Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Rhodos

Kaipaatko rentoutumista rannalla, jossa rauhoittavan viileä tuuli pyyhkii yli kristallinkirkkaan, suolaisen meriveden? Siinä tapauksessa matka Ródokselle, jota myös Kreikan smaragdisaareksi kutsutaan, on juuri se, mitä tarvitset. Kohde, jossa aurinko paistaa 300 päivää vuodessa, on täydellinen lomaparatiisi eurooppalaisille turisteille. Autonvuokrauspalvelut tekevät liikkumisestasi helppoa. Löydät autonvuokrausyrityksiä lentokentältä heti saavuttuasi. 

Ródos-opas

Rhodos
Autonvuokraus Rhodos

Ródoksen historia ulottuu aina esihistorialliselle ajalle, kun ensimmäisenä saarta asuttivat kreetalaiset. Sitten tulivat foinikialaiset ja doorilaiset ennen Troijan sotaa. Sodan jälkeen asutus saarella kasvoi voimakkaasti, mikä johti Ialysósin, Líndosin ja Kameirosin kehittymiseen. Nuo antiikkiset kaupungit ovat yhä saaren kehittyneimpiä asuinkeskuksia. Kohtalo johti siihen, että saaresta tuli osa Rooman valtakuntaa vuonna 2000 eaa. Vuonna 515 sattui traaginen tapaus, kun maanjäristys tuhosi suuren osan saarta. 

Vaikka saari rakennettiin uudelleen, maanjäristys merkitsi uuden synkän valloitusten ajan alkua. Sen aloittivat persialaiset, ja vuonna 653 perässä tulivat arabit, jotka tärvelivät saaren historiallisia monumentteja. Seuraavat valloittajat olivat saraseenimerirosvot, mutta bysanttilaivasto tuhosi heidät vuonna 714 ns. ”nestemäisellä tulella”. Vuonna 807 Haroun al Raschidin johtamat seldžukit tunkeutuivat saarelle katastrofaalisin seurauksin. Al Raschid johti saaren barbaarista hävittämistä ja ryöväsi sen aarteet. Mutta myös hänen aikansa tuli päätökseen. Muita ylämaan hallitsijoita ovat olleet; 

  • ristiretkeilijät 
  • genovalaiset 
  • Johanniittain ritarit 
  • turkkilaiset 
  • italialaiset 

Italialaiset olivat viimeisiä saaren miehittäjiä toisen maailmansodan päättymiseen saakka, jonka jälkeen siitä tuli osa Kreikkaa. Kaikilla näillä valloittajilla on ollut osansa Ródoksen historian ja nykykulttuurin muokkaamisessa. Nykyään saarella asuu 115 000 ihmistä, joista 60 000 asuu Ródoksen kaupungissa. Saari voi ylpeillä 220 kilometrin mittaisella rannikollaan, joka avautuu Egeanmerelle ja tarjoaa turisteille monia hauskanpitomahdollisuuksia. Rannoilla voi harrastaa monia aktiviteetteja, kuten purjelautailua, uimista, auringonottoa ja purjehdusta. 

Saarella asustaa myös harvinainen kuusipeuralaji (Dama Dama). Eläimet asuttavat saaren metsiä, ja 37 prosenttia saaren pinta-alasta on havu- ja sypressimetsien peitossa. Maasto on sekoitus laaksoja ja mäkiä puhumattakaan kauniista monumenteista, joita on siellä täällä ympäri saarta. Antiikin aikaiset kaupungit ovat yhä olemassa. Ialysós sijaitsee 6,8 kilometriä Ródoksesta, ja sinne on lyhyt, 13 minuutin ajomatka. Líndos ja Kameiros taas ovat 50,1 ja 34,2 kilometrin päässä Ródoksesta. 

Tutustu alueeseen vuokra-autollasi

Vuokra-autolla sinulla on mahdollisuus kierrellä saarta omaan tahtiisi. Muista hyvän turistin tavoin kantaa mukanasi kameraa, jotta pysyt tallettamaan matkan mukavat hetket. On myös hyvä idea matkustaa ryhmässä. Mutta älä huoli, vaikka olisitkin yksin. Saarella on varmasti muita matkaporukoita, joiden kanssa voit pitää hauskaa, ellei sinua haittaa uusiin ihmisiin tutustuminen. Googleta rauhassa opastettuja kierroksia, etenkin jos olet saarella ensimmäistä kertaa. Siten sinun on helpompi tutustua saareen. 

Jos majoitut Ródesin kaupunkiin, voit tehdä päiväretken Líndosiin. Vaikka ajomatkaa on vain noin tunnin verran, voit kuluttaa aikaa pistäytymällä paikoissa, kuten Faliráki, joka on noin 15,7 kilometrin päässä Ródosista. Sen sijaan, että ajaisit suoraan Líndosiin, voit tehdä mutkan Therme Kallithean lähteille, jotka ovat 4,4 kilometrin päässä Falirákista. Sieltä voit ajaa suoraan 15,5 kilometrin matkan Tsampikan rannalle, käväistä uimassa ja nauttia lounaan jossakin rannalla olevista kuppiloista. 

Lounaan jälkeen voit ajaa suoraan Líndosiin. Tähän 26,7 kilometrin matkaan kuluu noin 34 minuuttia. Líndos on kaupunki, jota koristavat muinaiset monumentit. On hyvä ajatus omistaa seuraavat kaksi päivää lomastasi vain tähän kaupunkiin tutustumiseen. Siten sinulla on reilusti aikaa tutustua kohteen ainutlaatuisuuteen. 

Eräs kaupungin keskeisistä maamerkeistä on linnavuori ”Lindos Akrópoli”. Monte Smithin eli ”Ágios Stéfanos” -kukkulan laelta löytyvät jäänteet helleenisestä stadionista, joka on toiminut urheilutapahtumien keskuksena 200-luvulla eaa. Tältä näköalapaikalta on upea näkymä alapuolella sijaitsevaan valkopestyyn kylään, joka sijaitsee samassa paikassa kuin antiikin Líndos. Kun tutustut kylään, nauti rauhassa paikallisista harrastuksista, kuten aasilla ratsastamisesta ja uinnista ”Ágios Pavlosin” lahdella. 

Lentokenttä

Ródoksen kansainvälinen lentokenttä (RHO) yhdistää tämän kauniin saaren muuhun maailmaan. Kuten useimmat maailmanluokan lentokentät, myös Ródoksen kansainvälinen kenttä on rakennettu vastaamaan kaikkiin matkailijoiden tarpeisiin. Nopealla vilkaisulla lentokentän verkkosivuille saat tietoa kentän palveluista, kuten matkatavaroiden käsittelystä, ensiavusta, valuutanvaihtopisteistä ja bisnesloungeista. Saat myös vinkkejä shoppailuun ja ruokailuun kentällä ollessasi. 

Mitä taas tulee lentotietoihisi, tarjoaa lentokenttä reaaliaikaista tietoa lentoaikatauluista. Siten tiedät, milloin lentosi on määrä nousta kentältä tai laskeutua sille. Joitakin suosittuja kohteita, joille Ródoksen kentältä matkustetaan, ovat Pariisi, Lontoo, Berliini, New York ja Rooma. On myös tärkeää mainita joitakin tällä kentällä operoivia lentoyhtiöitä. Näitä ovat muiden muassa Air Mediterranean, British Airways ja Finnair, joka lentää Ródokselle huhtikuusta lokakuuhun. 

Ródoksen lentokentällä toimii useita autonvuokrausyrityksiä. Vaihtoehtoihin lukeutuvat kansainväliset vuokraamot, kuten Sixt, Budget, Hertz ja Avis. Samoin kentällä toimii kreikkalaisia autovuokraamoita, kuten Avance. Haluatpa sitten vuokrata autosi kansainväliseltä tai paikalliselta toimijalta, varmista, että ymmärrät vuokrausehdot. Varmista myös ajoneuvon kunto ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. 

Liikenne

Kun ajat saaren halki, on tärkeää seurata reaaliaikaisia liikennetiedotteita. Hyödynnä ilmaisia verkkosovelluksia matkojesi suunnittelussa etenkin, jos kohde on sinulle vieras. Näiden sovellusten etuna on, että saat tietää etukäteen, mitkä teistä on suljettu tai jos tiellä on sattunut onnettomuus. Toinen sovellusten tarjoama etu on mahdollisuus käyttää vaihtoehtoisia reittejä. 

Hyvää Ródoksen saarella on se, että tiet on rakennettu hyvin ja pääset nauttimaan sujuvasta ajosta. Älä kuitenkaan innostu liikaa ja ala kaahata. Kiinnitä huomiota nopeusrajoituksiin, jotka ovat 40 kilometriä tunnissa kaupungeissa ja 80 kilometriä tunnissa kaupunkien ja kylien ulkopuolella. Muista myös huomioida tavanomaiset liikennesäännöt, sillä poliisi pystyttää tiesulkuja napatakseen liikennesääntöjen rikkojia. 

Vältä ajamasta humalassa tai ilman turvavyötä. Jos kyydissäsi on lapsia, he matkustavat takapenkillä. Siten säästyt monilta ongelmilta, jos satut kohtaamaan liikennepoliisin. On suositeltavaa, että kaikki vierailijat tutustuvat Kreikan liikennesääntöihin. Maassa esimerkiksi ajetaan oikealla puolella ja ohitetaan vasemmalta, aivan kuten Suomessakin. Matkapuhelimen ja GPS-laitteen käyttö on myös kiellettyä ajon aikana. Kuten sanotaan – tieto on valtaa, ja tämän tiedon avulla osaat toimia oikein.