Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Pori

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Pori sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Pori miniopas

Autovuokraamo Pori
Autonvuokraus Pori

Auton vuokraaminen tuo lomaan uudenlaisia ulottuvuuksia. Lähialueisiin tutustuminen ja omien aikataulujen mukaan liikkuminen on yksi vuokraamisen parhaimpia puolia. Auton voi vuokrata minilomallakin, sillä yhdenkin päivän hyvin suunniteltu retki mahdollistaa paljon. Suomen länsirannikolla sijaitseva Pori tarjoaa matkailijoille nähtävää keskustan lisäksi myös sen lähiympäristössä sekä talvella että kesällä. Kaupunki on melko tuntematon matkailukohde, vaikka se historiansa ja sijaintinsa puolesta ansaitsisi tulla huomioiduksi. Autonvuokraus sopii erinomaisesti Porin seudun tutkimiseen, sillä kaupungin lähialueilla on lukuisia mielenkiintoisia kulttuuri- ja luontokohteita.

Matkaopas Poriin

Pori sijaitsee Suomen länsirannikolla, ja se on Satakunnan maakuntakeskus. Pori on perustettu jo vuonna 1558, ja sillä on ollut merkittävä rooli maan kansainvälisen kaupan kehittämisessä. Kaupunki perustettiin Kokemäenjoen suulle, joten se oli alusta asti yksi maan tärkeimmistä satamakaupungeista, jonka kautta tuotteet ja uudet vaikutukset lännestä saapuivat Suomeen. Kuntaliitosten myötä kaupunki on nykyisin Suomen 10. suurin, ja vuonna 2019 kaupungissa asui 84 026 asukasta. Suomen itsenäistymisen myötä alueelle rakennettiin useita tehtaita, mikä sai monet työikäiset muuttamaan kaupunkiin. Nykyisin historiallinen kaupunki on tunnettu kulttuuri- ja kesätapahtumistaan. Viriili opiskelukaupunki on myös yllättävän nuorekas.

Satakuntaan saapuvien kannattaa tutustua Porin lisäksi myös alueen muihin mielenkiintoisiin kohteisiin kuten läheiseen Rauman kaupunkiin,vaikka jo senkin takia, että porilaisilla ja raumalaisilla on keskenään jonkinlainen viha–rakkaus-suhde. Porin naapurikuntiin kuuluvat Eurajoki, Kankaanpää, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Sastamala, Siikainen ja Ulvila, joissa toki riittää myös nähtävää ja koettavaa. Porin keskustan läpi virtaava Kokemäenjoki on tärkeä osa kaupunkimaisemaa, ja syy myös kaupungin syntymiselle. Porin nykyinen keskusta sijaitsee Kokemäenjoen etelärannalla. Keskustan alueella on paljon mielenkiintoista nähtävää, joista osaan pääsee kävellen keskustan alueelta. Autonvuokraajille Porin keskusta on helppo ottaa haltuun jopa yhdessä päivässä. Kaupungin suosituimpien nähtävyyksien joukkoon kuuluvat kohteet:

 • Ahlaisen puutalokylä
 • Juseliuksen mausoleumi
 • Keski-Porin kirkko
 • Etelärannan arkkitehtuuri
 • Porin taidemuseo
 • Poriginal-galleria
 • Rosenlew-museo
 • Korsmanin talo
 • Reposaaren puutaloalue
 • Luontotalo Arkki
 • Villa Mairea

Kaupunkia halkoo kaksi esplanadityylistä puistokatua, ja keskustan yleisilme onkin ilahduttavan vehreä. Kaupunkiin avattiin edistyksellisesti kävelykatu jo 1970-luvulla, ja se sai jatkoa 1990-luvun promenadiprojektista. Niiden avulla keskustaan on saatu viihtyvyyden tunnelmaa. Projektista ovat hyötyneet niin asukkaat kuin myös kauppiaat. Siinä keskityttiin yhtenäistämään kaupunkia opasteiden, katosten, kalusteiden, istutusten, värityksen ja valaistuksen keinoin. Lopputuloksena palvelut paranivat ja asukkaiden viihtyvyystaso nousi. Projektin siivellä Poriin saatiin kävelykadun varrella sijaitseva elokuva- ja musiikkipainotteinen promenadikeskus, joen yli johtavat kävelysillat ja Delta-areena. Kaupungin katukuvan näkyvimpiä asioita ovat Etelärannan uusrenesanssityyliset korttelit, Porin raatihuone, uusgoottilainen Keski-Porin kirkko ja jugend-henkinen Cygnaeuksen koulurakennus.

Pori on mielenkiintoinen kaupunki monenlaisine kasvoineen. Historialliset korttelialueet ja modernit projektit ovat luoneet pohjaa festivaalikaupungille, johon saavutaan erityisesti kesäaikaan eri puolilta Suomea. Merellinen vaikutus on iso osa porilaisten arkea, ja jokainen on vähintään kuullut Yyterin huikeista dyyneistä. Porissa on panostettu voimakkaasti kulttuuritarjontaan, ja se näkyy erityisesti teatteri- ja lasten kulttuuritarjonnassa. Arkkitehtuurista ja historiasta kiinnostuneelle kaupunki on aarreaitta, jossa riittää tutkittavaa runsaasti. Eri aikakausien kerrokset ovat nähtävillä Porin korttelistoissa, ja korkealaatuinen museotarjonta tukee hyvin ympäröivän miljöön sanomaa. Pori jää helposti kuuluisamman kulttuurikohteen, Rauman, varjoon mutta se ansaitsee paikkansa yhtenä maan mielenkiintoisimmista kaupunkikohteista.

Tutustu Poriin ja lähialueisiin vuokra-autolla

Yyteri kuuluu ehdottomiin vierailukohteisiin Porissa vieraileville. Se on Suomen tunnetuin ja varmasti myös upein hiekkaranta-alue. Yyteri on oikeastaan yksi Porin kaupunginosista, jonka tunnetuin nähtävyys on Yyterin hiekkaranta. Kesäaikaan rannalla on hyvän sään aikaan väkeä, mutta pitkällä valkohiekkaisella rannalla riittää tilaa. Porista Yyteriin ajaa noin 15 minuutissa, ja mittariin matkaa kertyy 15 kilometriä. Kesäaikaan tie saattaa ajoittain ruuhkautua. Talviaikaan dyynit tarjoavat erinomaiset lenkkeily- ja patikointimaastot liikunnallisille. Hiekkaranta on kokonaisuudessaan 6 kilometriä pitkä, ja alueen tunnetuin ja korkein dyyni on nimeltään Keisarinpankki. Alueen harrastusmahdollisuudet ovat vertaansa vailla, sillä Yyterissä voi ratsastaa, golfata, patikoida, surfata ja pelata rantalentopalloa.

Yyterissä on loistavat luontopolut, joita kertyy yhteensä 30 kilometriä. Reittien pituudet vaihtelevat, ja alueella on myös kymmeniä lintujen tähystystorneja. Yyterissä on myös kylpylähotelli, ja alueella järjestetään kesäisin monenlaisia urheilu- ja musiikkitapahtumia. Alueelta löytyy vauhdikas seikkailupuisto, ja Yyterin alue on myös tunnettu kalastajien keskuudessa. Luvialta Merikarvialle ulottuva Selkämeren kansallispuisto rajautuu ulkosaaristoon, ja se on Yyterin ohella Porin alueen yksi mielenkiintoisimmista luontokohteista. Porista sinne on matkaa 17,8 kilometriä, ja matka taittuu 20 minuutissa. Autolla on mahdollista tutustua myös Preiviikinlahden alueeseen, jossa on useita lintutorneja sekä Salttöön Merikarvialla, jonne on viitoitus Pooskerintieltä. Saaristoon liikutaan yhteysaluksilla.

Porin ohella alueen kulttuurikaupunkina tunnettu Rauma on myös tutustumisen arvoinen. Sen tunnelmalliseen vanhaan kaupunkiin 50 kilometrin matka taittuu noin 45 minuutissa. Raumaan tutustumiselle kannattaa varata melkein koko päivä, sillä tämä omalaatuisesta lounaismurteestaan eli giälistä tunnettu kaupunki hurmaa kävijät pitsitaloillaan, viihtyisillä kahviloilla, putiikeilla ja tietysti murteellaan. Rauma on ainoa kaupunki Suomessa, jossa sijaitsee kaksi Unescon maailmanperintökohdetta: suurin yhtenäinen kunnossa säilynyt puutaloalue Pohjoismaissa, joka kulkee nimellä Vanha Rauma, sekä Sammallahdenmäen kalmistoalue.

Keskiajasta kiinnostuneiden kannattaa ajaa 9 kilometrin matka Ulvilaan, joka taittuu 12 minuutissa. Perillä voi ihastella vanhaa Ulvilan kirkkoa, joka on yksi Suomen tärkeimmistä keskiajalta säilyneistä rakennuksista. Sieltä on hyvä jatkaa matkaa Köyliönjärvelle, jonne on matkaa vajaa 50 kilometriä. Aikaa matkaan kuluu noin 45 minuuttia. Paikka on kuuluisa, sillä tuon järven jäällä Lalli tarinan mukaan surmasi Piispa Henrikin. Rannassa on vapaasti lainattavana vene niille, jotka haluavat virittäytyä tunnelmaan soutelemalla. Paluumatkalla voi ajaa Euran kautta, josta on matkaa Poriin vajaa 50 kilometriä. Eurassa sijaitsee Suomen Stonehengeksi kutsuttu paikka, jossa on rinkiin asetettuja kivenmurikoita. Niiden oletetaan olevan jonkinlainen pronssikautinen hautamuistomerkki.

Lentokentät

Porin lentoasema sijaitsee 2 kilometrin päässä keskustasta, kaupungin eteläpuolella. Se on avattu vuonna 1941, ja lentoasemalla on kaksi kiitorataa. Lentoasema on koulutus- ja harrastelentoasema, ja siellä toimii myös Suomen Ilmailuopisto ja lentotekniikan koulutuskeskus. Erityisesti Pori Jazzien aikaan lentokentällä on normaalia vilkkaampaa, sillä silloin kentälle lennetään lukuisia tilauslentoja. Porin ja Helsingin välillä lennetään kolmesti päivässä, ja useat matkanjärjestäjät tekevät tilauslentoja suoraan kohteisiin. Porista on päässyt suoraan esimerkiksi Rodokselle, Antalyaan, Samokselle, Haniaan ja Korfulle.

Lentoasemalla on kolme autovuokraamoa; Hertz, Europcar ja Sixt. Europcarin autovuokraamon toimipiste lentokentällä on avoinna joka päivä kello 7–22. Hertzin vuokraamo palvelee arkisin kello 6–01, ja viikonloppuisin kello 9–23. Sixtin autovuokraamon palvelupiste on avoinna arkisin kello 7.30–22, ja viikonloppuisin suljettuna. Kaikilla vuokraamoilla on selkeät internetsivut, joiden kautta auton vuokraaminen on helppoa jo ennen matkaa. Porin lentokentälle on helppo löytää, ja Porin lentoaseman sivujen kautta voi hakea ajoreitin kentälle omasta sijaintipaikasta.

Porin lentoasemalta on mahdollista varata kokoustilat, jotka sijaitsevat ravintolan yhteydessä. Tilaa on kymmenelle hengelle, ja käytössä on videotykki, fläppitaulu ja nettiyhteys. Tilat saa käyttöön lentoaseman aukioloaikoina, tai sopimuksen mukaan myös muina aikoina. Lentoaseman tiloissa toimii ravintola Lento, joka palvelee asiakkaita arkisin kello 10.30–14. Lounaan nauttimisen ohessa voi seurata kiitoradan tapahtumia. Lounaan lisäksi Lennossa tarjoillaan erikoiskahvia, pikkupurtavaa ja herkkuja. Viikonloppuisin ravintola Lennossa järjestetään tilauksesta tapahtumia, muuten ravintola on suljettu.

Liikenne

Porissa liikkuminen autolla on melko mutkatonta. Keskustassa on selkeä ruutumainen asemakaava, joka helpottaa ajamista, vaikkei kaupunki olisikaan tuttu. Pori on sopivan kokoinen kaupunki, jossa liikenne ruuhkautuu vain suurien tapahtumien aikana. Pori Jazzien ja SuomiAreenan aikana on hyvä välttää tapahtuma-alueita autolla, sillä kaupungissa on silloin erikoisjärjestelyjä liikenteessä. Porin keskustassa on 2300 autopaikkaa yleisessä käytössä, niistä 1400 on maksullisia. Pysäköinti on maksullista arkisin 8–18 ja lauantaisin 8–16. Suurin osa ydinkeskustan parkkipaikoista on maksullisia.

Talviaikaan Porin tiet on jaettu kolmeen luokkaan niiden talvikunnossapidon mukaan. Kaupungin keskeisimmät tiet aurataan ensisijaisesti. Talviaikaan saapuvien vierailijoiden on hyvä noudattaa erityistä varovaisuutta suunnatessa esimerkiksi kansallispuiston ja Yyterin ranta-alueille, sillä meren läheisyydessä yllättävät sääolosuhteiden vaihtelut saattavat vaikuttaa myös ajokeliin. Porin ydinkeskustan alueella noudatetaan 30 tai 40 kilometrin nopeusrajoitusta. Puutaloalueilla ja asuinkorttelistoissa sekä koulujen ja päiväkotien läheisyydessä on käytössä hidasteita. Ydinkeskustan ulkopuolella nopeusrajoitukset vaihtelevat 30–50 kilometrin tuntivauhdin välillä.

Porissa on pyritty parantamaan viime vuosina erityisesti liittymien sekä rautatien ylityskohtien turvallisuutta, rakentamaan lisää kevytliittymäväyliä ja kokoojakatuja. Nopeusrajoitukset on merkitty kaduittain, ja kaupungin ulkopuolella liikuttaessa autoilijan tulee kiinnittää huomioita myös vuodenaikojen mukaan vaihtuviin rajoituksiin. Valtateillä on käytössä useimmilla osuuksilla 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Valtateillä tulee kiinnittää erityistä huomiota ajo-olosuhteisiin. Valtatie kahdeksalla Turun ja Porin välillä on ollut jonkun verran riistaeläinonnettomuuksia, joten varsinkin huonolla näkyvyydellä on syytä olla varovainen. Ulkopaikkakuntalaisten on hyvä tutustua Porin karttaan jo etukäteen. Hotelleissa majoittuvien on mahdollista tiedustella hotellin parkkeerausjärjestelyistä ja muistaa, että keskustan kävelykaduilla pysäköiminen on ehdottomasti kielletty.