Vertailemme 1 600 yritystä löytääksemme parhaan hinnan vuokra-autollesi

Vuokraamani Mini Cooper oli siisti ja uusi, ja lisäksi sain sen todella edulliseen hintaan.
Erkki Tapani Juhani
Pidän verkkosivujen käyttäjäystävällisyydestä sekä samanaikaisen eri yhtiöiden välisen hintavertailun helppoudesta.
Antti Tavern
Vuokrasimme auton Alicantessa. Palvelu oli ystävällistä ja henkilökunta avuliasta. Vuokraisin avian varmasti auton toistamiseen samaa kautta.
Toni Jauhiainen
Halpavuokraauto.fi on loistava verkkosivusto auton vuokraamiseen. Olemme käyttäneet heidän palveluitaan jo vuosikausia törmäämättä kertaakaan ongelmiin.
Jarno Määttä
Vuokrasin auton Helsingissä käydessäni. Varaaminen oli nopeaa ja vaivatonta, ja Hertzin henkilökunta oli avulias ja ystävällinen.
Mari Myller

Miksi vuokrata meiltä

Taatut alhaiset hinnat

Rajoittamattomat kilometrit

Sisältää vakuutuksen ja verot

24 tunnin asiakaspalvelu

Ei luottokorttimaksuja

Ei kätkettyjä kustannuksia

Autonvuokraus Wien

Etkö ole vielä varma siitä, mikä kaupunki on seuraava lomakohteesi? Kokeilepa Wieniä! Itävallan pääkaupunki tunnetaan älyllisestä ja kulttuurisesta historiastaan. Yksi parhaista tavoista saada mahdollisimman paljon irti ajastasi Wienissä on käyttää autovuokraamojen palveluja. Näin pääset vierailemaan useissa kohteissa omaan tahtiisi. Tämä artikkeli esittelee keskeiset paikat, joissa voit vierailla vuokraamallasi autolla. 

Wien-opas

Wien
Autonvuokraus Wien

Itävallan koillisosassa sijaitseva Wien on myös yksi maan osavaltioista. Kaupungin pinta-ala on 415 neliökilometriä, ja siellä asuu noin 1,88 miljoonaa asukasta. Asukkaiden elämänlaatua mittaavan Mercer Quality of Living Ranking -tilaston mukaan Wien on säilyttänyt paikkansa maailman parhaana kaupunkina asua. Kun monet kaupungit kamppailevat esimerkiksi saasteiden kanssa, Wieniä pidetään puhtaana kaupunkina, jossa on monia viheralueita. Tarjolla on myös varmasti laadukasta juomavettä, joka tulee Ala-Itävallan-Steiermarkin Alppien lähdealueilta. 

Mitä asumiseen tulee, kaupunki on edelläkävijä kunnollisten ja edullisten asuntojen tarjoajana. Noin 60 % asukkaista asuu kaupunginvaltuusto tarjoamissa, tuetuissa asunnoissa. Lisäksi Wienissä on toimiva julkinen liikenne, johon kuuluvat ns. U-Bahn (metro), S-Bahn (lähijuna), raitiovaunut ja bussit. Tämä mahdollistaa asukkaiden helpon siirtymisen kaupunginosasta toiseen. Järjestelmän kauneus piilee siinä, että se perustuu luottamukseen. Asukkaiden lippujen ostamista ei valvota. Seuraavaksi listaamme muut syyt, joiden takia Wien on parhaiden asuinkaupunkien listan kärjessä. 

  • Koulutusjärjestelmän laatu – Wienin yliopistot sijoittuvat arvioinneissa maailman parhaiden joukkoon. 
  • Vahva talous. 
  • Vähän rikollisuutta. 

Wienin kaupunki on tunnettu taiteesta. Legendoja, joita kunnioitetaan panoksestaan alueen kulttuuriin, ovat muun muassa Mozart ja Beethoven. Säveltäjät loivat kehykset kaupungin klassiselle musiikille. Suurmuusikot eivät ole enää keskuudessamme, mutta pääset silti nauttimaan heidän jättämistään jäljistä vierailemalla Mozartin konserttitalossa, joka on toiminut vuodesta 1785 lähtien. Kolmas tärkeä nimi Wienin historiassa on Sigmund Freud. Hänen työnsä on luonut pohjan nykyaikaiselle psykoanalyysille. Vieraile Wienissä Sigmund Freudin museossa saadaksesi tietää lisää hänen elämästään. 

Merkittävä osa kaupunkia on myös Tonava-joki, joka virtaa yläkaupungin halki. Vaikka Tonava ei kuljekaan ydinkeskustan läpi, ”Wienfluss” (suom. Wien-joki) ja ”Donaukanal” (suom. Tonavan kanava”) tuovat oman komeutensa kaupungin maisemaan. Majesteettinen Tonava jatkaa matkaansa halki kolmen eurooppalaisen pääkaupungin, jotka ovat Bratislava Slovakiassa, Budapest Unkarissa ja Belgrad Serbiassa. Voit hyvin vierailla myös Slovakian Bratislavassa oleillessasi Wienissä, sillä se on vain 58 minuutin ajomatkan päässä. Ja Unkarin pääkaupunkiin Budapestiinkin on Wienistä vain 2,5 tunnin ajomatka. Varmista kuitenkin, että sinulla on vaaditut matka-asiakirjat mukana ajomatkoillasi. 

Tutustu Wieniin vuokra-autolla

Wienissä ollessasi voit valita asuinpaikaksesi minkä tahansa kaupungin huippu- tai keskitason hotelleista tai edullisemmista majapaikoista. Koska käytössäsi on auto, kannattaa majoittua hotelliin, jossa on runsaasti parkkitilaa. Matkasi ensimmäisen päivän aikana kannattaa tutustua erityisesti kaupunkikohteisiin etenkin, jos sinulla on pitkä lento takanasi. Voit aloittaa Wieniin tutustumisen vierailemalla sotahistorian museossa, joka sijaitsee noin 4 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Museolle ajaa keskustasta noin vartissa. 

Toinen mahdollisuus on aloittaa matka Donauturm-näköalatornista, joka on myös noin 4 kilometrin ja 15 minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Tornista sinulle avautuu mahdollisuus katsella kaupunkia ja massiivista Tonavaa näköalapaikalta. Voit pysäköidä autosi lähimpään parkkitaloon siksi aikaa, kun tutustut näihin kohteisiin. Äläkä lopeta kaupunkivierailua ennen kuin olet maistanut herkkuja Demelissä, Wienin vanhimmassa kahvilassa, joka sijaitsee osoitteessa Kohlmarkt 14, 1010 Wien. Kahvila avattiin vuonna 1786, ja se toimii yhä tänäkin päivänä. 

Jos pidät patikoinnista, kokeile jotakin Wienin ympäristön yhdeksästä patikointireitistä. Esimerkiksi Zugberg-Maurer Wald on vain 32 minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Kaikkiaan 12,5 kilometrin mittaisen reitin kulkeminen vie aikaa noin 4–4,5 tuntia. Matkan varrella voit tutustua St. Georgen-Bergin kirkkoon ja ”Sterngarten”-ulkoilmaplanetaarioon. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia ruokailusta, sillä matkan varrella on useita tavernoja, joissa voit käydä syömässä. 

Voit omistaa kaksi päivää Wienin vierailulle eri kohteissa, kuten konserttitaloissa ja museoissa, ennen kuin lähdet tutustumaan Itävallan muihin kaupunkeihin. Yksi tutustumisen arvoinen kohde on Graz, joka sijaitsee 200 kilometrin päässä Wienistä. Ajomatka sinne vie noin 2 tuntia. Voit ottaa yhteyttä paikalliseen matkanjärjestäjään ja varata itsellesi kaupunkikierroksen. Toinen vierailun arvoinen kaupunki Itävallassa on Linz, joka sijaitsee Ylä-Itävallassa 184 kilometrin päässä Wienistä. Ajomatkaa kohteeseen on noin 2 tuntia. 

Lentokenttä

Wienin kansainvälinen lentokenttä (VIE) toimii kaupungin porttina. Asemalta lähtee lentoja lukuisiin kohteisiin ympäri maailman. Suosittuja kohteita, joihin Wienistä pääsee lentämään, ovat muun muassa Frankfurt, Bangkok, Addis Abeba, Dubai ja Washington. Wieniin lentävät myös monet kansainväliset lentoyhtiöt, kuten British Airways, Lufthansa, Air France, Emirates ja Finnair. 

Lentokentän hallinto on nähnyt vaivaa varmistaakseen, että matkustajat saavat kaiken tarvitsemansa tiedon, jotta heidän matkansa sujuu vaivattomasti. Nopealla vilkaisulla kentän verkkosivuille saat tiedot lentoaikatauluista, lentokentän ajoreiteistä sekä lentokenttäkuljetuksista. Saat myös tärkeää tietoa kentällä toimistoaan pitävistä autovuokraamoista puhelinnumeroineen. 

Suurin osa tällä lentokentällä toimivista autovuokraamoista on kansainvälisiä yrityksiä. Niitä ovat muun muassa Avis, Europcar, Hertz ja Sixt. Voit myös vuokrata auton paikalliselta yritykseltä, kuten Airport Vienna Car Rental ja FunCar Autovermietung. Ennen autonvuokraussopimuksen allekirjoittamista varmista rauhassa sopimusehdot. Tarkista myös auto, jotta se on varmasti sopimuksessa kuvaillun kaltainen. 

Liikenne

Koska Wien on vanha kaupunki, sen kadut ovat kapeita. Niinpä liikenne voi takkuilla pahastikin ruuhka-aikoina. Varmuuden vuoksi on järkevää vältellä teitä aamun ja illan tunteina. Sinun kannattaa lisäksi seurata paikallisia liikennetiedotteita saadaksesi tietää mahdollisista liikennettä haittaavista tilanteista, kuten aikataulutetuista tietöistä tai onnettomuuksista. 

Ruuhkia lukuun ottamatta Wienin tiet ovat hyväkuntoisia ja voit odottaa ajon olevan tasaista. Muista kuitenkin kiinnittää huomiota nopeusrajoituksiin turhien sakkojen välttämiseksi. Jos ajat taajama-alueiden ulkopuolella, sallittu nopeus on 100 km/h. Nopeusrajoitus Autobahn-moottoriteillä on jopa 130 km/h. Kun ajat moottoritiellä, varmista, että autossasi on tarvittavat tarrat. 

Jos Wien on sinulle ennestään vieras kaupunki, varaa aikaa myös tutustuaksesi Itävallan liikennesääntöihin. Vältä esimerkiksi bussikaistoilla ajamista, jos ne ovat käytössä. Vaikka näkisit muiden kuljettajien käyttävän niitä, pysy omalla kaistallasi. Huomio raitiovaunut ja vältä tukkimasta niiden reittejä. Hidasta raitiovaunupysäkkien kohdalla, sillä jalankulkijat saattavat ylittää katua kummalta tahansa puolelta. Yksisuuntaisilla kaduilla saattaa olla polkupyöräilijöitä ajamassa väärään suuntaan. Pidä nämä vinkit mielessäsi, ja tarkkaile liikennemerkkejä.