Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Aberdeen

Halpavuokraauto.fi vertailee useiden autonvuokrausyritysten tarjoamia vuokrahintoja ja löytää parhaan autonvuokraushinnan. Kaikki vuokra-autot Aberdeen sisältävät tarpeellisen vakuutussuojan ja rajattomat kilometrit.

Aberdeen miniopas

Aberdeen
Autonvuokraus Aberdeen

Oletko aikeissa matkustaa Skotlannin Aberdeeniin? Ehkä haluaisit vuokrata auton etukäteen välttääksesi julkisilla ajoneuvoilla liikkumista? On hyvin yleistä ottaa vuokra-auto käyttöön heti lentokentälle saavuttua. Etukäteen varattu auto odottaa sinua valmiina. 

Yleistä tietoa Aberdeenista

Aberdeen sijaitsee Skotlannin koillisosassa Pohjanmeren rannalla. Tämä 209 000 asukkaan (2013) kaupunki tunnetaan öljyteollisuudestaan, ja se on myös tärkeä satamakaupunki. Aberdeenia kutsutaan usein graniittikaupungiksi, sillä suurin osa kaupungista on rakennettu graniitista. 

Dee- ja Don -joet virtaavat kaupungin läpi, ja 1300-luvulla rakennettu ”Brig o’Balgownie” -silta ylittää Don-joen. 

Vanhastakaupungista löytyy lukuisia historiallisia rakennuksia ja Pyhän Macharin katedraali vuodelta 1530 on suosittu vierailukohde turistien keskuudessa. Monet turistit löytävät tiensä myös Tolboothin museoon, joka toimi 1600-luvulla vankilana. 

Aberdeenissa on paljon muitakin museoita, mukaan lukien taide- ja merimuseot. Lisäksi kaupunki tarjoaa hyvät puitteet ostoksille ja eloisalle yöelämälle. Aberdeenissa on myös useita puistoja ja viheralueita ja Nigg Bayn golfkerhon löytää kaupungin kaakkoisosasta. 

Lentokenttä

Aberdeenin lentokenttä (ABZ) on kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee 10 kilometriä luoteeseen kaupungin keskustasta. Lentokenttä palvelee 3,3 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Kentältä löytyy useita autovuokraamoita, kuten esimerkiksi Avis, Enterprise, Europcar ja National. 

Liikenne

Aberdeen on moottoritien avulla yhteydessä moniin muhin kaupunkeihin Skotlannissa, mukaan lukien pääkaupunki Edinburgh, Dundee, Perth ja Ellon. 

Skotlannissa (ja Isossa-Britanniassa) on vasemmanpuoleinen liikenne, joten ohjauspyörä sijaitsee autossa oikealla puolella. Vaikka monet sopeutuvat nopeasti vasemmalla ajamiseen, on tärkeää olla erityisen tarkkaavainen risteysalueilla ja liikenneympyröissä. Jos vasenkätinen vaihteiden vaihtaminen tuntuu vaikealta, on suositeltavaa vuokrata automaattivaihteinen auto. 

On muistettava myös, että Skotlannissa nopeusrajoitukset ilmoitetaan maileina tunnissa, ei kilometreinä tunnissa. Asutusalueilla nopeusrajoitus on 30 mailia tunnissa (n. 48 km/h). Maanteillä rajoitus on 60–70 mailia tunnissa (n. 96–112 km/h). Moottoriteillä korkein sallittu nopeus on 70 mailia tunnissa (n.112 km/h). 

Skotlannissa promilleraja on 0,5, toisin kuin muualla Isossa-Britanniassa, jossa se on 0,8 promillea. 

Ajovinkkejä

Vuokra-auto Aberdeenissa mahdollistaa niin lyhyet kuin pidemmätkin matkat kaupungin ulkopuolelle, jolloin pääset näkemään Skotlantia laajemmin. Matkaa Edinburghiin on 203 kilometriä, ja ajomatkaan kuluu noin 2,5 tuntia. 

Stonehaven, joka sijaitsee 24 kilometriä etelään Aberdeenista, on pieni satamakaupunki, jossa kannattaa vierailla. Kaupungissa on noin 10 000 asukasta (2013) ja se toimi tärkeänä kalastuskylänä 1800-luvulla. Tämän alueen vetonaulana toimii ”Dunnottar Castle”, linnake 1100-luvulta, joka sijaitsee kolme kilometriä etelään Stonehavenin keskustasta. Dunnottar Castle sijaitsee mäellä, ja sitä ympäröivät jyrkät kalliot. Linnan yläosasta avautuvat upeat näkymät Pohjanmerelle. Linnoitus on avoinna yleisölle. 

Toinen vinkki automatkan kohteeksi on Dundeen kaupunki, joka sijaitsee 106 kilometriä lounaaseen Aberdeenista. Dundee on Skotlannin neljänneksi suurin kaupunki, ja asukkaita siellä on 157 000 (2013). Kaupunki sijaitsee Firth of Tay -lahden rannalla, joka avautuu idässä Pohjanmereen. 

Tunnettuja vetonauloja Dundeessa on muun muassa Pyhän Andrewn katedraali vuodelta 1836, Millsin observatorio sekä McManusin galleriat, jossa on taidenäyttelyn lisäksi luonnonhistoriallinen museo. 

Vuodelta 1496 peräisin oleva, nykyään museona toimiva ”Broughty Castle” -linnake sijaitsee 7 kilometriä itään Dundeen keskustasta.