Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Glasgow

Suunnitteletko vierailua Glasgow’hun? Olet tullut oikeaan paikkaan lukemaan autonvuokrausopastamme. Vuokra-auto antaa sinulle joustavuuden liikkua itsellesi sopivana ajankohtana. Sinun ei tarvitse odotella taksia tai murehtia julkisen liikenteen aikatauluista. Tämä artikkeli tarjoaa sinulle luotettavaa tietoa autonvuokrauspalveluista ja siitä, miten liikkua kaupungissa. 

Glasgow-opas

Glasgow
Autonvuokraus Glasgow

Glasgow’n historia juontaa juurensa aikaan ennen vuotta 550. Kaupunki koki nopean kasvun, mutta vasta 1100-luvulla. Glasgow sijaitsee strategisella paikalla Clyde-joen molemmilla puolilla noin 32 kilometrin päässä Atlantilta. Satama- ja teollisuuskaupunkina Glasgow on selvinnyt kaikista merkittävistä taloudellisista laskusuhdanteista – etenkin ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Kaupungissa on nykyään raskasta teollisuutta sekä mekaniikka- ja ilmailualan suunnittelutoimintaa. 

Glasgow on lisäksi akateemisen huippuosaamisen keskus, jossa on kolme yliopistoa ja useita korkeakouluja. Ne ovat avainasemassa kaupungin teollisuutta tukevan tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan edistämisessä. Vuonna 2019 kaupungin asukasluku oli 611 748 ja kaupunki pitää itseään eurooppalaisen kulttuurin keskuksena. Glasgow’ssa voit nauttia skotlantilaisesta baletista, monenlaisista musiikkiesityksistä sekä tietenkin jalkapallosta. 

Glasgow’n lähin suuri kaupunki on Skotlannin pääkaupunki Edinburgh. Se on vain 67,3 kilometrin päässä, joten paikalle ajaa alle tunnissa. Tätä mäkistä kaupunkia ei kannata todellakaan jättää väliin. Edinburghissa pääset tutustumaan sekä muinaiseen kaupunkiin että kaupungin elegantteihin moderneihin osiin. Edinburghin linnasta on henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin ja saat mahdollisuuden myös oppia lisää Skotlannin kruununjalokivistä. 

Clyde-joen alavirrasta löytyy toinen kiinnostava satamakaupunki – Dumbarton. Great Western -tie on 24,1 kilometriä pitkä ja matka taittuu noin 24 minuutissa. Kaupungissa kannattaa ehdottomasti pistäytyä opastetulla kierroksella Dumbartonin linnassa. Kuuluisan Dumbartonin kallion päälle rakennettu muinainen linnoitus on Skotlannin vanhin. Kuljet muistojen täytteisen linnoituksen läpi ja opit sen historian tärkeimmistä tapahtumista, kuten viikinkien piirityksestä vuonna 870. 

Tutki kaupunkia vuokra-autollasi

Kun olet löytänyt yöpymispaikan, on aika ottaa ilo irti vuokra-autosta ja lähteä tutustumaan kaupunkiin. Hyvä uutinen on, että vierailukohteita on paljon. Sinua suorastaan hemmotellaan laajalla valikoimalla! Voit aloittaa päiväsi aamiaisella ”Willow”-teehuoneessa, joka sijaitsee osoitteessa 97 Buchanan Street. Voit maistella herkullisia skotlantilaisia ruokia ennen kuin jatkat matkaa eteenpäin. 

Glasgow’n tiedekeskus on hämmästyttävä kohde. Tiedekeskus sijaitsee osoitteessa 50 Pacific Quay, Glasgow G51 1EA vain 3,21 kilometrin päässä Willow’n teehuoneesta. Matkaan kuluu noin 12 minuuttia. Tiedekeskus on loistava valinta koko perheelle, ja ottaa kaikenikäiset vierailijat huomioon. Toinen mahtava kohde on ”Sea Life Loch Lomond” -akvaario, jossa asuu yli tuhat merieläintä, esimerkiksi haita ja erilaisia kalalajeja. 

Tiedekeskukseen ajaa noin 30 minuutissa Great Western -tien kautta. Etäisyys on 30,42 kilometriä. Muita kaupungin merkittäviä vierailukohteita ovat mm. kuuluisa ”High Kirk of Glasgow” eli Glasgow’n katedraali, Glengoynen tislaamo ja ”SV Glenlee”, joka tunnetaan myös nimellä ”The Long Ship” (suom. pitkä laiva). 

Lentokentät

Glasgow’ssa on kaksi lentokenttää: Glasgow Prestwick Airport (PIK) ja Glasgow Airport (GLA). Molemmat ovat kansainvälisiä lentokenttiä ja ne yhdistävät kaupungin suosittuihin kansainvälisiin kohteisiin, kuten Barcelonaan, Roomaan, Amsterdamiin ja Antalyaan. Lentokentille lentävät esimerkiksi British Airlines, Blue Air, Air Canada, Lufthansa ja KLM. 

Vuokraat auton helposti kummaltakin lentoasemalta. Monet autovuokraamoista ovat auki ympäri vuorokauden ja netissä saat vuokrattua auton vain muutamassa minuutissa. Etsit sitten kompaktia ajoneuvoa, korkealaatuista vaihtoehtoa tai perheautoa, saat varmasti tarpeitasi vastaavan kulkuvälineen. 

Voit valita joko paikallisen tai kansainvälisen autovuokraamon. Lentokentillä toimivia isoja yrityksiä ovat esimerkiksi Avis, Alamo, Devere Global, Sixt ja Hertz. Myös paikallisista autovuokraamoista saa laadukkaita palveluita. Paikallisia yrityksiä ovat esimerkiksi Celtic Legend, Clarksons ja Aberdeen. 

Liikenne

Glasgow’n erinomainen päätieverkko yhdistää Glasgow’n muihin kaupunkeihin. Tiet ovat yleisesti ottaen hyväkuntoisia, joten pääset nauttimaan varsin tasaisesta ajamisesta. Kun ajat Glasgow’ssa, on tärkeää, että virität radiosi liikenne- ja matkailu-uutisia lähettävälle kanavalle. Näin saat tiedon mahdollisista liikenneonnettomuuksista ja voit valita vaihtoehtoisen reitin. 

Nopeusrajoitukset moottoriteillä, kaupunkiteillä ja yksittäisillä tieosuuksilla ovat 70 mph (noin 113 km/h), 20-30 mph (noin 48 km/h) ja 60 mph (noin 97 km/h). Isossa-Britanniassa nopeudet ja etäisyydet esitetään maileina tunneissa. Kannattaa huomioida myös vasemman puoleinen liikenne ja kaupungin ruuhka-ajat. Ruuhkaista on tavallisesti arkisin klo 7.30–9.30 ja 15.30–18.30 välisinä aikoina. Viikonloppuisin ruuhkia on yleensä vähemmän.