Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Kuusamo

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Kuusamo sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Kuusamo miniopas

Autovuokraamo Kuusamo
Autonvuokraus Kuusamo – Kuva: © BishkekRocks

Auton vuokraaminen Kuusamossa kannattaa, kun haluat liikkua vapaasti ja tutustua rauhassa tähän mielenkiintoiseen kohteeseen, joka sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Venäjän rajalla. Kuusamo tarjoaa monia vaihtoehtoja autonvuokraukseen. Vuokrauksen voi tehdä kätevästi valmiiksi netissä autonvuokrausfirman sivuilta tai hoitaa asian paikan päälle saapuessaan. Autonvuokrausfirmat ovat hyvin edustettuina sekä lentokentällä että juna-asemilla ja niiden tarkkaan harkittu sijainti takaa sen, että matkailijan on helppo löytää niiden tarjoamat palvelut heti saapuessaan perille määränpäähänsä Kuusamoon. Autot on valmiiksi hyvin varusteltu pohjoisen karuihin oloihin ja voit aloittaa matkasi huoletta.

Kuusamo Opas

Kuusamo sijaitsee Koilis-Suomessa Venäjän rajalla. Sen juuret vievät pitkälle kivikauteen, josta on löytynyt todisteeksi lukuisia jäänteitä, aivan kuten rautakaudestakin samoilla seuduilla. Kuusamo on historiassaan ollut melko riippuvainen Venäjän tuomista mahdollisuuksista tehdä kauppaa ja tarjota työpaikkoja rajan takaa. Toisen maailmansodan aikaan kirkonkylä tuhoutui lähes kokonaan ja vain muutama pahoin vaurioitunut rakennus jäi paikalleen. Kun rauhanteon aika vihdoin koitti, menetti Kuusamo kuitenkin kaikkein vauraimmat ja viljavimmat kylänsä Neuvostoliitolle. Kuusamon väestömäärä on ollut laskussa koko 2000-luvun ajan ja sen ei odoteta ainakaan lähivuosina lähtevän nousuun. Matkailijoiden määrä on kuitenkin kasvanut vuosi vuodelta ja Kuusamo tunnetaankin erinomaisista luontokohteistaan.

Kaikkein tunnetuin niistä on Ruka, jonka laskettelu- ja hiihtokeskus tarjoaa todella hyvät puitteet talvilajeista pitäville. Kuusamon ja Rukan seuduilla vierailee vuosittain yli miljoona matkailijaa, joista iso osa tulee ulkomailta asti. Vaikka itse Kuusamossa asuukin enää vain noin 15 000 henkeä, määrä lisääntyy huomattavasti talven hiihtokausilla, kun mökkiläiset saapuvat viettämään lomiaan. Matkailu on myös merkittävä tulonlähde paikallisille asukkaille, joista moni työskentelee alan parissa. Revontulet ovat nähtävissä Kuusamossa läpi talven ja se houkuttelee paikalle paljon ulkomaalaisia vierailijoita. Kuusamon naapurikuntia ovat Suomussalmi, Salla, Posio ja Taivalkoski. Kuusamo on alueen talouskeskus, joka palvelee myös lähikuntien asukkaita.

  • Lähde aktiivilomalle Kuusamoon
  • Koe jännittävä seikkailu moottorikelkan kyydissä

Kuusamo on luonnoltaan hyvin ainutlaatuinen. Sinne tullaankin usein nimenomaan sen upean luonnon ja sen tarjoamien ulkoilumahdollisuuksien vuoksi. Kuusamosta löytyy useita luonnonsuojelualueita, joista tunnetuin on Oulangan kansallispuisto. Siellä pääsee vaeltamaan kuuluisan Karhunkierroksen, joka on pituudeltaan noin 80 kilometriä. Sekä Oulangasta että muista kansallispuistoista löytyy myös lukuisia muita hyvin merkattuja ja opastettuja vaellusreittejä. Kaupungissa voi tutustua myös sodanaikaisiin jäänteisiin ja moniin muistomerkkeihin, joilla kunnioitetaan sodassa kaatuneiden muistoa. Erilaisia palveluja on tarjolla monipuolisesti ja kaupungista löytyy kaikki tarvittava. Matkailija voi valita mieluisan ruokapaikan kaupungin yli 60:stä ravintolasta ja jos se ei riitä, löytyy Rukalta vielä 30 ravintolaa lisää.

Suomesta ei varmaan mistään muualta ole mahdollista löytää yhtä rikasta ja kaunista luontoa kuin Kuusamosta. Sen paikoittain jopa historiallista erämaata muistuttavat maisemat ja vapaana virtaavien koskien kuohunta on todella vaikuttavaa. Ilmasto on myös sijaintinsa puolesta hieman erikoinen, sillä alueella koetaan hyvinkin suuresti vaihtelevia lämpötiloja ja viileät olot saavat aikaan jopa merelliset kosteuslukemat. Se on yksi runsaslumisimmista alueista koko maassa, minkä takia se tarjoaakin niin hyvät puitteet erilaisille talviurheilulajeille. Pysyvä lumipeite peittää Kuusamon maita noin 200 vuorokautta vuodessa. Syyskuun puolivälissä on mahdollista kokea todella näyttävä ruska, jonka sanotaan olevan myös kauneinta aikaa vuodessa koko seudulla.

Tutustu seutuun vuokra-autollasi

Kuusamossa etäisyydet ovat pitkiä ja siksi vuokra-autolla liikkuminen onkin kaikkein varmin tapa päästä perille haluttuihin kohteisiin helposti ja vaivattomasti. Lentokentältä Kuusamoon ajaa kymmenessä minuutissa, sillä matkaa ei tule kuin noin seitsemän kilometriä. Juna-asemalta Kuusamon keskustaan ajaa viidessä minuutissa. Kuusamon keskusta ei ole kovinkaan suuri ja siellä on helppo ajaa vuokra-autolla paikasta toiseen. Rukalle matka kestää vähän alle puoli tuntia, sillä matkaa sinne on noin 27 kilometriä. Suoraan lentokentältä Rukalle matkaa tulee melkein saman verran. Suurin osa lomamökeistä sijaitsee lähempänä Rukaa ja niihin kannattaa pyytää valmiiksi selkeä kartta, jotta saapuminen perille käy huolettomammin.

Oulangan kansallispuistoon ajetaan Rukan ohitse ja jatketaan matkaa edelleen kohti pohjoista. Kuusamosta matkaa sinne tulee noin 56 kilometriä, jonka ajamiseen menee alle tunti. Talvikeleillä matkassa voi kuitenkin mennä kauemminkin ja varsinkin kiireisinä sesonkiaikoina, jolloin liikennettä on enemmän. Oulangan luontokeskuksesta löytyy erittäin hyvä ravintola, jossa voi nauttia maittavan aterian perille päästyään. Jos jokin asia askarruttaa mieltä ennen matkalle lähtöä, sijaitsee matkailukeskus Karhuntassu aivan Kuusamon keskustassa ja se on avoinna ympäri vuoden. Karhuntassusta Kuusamon parhaimpaan ravintolaan Wanha Mestariin voi ajaa viidessä minuutissa alle kahden kilometrin matkan, jos nälkä yllättää jo ennen matkalle lähtöä.

Karhunkierros alkaa Ristikalliolta, jonne tulee Kuusamosta matkaa noin 58 kilometriä ja ajamiseen menee noin tunti. Vaelluksen voi aloittaa myös Sallan puolelta Hautajärveltä, jonne tulee matkaa noin 70 kilometriä. Jos kaikki autossa olijat aikovat kuitenkin lähteä vaellukselle, kannattaa vuokra-auto ajaa parkkiin Rukalle ja siirtyä sieltä bussilla Karhunkierroksen aloituskohtaan. Rukalta matkaa Ristikalliolle on noin 32 kilometriä ja Hautajärvelle noin 44 kilometriä. Päivävaellukselle valittavana on useita reittejä, joiden alkupäissä on yleensä hyvät parkkimahdollisuudet.

Luontomatkailukeskus Oivanki tarjoaa monenlaista toimintaa koko perheelle. Sinne tulee Kuusamosta matkaa noin 17 kilometriä, jonka ajaa reilussa vartissa hyvällä kelillä. Siellä on mahdollista myös yöpyä täysihoidolla. Viehättävä kotiseutumuseo puolestaan sijaitsee Torankijärven rannassa, jonne on kaupungin keskustasta vain muutaman kilometrin matka. Viiden minuutin ajomatkan päässä sijaitseva museo on kuitenkin avoinna vain kesäisin. Kulttuurikeskus Kuusamotalo sijaitsee kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja sinne on helppo ajaa viidessä minuutissa. Sen yhteydessä on Kaamosgalleria, jonka mielenkiintoiset taidenäyttelyt ovat avoinna ympäri vuoden. Kuusamotalossa järjestetään monenlaisia tapahtumia, joista kannattaa ottaa selvää jo matkaa suunnitellessa. Lähellä Kuusamotaloa on suosittu kasvisravintola Karpalo, jossa kannattaa myös poiketa.

Lentokenttä

Kuusamon lentokentällä on etenkin talvisaikaan todella vilkasta. Se on hyvin moderni ja viihtyisä lentokenttä, joka toivottaa kansainväliset vieraat tervetulleeksi Suomen talveen. Kaikki palvelut, mukaan lukien autonvuokraus, ovat helposti esillä ja kentältä löytyy ajanvietettä koko perheelle. Kyseessä onkin todella lapsiystävällinen lentokenttä, jossa on huomioitu myös perheen pienimmät matkaajat. Helsingistä Kuusamoon ja takaisin lentää päivittäin useita vuoroja, etenkin sesongin aikaan. Myös kansainvälisten lentojen määrä on kasvanut viime vuosina turismin ansiosta.

Kuusamon lentokentällä valittavanasi on viisi eri autonvuokrausfirmaa. Ne ovat Avis, Budget, Europcar, Hertz ja Sixt. Jotkin vuokraamoista ovat auki vain ennakkovarauksen tehneille asiakkaille, joten kannattaa etukäteen tarkistaa niiden aukioloajat. Auton vuokraamisen voi hoitaa myös etukäteen netissä, jolloin paikan päällä säästyy aikaa ja vaivaa. Ennakkovaraamalla saat auton heti käyttöösi saapuessasi perille ja voit aloittaa matkan ilman ylimääräistä odottamista. Autovuokrausfirmojen kotisivuilla on selkeästi esillä erilaiset vaihtoehdot ja niistä on helppo valita omaan käyttötarkoitukseen sopiva kulkuneuvo.

Toki autonvuokraus onnistuu myös vasta perille saavuttaessa, eikä se ole kovinkaan aikaa vievää. Autoja on yleensä hyvä valikoima saatavilla ja ne on varustettu kestämään pohjoisen karuja olosuhteita. Toki sesonkiaikaan vuokraus on suositumpaa ja tällöin ennakkovarauksen tekeminen voi olla kannattavaa, jotta saa varmasti alleen mieluisensa auton. Kuusamon kentältä voi lentää muun muassa Lontooseen, Brysseliin sekä Manchesteriin. Kuusamon suuntaan matkustetaan puolestaan muun muassa työasioissa, mutta erityisesti lomamatkailijat saapuvat tämän kentän kautta eri talvilomakohteisiin Kuusamon alueelle.

Liikenne

Kuusamossa on melko vähän liikennettä etenkin kesäisin ja laskettelukauden ulkopuolella. Talven kiireisimpinä sesonkiaikoina autojen määrä kuitenkin lisääntyy huomattavasti ja tällöin sattuu myös enemmän kolareita. Kannattaa muistaa, että talvikelit näin pohjoisessa osassa Suomea voivat olla hyvinkin liukkaat ja haastavat. Usein lunta tulee useita kymmeniä senttimetrejä ja se voi jäätyä tien päälle paksuksi kerrokseksi. Kaikki vuokra-autot ovat kuitenkin varustettu turvallisilla renkailla ja niiden toimivuus haastavissakin sääolosuhteissa on testattu tarkkaan.

Teillä noudatetaan yleisiä suomalaisia nopeusrajoituksia. Ne vaihtelevat vuoden ajan mukaan, paitsi kaupungin keskustassa, jossa yleinen rajoitus on monin paikoin 40km/h. Teiden kunto on kesäkeleillä erinomainen ja etenkin suosituimpien matkailukohteiden luokse vievät tiet yritetään pääsääntöisesti pitää hyvässä kunnossa, jotta ajaminen olisi turvallista pahimpaankin ruuhka-aikaan. Pääväylät ovat hyvin valaistuja ja opasteet ovat selkeitä. Kaupungissa on tehty mittavia muutoksia tieliikenteen parantamiseen vuosien aikana ja nykyiseen tilanteeseen on oltu varsin tyytyväisiä sekä paikallisten että vierailijoiden puolelta.

Sekä kaupungista että suosituimmista kohteista kuten Rukalta, löytyy todella hyvin parkkitilaa. Rukan parkkihalli tarjoaa lämpimän ja edullisen parkkimahdollisuuden päivävieraille tai vaikka pidemmäksikin aikaa. Kuusamon kaupungissa parkkeeraus on ilmaista ja parkkipaikkoja on sopiva määrä palveluiden lähettyvillä. Talvisin runsas lumi voi häiritä jonkin verran tavallisten parkkipaikkojen saatavuutta, mutta se ei häiritse kaupassakäyntiä eikä muiden asioiden hoitoa. Pienillä sivuteillä kannattaa ajaa hillitysti ja varoa hirviä ja poroja, joita on runsaasti näillä leveysasteilla. Sivuteillä ajaminen talvisin voi olla myös haastavampaa ja siksi erityinen varovaisuus on aina hyväksi. Muuten Kuusamon tiet ovat todella autoystävällisiä ja niillä liikkuminen on turvallista.