Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Zadar

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Zadar sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Zadar miniopas

Autovuokraamo Zadar
Autonvuokraus Zadar

Oletko aikeissa viettää seuraavan lomasi Kroatian kauniissa Zadarissa? Ehkäpä suunnittelet lisäksi auton vuokraamista matkallesi? Myös Zadarin ulkopuolelta löytyy ihastuttavia paikkoja vierailulle, ja auton avulla pääsetkin tutkimaan Dalmatian rannikkoa ilman murheita julkisen liikenteen sujuvuudesta. On suositeltavaa varata auto etukäteen, sillä parhaat tarjoukset menevät nopeasti. 

Yleistä tietoa Zadarista

Zadar on satamakaupunki keskeisellä sijainnilla noin 200 kilometriä lounaaseen Kroatian pääkaupungista Zagrebista. Noin 75 000 asukkaan Zadar sijaitsee kauniin Adrianmeren rannalla. Lähellä kaupungin ydintä sijaitsee suurin turistialue kauniine rantoineen, hotelleineen, ravintoloineen ja myymälöineen. 

Zadarin vanhakaupunki sijaitsee niemimaalla, kaupungin muurin ympäröimänä. Tältä autottomalta alueelta löydät 1200-luvulla rakennetut Pyhän Anastasian roomalaiskatolisen katedraalin ja Pyhän Marian kirkon sekä 800-luvulla rakennetun Pyhän Donatuksen kirkon. 

Zadarin muihin maamerkkeihin kuuluvat esimerkiksi taidemuseo, arkeologinen museo, useita puistoja ja 1500-luvun aikainen Kansan aukio, jossa voi katsella useita ihastuttavia rakennuksia. Vierailemalla satamassa pääset kokemaan sekä Aurinkomonumentin että meriurut, jotka luovat musiikkia meren aaltojen avulla. 

Lentokenttä

Zadarin lentokenttä (ZAD) on kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee 12 kilometriä kaakkoon kaupungin keskustasta. Kentällä on vuosittain 495 000 matkustajaa (2014), ja kesäkaudella tilauslentojen määrä kasvaa. 

Lentokentältä löytyy useita eri autovuokraamoja, esimerkiksi Lulic, Fleet, Filipovi, Avia, Hertz, Air, Sixt, National, Uni, Europcar ja Alamo. 

Liikenne

Kroatian tieverkosto on hyvin kehittynyt, ja A-1 moottoritie yhdistää pohjoisessa sijaitsevan Zagrebin eteläiseen Splitiin. Moottoriteiden verkosto ohittaa Zadarin, ja sitä laajennetaan edelleen etelään kohti Dubrovnikia. Nämä maksulliset tiet ovat hyvin korkeatasoisia. 

Nopeusrajoitukset Kroatiassa ovat 60 km/h asutuilla alueilla, 100 km/h maanteillä ja 130 km/h moottoriteillä. Osa maanteistä on kapeita ja mutkaisia. 

Veren alkoholipitoisuuden raja Kroatiassa on sama 0,5 promillea kuin Suomessakin

Maan ajotyyli on huomattavasti aggressiivisempi kuin Suomessa, ja isoimmissa kaupungeissa liikenne on raskasta. Jonoja syntyy erityisesti ruuhka-aikoina. 

Mikäli saavut Zadariin vuokra-autolla, on suositeltavaa selvittää omalta hotellilta etukäteen tarjoavatko he vierailleen parkkipaikan. Jos hotellipysäköinti ei ole mahdollista, voit löytää parkkipaikkoja kaupungin keskustasta. Vanhassakaupungissa parkkipaikkoja on vain muutamia, joten on suositeltavaa käyttää parkkialuetta, joka löytyy kaupunginmuurin ulkopuolelta. 

Ajovinkkejä

Vuokra-auton avulla voit tutustua Zadariin ja sitä ympäröiviin alueisiin mukavasti omassa tahdissasi. Dalmatian kaunis rannikko venyy etelään, Zadarista Dubrovnikiin, ja pitkin rannikkoa sijaitsee kuvankauniita kalastajakyliä. 

Kannattaa myös harkita Virin saarella ajamista, joka sijaitsee Zadarista 28 kilometriä pohjoiseen. Saari, joka yhdistyy mantereeseen sillan avulla, on suosittu turistikohde etenkin kesäisin. Sieltä löytyy ihania rantoja kallioineen, retkeilyreittejä ja pieniä lahtia pitkin rantaviivaa. Vaikka saarella asuu vain noin 3 000 ihmistä, on sillä hyvä valikoima erilaisia kahviloita, ravintoiloita ja myymälöitä. 

Saaren rannalla sijaitsevalla Kozjakin sisääntulolla voit nähdä vanhan 1700-luvun Kastelinan linnan. Saarella on myös useita kirkkoja sekä vuonna 1881 rakennettu majakka. 

Samalla kun matkustat Viriin, voit pysähtyä pienessä Ninin kaupungissa, joka sijaitsee noin 17 kilometriä Zadarista pohjoiseen. Ninistä löydät 800-luvulla pystytetyn Pyhän ristin kirkon, joka on suosittu matkailukohde. Kirkko tunnetaan myös maailman pienimpänä katedraalina. 

Matka Plitvicen kansallispuistoon, joka sijaitsee Zadarista 118 kilometriä koilliseen, on myös kokemisen arvoinen. Plitvicea pidetään yhtenä kauneimmista kansallispuistoista Euroopassa, ja alue pitääkin sisällään kauniita vihreitä ja turkooseja järviä, korkeita vuoria, metsiä ja vesiputouksia. Kansallispuistossa on myös paljon villieläimiä, muun muassa metsälintuja. Alueella on myös useita erilaisia retkeilyreittejä, joista valita. Reitit ovat hyvin ylläpidettyjä, ja osa niistä on kuljettavissa myös pyörätuolilla. Pääsisäänkäynnin yhteydessä on kahvila ja matkamuistomyymälä.