Autovuokraamo Ivalo

Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Suunnitteletko matkaa Ivaloon, mutta et ole varma miten pääsisit liikkumaan paikan päällä? Ei hätää, autonvuokraus onnistuu helposti heti perille päästyäsi. Ivalo tarjoaa monia eri vaihtoehtoja autonvuokraukseen, saavutpa perille sitten junalla tai lentäen. Autonvuokrauspalvelut ovat heti saatavilla ja niiden varaaminen onnistuu myös etukäteen netistä. Saavutpa tänne Suomen pohjoisimpaan kolkkaan sitten kesällä tai talvella, ovat kaikki vuokrauspalveluiden autot hyvin ja turvallisesti varustettu kestämään pohjoisen sääolosuhteet. Auton vuokraaminen luotettavien palveluntarjoajien kautta on turvallista ja voit huoletta nauttia ajastasi Ivalossa.

Ivalo Opas

Ivalo sijaitsee Pohjois-Suomessa Inarin kunnassa Inarijärven eteläpuolella. Se on kunnan suurin taajama ja koko alueen hallinnollinen keskus, josta löytyy monipuolisesti erilaisia palveluja. Inarin kunta on Suomen laajimmalle levinnyt kunta. Sen päätaajama Ivalo on pieni ja viihtyisä paikka, jossa asuu vain reilut 3000 asukasta. Alueella on erittäin mielenkiintoinen historia. Ennen Ivaloa sitä kutsuttiin Kyrön kyläksi pirkkamiessukuisen Henrik Kyrön mukaan, joka saapui seudulle 1750-luvulla. Pirkkalaiset kävivät kauppaa ja verottivat lappalaisia. Kyrö miellettiin kuitenkin lappalaiseksi hänen kalastus- ja metsästystaitojensa ansiosta. Lapin sodassa myös Ivalo poltettiin muiden kylien mukana ja sitä alettiin rakentaa uudestaan vasta toisen maailmansodan jälkeen.

Ivalo on portti Suomen pohjoisimpiin kohteisiin. Etäisyydet paikasta toiseen ovat todella pitkiä ja siksi vuokra-autolla liikkuminen onkin paras tapa siirtyä paikasta toiseen. Läheltä, tai etelän asukkaan silmin katsottuna kaukaa, löytyvät Inarijärvi, Saariselkä, Lemmenjoki ja Suomen pohjoisin kylä Nuorgam. Täältä löytyy aito ja alkuperäinen Lapin loisto. Kesäisin keskiyölläkin paistava aurinko luo seudulle todella maagisen tunnelman ja talvella pimeys laskeutuu sen suojaksi moneksi kuukaudeksi. Revontulien tanssi tuo kuitenkin taivaan omaa taidetta tuohon synkimpään aikaan ja syksyllä luonnon upeat värit puhkeavat todelliseen loistoonsa saapuvan ruskan myötä. Tämä on kauneinta ja ainutlaatuisinta Lappia parhaimmillaan, mitä et löydä mistään muualta.

  • Lähde unohtumattomalle matkalle keskelle erämaata
  • Kokeile jännittävää koskimelontaa Ivalojoessa

Ivalo on arktinen kohde, josta matkataan usein vielä pohjoisemmaksi. Taajama on hiljainen ja rauhallinen, mutta tarjoaa monipuolisesti erilaisia palveluja. Ivaloon tullaan myös kauempaa Lapin pienistä kylistä, sillä lähempää palveluja ei ole mahdollista saada. Matkailijan kannattaakin tehdä kaikki perushankinnat Ivalosta ennenkuin matka jatkuu kohti pohjoisempia kohteita. Alueella vallitsee erittäin rikas paikalliskulttuuri. Täältä löytyy esimerkiksi paljon saamelaisia, jotka ovat Euroopan ainoa jäljellä oleva alkuperäiskansa. Ivalossa ja sen lähiseuduilla on mahdollisuus nähdä ja kokea aitoa Lapin elämää aina porojen kasvatuksesta kullan huuhdontaan. Monet perinteiset ammatit ovat yhä voimissaan ja niitä opetetaan edelleen jälkipolville, jotta perinteet säilyisivät.

Ivalon seutu ja sen pohjoiset naapurikylät tunnetaan erityisesti monipuolisista ulkoliikuntamahdollisuuksista. Upeita tunturimaisemia riittää silmänkantamattomiin ja niiden tarjoamat elämykset ovat mielenkiintoinen kokemus koko perheelle. Ivalon ja lähiseutujen pääelinkeino onkin erilaiset matkailuun ja ravintola-alaan liittyvät palvelut. Ne ovat merkittävä työllistäjä alueen asukkaille ja sesonkiaikaan työvoimaa saapuu myös muualta Suomesta. Alue ei ole kuitenkaan yhtä kiireinen kuin eteläisemmän Lapin lomakohteet, mutta tähän toivotaan muutosta ja viime vuosina alueella onkin alettu panostaa entistä enemmän elämysmatkojen tarjontaan. Perinteinen poronhoito ja kalastus liitetään nykyään myös elämystalouteen samalla, kun ne toimivat vahvana osana asukkaiden vuosisatojen takaisia elinkeinoja.

Tutustu seutuun vuokra-autollasi

Vuokra-auto on erityisen mainio kulkuväline liikkumiseen Ivalossa ja koko Inarin kunnassa. Etäisyydet tässä pohjoisen Lapin kolkassa ovat todella pitkiä ja paikasta toiseen siirtyminen vie paljon aikaa. Ivalo on pieni kylä, jossa liikkuminen kylän laidasta toiseen on helppoa ja nopeaa. Etäisyydet itse kylässä eivät ole pitkiä ja eri palveluiden luokse ajaa muutamassa minuutissa. Ivalosta löytyy kaikki tarvittava ruokakaupasta terveyskeskukseen. Ivalosta Inariin tulee matkaa noin 39 kilometriä, jonka ajaa puolessa tunnissa. Inarin kirkonkylä tunnetaan saamelaiskulttuurin keskuksena ja sen ytimestä löytyy myös saamelaismuseo, missä kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa alkuperäiskansan historiaan ja elämään Lapissa.

Ivalosta etelään päin lähdettäessä saavutaan Saariselkään, jonne on matkaa noin 31 kilometriä eikä matka kestä kuin noin puoli tuntia. Saariselällä voi lähteä retkeilemään joko kävellen tai pyöräillen Urho Kekkosen kansallispuistoon, josta avautuvat todella upeat näkymät Lapin luontoon. Sieltä löytyy myös Saariselän laskettelurinteet ja yli 200 kilometriä lumivarmaa latua hiihdon ystäville. Nellimin eläväinen erämaakylä on 42 kilometrin päässä Ivalosta ja sen erikoisuus on uittoränni, joka toimi merkittävänä savotta-apulaisena 1930-luvulla puiden kuljetuksessa. Kaikkiin kohteisiin pääsee helposti autolla ja eri vaellusreittien alkupäissä on hyvin parkkitilaa, jonne on turvallista jättää auto päiväksi vaelluksen ajaksi.

Lemmenjoki on Suomen suurin kansallispuisto ja sen asumattomat erämaat ovat koko Euroopan laajimpia. Lemmenjoki sijaitsee noin 85 kilometrin etäisyydellä Ivalosta ja automatka puistoon kestää noin tunnin. Kullankaivuu oli Lemmenjoessa suosittua jo 150 vuotta sitten ja matkailijat voivatkin käydä kokeilemassa onneaan huuhtomalla kultaa sen rannoilla. Lemmenjoelta matkaa voi jatkaa kohti Kaamasen kylää, jonne ajaa sieltä noin tunnin verran. Ivalosta Kaamaseen ajaa suunnilleen saman verran. Kaamanen on pieni kylä, josta löytyy hyvät kalastusmahdollisuudet ja se on lintubongareiden suosiossa siellä tavattavien harvinaisten arktisten lintulajien takia.

Ivalosta pääsee autolla myös kaikkein pohjoisimpiin kohteisiin Utsjoelle, Nuorgamiin, Näätämöön ja Sevettijärvelle. Utsjoelle parin tunnin ajomatkan pituus on noin 164 kilometriä ja Karigasniemeltä vievän Tenontien (tienumero 970) sanotaan olevan Suomen kaunein tie, jonka varrelta löytyy uskomattoman upeat ja korkeuseroiltaan vaihtelevat maisemat. Utsjoelta tie vie eteenpäin Suomen pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin, jonne tulee Ivalosta matkaa 207 kilometriä. Näätämön ja Sevettijärven alue tunnetaan puolestaan lohen ja taimen kalatuspaikkana. Asutus alueella on enää hyvin vähäistä, mutta kolttasaamelaiset pitävät yhä ylpeänä yllä vanhoja perinteitään. Näätämön ja Ivalon välinen matka kestää noin 2,5 tuntia ja sen pituus on 183 kilometriä.

Lentokenttä

Ivalon lentokenttä on Suomen ja koko Euroopan alueen pohjoisin lentokenttä. Se sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Ivalosta Törmäsen kylässä. Lentokentältä Ivaloon kulkee hyvä tie ja matka ei kestä kuin noin 10 minuuttia. Lentokenttä on erittäin hyvin hoidettu, sieltä löytyy ravintola, kahvila ja erilaisia matkamuistomyymälöitä. Lapin lentoasemia on parannettu viime vuosina paljon ja niihin on tuotu enemmän palveluja matkailijoiden saataville. Ivalon lentokenttä toivottaa myös kansainväliset matkailijat tervetulleeksi modernilla suomalaista designia suosivalla ilmeellään.

Eri autovuokraamot ovat myös hyvin edustettuina Ivalon lentoasemalla. Valittavana on viisi eri vaihtoehtoa, jotka ovat: Hertz, Avis, Europcar, Sixt ja Budget. Monet niistä ovat avoinna vain tilauksesta, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa kunkin firman omilta kotisivuilta. Auton voi myös vuokrata etukäteen helposti netin kautta, jolloin sen saa heti käyttöönsä saavutttaessa lentokentälle. Etukäteisvarauksella säästät aikaa ja vaivaa. Toki autonvuokraus on mahdollista myös paikan päälle saavuttaessa ja se hoituu melko nopeasti.

Kannattaa huomioida, että etenkin sesonkiaikoina, kuten joulun ja uudenvuoden aikaan, autonvuokraus on suositumpaa, joten etukäteisvaraus voi olla tarpeellinen. Etukäteisvarauksella varmistat itsellesi mieluisan auton, jolla haluat matkustaa Ivalossa. Paikan päällä varattuna voi vaihtoehtojen määrä olla hieman suppeampi. Yleensä Ivalon lentokentältä matkataan kohti Inaria, Saariselkää ja Utsjokea. Myös alueen vaelluskohteisiin tullaan usein lentäen loppukesän ja syksyn aikana. Lentokenttä vastaanottaa nykyään yhä enemmän muualta Euroopasta saapuvia charter-lentoja, joilla turistit saapuvat ihailemaan Lapin kaunista luontoa. Vastaavasti Ivalosta on mahdollista päästä suorilla lennoilla Helsinkiin ja Kittilään sekä Euroopan suurimmille kentille Lontooseen, Pariisiin ja Frankfurtiin.

Liikenne

Liikenne Ivalossa on melko rauhallista ja hiljaista. Tiet ovat hyväkuntoisia ja opasteet selkeitä. Tiet ovat valaistuja tärkeimmissä liittymäkohdissa ja suosituimmissa matkailukohteissa. Päätie E75 kulkee Rovaniemeltä Ivalon kautta Utsjoelle asti ja on pääsääntöisesti erittäin hyvin hoidettu. Sivutiet voivat olla toisinaan haastavia runsaan lumentulon takia ja myös pääväylillä kannattaa talvella ajaa maltillisesti. Mökkilomailijan kannattaa pyytää mökin vuokraajalta selkeät ohjeet miten mökille pääsee perille. Talvisin myös mökin lumenaurauksesta kannattaa tiedustella etukäteen.

Parkkipaikkoja on saatavilla erittäin hyvin ja ne ovat kaikki maksuttomia. Koko Ivalon alueella noudatetaan suomalaisia nopeusrajoituksia, jotka vaihtelevat vuodenajan mukaan. Maanteillä nopeusrajoitukset ovat noin 80–100 km/h ja kaupunkialueilla ja pienemillä teillä 30–60 km/h. Talvirajoitukset tulevat monesti täällä käyttöön huomattavasti aikaisemmin kuin etelässä ja ne myös poistuvat myöhemmin. Talvella tiet ovat jäässä, mutta niiden päällä oleva lumipeite luo niihin hyvän pidon. Vuokra-autojen renkaat ovat aina turvalliset ja tarkkaan valittu vallitsevien olosuhteiden mukaan. Villieläimiä, kuten hirviä ja poroja, on myös paljon liikenteessä ja niiden takia kannattaa ajaa rauhallisesti.

Liikenne voi jonkin verran kasvaa sesonkiaikoina, mutta ruuhkaksi asti se ei ehdi koskaan muodostua. Pitkien etäisyyksien vuoksi on hyvä pitää autossa mukana lämmin varustus, jotain syötävää ja mahdollisesti myös makuupussi. Onnettomuuden tai auton hajoamisen sattuessa kohdalle apua voi joskus joutua odottamaan kauemmankin aikaa. Matkapuhelinverkot eivät välttämättä toimi kaukaisimmilla seuduilla ja ohiajavien autojen määrä voi olla melko pieni. Vaikka vuokra-autot yleensä toimivatkin moitteettomasti, on silti hyvä varautua tilanteeseen, jossa voi joutua seisomaan kylmässä pidemmän aikaa. Myös huolto-asemien määrä on pienempi kuin etelässä, joten polttoaineen määrä kannattaa aina tarkistaa ennen matkalle lähtöä. Varakanisterin ottaminen mukaan matkalle voi olla myös hyvä idea.