Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Edinburgh

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Edinburgh sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Edinburgh miniopas

Edinburgh
Autonvuokraus Edinburgh

Oletko menossa lomalle Skotlantiin? Ehkä tarvitset vuokra-autoa, kun laskeudut Edinburghiin? Autoissa riittää valinnan varaa, ja useamman yrityksen hintoja vertailemalla voit löytää parhaat saatavilla olevat tarjoukset. 

Skotlannissa on monia jännittäviä ja kauniita paikkoja, joissa vierailla. Vuokra-auto tarjoaa vapauden matkustaa omaan tahtiin. 

Yleiskatsaus Edinburghiin

Edinburgh on Skotlannin pääkaupunki, ja tämä 490 000 asukkaan (2013) kaupunki on Glasgow’n jälkeen maan suurin. Edinburgh sijaitsee ”Firth of Forth” -vuonon kupeessa Skotlannin kaakkoisosassa. Se on maan taloudellinen, hallinnollinen ja kulttuurinen keskus. 

Edinburgh on suosittu turistikohde, jossa vierailee 13 miljoonaa turistia vuosittain. Sekä vanha kaupunki että uusi kaupunki on listattu Unescon maailmanperintökohteiksi. Joitakin kuuluisimmista nähtävyyksistä ovat Edinburghin linna 1100-luvulta, St. Gilesin katedraali 1400-luvulta, Holyroodin palatsi 1600-luvulta sekä parlamenttitalo 1640-luvulta. Upean arkkitehtuurin lisäksi kaupungista löytyy taidegallerioita, kansallismuseo, kaupunginmuseo, kuninkaallinen museo, eläintarha sekä kasvitieteellinen puutarha. 

Edinburghissa on hyvät ostosmahdollisuudet, ja kaupunki tunnetaan pubeistaan ja klubeistaan. 

Lentokenttä

Edinburghin lentokenttä (EDI) sijaitsee 15 kilometriä kaupungin keskustasta etelään ja palvelee 10,2 miljoonaa matkustajaa vuosittain (2014). Lentokentän autonvuokrauskeskuksesta voit löytää useita autonvuokrausyrityksiä kuten Avis, Alamo, Europcar, National, Sixt, Dollar, Thrifty ja Hertz. Säästät aikaa tiskillä, jos varaat vuokra-autosi ennen saapumistasi. 

Liikenne

Skotlannin tieverkosto on hyvin kehittynyt, ja Edinburghia ympäröivät useat valtatiet, joten eri kaupunkeihin matkustaminen onnistuu vaivattomasti. Edinburghista voi ajaa valtatietä pitkin aina Englannin Lontooseen asti. 

Skotlannissa (kuten koko Isossa-Britanniassa) on liikenne vasemmanpuoleista ja auton ratti sijaitsee oikealla puolella. Vaikka useimmat kuljettajat tottuvatkin vasemmanpuoleiseen liikenteeseen nopeasti, on tärkeää noudattaa erityistä varovaisuutta liikenneympyröissä ja risteyksissä. On suositeltavaa vuokrata auto, jossa on automaattivaihteet, jos kytkimen käyttö vasemmanpuoleisessa ajoneuvossa tuntuu epämukavalta. 

Muista, että nopeusrajoitukset Skotlannissa ilmoitetaan maileina tunnissa eikä kilometreinä tunnissa. Kaupunkialueilla nopeusrajoitus on 30 mph, joka kilometreinä tunnissa vastaa n. 48 km/h. Maanteillä nopeusrajoitus on 60–70 mph (n. 96–112 km/h), ja valtatiellä voit ajaa 70mph (n. 112 km/h). 

Rattijuopumuksen raja Skotlannissa on 0,5 promillea. 

Toisinaan voi olla vaikeaa löytää parkkipaikkaa Edinburghin keskustassa, mutta monet hotellit tarjoavat parkkipaikkoja vierailleen. Edinburghissa on parkkihalleja, kadunvarsiparkkeja keskustan alueella ja suurempia pysäköintialueita keskustan ulkopuolella. 

Ajovinkkejä

Vuokra-auto Edinburghissa mahdollistaa lyhyet ja pidemmätkin retket ympäröiville alueille. Skotlannissa on useita turisteille tarkoitettua maisemareittejä, jotka kulkevat idyllisten kylien läpi kauniin luonnon lomassa. 

”Fife Coastal Route” on 136 kilometriä pitkä reitti, joka kulkee uskomattoman kauniin rannikon halki. Reitti alkaa Kincardinen pienestä kaupungista, joka sijoittuu Firth of Forthin vuonon pohjoisrannalle, ja kulkee pitkin itärannikkoa aina Newport-on-Tayhin asti. Matkan varrella ohitat kuuluisia siltoja, historiallisia kaupunkeja, pieniä kalastajayhteisöjä sekä koskemattomia hiekkarantoja. 

Jos matkustat Skotlannissa lasten kanssa, kannattaa vierailla ”Deep Sea World” -akvaariossa. Deep Sea Life on ollut auki vuodesta 1993 ja sijaitsee 23 kilometriä Edinburghista luoteeseen North Queensferryn pienessä kylässä. Pääset kulkemaan 112 metriä pitkän vedenalaisen tunnelin läpi, ja nähdä haita, eksoottisia kaloja, piraijoita ja hylkeitä. 

Toinen vinkki vuokra-autolla liikkuville turisteille on ajaa Stirlingin linnalle, joka sijaitsee 65 kilometriä Edinburghista luoteeseen. Stirling on suurin ja tärkein linna Skotlannissa, ja se on rakennettu 1400-ja 1500-luvuilla. Kallioiden ympäröimä linna sijaitsee vuoren huipulla ja on arkkitehtuurisesti hyvin vaikuttava nähtävyys.