Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Rovaniemi

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Rovaniemi sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Rovaniemi miniopas

Autovuokraamo Rovaniemi
Autonvuokraus Rovaniemi

Rovaniemi on monipuolinen matkailukohde, jossa auton vuokraaminen helpottaa ja monipuolistaa kaupungin haltuun ottamista. Auton vuokraus on tehty erityisen helpoksi, sillä sen voi hoitaa suoraan lentokentältä, jolloin matkaa joko Rovaniemelle tai sen lähellä sijaitseviin kohteisiin voi jatkaa välittömästi. Vuokra-auton voi vuokrata joko netistä etukäteen varaamalla tai vasta saapuessa lentoasemalle, jolloin saatavilla olevien vaihtoehtojen määrä voi kuitenkin olla rajoitettua. Tietynlaisen auton saadakseen tai tiettyä vuokraamoa käyttääkseen kannattaakin autovuokraamoon olla yhteydessä jo ennen Rovaniemelle saapumista, jolloin auton saa käyttöönsä sujuvimmin.

Opas Rovaniemelle

Rovaniemi on pohjoisessa Suomessa sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan myös Lapin pääkaupunkina. Rovaniemi kuuluu Lapin maakuntaan ollen sen maakuntakeskus. Kaupungin kokonaispinta-ala on 8 016,75 km². Suomen pääkaupungista, Helsingistä, on matkaa Rovaniemelle reilut 800 kilometriä. Autolla matkaan kuluu vajaa kymmenen tuntia. Auton lisäksi matkan voi taittaa junalla, linja-autolla tai lentokoneella. Rovaniemen väkiluku on hieman yli 63 000 asukasta, mikä tekee siitä asukasluvultaan Suomen 17:nneksi suurimman kaupungin. Sijainniltaan Rovaniemi asettuu Kemijoen ja Ounasjoen yhtymäkohtaan, napapiirin tuntumaan. Rovaniemen naapurikunnista löytyy myös hauskaa tekemistä. Ranualta löytyy tunnettu eläinpuisto, kun taas Kittilässä sijaitsee suosittu Levi, joka on Suomen suurin talviurheilukeskus.

Rovaniemessä yhdistyvät luonnon rauhallisuus, komeat maisemat ja kaupunkielämän parhaat puolet. Rovaniemen keskusta tarjoaa kävijöille kaiken, mitä matkailija voi kaupungilta toivoa. Shoppailemaan pääsee kaupungin keskustan kauppakadulla. Kaupungin alueelta löytyy myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja suurista ketjuhotelleista pienempiin ja persoonallisiin boutique-hotelleihin. Kaupunkimatkailun lisäksi Rovaniemen matkaan on helppo yhdistää aktiivimatkailua ja luonnosta nauttimista, sillä alueen matkailuyrittäjät tarjoavat useita erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja, ja patikkamaastot ovat helposti saavutettavissa. Rovaniemeltä löytyy myös Suomen pohjoisin yliopisto, sillä Lapin yliopisto sijaitsee siellä. Yliopistosta löytyy neljä tiedekuntaa. Rovaniemi onkin vilkas opiskelijakaupunki, josta löytyy myös nuorekkaita ravintoloita ja kahviloita sekä vauhdikasta yöelämää.

  • Upea luontokohde patikointiin tai aktiivilomailuun
  • Nuorekas opiskelijakaupunki kaupunkimatkailijoille

Rovaniemen matkailun sesonkiaikaa on ehdottomasti talvi, mutta kaupungista löytyy monenlaista nähtävää ja tehtävää muinakin vuodenaikoina. Rovaniemellä on neljä selkeää vuodenaikaa, joista jokaisella on omat positiiviset puolensa matkailua ajatellen. Keväällä luonto herää henkiin, linnut saapuvat etelästä ja puut alkavat vihertää. Rovaniemen kesä taas tarjoaa näyttävät yöttömät yöt, jolloin aurinko ei joinakin öinä laske ollenkaan. Syksyisin ruska valtaa luonnon, jolloin oranssin, keltaisen ja ruskean eri sävyt hivelevät patikoijan silmää. Talvisin kaupunkiin saapuu kaamos, jolloin päivät ovat pimeitä. Talvet ovat yleensä myös kylmiä ja runsaslumisia. Talvisin Rovaniemellä voi hiihtää, lasketella, ajaa poroilla ja ihailla revontulia.

Rovaniemen välittömästä läheisyydestä löytyy myös erikoisuus, jollaista ei löydy mistään muualta – Joulupukin Pajakylä! Rovaniemi on joulupukin kotikaupunki, jossa matkailijat pääsevät tapaamaan pukkia ympäri vuoden. Joulupukkia tullaan tapaamaan ympäri maailmaa sankoin joukoin erityisesti talvikuukausina, joten Rovaniemistä on tullut hyvin turistiystävällinen kohde myös ulkomaalaisille matkailijoille. Rovaniemen sijainti napapiirin tuntumassa houkuttelee myös kävijöitä, sillä pohjoisen napapiirin ylittäminen kiehtoo matkailijoita. Rovaniemi on ihanteellinen matkailukohde myös luonnossa liikkujille, sillä kaupungin tuntumasta löytyy muun muassa Harjulampi, yksi Suomen sadasta parhaasta lintukohteesta, sekä Pisavaaran luonnonpuisto, joka on yksi Euroopan tiukimmin suojelluista luonnonsuojelualueista. Pisavaara on Lapin korkein vaara, ja siellä liikkuminen on kiellettyä ilman kirjallista lupaa.

Tutkaile Rovaniemeä vuokra-autollasi

Rovaniemi on helppo ottaa haltuun vuokra-autolla ajellen. Yksi alueen ehdottomista matkakohteista on Joulupukin Pajakylä. Pajakylään on matkaa kahdeksan kilometriä Rovaniemen keskustasta, joten matka sujuu mukavasti omalla vuokra-autolla. Suoraan lentokentältä tultaessa matkaa on neljä kilometriä. Joulupukin Pajakylässä joulupukkia pääsee tapaamaan vuoden jokaisena päivänä. Joulutunnelman lisäksi pajakylä tarjoaa ostosmahdollisuuksia, ravintoloita, hauskoja ajeluja joko poroilla tai huskykoirilla sekä mahdollisuuden napapiirin rajan ylittämiseen. Alueelta löytyy myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Pajakylän lisäksi joulufanit voivat kesäisin ja talvisin vierailla maan alla kallion sisässä sijaitsevassa SantaPark-teemapuistossa. Paikat sijaitsevat kahden kilometrin säteellä toisistaan, joten molemmat kohteet voidaan käydä helposti samalla reissulla.

Myös Rovaniemen kaupungin keskusta-alueelta löytyy nähtävyyksiä, jotka ovat helposti saavutettavissa vuokra-autolla. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Jätkänkynttilä-silta, Arktikum-talo sekä Lordin aukio. Kaikki kohteet sijaitsevat samalla alueella, noin kilometrin säteellä toisistaan. Jätkänkynttilä on Kemijoen ylittävä, Suomen ensimmäinen tieliikenteelle tehty vinoköysisilta. 320 metriä pitkän sillan voi myös ylittää omalla vuokra-autolla. Arktikum on tiedekeskus, museo ja nähtävyys samoissa tiloissa. Museossa päästään tutustumaan pysyviin ja vaihtuviin Lapista sekä arktisen alueen elämästä kertoviin näyttelyihin. Arktikumin ohesta löytyvät pysäköintipaikat, joihin vuokra-auton voi jättää parkkiin vierailun ajaksi. Kävelyetäisyydellä Arktikumista sijaitsee Lordin aukio. Aukio on nimetty vuoden 2006 euroviisuvoittajan, Rovaniemeltä kotoisina olevan Lordin, mukaan.

Monen pohjoiseen suuntaavan matkailijan haaveena on nähdä revontulet. Revontulien näkeminen onnistuu Rovaniemellä talviaikaan, jos sää on suotuisa. Kaupunkialueella majoituttaessa kaupungin valojen aiheuttama valosaaste usein kuitenkin vaikeuttaa revontulien näkemistä. Ne näkyvät parhaiten pimeissä paikoissa, joissa lähellä olevien rakennusten valot eivät ole häiritsemässä. Vuokra-autolla mahdollisuudet revontulien kokemiseen moninkertaistuvat, sillä auton nokan voi kääntää juuri sinne, missä revontulia pitäisi olla, kellonajasta, ryhmäsuunnitelmista tai julkisten kulkuvälineiden reiteistä riippumatta. Vuokra-autolla pääset parhaille revontulipaikoille.

Aivan kaupungin tuntumasta löytyy Ounasvaaran tunturi, jolle suuntaa kätevästi omalla vuokra-autolla. Itse tunturin lisäksi Ounasvaaralta löytyy myös hiihtokeskus. Vaikka hiihtokeskus onkin aktiivisimmillaan talvisin, kesäisin lumettomaan aikaan tarjolla on muun muassa kesäkelkka- sekä alamäkipyörärata. Hiihtovarusteet voi vuokrata helposti paikanpäältä. Ounasvaaran hiihtokeskus tarjoaa myös mökki- ja hotellimajoitusta. Rovaniemen keskustasta ajaa Ounasvaaralle noin kymmenessä minuutissa. Vuokra-autolla pääsee helposti myös Rovaniemen naapurikaupunkeihin. 80 kilometrin päässä Rovaniemeltä sijaitsee Ranua, josta löytyy Suomen pohjoisin eläinpuisto, Ranuan eläinpuisto. Puistossa asuvat Suomen ainoat jääkarhut sekä 50 muuta pohjoista eläinlajia. Autolla matkaan Rovaniemeltä Ranualle menee reitistä riippuen tunti tai puolitoista tuntia.

Lentokenttä

Rovaniemellä on oma lentokenttä, Rovaniemen lentoasema, joka on matkustajamääriltään yksi Suomen suurimmista lentoasemista. Lentokenttä sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Matkan keskustaan voi taittaa joko taksilla, julkisella lentokenttäkuljetuksella tai omalla vuokra-autolla. Lento Helsingistä Rovaniemelle kestää noin tunnin ja 20 minuuttia. Rovaniemen ja Helsingin väliä liikennöivät Finnair ja Norwegian. Rovaniemelle on mahdollista lentää myös suoraan joistakin Euroopan kaupungeista. Etenkin talven sesonkiaikaan lentoliikenne Rovaniemen lentokentällä on vilkasta.

Vuokra-auton hankkiminen onnistuu kätevästi heti lentokentältä, minkä jälkeen kaupunkiin ja sen lähialueisiin on helppo tutustua itse autoa ajamalla. Lentokentältä löytyy useita suomalaisia ja kansainvälisiä autovuokraamoja, joista osassa voi pistäytyä paikan päällä lennon saavuttua, osa taas vaatii ennakkovarauksen. Lentokentän yhteydestä löytyy yhdeksän eri vuokra-autofirmaa, jotka ovat Avis, Budget, Europcar, Firent, Hertz, Sixt, Finn-Rent, Scandia Rent sekä Green Motion. Auton vuokraaminen tekee lentokentältä matkan jatkamisesta helppoa ilman ennalta määrättyjä aikatauluja.

Vuokra-auton vuokraaminen mahdollistaa vapaamman ja kattavamman matkailun, sillä omalla autolla pääsee sellaisiin paikkoihin, joihin julkiset kulkuvälineet eivät vie matkailijoita. Etenkin Rovaniemen kaltaisessa kaupungissa tästä voi olla suuri etu, sillä kauniit luontokohteet ovat tietysti parhaimmillaan silloin, kun niissä ei ole samaan aikaan vierailemassa bussilastillista muita ihmisiä. Vuokra-autolla pääsee helposti Rovaniemen parhaille revontulienbongauspaikoille, naapurikuntiin kuten Ranualle tai Kittilään tai ajamista voi jatkaa pohjoisempaan Lappiin kohti vielä arktisempia näkymiä, tuntureita ja laskettelukeskuksia.

Liikenne

Tiet Suomessa ovat yleisesti hyväkuntoisia ja hyvin huollettuja, joten ajaminen on mukavaa ja helppoa. Auton vuokraajan on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että talvisin ajo-olosuhteet voivat olla yllättävät. Vuokra-autoista löytyvät talvikeleille suunnitellut talvirenkaat, ja teitä aurataan ja huolletaan säännöllisesti, mutta teiden liukkauteen ja lumisissa olosuhteissa ajamiseen on kuitenkin hyvä varautua. Talvet ovat myös kaamoksen vuoksi pimeitä, ja mahdolliset lumisateet voivat haitata näkyvyyttä. Muina vuodenaikoina auton ajaminen Rovaniemen alueella ei poikkea normaalista liikenteestä.

Rovaniemellä ei ole ratikkaa tai metroa, vaan julkinen liikenne toimii linja-autojen varassa. Kulkeminen keskustasta erilaisiin luontokohteisiin helpottuu huomattavasti, kun taksin tai linja-auton sijaan niihin voi ajaa suoraan omalla vuokra-autolla. Navigaattorin avulla vieraissakin paikoissa ajaminen onnistuu helposti, sillä suomalaiset kadut ja tiet ovat selkeästi nimettyjä ja karttaan merkittyjä. Luonnonläheisyyteen johtavat tiet voivat olla pieniä hiekkateitä, joilla ei välttämättä mahdu ajamaan rinnakkain – tällöin on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Liikennemerkeissä annettuja ohjeita ja nopeusrajoituksia tulee noudattaa kuten missä tahansa muuallakin ajaessa. Nopeusrajoitukset voivat talvisin laskea joillakin teillä kaamoksesta johtuvan pimeyden ja pakkasesta sekä lumesta johtuvan tien kunnon huomioon ottaen. Maanteillä tämä tarkoittaa nopeusrajoituksien olevan 80 tai 70 kilometriä tunnissa, kun taas moottoriteillä sallittu nopeus on 100 kilometriä tunnissa. Parkkipaikan löytämisen ei tulisi tuottaa suuria vaikeuksia. Kaikki suurimmat nähtävyydet, hiihtokeskukset ja muut matkailukohteet tarjoavat kävijöilleen parkkipaikkoja, joihin vuokra-auton voi jättää turvallisesti. Paikasta riippuen parkkeeraaminen voi olla maksullista. Kaupungin keskustassa vapaan parkkipaikan löytäminen voi olla hankalampaa kuin turisteille tarkoitetuissa kohteissa, joissa suureen kävijämäärään on varauduttu.