöräiltäväksi edes kesällä. Turistille paras liikkumismuoto onkin siksi vuokra-auto, jonka rattiin voi hypätä näppärästi jo heti Helsingin lentoasemalta. Onneksi jopa Espoo ja muu pääkaupunkiseutu ovat autoilevalle turistille niin tieverkoston, liikennekäyttäytymisen kuin parkkipaikkojenkin puolesta huolettomia ja helposti lähestyttäviä kohteita, eikä vuokra-autolla ajelua tarvitse sen kummemmin jännittää.

Opas Espooseen

Espoo on liki 290 000 asukkaan kaupunki eteläisessä Suomessa. Väkilukunsa puolesta se on Suomen toiseksi suurin kaupunki ja kunta, vaikka häviääkin vielä pää- ja naapurikaupunki Helsingille kirkkaasti. Helsingin ohella Espoota rajaavat idässä Vantaa, pohjoisessa Vihti ja Nurmijärvi ja lännessä Kirkkonummi. Paikallisena erikoisuutena kaupungin sisällä on toinen kaupunki – pikkuruinen Kauniainen. Noin ylipäätään Espoo tunnetaan rauhallisista asuinalueista, itse rakennetuista isoista omakotitaloista, kauppakeskus Iso Omenasta ja loistavista ulkoilumahdollisuuksista. Erityisen suosittu nähtävyys on osittain Espoon alueella sijaitseva Nuuksion kansallispuisto, jossa pääsee näkemään suomalaista luontoa kauneimmillaan alle tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Espooseen tulee myös metro, vaikka Nuuksion suunnalla niin sanottu Länsimetro ei liikennöikään.

Espoo tarjoaa paljon koettavaa myös museoiden ja kulttuurin muodossa. Esimerkiksi Luontokeskus Haltia kannattaa kiertää läpi, jos sade sattuu yllättämään matkalla Nuuksioon – ja miksei muutenkin. Kyseessä on moderni tapahtuma- ja näyttelykeskus, jossa Suomen luontoon pääsee tutustumaan päänäyttelyn ja vaihtuvien erikoisnäyttelyiden kautta. Mielenkiinoista nähtävää ja opittavaa löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin, ja itse asiassa jo Rainer Mahlamäen suunnittelema ja Kalevalan inspiroima rakennuskin on aikuiseen silmään suoranainen nähtävyys. Haltian ohella sadepäivän voi toisaalta kuluttaa myös Tapiolassa sijaitsevassa WeeGee-talossa, joka on entinen Weilin+Göösin painotalo ja nykyisellään Suomen suurin näyttelykeskus. WeeGee-talon tiloissa on kaikkiaan neljä eri museota:

  • modernin taiteen museo EMMA
  • KAMU eli Espoon kaupunginmuseo
  • Suomen Kellomuseo
  • Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä

Hieman kyseenalaisesti Espoo on kuulu myös erään suomalaisen rikoshistorian tunnetuimman tapauksen ”ansiosta”. Kolmen nuoren hengen vaatineet, niin sanotut Bodominjärven murhat tapahtuivat nimensä mukaisesti kaupungin alueella sijaitsevan Bodominjärven tuntumassa. Nuoret surmattiin raa’asti vuonna 1960 heidän ollessa telttailemassa alueella. Tapaus on tunnettu sekä raakuutensa takia että siksi, ettei murhaajaa ole kaikesta vaivannäöstä huolimatta onnistuttu kiistatta todistamaan, ja espoolainen murhamysteeri on avoin vielä tänäkin päivänä. Tapaus tuntuu kiinnostavan suomalaisia vuodesta toiseen, ja aihe pulpahtaa esiin niin lehdissä kuin kahvipöytäkeskusteluissakin säännöllisen epäsäännöllisesti. Jos telttailu muualla paikallisen luonnon keskellä ei syystä tai toisesta tunnu tarpeeksi jännittävältä, löytyy ”murhaniemestä” telttapaikka edelleen.

Kaikesta huolimatta Espoolla on melko tavanomaisen, jopa tylsän paikan maine. Vitsi ja mielikuva juontanee ainakin osittain juurensa siihen, että Espoossa on paljon teollisuutta – kaupunki on tunnettu esimerkiksi Ämmässuon valtavasta jätteenkäsittelykeskuksesta sekä Nokian ja energiayhtiö Fortumin kotina. Viime vuosina Espoossa on tosin tehtailtu muutakin kuin puhelimia ja sähköä, sillä myös supersuositun Angry Birds-pelin kehittänyt peliyhtiö Rovio sattuu olemaan alkujaan espoolainen. Elämää löytyy myös Otaniemen kampusalueelta, jossa sijaitsee peräti kuusi Aalto-yliopiston korkeakoulua. Kampuksen alueella opiskellaan muun muassa insinööritieteitä, sähkötekniikkaa, kauppatieteitä, arkkitehtuuria, muotoilua, taidetta ja kaikkea niihin liittyvää. Suomalaisia epäilemättä eniten houkuttelevatkin Espooseen juuri työ ja opinnot.

Tutustu vuokra-autolla

Helsinki on Espoosta käsin juuri sopivan välimatkan päässä vuokra-autoilijalle. Matka ytimestä ytimeen on noin 20 km, ja matka-aika autolla alle puoli tuntia. Pääkaupunki tarjoaa monenlaista viihdykettä niin kulttuurin, ostosten kuin ruokailunkin suhteen. Jos Helsingin syke tuntuu liian kiihkeältä, voi vuokra-autolla tietysti hurauttaa ostoksille myös Espoossa sijaitsevaan kauppakeskus Iso Omenaan ja siitä ruokailemaan panimoyhtiö Fat Lizardin ravintolaan Otaniemessä. Samalla suunnalla sijaitsee myös Espoon Boulderkeskus, jossa pääsee kokeilemaan suomalaisten keskuudessa viime vuosina huimasti suosiotaan kasvattanutta kiipeilyharrastusta – boulderointi on hauska ja monipuolinen laji sekä lapsille ja nuorille että heidän vanhemmilleen, ja aivan erityisen paljon siitä saa irti ystäväporukan kesken.

Kun alla on vuokra-auto, ei vanha Porvookaan ole liian kaukana Espoosta. Kehä III:n kautta noin 70 kilometrin matka taittuu suunnilleen tunnissa, ja perillä Porvoossa odottaa mukava tarjonta viehättäviä pikku kahviloita, herkullista ruokaa tarjoilevia ravintoloita ja monipuolinen kattaus pikku putiikkeja. Herkkusuu pistäytyy ainakin suomalaisen makeisvalmistaja Brunbergin tehtaanmyymälässä! Sieltä kotiin vietäväksi ja tuliaiseksi voi lunastaa muun muassa suklaata, tryffeleitä, toffeeta, marmeladia ja tietysti lakritsia. Makeisten kylkeen kannattaa napata pussillinen vasta paahdettua kahvia joen varressa sijaitsevan Porvoon Paahtimon tiloista. Toisaalta Porvoon vanha kaupunki on myös kaunista katseltavaa, ja varsinkin kesällä ja joulunaikaan tunnelmallisten puutalokortteleiden lomassa on mukava vain laittaa tossua toisen eteen.

Myös Turkuun kannattaa suunnata Espoosta etenkin joulun alla ja kesällä. Noin 150 kilometrin matka rannikkoa länteen taittuu moottoritietä pitkin reilusti alle parissa tunnissa, eikä vuokra-auto juuri kitise hyväkuntoista tietä huristellessa. Porvoon ja Helsingin tavoin Turussa on oma vanhakaupunkinsa, jossa Turun pitkään historiaan pääsee tutustumaan monilla eri tavoin. Mukulakivikaduilla tarpeeksi tallattuaan turistin kannattaa istahtaa paikallisten sekaan kahvilaan nauttimaan turkulaisten oma versio berliininmunkista – niin sanottu piispan munkki eli piispis! Yhtä hyvin vierailija voi tietysti hypätä lautan tai lossin kyytiin ihastelemaan Turun saaristoa.

Espoota hivenen lähempänä olevista kohteista on mainittava myös Tuusulanjärvi ja Gustavelund. Puolen tunnin ajomatka Espoosta Tuusulaan on noin 40 km, ja se taittuu helpoiten hurauttamalla Kehä III:n kautta Tuusulan mottoritielle. Varsinkin kesäaikaan kaunis Tuusulanjärven rantatie on suomalaisen taiteen kehto, ja Gustavelund sen tuntumassa antoisa kohde niin kulttuuri-, ulkoilu kuin ruokaelämystenkin suhteen. Talvella Gustavelundista voi vuokrata myös esimerkiksi retkiluistimia ja lumikenkiä, jotka tarjoavat etenkin kauempaa etelästä tulleille turisteille aimo annoksen suomalaista eksotiikkaa! Syksyllä Tuusulanjärven rantatie herää henkiin Taiteiden Yönä, jolloin niin Gustavelund kuin Tuusulan kuntakin on perinteisesti järjestänyt paljon mielenkiinoista ohjelmaa kaiken ikäisille kävijöille.

Lentoasema

Espoota lähinnä oleva lentoasema on Helsingin eli Helsinki-Vantaan lentoasema. Asemalle saapuu ja sieltä lähtee runsaasti sekä kotimaista että kansainvälistä liikennettä. Kyseessä on koko Suomen vilkkain lentoasema – kaikkiaan niitä on Finavian mukaan 21 ripoteltuna eri puolille maata. Helsingistä lentää koneita jopa Turkuun ja Tampereelle, mutta kansainvälistä liikennöintiä tapahtuu Helsinki-Vantaalla selvästi kotimaista enemmän. Me suomalaiset lennämme sieltä paljon esimerkiksi Tukholmaan, Kreikkaan ja Turkkiin, ja Euroopan ulkopuolella olevista kohteista erityisesti Tokio on yksi suosikkikohteistamme.

Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee noin 26 km Espoon keskustasta koilliseen. Matkaan kuluu Kehä III:n kautta ajaessa noin 20 minuuttia riippuen hieman ruuhkan määrästä. Kenttä tunnetaan tätä nykyä nimellä Helsingin lentoasema, mutta koska se sijaitsee tosiasiassa Vantaan puolella, käytetään siitä edelleen myös nimitystä Helsinki-Vantaan lentoasema. Taksikuski löytää taatusti perille, vaikka tälle sanoisi osoitteeksi pelkästään lentoasema, sillä muita aktiivisessa käytössä olevia kenttiä Espoon, Helsingin ja Vantaan alueella ei tällä hetkellä ole.

Matka lentoasemalta Espooseen ja takaisin on mahdollista taittaa myös julkisilla kulkuneuvoilla, mutta helpoimmalla pääsee käyttämällä siirtymiin autoa. Taksilla huristelua edullisempaa voi kuitenkin olla auton vuokraaminen, sillä Espoossa vuokra-autosta on iloa koko loman ajan! Helsinki-Vantaan lentoasemalla palveleekin kaikkiaan kuusi vuokra-autofirmaa: Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz ja Sixt. Niiden palvelupisteet löytyvät kätevästi terminaalien 1 ja 2 välissä olevalta yhdyskäytävältä, ja vuokratun auton voi noutaa P3-parkkihallista. Vuokra-auto on suositeltavaa varata aina etukäteen, mutta auton vuokraus on mahdollista myös paikan päällä Helsingin lentoasemalla.

Liikenne

Kun istuu vuokra-auton ratin taakse uudella alueella, on hyvä olla perillä paikallisista valtaväylistä, liikenteen solmukohdista, parkkeerauksen helppoudesta tai vaikeudesta sekä muista mahdollisista erikoisuuksista. Esimerkiksi raitiovaunut ja julkisen liikenteen määrä saattaa tulla pääkaupunkiseudulla ajellessa yllätyksenä, jos lomailemaan on saapunut vaikkapa Kuopiosta käsin. Pääkaupunkiseudulla myös nopeusrajoitukset voivat vaihdella paljon pienenkin alueen sisällä, ja niiden noudattamista valvotaan tehokkaasti. Etenkin kehäteiden varsilla on paljon ylinopeuskameroita, ja tämän tästä poliisit jalkautuvat tekemään jopa ratsioita.

Mitä liikenteen solmukohtiin tulee, on erityisesti Helsingin keskustaa ja kehäteitä syytä välttää ruuhka-aikaan. Vaikka suomalaiskuskit tekevät pääsääntöisesti pääkaupunkiseudullakin hyvin tilaa, tuppaa turvaväli unohtumaan etenkin kello 8 ja 16 – silloin jopa espoolaisilla on kiire joko töihin, kouluun tai takaisin kotiin perheensä luokse. Arkisin Espoosta ja Espooseen kannattaakin liikkua joko ennen tai jälkeen ruuhka-aikojen, sillä sieltä käsin lyhyin reitti moniin mielenkiintoisiin kohteisiin kulkee juuri kehäteiden tai Helsingin keskustan kautta.

Espoosta liikuttaessa vuokra-autoilijaa kiinnostaakin lähinnä kaksi asiaa: Helsingin kehätiet I, II ja III sekä moottoritiet Turkuun, Tampereelle, Lahteen ja Porvoon suuntaan. Niitä pitkin turisti pääsee Espoosta lähestulkoon minne tahansa, mihin vain lomallaan halajaa! Pääsääntöisesti tiet ovat hyvässä kunnossa, eikä niiden käyttämistä tarvitse pelätä. Pientä höykytystä aiheuttavat ainoastaan jotkin kuluneimmat rampit ja tietysti Helsingin keskustan mukulakivikadut. Myös ilmaisia parkkipaikkoja löytyy hyvin melkein kaikkialta muualta paitsi aivan pääkaupunkimme ytimen tuntumasta. Sielläkin parkkeeraus on tosin monessa paikassa maksutonta sekä sunnuntaisin että pyhäpäivinä. Kaikkiaan siis jopa Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudulla on ilo huristella etenkin laadukkaan vuokra-auton ratissa!