Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Kemi

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Kemi sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Kemi miniopas

Autovuokraamo Kemi
Autonvuokraus Kemi

Onko sinulla mielessä hankkia vuokra-auto kohteeseen Kemi Tornio? Autonvuokraus Kemi-Tornion alueella on hyvä tapa päästä tutustumaan lähiseutuihin ja Kemi-Tornion alueeseen. Toisaalta vuokra-autolla on mahdollista tehdä myös pidempiä reissuja Pohjois-Suomessa. Kemi-Tornion seutukunta sisältää paljon nähtävyyksiä, kuten useita tunnettuja kirkkoja, kansallispuistoja, sekä Kemissä sijaitsevan, kansainvälisesti tunnetun Kemin lumilinnan. Kemi-Tornion seutukunta on ympärivuotinen matkailukohde, jossa riittää nähtävää vuodenajasta riippumatta. Koska Pohjois-Suomessa etäisyydet ovat pitkiä, eikä alueella ole laajaa julkisen liikenteen verkostoa, auton vuokraus voi tulla tarpeeseen. Autolla Kemi-Torniosta pääsee muualle Lappiin muutamassa tunnissa.

Opas Kemi-Tornioon

Kemi-Tornio sijaitsee Suomen Lapin lounaisosassa, hyvin lähellä Ruotsin rajaa. Alue tunnetaan myös nimellä Meri-Lappi. Kemi-Tornio rajoittuu Perämereen ja Ruotsin puolella sijaitsevaan Haaparannan kaupunkiin, sekä etelässä Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan. Kemi-Tornion alueella asuu noin 60 000 ihmistä, ja se on yksi Lapin tiiviimmin asuttuja osia. Kemi-Tornioon on keskittynyt paljon Lapin lounaisosan teollisuutta ja yrityksiä, ja alueella on merkittävä historia sekä paperiteollisuuden että kaivosteollisuuden saralla. Kemi-Tornion alueella sijaitsee viisi kuntaa, jotka ovat Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola ja Tornio, joista Kemi ja Tornio luetaan kaupungeiksi. Kemi-Tornion ja lähialueiden tärkeimmät rajakunnat ovat Tornio ja Ylitornio, joista on suora yhteys Ruotsin puolelle Haaparantaan ja Övertorneåån.

Seutukunnan alueista Kemi sijaitsee Perämeren rannikkoseudulla, ja kaupungista on vuosien saatossa tullut suosittu matkailukohde sekä suomalaisten, että myös kansainvälisten turistien keskuudessa. Kemistä on vain 30 kilometriä Ruotsin rajalle Tornioon, ja Kemissä sijaitsee kansainvälisesti tunnettu maailman suurin lumilinna. Kemin lumilinna on alueen selkeästi suosituin nähtävyys, sillä se houkuttelee paikalle tuhansia turisteja joka vuosi. Lumilinnan yhteydessä on myös lumilinnan oma ravintola Lumiravintola, sekä Lumihotelli, jossa turistit voivat yöpyä hyvinkin lumisissa olosuhteissa. Muita Kemin alueella sijaitsevia nähtävyyksiä ovat Kemin Kulttuurikeskus, jossa toimii Kemin Kaupunginteatteri, taidemuseo, kirjasto ja työväenopisto. Koska Kemi sijaitsee Perämeren rannalla, yksi suosituista nähtävyyksistä on Jäänmurtaja Sampo, joka tarjoaa jääristeilyjä talvikaudella.

  • Kemi-Tornion kaupungit Kemi ja Tornio tarjoavat paljon historiallista nähtävää
  • Alueella sijaitsee kaksi tärkeää kalastusjokea, Kemijoki ja Tornion-Muonionjoki
  • Luontomatkailukohteena Kemi-Tornion alueella sijaitsee esimerkiksi Perämeren kansallispuisto

Tornion kaupunki sijaitsee Kemi-Tornion länsilaidalla Tornionjoen kainalossa. Tornio on Tornionjokilaakson keskus, ja Torniosta pääsee vuokra-autolla kätevästi Haaparantaan, Ruotsiin. Haaparanta ja Tornio muodostavat yhdessä kaksoiskaupungin, jonka keskellä sijaitsee Suomen ja Ruotsin rajanylityspaikka. Matkailukohteena Tornio on kiinnostava erityisesti historiansa vuoksi, sillä Tornio on perustettu jo 1600-luvun alkupuolella. Torniossa sijaitsee 1600-luvun lopulla valmistunut, myöhäisrenessanssin aikaa edustava Tornion kirkko, sekä 1797 valmistunut, uusklassismin tyylisuuntaa edustava Alatornion kirkko. Alatornion kirkon sijainti on kansainvälisesti merkittävä Struven mittausketjun vuoksi, jonka yksi pisteistä sijaitsee Alatornion kirkon kohdalla. Muita merkittäviä nähtävyyksiä Tornion alueella ovat Haaparannan alueella sijaitsevat Kukkolankosken ja Taavolan tilan kulttuurihistorialliset alueet, sekä luontomatkailijoille etenkin Tornion-Muonionjoki.

Kaupunkikohteiden ulkopuolella Kemi-Tornion suurin matkailuvaltti on ehdottomasti luonto. Meri-Lapin alueella sijaitsee Perämeren kansallispuisto, joka yhdistyy Ruotsin puolella Haaparannan saariston kansallispuistoon. Alue on meripuisto, jossa on mahdollista vierailla kesäkaudella omalla veneellä. Lisäksi Perämeren kansallispuiston alueelle järjestetään myös kuljetuksia. Talvella alueella on mahdollista hiihtää ja moottorikelkkailla. Kemi-Tornion alueella sijaitsee lähes koko alueen kattava moottorikelkkailureitistö, ja alueella toimii useita moottorikelkkasafareita tarjoavia yrityksiä. Moottorikelkalla pääsee siis vaikkapa metsään ihailemaan revontulia tai Perämerelle pilkkimään. Moottorikelkkasafareiden lisäksi alueella järjestetään myös koiravaljakkoajeluita, joiden avulla pääsee talviaikaan tutustumaan lähialueisiin verkkaiseen tahtiin. Metsähallitus järjestää myös vuosittain kuuluisat paimenviikot, joista Perämeren kansallispuiston kohteena on Pensaskarin Paimentupa.

Tutustu vuokra-autollasi

Kemi-Torniosta pääsee autolla pohjoisempaan Lappiin muutamassa tunnissa, ja monet suositut laskettelukohteetkin sijaitsevat vain muutaman tunnin ajomatkan päästä Kemi-Torniosta. Lähin hiihtokeskus on Keminmaalla sijaitseva Kallin ulkoilukeskus, joka sopii sekä hiihtoon että lasketteluun. Kallin ulkoilukeskus sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Kemin keskustasta, joten sinne ajaa noin vartissa. Hiihtolatuja alueen ympäristössä on useita kymmeniä kilometrejä. Kemi-Torniosta 120 kilometriä koilliseen sijaitsee Ounasvaaran laskettelukeskus, jonne pääsee noin 1,5 tunnissa. Ounasvaaralla on yhteensä 13 rinnettä, ja hiihtolatuja on yhteensä 100 kilometriä. Ounasvaaran alue on yksi Suomen suurimmista urheilu- ja hyvinvointikeskuksista, ja siellä järjestetään muun muassa kansainvälisiä alamäkipyöräilykisoja.

Kemi-Torniosta koilliseen päin lähdettäessä lähin Suomen suurista kaupungeista on noin 125 kilometrin päässä sijaitseva Rovaniemi, jonne ajaa Kemi-Torniosta vuokra-autolla alle kahdessa tunnissa. Rovaniemi on tunnettu talvikohde, mutta alueelta löytyy paljon tarjottavaa myös kesän aikaan. Talvella matkailijoita alueelle houkuttelee erityisesti pohjoisen yön kauneus, Joulupukin pajakylä, sekä Ounasvaaran tunturit. Kesällä alue on tunnettu yöttömästä yöstään, ja käytännössä keskustasta pääsee muutamissa minuuteissa autolla metsään. Kaupungissa on myös keskusta ja yöelämää, ja paljon kansainvälisiä turisteja. Keskustan alueella toimii muun muassa Lapin maakuntamuseo Arktikum, ja kaupungista löytyy useita Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia, kuten Lappia-Talo, Lapin Maakuntakirjasto ja kaupungintalo.

Kemi-Tornion sisällä on helppo liikkua vuokra-autolla, sillä etäisyydet ovat pienessä seutukunnassa lyhyet. Kemistä pääsee autolla Tornioon noin 25 minuutissa, sillä kaupunkien välillä on etäisyyttä vain hieman alle 30 kilometriä. Keminmaan kotiseutumuseoon on Kemistä noin kymmenen kilometriä. Alueella ollessa kannattaa piipahtaa myös vuonna 1873 perustetussa Tornion panimossa, joka on Tornion keskustassa, Tornionjoen rannalla sijaitseva käsityöläispanimo. Panimolla on pitkät perinteet suomalaisessa juomakulttuurissa, ja se on voittanut tuotteillaan myös kansainvälisiä palkintoja.

Kemi-Tornion alueelta pääsee helposti Tornion kautta Haaparantaan, joka tunnetaan ruotsiksi paremmin nimellä Haparanda. Tornio ja Haaparanta tunnetaan kaksoiskaupunkina, joten vuokra-autolla rajanylitys tapahtuu käytännössä ajamalla Tornionjoen yli Haaparannan puolelle. Tornion keskustasta on Haaparannan keskustaan autolla alle kaksi kilometriä. Haaparannan puolella suosittuja ostoskohteita ovat suomalaisille turisteille etenkin IKEA, sekä Haaparannan karkkitukku Candy World. Molemmat kohteet sijaitsevat Suomen ja Ruotsin rajan välittömässä läheisyydessä. Tunnettuja Haaparannan nähtävyyksiä ovat muun muassa Haaparannan vanha, 49 metriä korkea vanha vesitorni, sekä Haaparannan vanha rautatieasema. Haaparannan vesitorni sijaitsee kaupungin keskustassa, kun taas Haaparannan vanhalle rautatieasemalle on matkaa autolla keskustasta noin kaksi kilometriä.

Lentokenttä

Kemi-Tornion lentokenttä (KEM) sijaitsee Kemin Lautiosaaren kaupunginosassa noin kuuden kilometrin päässä Kemin keskustasta pohjoiseen, ja 23 kilometrin päässä Tornion keskustasta kaakkoon. Kemi-Tornion lentoasema on tärkeä liikenteen solmukohta alueella ja lentokentän kautta kulkee vuosittain yli 60 000 matkustajaa. Kentälle ei ole julkista liikennettä, joten auton vuokraus voi olla hyvä idea. Kemi-Tornion lentokentän palveluihin kuuluu muun muassa ilmaisella Wi-Fi-yhteydellä varustellut työskentelypisteet, latauspaikat ja kokoushuone. Lentokentällä toimii myös asiakkaita palveleva kahvila.

Kemi-Torniosta lentää kaksi kansallista reittilentoa, jotka ovat lennot Helsinki-Vantaan lentokentälle ja Kokkola-Pietarsaaren lentokentälle. Reittilentojen lisäksi lentokentältä lennetään charterlentoja joihinkin suomalaisten suosikkilomakohteisiin, kuten Rodokselle. Reittilennot ovat olleet paljon erityisesti Kemi-Tornion teollisuuselämän ja tehtaiden työntekijöiden käytössä, joskin alue houkuttelee myös turisteja. Talviaikaan Kemi-Tornion lentokenttä on eteläisimpiä Lapin alueen lentokenttiä, johon jatkolennolla Helsingistä tulevat turistit saapuvat. Kemi-Tornion lentokentältä on hyvät yhteydet esimerkiksi Kemin lumilinnalle, ja toisaalta kesäaikaan pohjoisten jokien kalastajat käyttävät lentokenttää hyödykseen.

Kemi-Tornion lentokentällä toimii muutamia autonvuokrausyrityksiä. Koska lentokentälle ei ole kunnollista julkista liikennettä, käytännössä ainoa tapa päästä liikkumaan Kemi-Tornion alueelle on Matkahuollon palveluita käyttäen, omalla autolla tai taksilla. Lentokentälle saapuville luontoharrastajille auton vuokraus on paras tapa päästä liikkumaan eteläisen Lapin alueen suosittuihin kohteisiin, kuten kalastusjoille tai kansallispuistojen luontokeskuksiin. Kansainvälisistä autonvuokrausyrityksistä Kemi-Tornion lentokentällä toimivat ranskalainen Europcar, yhdysvaltalainen Hertz ja saksalainen autonvuokrausfirma Sixt. Suomalaisia autonvuokrausfirmoja ei toimi lentokentän alueella lainkaan.

Liikenne

Pohjois-Suomen tieverkosto on kattava, ja erityisesti valtatiet ovat pääosin hyvässä kunnossa. Kovien talvipakkasten vuoksi joillain tieosuuksilla voi ilmetä routavaurioita. Monille etelästä tuleville matkaajille voi tulla yllätyksenä se, minkälainen elämys on ylipäätään ajaa sellaisilla teillä, joissa ei juurikaan ole liikennettä. Kemi-Tornion alueella, sekä kaupungeissa että muissa kunnissa, on normaalisti paljon maksuttomia parkkipaikkoja nähtävyyksien ja turistikohteiden läheisyydessä. Kaupungit ovat pieniä ja väljään asuttuja, joten niissä on myös tilaa vieraspysäköinnille.

Moottori- ja valtateillä kesänopeusrajoitus on yleensä 120 kilometriä tunnissa, ja talvinopeusrajoitus 100 kilometriä tunnissa. Taajamien ulkopuolella nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa, ja taajamissa 50 kilometriä tunnissa. Kemi-Torniosta pääsee maanteitä ja valtateitä pitkin sekä Oulun että Rovaniemen suuntaan, kuten myös teitse Ruotsiin Haaparannan kautta, ja vaikka Tukholmaan saakka. Kemi-Tornion ainoat ruuhkat saattavat joskus olla Tornion ja Haaparannan välisellä rajanylityspaikalla, jossa joskus joudutaan odottamaan esimerkiksi paikallista turisti- ja rekkaliikennettä.

Kemi-Tornion seutukunnassa sijaitsee Suomen lyhin valtatie, valtatie 29. Kyseinen tie kulkee Keminmaalta Tornioon, ja sen pituus on vain 16 kilometriä. Valtatie 29 jatkuu Ruotsin rajalta E4:nä, ja sitä pitkin pääsee Sundsvalliin ja Tukholmaan saakka. Tornion kohdalla tiestä eroaa valtatie 21, jota pitkin pääsee puolestaan Lapin käsivarteen ja Kilpisjärvelle asti. Kemi-Torniosta pohjoiseen ajettaessa liikenne kulkee pääsääntöisesti eurooppatie E75:n kautta, joka jatkuu Kemi-Tornion alueelta aina Pohjois-Norjaan saakka. Kyseisen tien osuus Suomessa tunnetaan myös valtatie 4:nä. Pohjois-Suomen kautta kulkee useita muitakin eurooppateitä. Tornion kautta pääsee esimerkiksi E8-tietä pitkin Norjan Tromssasta aina Suomen Turkuun saakka.