Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Zagreb

Mikäli suunnittelet matkaa Zagrebiin, voivat autonvuokrauspalvelut osoittautua hyödylliseksi vaihtoehdoksi vierailusi aikana. Vuokra-auto mahdollistaa mukavan ja joustavan tavan liikkua. On kuitenkin suositeltavaa käydä auton vuokraamiseen liittyvät ehdot tarkasti läpi ennen sopimuksen allekirjoittamista. Tämä artikkeli tarjoaa katsauksen parhaista kohteista, joissa sinun kannattaa seuraavalla käynnilläsi kaupungissa vierailla. 

Opas Zagrebiin

Autovuokraamo Zagreb
Autonvuokraus Zagreb

Zagreb on Kroatian pääkaupunki, jonka pinta-ala on 641 neliökilometriä ja väkiluku 803 900 asukasta. Kaupungista löytyvät maan tärkeimmät valtion virastot sekä teollisuudenalat, ja lukuisten muiden tuotteiden lisäksi siellä valmistetaan esimerkiksi sementtiä, vaatteita, jalkineita, ruokatuotteita ja kemikaaleja. Zagreb tunnetaan myös suurten kansainvälisten messutapahtumien järjestäjänä, jolloin kaupunkiin saapuu valmistajia yli 50 eri maasta esittelemään tuotteitaan. 

Kaupungin rikas historia näkyy sen monissa muistomerkeissä ja muinaisessa arkkitehtuurissa, jotka täyttävät maiseman. Tie kroatialaisten tänä päivänä nauttimaan vapauteen ei ollut helppo, mistä maanalaiset sodanaikaiset tunnelit muistuttavat. Näiden lisäksi kaupungissa on useita museoita, joista löytyy kaupungin menneisyydestä kertovia historiallisia esineitä, kuten myös artefakteja Egyptistä ja Kreikasta. 

Zagreb on tärkeä liikenteen keskus strategisen sijaintinsa ansiosta, sillä sen naapurialueita ovat Välimeri, Keski-Eurooppa sekä Kaakkois-Eurooppa. Kroatian hallitus on investoinut vahvasti tie- ja rautatieverkkoihin, mikä on helpottanut tavarakuljetuksia. Yleisesti tässä kaupungissa on korkea elämänlaatu, ja taiteen sekä urheilun omaksuneet asukkaat tuntuvat nauttivan helposta elämäntyylistä. Kaupungissa on mahdollisuus nauttia myös laatuviihteestä, esimerkiksi balettiesityksistä ja live-konserteista. 

Muita Kroatian kaupunkeja Zagrebin lähellä ovat Zadar ja Paula. Näillä Adrianmeren rannikolla sijaitsevilla kaupungeilla on molemmilla vahva roomalainen tausta. Läheisyys Rooman kanssa selittää sen, miksi antiikin Rooman miehitys oli välitön. Molemmissa kaupungeissa lomaillessa voi rentoutua niiden hiekkarannoilla. Yhdistettyjen kuljetusjärjestelmien ansiosta merimatka Zadarista Italian Anconaan onnistuu noin kuudessa tunnissa. 

Tutki ympäristöä vuokra-autolla

Ottaaksesi kaiken ilon irti ajastasi upeassa Zagrebissa, on suositeltavaa laatia yksityiskohtainen matkasuunnitelma. Voit aloittaa tutustumisen kaupungin rikkaaseen historiaan Kroatian Kansallisteatterista, joka on vain viiden minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Samalla voit vierailla kuuluisassa ”Mimara”-museossa, joka on teatterista vain 400 metrin päässä. Voit vierailla myös Zagrebin katedraalissa ja Rikkoutuneiden ihmissuhteiden museossa. Kaupunkikierros on hyvä päättää illalliseen johonkin Tkalciceva-kadun varrella sijaitsevaan kahvilaan. 

Zagrebin vierailuun kannattaa ehdottomasti lisätä kierros Plitvicen kansallispuistoon, jossa pääset tutkailemaan ainoaa laatuaan koko maailmassa olevia järviä. Järvet yhdistyvät toisiinsa vesiputouksilla luoden poikkeuksellista kauneutta. Ajomatka puistoon vie noin kaksi tuntia, ja kierrokseen on hyvä varata koko päivä. Tästä syystä tämän UNESCO:n maailmanperintökohteen tutkimiseen kannattaa varata oma, erillinen päivänsä. On myös hyvä idea palkata opas, joka tuntee puiston hyvin. 

Krkan vesiputoukset tarjoavat myös oman seikkailunsa nähtävyyksineen. Ajomatka Lozovaciin, jossa Krka-kansallispuisto sijaitsee, kestää noin 3,5 tuntia. Alueelta löytyy leirintäalue ja hotelli, joissa voi majoittua puistossa liikkumisen jälkeen. Tällöin sinun ei tarvitse myöskään huolehtia paluusta Zagrebiin saman päivän aikana. 

Lentokenttä

Franjo Tuđmanin lentokenttä (ZAG) Zagrebissa on Kroatian suurin kansainvälinen lentokenttä, ja sen kautta kulkee miljoonia matkustajia matkoillaan eri kohteisiin ympäri maailman. Suosituimpia kohteita ovat muun muassa Amsterdam, Ateena, Moskova, Frankfurt ja Lontoo. Ajomatka lentokentältä kaupungin keskustaan on lyhyehkö, noin 14,3 kilometriä, ja se kestää noin 20 minuuttia. 

Yksi Zagrebin lentokentän valttikorteista on sen järjestelmällisyys. Kentän nettisivut antavat sinulle kaiken tarvittavan tiedon koskien lentokentälle pääsyä ja sieltä poistumista. Sivulta löydät myös esimerkiksi listan autoja vuokraavista yrityksistä, jotta saat ajoneuvon allesi pian lentosi laskeuduttua. 

Listaan kuuluu sekä kansainvälisiä että paikallisia yrityksiä. Kansainvälisiä yrityksiä edustavat muun muassa Sixt, Hertz ja Europcar. Paikallisista yrityksistä edustettuina ovat esimerkiksi MACK ja Oryz Car Hire. Näillä tiedoilla voit varata haluamasi vuokra-auton kätevästi etukäteen. 

Liikenne

Yleisesti Zagrebin tiet ovat hyvässä kunnossa. Useimmat osiot ovat sileitä, eikä niissä ole kuoppia. Teiden nopeusrajoituksiin on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota. Esimerkiksi moottoriteillä ja kaksiosaisilla ajoradoilla nopeusrajoitus on 110 km/h. Yksittäisillä ajoradoilla ja katuvalaistuilla alueilla ajaessasi suurin sallittu nopeus on 100 km/h tai 50 km/h. 

Kaupungin tiet ovat vilkkaita kellon ympäri, mutta raskainta liikenne on ruuhka-aikoina. Ne sijoittuvat aamuihin kello 7:30 ja 9:30 välille ja iltaan kello 16:30 ja 18:30 välille. Onkin siis suositeltavaa suunnitella ajomatkat niin, etteivät ne ajoittuisi näihin kellonaikoihin, jottei arvokasta aikaa tuhlaantuisi ratissa istumiseen.