Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Kreeta

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Kreeta sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Kreeta miniopas

Kreeta
Autonvuokraus Kreeta

Oletko lähdössä lomamatkalle Kreetalle? Ehkäpä haluaisit vuokrata auton matkallesi, jotta saisit vapauden tutustua hurmaavaan Kreikan saareen omassa aikataulussasi? Mikäli haluat säästää sekä aikaa että rahaa, kannattaa vuokra-auto varata hyvissä ajoin etukäteen. 

Yleisesti Kreetasta

Kreeta on Kreikan suurin ja Välimeren viidenneksi kookkain saari. Saaren pinta-ala on noin 8 300 neliökilometriä, pituus 260 kilometriä ja leveys 60 kilometriä. Asukasluku on kokonaisuudessaan noin 624 000 (2005), ja asutus keskittyy muutaman suuren kaupungin lisäksi lukuisiin pienempiin kyliin. Tiheintä asutus on saaren pohjoisosissa. 

Maantieteellisesti Kreetalla voidaan erottaa neljä erillistä vuorijonoa. Ida on korkein huippu (2 456 metriä meren pinnan yläpuolella). Rannikolla maisema vaihtelee jyrkänteistä rantoihin. 

Kreetalla turismi on paikallisen väestön pääelinkeino. Arviolta kaksi miljoonaa turistia matkustaa saarelle vuosittain, ja heitä houkuttelee Kreetalle niin jännittävät historialliset nähtävyydet kuin vieraanvarainen ilmapiiri. Kesät voivat olla erittäin kuumia, sillä voimakkaat kuivat tuulet ovat tavanomaisia. Paras aika vierailla Kreetalla onkin keväällä tai syksyllä. Eritoten syksyllä voit luottaa vakaaseen säähän ja miellyttäviin lämpötiloihin. 

Kreetan pääkaupunki, Iraklion, sijaitsee pohjoisrannikolla ja kaupungissa on noin 140 000 asukasta. Täällä sijaitsee myös saaren toinen kansainvälinen lentokenttä, Chania (CHQ), joka on keskeinen solmukohta Kreetalle saapuvien turistien liikenteelle. Chania on Kreetan toiseksi suurin kaupunki. Muita isompia kaupunkeja ovat Rethymno (noin 41 000 asukasta), Ierapetra (noin 23 000 asukasta), Agios Nikolaos (noin 20 000 asukasta), Sitia (noin 14 000 asukasta) ja Hersonissos (noin 9 000 asukasta). 

Tärkeimmät historialliset kohteet Kreetalla liittyvät minolaiseen kulttuuriin, joka vaikutti noin 2000–1400 vuotta ennen Kristuksen syntymää. Suosituin vierailukohde ovat Knossoksen palatsin rauniot Iraklionin kaupungin ulkopuolella. Muita minolaisia raunioita voi päästä näkemään muun muassa saaren eteläosassa Phaistoksen ja Hagia Triadan alueilla, koillisessa Maliassa sekä idässä Gourniassa ja Zakroksessa. 

Kreetalla on tarjota myös jännittäviä luonnonelämyksiä. Vuorien ja lukuisten kauniiden rantojen lisäksi Samarian kansallispuiston Samarian rotko on erittäin suosittu matkailukohde Chaniasta etelään kuljettaessa. Rotko kattaa 17 kilometrin pituisen kurun, joka on 1 200 metriä syvä. Suosittelemme Kreetalle matkailijoita tutustumaan myös kiehtoviin luoliin Matalan rannalla, joka sijaitsee saaren etelärannikolla. 

Kreeta on Kreikassa suosituin kohde auton vuokraamiselle. Vuokra-auto tarjoaakin sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua Kreetan saareen. Varaamalla auton ajoissa etukäteen säästät rahaa, sillä vuokra-autojen hinnat ovat sitä korkeammat, mitä lähempänä matkustusajankohtaa varaat auton. Hakukoneemme vertaa hintoja yleisimmistä autovuokraamoista Kreetalla ja tarjoaa sinulle halvimmat hinnat. 

Lentokentät

Vaikka Chanian (CHQ) lentokenttä houkuttelee eniten turisteja, päälentokenttä Kreetalla on Heraklioninin kansainvälinen lentokenttä (HER). Se sijaitsee 3 kilometrin päässä Iraklionin kaupungin keskustasta. Lentokenttää kutsutaan myös Nikos Kazantzakiksen kansainväliseksi lentokentäksi. Saapuvien lentojen terminaalista löydät lukuisien autovuokraamoiden kuten Aviksen, Hertzin, Europcarin ja Sixtin myyntipisteet. Mikäli varaat vuokra-autosi etukäteen, käy asiointi tiskillä nopeammin. 

Liikenne

Kreetan tieverkoston kunto vaihtelee, mutta päätie saaren pohjoisosassa on huomattavasti parempikuntoinen kuin etelän tiet. Autoilijan kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, että ajokulttuuri on Suomea huomattavasti aggressiivisempaa, ja erilaisia onnettomuuksia sattuu melko usein. Ratin takana tuleekin olla Kreetan liikenteessä varovainen ja valpas. 

Pysäköintipaikkoja voi olla vaikea löytää Iraklionin keskustassa, ja suosittelemmekin lyhyt- ja pitkäaikaisten parkkipaikkojen etsimistä pääkaupungin satama-alueelta. Mikäli vuokraat auton lomamatkan aikana Kreetalla, kannattaa selvittää, onko hotellillasi tarjota pysäköintipalveluita. 

Ajovinkkejä

Vuokra-auton kanssa sinulla on Kreetalla runsaasti vaihtoehtoja erilaisille retkille ja päivämatkoille. Suurin osa turisteista käyvät muinaisessa Knossoksen kaupungissa, joka sijaitsee 7 kilometrin päässä Iraklionista länteen. Kyseinen kohde onkin Kreetan suurin arkeologinen paikka. Täällä pääset näkemään muun muassa suuren minolaisin pylväin rakennetun palatsin, joka on peräisin 1700-1400-luvuilta ennen Kristuksen syntymää. 

Mikäli haluat vierailla kauniissa luonnonkohteessa, voit lähteä päivän matkalle Samarian rotkolle, joka sijaitsee 174 kilometrin päässä lounaaseen Iraklionista. Samarian rotko on Euroopan pisin, ja vuonna 1962 alue julistettiin luonnonpuistoksi. Voit lähteä patikoimaan Omaloksen tasangolle, joka sijaitsee noin 1 200 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Tällä luonnonpolulla pääset näkemään ainutlaatuisia kasveja ja eläimiä mahtavissa maisemissa. 

Toinen upea vaihtoehto vuokra-autolla taitettavalle retkelle on lähteä ajamaan kohti Rethymnoa. Kyseessä on Kreetan kolmanneksi suurin kaupunki, josta löydät kauniin sataman ja rantakadun. Kaupungin suosittuja turistikohteita ovat ihastuttava Rimondin suihkulähde, turkkilainen moskeija, vuodelta 1587 peräisin oleva linnoitus sekä arkeologinen museo. Rethymno sijaitsee 80 kilometriä Iraklionista länteen.