Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Bryssel

Parhaiten ja helpoiten pääset tutustumaan Brysselin ja sen lähialueen nähtävyyksiin vuokraamalla auton. Jatka lukemista ja tiedät, mitä mahdollisuuksia auton vuokraaminen Brysselissä tuo mukanaan. 

Opas Brysseliin

Autovuokraamo Bryssel
Autonvuokraus Bryssel

Belgia on Saksan ja Luxembourgin pieni naapurimaa. Sen pääkaupungissa Brysselissä asuu yli 170 000 ihmistä. Brysselistä on tullut suosittu lomakohde, josta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää. Tutkimusten mukaan kaupungissa yöpyi vuonna 2019 jopa yli 9 miljoonaa ihmistä, ja tuhannet matkailijat vierailevat kohteessa vuosittain. Brysselistä on tullut tunnettu herkullisen ruoan, kuten suklaan ja juuston, sekä mielenkiintoisten nähtävyyksien ansiosta. 

Noin 43 kilometrin matkan päässä Brysselistä sijaitsee toinen tutustumisen arvoinen kaupunki, Antwerpen. Ajomatka kaupunkiin kestää noin tunnin, ja periltä löytyy paljon nähtävää ja tekemistä. Voit tehdä päiväretken Antwerpenin eläintarhaan, joka on perustettu vuonna 1843. Tutustu myös Belgian suurimpaan goottilaiseen kirkkoon, joka tunnetaan nimellä ”Cathedral of our Lady”. Antwerpenista löydät tuhansittain arkkitehtuurisia komeuksia, joihin pääset tutustumaan vain autolla. 

Löydät hurmaavan Gentin kaupungin noin 57 kilometrin matkan päässä Brysselistä luoteeseen. Gent sijaitsee maan flaamilaisessa osassa. Se on satamamatkakohde, josta pääset moniin lähikaupunkeihin. Ajan saatossa Gentistä on tullut kuuluisa myös luksusvaateteollisuuden alalla. Käy oopperassa tai tutustu johonkin alueen museoista. Jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista ja historiasta, vieraile linnassa ja vallihaudalla, jotka on rakennettu 900-luvulla. 

Brysselin eteläosasta löytyy esikaupunkialue Ixelles, jossa on paljon näkemisen arvoisia kulttuurikohteita. Yksi tutustumisen arvoinen nähtävyys on alun perin radioteollisuutta varten rakennettu ”Flagey”-rakennus, joka ulkonäkönsä perusteella tunnetaan myös nimellä ’keltainen vene’. Voit varata opastetun kierroksen kuullaksesi lisää Flagey-rakennuksen historiasta. 

Tutustu alueeseen vuokra-autollasi

Ympäri Brysseliä löytyy nähtävyyksiä ja tutustumisen arvoisia kohteita. ”Grand Place” -suurtori on Brysselin keskusaukio. Lentokentältä keskusaukiolle on matkaa noin 24 kilometriä, mikä vie ajaen noin 30 minuuttia. Grand Place on kaunis paikka etenkin iltavalaistuksessa. Saatat myös huomata, että jotkut lähikadut on nimetty ruokien mukaan, kuten esimerkiksi juuston. 

Noin 16 kilometrin ja noin 19 minuutin ajomatkan päässä Brysselin lentokentältä löytyy toinen houkutteleva kohde – Mini Europe. Matkailijoiden suosimassa seikkailupuistossa ideana on tehdä kiertomatka Euroopan ympäri. Koe Lontoo ja Big Ben, Ranska Eiffel-torneineen sekä muut Euroopan maat. Sinulla on mahdollisuus nähdä 350 pienoismallia ja patsasta, jotka ovat kopioita Euroopan tunnetuista nähtävyyksistä. Mini Europe- seikkailupuistosta löydät myös pelikeskuksen. 

Lopuksi aja ”Atomium”-monumentin luokse. Se rakennettiin 1950-luvulla alun perin metalliteollisuuden menestyksen merkiksi. Rakennus on 102 metriä korkea ja suosittu nähtävyys matkailijoiden keskuudessa. Ajomatkaa lentokentältä Atomium-monumentille on noin 14 kilometriä ja matka kestää autolla 15 minuuttia. 

Lentokentät

Brysseliin suuntaavilla matkailijoilla on valittavanaan on kaksi lentokenttää. Ensimmäinen lentokenttä on Zaventem (BRU), josta turistit suuntaavat yleensä Antwerpeniin, Charleroihin ja Gentiin. 

Toinen lentokenttä on Charleroin lentokenttä (CRL), joka sijaitsee 56 kilometrin matkan päässä Brysselistä. Lentokentältä löytyy muutamia vaihtoehtoja vuokrata auto, esimerkiksi Avis ja Hertz. Osa matkustaa Charleroin lentokentältä Gosseliesin kaupunkiin, johon on matkaa alle 5 kilometriä ja josta löytyy historiallisia nähtävyyksiä. 

Zaventemin kaupunki on vain 20 minuutin ajomatkan päässä Brysselistä, ja matkailijat vierailevatkin molemmissa kohteissa usein autolla. Oletpa sitten työ- tai lomamatkalla, Zaventemin lentokentällä (BRU) käytössäsi on monia autonvuokrauspalveluita, esimerkiksi Europcar, Sixt, InterRent ja Budget Car. 

Liikenne

Nopeusrajoitus Brysselissä moottoriteillä on 120 km/h. Taajama-alueilla rajoitus voi olla 50 km/h ja asuntoalueilla vain 20 km/h. Brysselin keskustassa ei ole mahdollista pysäköidä autoa ilmaiseksi. Monet käyttävät BeParkia ja muita pysäköintipalveluita, joiden kautta voit varata pysäköintipaikan etukäteen. 

Brysselin ajotiet saattavat ajoittain olla huonossa kunnossa. Belgian liikenne on tiedotteiden mukaan hyvin vilkasta osaksi siksi, että ihmiset ajavat omilla autoillaan mieluummin kuin käyttävät julkista liikennettä. Siitä huolimatta Brysselissä matkailijan kannattaa ehdottomasti vuokrata auto nauttiakseen alueen monista nähtävyyksistä.